closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Кирило Данильченко: Поразка рф під Лиманом

Кирило Данильченко: Поразка рф під Лиманом
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
457
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Військовий експерт, оглядач Кирило "Ронін" Данильченко підсумував site.ua успішну операцію ЗСУ по звільненню міста Лиман на Донеччині:

Після розвалу та колапсу фронту рф на захід від Оскола, були всі шанси взяти лінію Лиман-Ямпіль з наскоку. ЗСУ форсували Донець і навіть заходили у забудову, але росіяни вперлися і довелося проводити загальновійськову операцію.

Що спричинило її успіх?

Ішли вперед на куражі – відбивши великі міста, територію розміру Катару, 150 тисяч у більшості дружньо налаштованого населення. А це не лише квіти на броню, а й побут, харчування, відпочинок – все те, що дає сильний буст під час безперервної маневреної фази.

Тобі не потрібно виставляти багато пікетів та секретів, ти не боїшся піти у відрив, місцеві із задоволенням нагодують і візьмуть на ночівлю. Все це дозволяє зберігати темп і рухатися вперед перекатами, не даючи закопуватися і мінуватися тим, хто відступає.

Противник кинув сотні одиниць техніки в руках ЗСУ на полях бою, що залишилися за нами.

Навіть у вбитому стані, автомобілі, що вимагають заводського ремонту, танки та БМП – відмінне джерело запчастин, боєприпасів у тих же калібрах, мастил. А це дозволяє тримати машини боєготовими максимум, використовувати трофеї з коліс і зберігати здатність до маневреної фази боїв. Наші рембати непогано прокачалися і в змозі вже навіть підняти те, що ще недавно вимагало середнього ремонту на заводі.

Читайте также: У Чехії зібрали кошти на танк для України

ЗСУ були прикриті Осколом – розрахунки арти, реакторів, ППО, оператори дронів могли працювати комфортно, не побоюючись малих груп противника і коригувальників. Вести контрбатарейну боротьбу і прикривати свої війська з повітря в таких умовах набагато ефективніше, ніж коли зайти і вийти з позиції – величезний геморой.

Залишені були великі запаси снарядів до артилерії, РС, мін і порохів до них. Все частіше полонені росіяни говорять про ліміти снарядів, ймовірно "жести доброї волі", вистрілені вагони для місячного ландшафту часів літа та "Хаймарси", не можуть не впливати на боєприпаси, доступні тут і зараз, а не в арсеналі на Уралі.

Постачання – тил НАТО це тил НАТО, та й рекордні бюджети на оборону та волонтерський рух, що охоплює майже всю Україну, дають про себе знати. Недарма так часто чутні крики за поребриком про Альянс і його війська на лінії – коли в піхотних підрозділах. єдине, що нагадує про совок, це автомати і РПГ-7, хочеш не хочеш, а починаєш думати про поляків та негрів.

Адже це не тільки одноразові гранатомети, Мк-19, медицина і амуніція, це системи дистанційного мінування, це зв'язок, дрони, нічники – все те, що дуже впливає на перебіг бойових дій. Плюс розвіддані: де у противника починаються проблеми і куди він вводить резерви.

Окрім того, ворога продавили грамотними діями на оперативному рівні.

ЗСУ знімали резерви противника діями по фронту на північ від Дінця, заходом у ліс біля Кремінної, атакою від Святогорівки, тиском на перехрестя у Коров'ячого яру, постійними штурмами та нальотами на горловини виступу у Дробишево та Шандриголово, вогневим впливом через Оскол.

Також наростили зусилля, перейшовши роздовбаний міст у східну частину Куп'янська – у піхотному строю розширили плацдарм, дали можливість переправитися техніці, зачистили місто, зайняли Куп'янськ-Вузловий та звільнили Ковшарівку. Не дали супротивникові перекинути по лінії Лиман-Ямпіль підкріплення з півночі та означали загрозу Сватовому.

Рухалися вздовж Оскола, підтримувані вогнем із флангу своїх частин, вибивши ворога з Рубців, Лозової та Пєсков-Радьковських – це була загроза вже угрупованню у Борової, що була змушена обороняти і фронт Осколом, і фланг у Подлимана.

Чи буде удар зі східного Куп'янська чи охоплення Борової з метою прориву до Сватового; або продовжить ЗСУ тягнути кишку до Зарічного та Торського; чи штурмуватиме в лоб і з флангу від лісу Ямпіль (що й сталося) і дотискатиме Лиман – неясно. Але треба тримати резерви по всьому периметру, якщо це не очевидно.

Читайте также: Святослав Сирота: "Футболісти – не сцикуни, але кожен має робити свою справу"

Ми могли використовувати чисельну перевагу на ділянках прориву в перші години, а противник був змушений кидати резерви з коліс, висмикуючи їх у квадраті 50 на 20 км.

ЗСУ витягнули важкий зустрічний танковий бій на розв'язці біля Коров'ячого Яру, яка переходила з рук до рук і не дала армії рф контратакувати.

Дуже агресивно і у відриві від основних сил використовували малі групи, ССО, легку піхоту – обтікали фланги, інфільтрувалися по лісових масивах, створювали навколо позицій ворога нестабільну лінію бойового зіткнення, кошмарили тили. Велика кількість ПЗРК і несподівані пуски бортами на гранично малих висотах скували ворожу авіацію – було збито 2 штурмовики і 2 вертольоти.

Некомфортно на гранично малих літати над нестерильною територією, де з будь-якої посадки може прилетіти, а на висоті не підеш, бо отримаєш важку ракету через Оскол.

Підсумок очевидний – оперативна поразка ворога в секторі, втрата Лимана – міста обласного значення, руйнується фронт по Осколу, загроза до Борової (її зачищають) і північніше, дорога Сватово-Кремінна під вогневим контролем.

Те, що росіяни змогли відійти на схід через річку Жеребець, яку пішки переходить курка, відтягнулися через путівці, ліси та горловину мішка у Зарічного, не означає, що війська, що відступили, зберегли боєздатність.

Та й оперативне оточення, не рівно тому, що фізично на кожній дорозі ми встигли за пару днів викопати ротні опорні пункти, завести бронегрупи, забезпечити зовнішнє кільце оточення. Проблематично зробити це, коли небо за противником і він може наростити спробу прориву ударом з боку Кремінної та вертолітними штурмовками.

Більшість обходів потрібно розглядати як малі групи, рейдові дії на пікапах та легких бронемашинах. Постановка мін і наведення артилерії на колони.

Розмотування постачання, розстріли тилу та хвостів, засідки з ПТРК – ударили, натрапили на опір, відійшли в посадки та ліс навколо, скоригували стволку.

Розстріляли одиночну машину, замінували трупи та узбіччя, чекаємо наступну.

Бачимо вертоліт – атакуємо його з ПЗРК.

Читайте также: "Шахтар" профінансує операцію в США морпіху Михайлу Діанову

У будь-якому випадку, постачати Лиман і вести загальновійськовий бій у таких умовах неможливо – паливо, боєприпаси, пайки не розмножуються поділом, а проводка колон перетворюється на загальновійськову операцію.

На сьогодні є дані про розгром мінімум 4 "стрічок" ворога, одна з них велика в 12 автомобілів, кинуто мінімум пару рот танків, десятки БТР і БМП, ще десятки димлять остовами в навколишніх лісах. Починається наступ на Сватове та обробка тактичного тилу за Кремінною у Рубіжного.

Оперативна криза ЗС рф у цьому напрямі триває.

Популярные новости
Источник новости:
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

28 марта
22:18
Совладельца "Челси" сместят с должности в 2027 году
21:58
AS: "Реал" может перенести презентацию Мбаппе на август
21:47
"Манчестер Юнайтед" хочет приобрести у "Баварии" Йозуа Киммиха
21:18
Ули Хенесс: "Забрать Алонсо в "Баварию" будет очень сложно, если не невозможно"
21:11
Хави подал в суд сразу двух журналистов
20:49
"Шахтер" провел тренировку в полном составе (Видео)
20:48
"Левый берег" - "Агробизнес": прогноз Виктора Козина
20:31
Впервые украинский арбитр будет работать на финале четырех футзальных ЛЧ
20:25
Матвей Пономаренко: "Мы вошли в восьмерку лучших команд, и проходных матчей точно не будет"
19:58
"Райо Вальекано" намерен арендовать Брайана Сарагосу
19:44
Эндрик значительно прибавил в стоимости после матчей за сборную Бразилии
19:38
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 28.03.2024
19:28
Ральф Рангник может возглавить "Баварию"
19:17
Первая лига. 2-й тур (второй этап). Анонс матчей
19:14
"Фиорентина" обратилась к Даниэле Де Росси с предложением возглавить команду
18:58
"Эвертон" получит кредит от будущего владельца
18:46
Андрей Булеза из-за травмы пропустит Олимпиаду-2024
18:30
Маркус Рашфорд может пропустить Евро-2024
18:15
"Барселона" активно интересуется Жоржиньо
18:00
"Манчестер Юнайтед" и "Ювентус" могут совершить обмен игроками
17:46
УЕФА может расширить заявку команд-участниц Евро-2024 до 26 игроков
17:29
Ушел из жизни дважды обладатель Кубка чемпионов в составе "Ноттингем Форест"
17:15
Алексей Сыч: "В составе олимпийской сборной было много новых лиц - нужно было познакомиться"
16:58
"Ливерпуль" принял решение по трансферу Трента Александера-Арнольда
Больше новостей
28 марта
20:49
"Шахтер" провел тренировку в полном составе (Видео)
20:48
"Левый берег" - "Агробизнес": прогноз Виктора Козина
20:31
Впервые украинский арбитр будет работать на финале четырех футзальных ЛЧ
20:25
Матвей Пономаренко: "Мы вошли в восьмерку лучших команд, и проходных матчей точно не будет"
19:38
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 28.03.2024
19:17
Первая лига. 2-й тур (второй этап). Анонс матчей
18:46
Андрей Булеза из-за травмы пропустит Олимпиаду-2024
17:46
УЕФА может расширить заявку команд-участниц Евро-2024 до 26 игроков
17:15
Алексей Сыч: "В составе олимпийской сборной было много новых лиц - нужно было познакомиться"
16:46
Германия объявила об очередном пакете военной помощи для Украины
16:16
"Шахтер" готовится к "Оболони": Пушич поздравил украинских и грузинских игроков с выходом на Евро-2024
15:44
"Динамо": возвращение сборников, подготовка к вояжу в Полтаву
15:29
Егор Ярмолюк: "Посидели в ресторане украинской еды с Льюисом-Поттером, Коллинзом, Гики и Беном Ми"
14:59
Marca: "Лунин понял свое место, не скандалил и прекрасно воспользовался возможностью в "Реале"
14:14
"Шахтер" и "Динамо" – в мировом топ-рейтинге подписания молодых игроков
13:55
Василий Сачко: "В матче с Исландией стоит отметить командные действия сборной Украины и смелость Реброва"
13:40
"Рух" (U-19) получил нового главного тренера
13:25
Дмитрий Михайленко: "Для Украины это достижение - попасть в когорту восьми лучших сборных Европы"
13:10
Германия обещает защитить сборную Украины и ее болельщиков на Евро-2024
13:02
Вторая лига. 21-й тур. Анонс матчей
12:50
Известно, за какую сумму "Черноморец" был готов продать Салюка "Хаммарбю"
12:35
Михаил Кополовец: "Цыганков с Исландией проделал колоссальный объем работы, он сделал эту игру"
12:20
Гвардейцы сборной Украины: юбилей Зинченко, Матвиенко догнал Ващука, Цыганков - Хачериди, Яремчук обошел Калиниченко
12:05
Андрей Шевченко: "Ребров проделал невероятную работу"
Больше новостей
28 марта
22:18
Совладельца "Челси" сместят с должности в 2027 году
21:58
AS: "Реал" может перенести презентацию Мбаппе на август
21:47
"Манчестер Юнайтед" хочет приобрести у "Баварии" Йозуа Киммиха
21:18
Ули Хенесс: "Забрать Алонсо в "Баварию" будет очень сложно, если не невозможно"
21:11
Хави подал в суд сразу двух журналистов
19:58
"Райо Вальекано" намерен арендовать Брайана Сарагосу
19:44
Эндрик значительно прибавил в стоимости после матчей за сборную Бразилии
19:28
Ральф Рангник может возглавить "Баварию"
19:14
"Фиорентина" обратилась к Даниэле Де Росси с предложением возглавить команду
18:58
"Эвертон" получит кредит от будущего владельца
18:46
Андрей Булеза из-за травмы пропустит Олимпиаду-2024
18:30
Маркус Рашфорд может пропустить Евро-2024
18:15
"Барселона" активно интересуется Жоржиньо
18:00
"Манчестер Юнайтед" и "Ювентус" могут совершить обмен игроками
17:46
УЕФА может расширить заявку команд-участниц Евро-2024 до 26 игроков
17:29
Ушел из жизни дважды обладатель Кубка чемпионов в составе "Ноттингем Форест"
17:15
Алексей Сыч: "В составе олимпийской сборной было много новых лиц - нужно было познакомиться"
16:58
"Ливерпуль" принял решение по трансферу Трента Александера-Арнольда
16:31
FA обвинила Сандро Тонали в 50-ти новых нарушениях правил о ставках
15:59
"Ницца" оценит Жан-Клера Тодибо примерно в 40 млн фунтов
15:29
Егор Ярмолюк: "Посидели в ресторане украинской еды с Льюисом-Поттером, Коллинзом, Гики и Беном Ми"
15:14
"Бавария" выплатит Томасу Тухелю компенсацию в 12 млн евро
14:59
Marca: "Лунин понял свое место, не скандалил и прекрасно воспользовался возможностью в "Реале"
14:46
Амаду Онана может продолжить карьеру в "Барселоне"
Больше новостей
26 марта
19:00
Грузия - Греция: прямая трансляция матча
19:00
Литва - Гибралтар: прямая трансляция матча
21:45
Уэльс - Польша: прямая трансляция матча
21:45
Украина - Исландия: прямая трансляция матча
21:45
Люксембург - Казахстан: прямая трансляция матча
21:45
Австрия - Турция: прямая трансляция матча
21:45
Словения - Португалия: прямая трансляция матча
21:45
Германия - Нидерланды: прямая трансляция матча
21:45
Англия - Бельгия: прямая трансляция матча
22:00
Франция - Чили: прямая трансляция матча
22:30
Испания - Бразилия: прямая трансляция матча
25 марта
21:30
Альбасете - Расинг: прямая трансляция матча
24 марта
02:30
Спортинг Канзас-Сити - Лос-Анджелес Гэлакси: прямая трансляция матча
02:30
Сент-Луис Сити - Ди Си Юнайтед: прямая трансляция матча
03:30
Колорадо Рэпидз - Хьюстон Динамо: прямая трансляция матча
04:30
Сан-Хосе Эртквейкс - Сиэтл Саундерс: прямая трансляция матча
04:30
Портленд Тимберс - Филадельфия Юнион: прямая трансляция матча
04:30
Лос-Анджелес - Нэшвилл: прямая трансляция матча
12:00
Кремень - Металлист: прямая трансляция матча
12:15
Реал-Фарма - ЮКСА: прямая трансляция матча
12:30
Диназ - Буковина: прямая трансляция матча
13:00
Дружба - Локомотив: прямая трансляция матча
13:15
Агробизнес - Виктория: прямая трансляция матча
13:30
Скала 1911 - Нива: прямая трансляция матча
Больше новостей
28 марта
20:48
"Левый берег" - "Агробизнес": прогноз Виктора Козина
15:00
ЮКСА - Металлург-2: прогноз на матч
26 марта
12:30
Испания – Бразилия. Анонс и прогноз матча
12:00
Франция – Чили. Анонс и прогноз матча
11:45
Украина – Исландия. Анонс и прогноз матча
11:45
Уэльс - Польша. Анонс и прогноз матча
11:45
Германия - Нидерланды. Анонс и прогноз матча
11:45
Словения – Португалия. Анонс и прогноз матча
11:45
Англия - Бельгия. Анонс и прогноз матча
11:45
Люксембург – Казахстан. Анонс и прогноз матча
10:31
Испания – Бразилия: ставка на обмен голами
10:00
Германия - Нидерланды: прогноз на голы
09:52
Англия - Бельгия: прогноз Бена Наптона
12:00
Франция - Чили: прогноз на матч
11:45
Люксембург - Казахстан: прогноз на матч
11:45
Уэльс - Польша: прогноз на матч
11:45
Украина - Исландия: прогноз на матч
11:45
Австрия - Турция: прогноз на матч
11:45
Словения - Португалия: прогноз на матч
09:00
Грузия - Греция: прогноз на матч
09:00
Литва - Гибралтар: прогноз на матч
27 марта
15:00
Левый берег - Агробизнес: прогноз на матч
15:00
Чайка - Звягель: прогноз на матч
25 марта
11:30
Альбасете - Расинг(Ф): прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →