closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Адвокат - про справу Павелка та слід Колліни

Адвокат - про справу Павелка та слід Колліни
Изменить размер a+ a-
548
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Ще чотири роки тому Національне антикорупційне бюро України зареєструвало кримінальне провадження щодо будівництва заводу Української асоціації футболу (УАФ) із виробництва штучної трави для футбольних міні-майданчиків. Цією "футбольною справою" детективи займалися три роки, після чого в Офісі генпрокурора заявили про відсутність доказів вини керівника УАФ Андрія Павелка, а саму справу передали у поліцію. Сталося це у вересні минулого року. І ось зараз, через рік, у цьому ж провадженні Павелко вручили повідомлення про підозру. Все це відбувається на хвилі активної медійної війни навколо УАФ та на фоні заяв самої Асоціації про замовне кримінальне переслідування її співробітників. 

Уперше на інтерв’ю з цього приводу погодився відомий український юрист, експрезидент Асоціації правників України, адвокат з команди правників Української асоціації футболу Денис Бугай. У розмові з glavcom.ua він розкрив деталі, невідомі до цього часу широкому загалу, які, власне, багато чого пояснюють.

Почнемо з такого запитання: чому після ознайомлення з текстом підозри, врученої керівнику УАФ, юристи Асоціації заявили, що "справа Павелка" виявилася пшиком, і цитую: "це повне фіаско фальсифікаторів кримінального провадження"?

Тому що так і є. Справа, в якій ми отримали підозру була зареєстрована НАБУ у 2018 році. Три роки детективи її ретельно розслідували. Були обшуки, допити, міжнародно-правові доручення до ОАЕ, Німеччини, Данії, Великобританії, Швейцарії, якщо я не помиляюсь. Спектр проведених слідчих заходів був дуже широким і повним, з точки зору того, щоб прийти до висновку про наявність або відсутність у діях керівництва УАФ складу злочину. Результат всім відомий. Керівник САП публічно його коментував. Доказів вини суб’єкта їх підслідності, тобто Андрія Павелка, встановлено не було. Тож справу у вересні 2021 року передали в Нацполіцію. 

Читай також: The Guardian опублікувала статтю про атаку на УАФ

Але зараз у справі, очевидно, щось змінилося. Нововиявлені обставини? З’явилися нові свідчення, експертизи, які лягли в основу підозр?

У тому то й справа, що ні. За більше ніж рік перебування справи в поліції слідчі жодного разу не спілкувалися з представниками УАФ, навіть не було жодного додатково допиту чи уточнень.

У цій справі взагалі не з’явилося нічого нового, а навпаки. З матеріалів провадження наразі "випущено", а точніше сказати, зумисно приховано надважливі обставини і документи, які знімають будь-які підозри з представників УАФ. Мова, зокрема, про платіж арабської компанії S.D.T, який був та який повністю спростовує звинувачення у завищенні цін чи переплатах збоку "ФФУ Продакшн". 

Одразу скажу, що факт "приховування" таких доказів свідчать про вчинення прокурором злочину – притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи. З цього приводу обов’язково буде подана заява до Державного бюро розслідувань.

Повертаючись до хронології тих подій: компанія S.D.T, за письмовою рекомендацією представника німецького виробника "штучної трави" Polytan, надавало заводу УАФ із виробництва футбольного покриття – "ФФУ Продакшн" – широкий спектр послуг: перемовини з іноземними виробниками обладнання, підписання договорів, придбання та супровід поставок обладнання на сам завод у Київській області. За ці послуги "ФФУ Продакшн" сплачувало певні кошти протягом усього періоду співпраці з S.D.T.

Наприкінці співпраці, після проведеного перерахунку оплати послуг, "ФФУ Продакшн" виставив арабському партнеру фінансову претензію про те, що сума сплачених коштів перевищувала вартість наданих послуг. У S.D.T теж усе порахували та погодилися з претензію замовника. Тому у підсумку, ми говоримо про те, що УАФ повернула цю переплату собі у повному обсязі та витратила вказані кошти на закриття інших своїх нагальних потреб.

Читай також: "Від Шевченка хотілося б більш рішучих дій" - Олег Протасов написав заяву про вихід зі складу членів НОК

А ось експертизи, яка б підтверджувала завдані у цьому провадженні хоч кому-небудь якісь збитки, немає взагалі. Це, звичайно, що нонсенс. В розпорядженні УАФ натомість є висновки їх міжнародних аудиторів, які підтверджують легальність усіх фінансових операцій та засвідчують відсутність збитків. 

Про які нагальні проблеми УАФ йшлося? Повернені кошти одразу були витрачені?

Так. І є низка документів, які це підтверджують. Точніше були – у матеріалах провадження НАБУ, але кудись поділися зараз, коли справа опинилася в руках слідчих Нацполіції. Підозрюю, що вони умисно не взяті до уваги під час складання повідомлення про підозру. 

Сам факт витрати повернених коштів повністю спростовує твердження слідства про нібито привласнення кимось якихось сум. Тим паче, що фізично, вони навіть не заходили на рахунки Асоціації футболу. 

Це, скоріш за все, нові для ЗМІ обставини, але я вважаю за потрібне їх озвучити. Річ у тім, що згідно з договором про співробітництво з П'єрлуїджі Колліною, укладеного ще у 2012 році та розірваного пізніше за взаємною згодою сторін, УАФ мала перед ним заборгованість. З метою стягнення цих коштів, Колліна звернувся із позовом до суду у Швейцарії. Спір, врешті-решт, вдалося врегулювати, однак тільки після того, як ті самі "переплачені на користь S.D.T." кошти в УАФ спрямували на покриття заборгованості перед італійським суддею.

Розрахунок з Колліною компанія S.D.T здійснила через власного контрагента – Softex. І це є звичайною світовою практикою, поширеною у корпоративному світі між приватними юридичними особами. У такий спосіб, серед іншого, УАФ ще й уникла додаткових фінансових втрат, на продаж, а потім на купівлю іноземної валюти.

Цікаво. Тоді виникає запитання про потерпілих у цьому провадженні…

Цілком слушне зауваження. І у провадженні, за версією слідства, потерпілою стороною є саме УАФ, хоч Асоціація такого статусу немає і мати не може.

УАФ навпаки отримала від S.D.T весь комплекс послуг, який замовляла, збудувала перший український завод із виробництва штучного футбольного покриття, а паралельно – ще й врегулювала нагальне боргове питання з одним зі своїх екскредиторів. Тобто абсурдність версії слідчих і прокурорів – на поверхні. 

Окрім того, позиція обвинувачення у цій справі взагалі ґрунтується на очевидно сфальсифікованих доказах – матеріалах негласних слідчих розшукових дій. Прокурор видав матеріали, опубліковані в Інтернеті, за докази. І за цим фактом вже розпочато кримінальне провадження ДБР.

Ми сподіваємося, що судді не лише зараз будуть ретельно вивчати усі аргументи та документи, але й згодом детально розглядатимуть справи стосовного тих, хто займався фальсифікацією матеріалів кримінальних проваджень проти УАФ. Таких наразі вже кілька. А синхронність їх реанімації з безперспективного стану через підробку "доказів", грубі порушення КПК, одні й ті самі виконавці тільки підтверджують їх замовний характер.

Готуючись до інтерв’ю, журналіст з власних джерел отримала документи, які можуть мати стосунок до провадження, тому також їх публікує: договір про співробітництво з Колліною, платіжка на його ім’я від контрагента S.D.T – компанії Softex.

Нагадаємо, Українська асоціація футболу незабаром повинна провести вибори президента. Каденція чинного голови Андрія Павелка завершилась влітку, проте через війну вибори, які мали відбутися в березні, відклали.

Звітно-виборчий конгрес мав пройти у вересні, та суд заборонив обирати на ньому нового керівника УАФ. Наразі точну дату виборів не призначили. Ймовірно це має статися до середини грудня, коли УЄФА проводитиме Континентальний конгрес.

Там обраний президент УАФ може бути обраний членом виконкому організації.

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

19 апреля
09:15
Украинская ПВО впервые уничтожила стратегический бомбардировщик Ту-22М3
09:00
"Байер" установил рекордную серию без поражений в топ-5 лигах
08:45
Роман Зозуля: "Недоумки попали в жилой дом в Днепре и скажут, что там жили генералы НАТО"
08:30
Плюс 870 человек и 21 артсистема: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 19.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 19.04.2024
04:37
"Кальяри" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
04:31
"Дженоа" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
02:15
Лига конференций. "Фенербахче" – "Олимпиакос" 1:0 (пен. - 2:3). Видеообзор матча
02:06
Лига Европы. "Марсель" – "Бенфика" 1:0 (пен. - 4:2). Видеообзор матча
01:30
Лига конференций. ПАОК – "Брюгге" 0:2. Видеообзор матча
01:15
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:1. Видеообзор матча
01:05
Лига Европы. "Вест Хэм" – "Байер" 1:1. Видеообзор матча
00:39
Лига Европы. "Аталанта" – "Ливерпуль" 0:1. Видеообзор матча
18 апреля
23:58
Лига конференций. "Лилль" – "Астон Вилла" 2:1 (по пенальти – 3:4). Видеообзор матча
23:44
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
23:42
Официально: Ла Лига удовлетворила просьбу "Реала" о переносе матча с "Реалом Сосьедад"
23:24
Лига конференций. "Фиорентина" – "Виктория" 2:0 (д.в.). Видеообзор матча
23:08
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:0. Голы Джанлуки Манчини и Пауло Дибалы (Видео)
22:57
Лига Европы. "Вест Хэм" – "Байер" 1:0. Гол Майкла Антонио (Видео)
22:48
"Айнтрахт" – "Аугсбург". Анонс и прогноз матча
22:46
Лига Европы. "Аталанта" - "Ливерпуль" 0:1. Гол Мохамеда Салаха (Видео)
22:42
"Карпаты" - "Ингулец": прогноз Виктора Козина
22:29
УЕФА попросили перенести крайний срок утверждения составов на Евро-2024
22:15
"Барселона" готова продать Рональда Араухо за 80 млн евро
Больше новостей
19 апреля
09:15
Украинская ПВО впервые уничтожила стратегический бомбардировщик Ту-22М3
08:45
Роман Зозуля: "Недоумки попали в жилой дом в Днепре и скажут, что там жили генералы НАТО"
08:30
Плюс 870 человек и 21 артсистема: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 19.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 19.04.2024
18 апреля
22:42
"Карпаты" - "Ингулец": прогноз Виктора Козина
22:29
УЕФА попросили перенести крайний срок утверждения составов на Евро-2024
21:44
Первая лига. 5-й тур (второй этап). Анонс матчей
21:13
Чемпионат Украины. "Заря" – "Шахтер" 1:3. Видеообзор матча
21:06
Анатолий Трубин - в "старте" "Бенфики" на матч против "Марселя"
20:58
Александр Сапутин: "Следующий матч с "Шахтером" будет не менее интересным"
20:29
Марино Пушич: "То, как мы отреагировали после счета 1:1 – это хорошая работа"
20:05
Валерий Бондарь: "Судейство? Взгляните на ногу Судакова!"
19:28
Юрий Коваль: "Тренер не может повлиять на объективность людей, которые выходят судить"
19:23
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 18.04.2024
18:30
Младен Бартулович: "Шахтеру" легко играть, когда есть такая помощь арбитров"
18:16
Георгий Судаков: "Позволили "Заре" забить - это будет для нас уроком"
17:55
Комментарий Комитета арбитров УАФ по трактовке судьями отдельных игровых эпизодов матчей 24-го тура УПЛ
17:42
"Заря" – "Шахтер" 1:3. "Джокеры" решают
17:25
"Я даже в "Динамо" столько не бегал": Артем Милевский нашел новую команду
17:10
"Металлист" - Лунину: "Браво, Андрей! В очередной раз ты подтвердил, что являешься одним из лучших голкиперов в мире"
16:10
Дмитрий Михайленко: "Группа, которая досталась сборной на Евро-2024 (U-19), - абсолютно нормальная"
15:55
УАФ предоставила информацию о предварительных результатах независимого аудита - отток активов более 1 млрд грн
15:25
Дмитрий Михайленко: "Реал" переломил многих классных вратарей. Лунин доказал, что он является исключением из правил"
15:10
Александр Рябоконь: "Средние и длинные передачи у Лунина были лучше, чем у защитников "Реала"
Больше новостей
19 апреля
09:00
"Байер" установил рекордную серию без поражений в топ-5 лигах
04:37
"Кальяри" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
04:31
"Дженоа" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
02:15
Лига конференций. "Фенербахче" – "Олимпиакос" 1:0 (пен. - 2:3). Видеообзор матча
02:06
Лига Европы. "Марсель" – "Бенфика" 1:0 (пен. - 4:2). Видеообзор матча
01:30
Лига конференций. ПАОК – "Брюгге" 0:2. Видеообзор матча
01:15
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:1. Видеообзор матча
01:05
Лига Европы. "Вест Хэм" – "Байер" 1:1. Видеообзор матча
00:39
Лига Европы. "Аталанта" – "Ливерпуль" 0:1. Видеообзор матча
18 апреля
23:58
Лига конференций. "Лилль" – "Астон Вилла" 2:1 (по пенальти – 3:4). Видеообзор матча
23:44
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
23:42
Официально: Ла Лига удовлетворила просьбу "Реала" о переносе матча с "Реалом Сосьедад"
23:24
Лига конференций. "Фиорентина" – "Виктория" 2:0 (д.в.). Видеообзор матча
23:08
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:0. Голы Джанлуки Манчини и Пауло Дибалы (Видео)
22:57
Лига Европы. "Вест Хэм" – "Байер" 1:0. Гол Майкла Антонио (Видео)
22:48
"Айнтрахт" – "Аугсбург". Анонс и прогноз матча
22:46
Лига Европы. "Аталанта" - "Ливерпуль" 0:1. Гол Мохамеда Салаха (Видео)
22:29
УЕФА попросили перенести крайний срок утверждения составов на Евро-2024
22:15
"Барселона" готова продать Рональда Араухо за 80 млн евро
22:01
"Ницца" - "Лорьян". Анонс и прогноз матча
21:59
Хави отменил тренировку "Барселоны" из-за напряженной атмосферы в команде - AS
21:40
"Реал" хочет перенести матч чемпионата Испании перед игрой с "Баварией"
21:26
"Рома" - "Милан": стартовые составы - с Жиру и Лукаку
21:06
Анатолий Трубин - в "старте" "Бенфики" на матч против "Марселя"
Больше новостей
19 апреля
03:30
Ботафого - Атлетико Гоияниенсе: прямая трансляция матча
12:00
Прикарпатье - СК Полтава: прямая трансляция матча
13:00
Карпаты - Ингулец: прямая трансляция матча
19:00
Корона - Радомяк: прямая трансляция матча
19:30
Дженоа - Лацио: прямая трансляция матча
19:30
Эльферсберг - Шальке: прямая трансляция матча
19:30
Нюрнберг - Падерборн: прямая трансляция матча
20:00
Бешикташ - Анкарагюджю: прямая трансляция матча
21:30
Айнтрахт - Аугсбург: прямая трансляция матча
21:30
Тенерифе - Леганес: прямая трансляция матча
21:30
Реджана - Козенца: прямая трансляция матча
21:30
Палермо - Парма: прямая трансляция матча
21:30
Ракув - Гурник: прямая трансляция матча
21:45
Кальяри - Ювентус: прямая трансляция матча
22:00
Атлетик - Гранада: прямая трансляция матча
22:00
Ницца - Лорьян: прямая трансляция матча
22:15
Риу Аве - Арока: прямая трансляция матча
18 апреля
01:00
РБ Брагантино - Васко да Гама: прямая трансляция матча
01:00
Гремио - Атлетико Паранаенсе: прямая трансляция матча
02:00
Жувентуде - Коринтианс: прямая трансляция матча
02:00
Форталеза - Крузейро: прямая трансляция матча
02:00
Палмейрас - Интернасьонал: прямая трансляция матча
02:00
Атлетико Минейро - Крисиума: прямая трансляция матча
03:30
Фламенго - Сан-Паулу: прямая трансляция матча
Больше новостей
19 апреля
04:37
"Кальяри" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
04:31
"Дженоа" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
09:00
Корона - Радомяк: прогноз на матч
02:00
Прикарпатье - СК Полтава: прогноз на матч
18 апреля
23:44
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
22:48
"Айнтрахт" – "Аугсбург". Анонс и прогноз матча
22:42
"Карпаты" - "Ингулец": прогноз Виктора Козина
22:01
"Ницца" - "Лорьян". Анонс и прогноз матча
12:00
"Вест Хэм" – "Байер". Анонс и прогноз матча
12:00
"Фенербахче" - "Олимпиакос". Анонс и прогноз матча
12:00
"Аталанта" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Рома" - "Милан". Анонс и прогноз матча
12:00
ПАОК - "Брюгге". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Бенфика". Анонс и прогноз матча
17:30
Ботафого - Атлетико Гоияниенсе: прогноз на матч
15:00
Диназ - Хуст: прогноз на матч
15:00
Горняк-Спорт - Подолье: прогноз на матч
15:00
МФК Металлург - Буковина: прогноз на матч
12:00
Фенербахче - Олимпиакос: прогноз на матч
12:00
ПАОК - Брюгге: прогноз на матч
12:00
Марсель - Бенфика: прогноз на матч
12:00
Вест Хэм - Байер: прогноз на матч
09:45
Фиорентина - Виктория: прогноз на матч
09:45
Лилль - Астон Вилла: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →