closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
510
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Журналіст "Української правди" Михайло Ткач провів розслідування щодо діяльності колишнього президента ФФУ Григорія Суркіса та лідера партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, якого звинувачують у держзраді. За інформацією джерела, великі земельні ділянки відчужувались в інтересах футбольного клубу "Динамо", але в подальшому вони потрапляли до Медведчука. 

...У далекому 2005-му році під час допиту тодішній голова Фонду державного майна Михайло Чечетов розповів слідчому з відділу боротьби з економічними злочинами в центральних органах виконавчої влади МВС про особливості вітчизняної приватизації. Тобто про те, як Медведчук і Суркіси стали сусідами.

Явка Чечетова з повинною 25-го серпня 2005-го року стосувалася приватизації або відчуження на користь ТОВ "Футбольний клуб "Динамо" Київ" державних дач у Пущі-Водиці. 

Саме на тій ділянці, де нині стоять будинки на тисячі квадратних метрів братів Суркісів, які дійсно мають відношення до ФК "Динамо" та Медведчука, який, виходить, і собі ще тоді був пов'язаний з братами Суркісами. 

Зі слів Чечетова, хоча відчужувалась ділянка в інтересах футбольного клубу, "курував" приватизацію Медведчук. 

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука - изображение 1

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука - изображение 2

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука - изображение 3

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука - изображение 4

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука - изображение 5

За 18 років футбольних об'єктів на відчуженій території так і не з'явилося.

Відтак можна стверджувати, що тоді "Динамо" Суркісів виступило ширмою. Прикриттям для того, щоб приватизація не виглядала дармовим дерибаном дороговартісної землі під Києвом під будівництво маєтків афільованих осіб. 

Якщо хтось думає, що епізод з Пуща-Водицею єдиний у тривалій історії стосунків Григорія Суркіса та Віктора Медведчука, то цей хтось, певно, не знає, як Медведчук звів свою дачу на Закарпатті в селищі Жденієво. А найголовніше – за допомогою кого.

Але Офіс генерального прокурора, схоже, вже знає. 

За даними джерел УП у правоохоронних органах, Головним слідчим управлінням Нацполіції за процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора від 10-го березня минулого року проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно заволодіння Медведчуком земельною ділянкою. 

Читайте также: Владислав Ванат: "Хотів би присвятити забиті м'ячі військовим, які захищають нашу країну від агресора"

За даними слідства, посадові особи Воловецької РДА за попередньою змовою групою осіб, незаконно надали у приватну власність ТОВ "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур" (кінцевий бенефіціар – дружина Медведчука В.В. Марченко О.М.) земельні ділянки. Попередньо ці ділянки було вивведено з державної власності. На них же і побудовано маєток для користування подружжям Медведчука та Марченко.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що ЗАТ "ФК "Динамо" Київ" отримав ділянки у користування на правах довгострокової оренди терміном до 50 років за рахунок земель лісового фонду.

Ці землі розташовані за межами населеного пункту на території Жденіївської селищної ради для створення рекреаційної зони спортивно-оздоровчого комплексу.

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука - изображение 6

 

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука - изображение 7"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука - изображение 8

Тобто ФК "Динамо" в особі братів Суркісів знову попросив для спортивно-оздоровчого комплексу багато землі.

Щоправда, цього разу на Закарпатті. Знову її отримав.

Далі була низка правочинів тривалістю декілька років. І знову на тій землі згодом виріс маєток Віктора Медведчука. 

Як? 

У розпорядженні редакції є копія одного договору купівлі-продажу. Документ свідчить, що ФК "Динамо" продав ділянку площею 5 гектарів компанії "Спорт-Тур", кінцевим власником якої є дружина Медведчука Оксана Марченко. 

 

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука - изображение 9

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука - изображение 10

Арешт такої знакової політико-олігархічної фігури України, як Віктор Медведчук, не входив у плани його друзів, однопартійців та бізнес-партнерів і тому спричинив паніку. Про це розповідають джерела "Української правди" у політичних колах.

Про затримання кума Путіна президент Володимир Зеленський повідомив 12-го квітня о 21-ій годині.

А вже 13-го квітня о 3:41 ночі той самий чорний Range Rover з номерними знаками АА0006ОН з Григорієм Суркісом на борту перетнув український кордон у пункті пропуску "Краківець".

Читайте также: Огнен Вукоєвич: "УЄФА вирішив, що "Шахтар" та "Динамо" гратимуть у Лізі чемпіонів, і це знак"

Тобто Суркіс терміново вночі повернувся в Україну через сім годин після публічного оголошення про затримання Медведчука. 

За словами джерел з оточення Суркісів, після того, як Медведчук у військовій формі ЗСУ та в кайданках матеріалізувався на фото у дописі Зеленського, близький соратник кума Путіна Григорій Суркіс почав небезпідставно підозрювати українську правоохоронну систему щонайменше у конфіскації активів Медведчука.

У можливих свідченнях Медведчука багаторічні партнери мають більше впевненості. 

Втретє після сусідства та допомоги з ділянкою на Закарпатті зв'язок Суркісів з Медведчуком простежується після обрання Віктора Медведчука народним депутатом. 

Григорій Суркіс несподівано теж пішов у депутати від партії, в якій Медведчук був одним із керівників. Суркіса навіть називали одним із головних публічних спонсорів ОПЗЖ. 

Після обрання Медведчук вперше мав подати електронну декларацію і подав.

Завдяки оприлюдненню Медведчуком юридичних осіб, до яких він має відношення, і після аналізу цих компаній журналістами Радіо Свобода, суспільство дізналося, що лідер ОПЗЖ володіє часткою акцій телеканалу 1+1.

Ця частка завжди вважалася власністю братів Суркісів. Бо офшорна компанія Bolvik Ventures Ltd, яку задекларував Медведчук, раніше вважалася компанією Суркісів. 

Публічно відомий факт, що каналом володіють Ігор Коломойський разом із братами Суркісами, ніколи і ніде не спростовувався. І навіть для самого Коломойського бізнес-партнерство з "антагоністом" Медведчуком виявилося великою несподіванкою. 

Це він підтверджував і сам, і люди в оточенні олігарха.

Коломойський, як свого часу повідомляли джерела УП, навіть звертався до РНБО за роз'ясненнями: що буде з телеканалом після того, як один з акціонерів, Медведчук, потрапив під санкції. 

Читайте также: Благодійний матч. "Динамо" Загреб - "Динамо" Київ 2:2. Відеооогляд гри

Сам Коломойський тоді у коментарі журналістам відповів: 

"Якщо Суркіс продав Медведчуку, як я можу на це повпливати? Якщо мова йде про Bolvik, то раніше там був Суркіс. Тепер в декларації написали, що власник – Марченко. Треба з'ясувати, на яку частку, скільки акцій. Там же не написано нічого…

До речі, я ніколи не розділяв Медведчука та Суркісів. Я завжди вважав, що вони разом". 

Декларація Медведчука та аналіз журналістів програми СХЕМИ у 2020-му розкрили й інші подробиці взаємин Суркісів з Медведчуком.

Виявилось, що Медведчук співволодіє низкою обленерго, які раніше приписували братам-бізнесменам. Зокрема, Запоріжжяобленерго. 

І після того розслідування Коломойський знову наголошував, що Медведчуки та Суркіси зазвичай разом: 

"Можливо, вони на його користь щось тримають, а може, не тримають. Можливо, вони і раніше тримали на його користь, але для цього не вимагалося відкривати цю інформацію. А зараз у зв'язку з декларацією треба відкривати".

За даними джерел "Української правди" у політичних колах, у 2016-му році після націоналізації Приватбанку у братів Суркісів настали скрутні часи. 

По-перше, в установі, яка раніше належала їхньому давньому товаришу та бізнес-партнеру Ігорю Коломойському, вони та члени їхньої родини тримали великі депозити під хороші відсотки. 

По-друге, Суркіси брали великі кредити у Приватбанку. Тобто отримували гроші двічі. Після націоналізації Суркіси втратили депозит і мали повернути кредити. 

Скрутне матеріальне становище підтверджується і тією обставиною, що у 2019-му році брати Суркіси вимушені були продати свій приватний літак Falcon 7x.

Вартість цього одного з найдорожчих приватних літаків починається від 50 мільйонів доларів. 

Абревіатура бортового номеру літака P4-GIS розшифровувалась просто: Григорій та Ігор Суркіси.

Читайте также: "Динамо" провело благодійний матч з одноклубниками з Хорватії - віручені кошти підуть на гуманітарні потреби

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука - изображение 11

Джерела в авіаційній сфері розповідають, що 2012-го року брати Суркіси, аби скоріше придбати літак, навіть домовлялися з тими, хто був у черзі на новий Falcon перед ними. 

Важливо додати, що цей борт літав до Російської Федерації вже після анексії Криму та після початку війни на Донбасі.

Редакції вдалося знайти фото літака, який заходить на посадку в Москві в аеропорту "Внуково". Воно датоване 2015-им роком. 

"Українська правда": Великі земельні ділянки відчужувались в інтересах "Динамо" Григорія Суркіса, а потім потрапляли до Медведчука - изображение 12

За даними співрозмовників "Української правди" з числа представників попередньої влади, президент Порошенко хотів отримати акції телеканалу "1+1". А брати Суркіси хотіли отримати назад свої депозити.

В цей час у структурі власності каналу і міг з'явитися Медведчук, зірка якого саме сходила вдруге. 

Велика кількість нових активів і сприяння у бізнесі з боку України та Росії вдруге "накачали" гаманець кума Путіна.

Перевірити цю інформацію наразі неможливо, оскільки офшорна компанія Bolvik Ventures Ltd зареєстрована на Британських Віргінських островах, які не розкривають власників. 

Джерела "Української правди" у політичних колах розповідають, що зараз Суркіси, аби залишитись "рукопожатными" у новій "Україні без Медведчука", максимально дистанціюються від цього прізвища.

Натомість прізвище Суркіс викликає дискомфорт у багатьох співрозмовників "Української правди". 

Впливовість родини не підлягала сумніву навіть після повномасштабного вторгнення Росії. І навіть після заборони проросійської ОПЗЖ.

Не підлягала до того, як Віктор Медведчук не був затриманий СБУ в результаті спецоперації, не опинився у СІЗО і не почав втрачати власність, активи та вплив. 

Вплив, за допомогою якого ця власність і ці активи були отримані. Іноді майже безкоштовно. Вплив, за допомогою якого багато років почувались захищеними й брати Суркіси. 

Наразі ж навіть ФК "Динамо" братів Суркісів перебуває за кордоном. І не планує повертатися в Україну орієнтовно до 10-го червня. 

В розпорядженні редакції є листи від Міністерства молоді та спорту на ім'я голови прикордонної служби з проханням дати дозвіл на виїзд за кордон 37 чоловікам під час загальної мобілізації з наступним обґрунтуванням: 

"Інформуємо, що Футбольний клуб "Динамо" Київ" протягом квітня-червня 2022 року запланував участь команди у товариських матчах з провідними клубами європейських країн.

Всі ці матчі планується провести під гаслом "Матч за Мир! Зупинимо Війну!" ("Match for Peace! Stop the War!"). Передбачається, що кошти від проведення зазначених матчів буде направлено на підтримку вимушених переселенців в Україні та за кордоном, Збройних сил України та інші благодійні та державні цілі.

Крім цього, для максимізації коштів, що залучатимуться від цього проекту, заплановано участь зірок українського шоу-бізнесу, а також трансляція цих івентів на українських та міжнародних каналах".

Редакції невідомо, чи вдалося Григорію Суркісу під час десятиденного візиту до України переконати у своїй проукраїнській та "антимедведчуківській" позиції тих, хто приймає рішення у державі.

 

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

19 апреля
19:40
"Валенсия" – "Бетис". Анонс и прогноз матча
19:33
"Унион" - "Бавария". Анонс и прогноз матча
19:28
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 19.04.2024
19:25
Лунин обошел Зинченко и стал лидером среди украинских спортсменов по числу подписчиков в Instagram
19:17
"Манчестер Сити" - "Челси". Анонс и прогноз матча
18:55
Месут Озиль рассказал, почему падает ценность "эль-классико"
18:40
Определен лучший игрок недели в Лиге чемпионов
18:24
"Динамо": подготовка к матчу с "Полесьем" и визит Сергея Реброва
18:24
Александр Бандура оценил шансы "Миная" остаться в УПЛ
18:21
"Райо Вальекано" – "Осасуна". Анонс и прогноз матча
18:09
Мирон Маркевич: "Наверное, думают, что стали великими"
18:01
"Нант" - "Ренн". Анонс и прогноз матча
17:58
Эмилиано Мартинес пропустит матч с "Олимпиакосом" в Лиге конференций – голкипер получил три "горчичника" в двух матчах
17:45
Сергей Ребров: "Довольный, что Ярмоленко получает достаточно игровой практики после травмы"
17:11
"Шеффилд Юнайтед" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
17:07
Назван автор лучшего гола недели Лиги чемпионов (Видео)
17:01
"Лутон" - "Брентфорд". Анонс и прогноз матча
16:54
Каземиро: "Перес отказался разговаривать, а Анчелотти заплакал..."
16:36
"Кельн" – "Дармштадт". Анонс и прогноз матча
16:32
Вторая лига. 25-й тур. Анонс матчей
16:32
"Вольфсбург" – "Бохум". Анонс и прогноз матча
16:24
"Он выглядит очень хорошо на тренировках", - Артета высказался о конкуренте Зинченка
16:10
"Сельта" объявила о новом контракте с главным тренером
15:57
Президент "Вереса" рассказал, как увольнял Сергея Лавриненко
Больше новостей
19 апреля
19:28
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 19.04.2024
19:25
Лунин обошел Зинченко и стал лидером среди украинских спортсменов по числу подписчиков в Instagram
18:24
"Динамо": подготовка к матчу с "Полесьем" и визит Сергея Реброва
18:24
Александр Бандура оценил шансы "Миная" остаться в УПЛ
18:09
Мирон Маркевич: "Наверное, думают, что стали великими"
17:45
Сергей Ребров: "Довольный, что Ярмоленко получает достаточно игровой практики после травмы"
16:32
Вторая лига. 25-й тур. Анонс матчей
15:57
Президент "Вереса" рассказал, как увольнял Сергея Лавриненко
15:30
Валерий Бондарь: "Есть у нас такая проблема..."
14:52
Первая лига. 5-й тур (второй этап). "Карпаты" впервые в сезоне проигрывают на "Украине"
14:42
У омбудсмена Украины требуют от УАФ принять меры по Александру Шевченко
13:50
Ярослав Карабин: "Минай" сейчас гораздо более опасная команда, если сравнивать с первым кругом"
13:25
Евгений Банада: "Не считаю "Днепр-1" принципиальным соперником"
13:10
Юрий Мороз вызвал 22 игрока в сборную Украины (U-16) для участия в Турнире развития УЕФА
12:20
Первая лига. "Карпаты" - "Ингулец". Прямая трансляция
12:20
Игрок "Шахтера" Майкон повторно разорвал "кресты"
11:20
Иван Надеин: "Неправильно запрещать стимулирование клубов третьей стороной"
11:00
Крис Саттон: "Нападки на Зинченко несправедливы, из него сделали козла отпущения"
10:45
Антон Боль: "Надеюсь, что буду готов сыграть в матче против "Шахтера"
10:30
Сейв Трубина в ответном матче 1/4 финала ЛЕ с "Марселем" претендует на звание лучшего
10:15
Юрий Вирт: "Думаю, что Лунин решил остаться в "Реале"
10:00
Евгений Левченко об аудите УАФ при Павелко: "8 лет обворовывания нашего футбола"
09:45
Роман Яремчук может вернуться на поле в матче с "Алавесом"
09:30
Дмитрий Ризнык: "В моменте с голом Кирюханцева мои шансы отбить удар составляли 50%"
Больше новостей
19 апреля
19:40
"Валенсия" – "Бетис". Анонс и прогноз матча
19:33
"Унион" - "Бавария". Анонс и прогноз матча
19:25
Лунин обошел Зинченко и стал лидером среди украинских спортсменов по числу подписчиков в Instagram
19:17
"Манчестер Сити" - "Челси". Анонс и прогноз матча
18:55
Месут Озиль рассказал, почему падает ценность "эль-классико"
18:40
Определен лучший игрок недели в Лиге чемпионов
18:21
"Райо Вальекано" – "Осасуна". Анонс и прогноз матча
18:01
"Нант" - "Ренн". Анонс и прогноз матча
17:58
Эмилиано Мартинес пропустит матч с "Олимпиакосом" в Лиге конференций – голкипер получил три "горчичника" в двух матчах
17:11
"Шеффилд Юнайтед" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
17:07
Назван автор лучшего гола недели Лиги чемпионов (Видео)
17:01
"Лутон" - "Брентфорд". Анонс и прогноз матча
16:54
Каземиро: "Перес отказался разговаривать, а Анчелотти заплакал..."
16:36
"Кельн" – "Дармштадт". Анонс и прогноз матча
16:32
"Вольфсбург" – "Бохум". Анонс и прогноз матча
16:24
"Он выглядит очень хорошо на тренировках", - Артета высказался о конкуренте Зинченка
16:10
"Сельта" объявила о новом контракте с главным тренером
15:37
Почему вратаря "Астон Виллы" Мартинеса не удалили в матче Лиги конференций, несмотря на две желтые карточки
15:13
Зинедин Зидан практически договорился с "Баварией"
15:10
"Сельта" – "Лас-Пальмас". Анонс и прогноз матча
15:00
Віктор Циганков пропустить матч з "Кадісом"
14:25
Суперкомпьютер оценил шансы полуфиналистов Лиги чемпионов
13:20
Marca: "Реал" предлагает Лунину долгосрочный контракт
13:00
Гендир "Байера": "Мы не продадим Виртца меньше, чем за 150 миллионов"
Больше новостей
19 апреля
03:30
Ботафого - Атлетико Гоияниенсе: прямая трансляция матча
12:00
Прикарпатье - СК Полтава: прямая трансляция матча
13:00
Карпаты - Ингулец: прямая трансляция матча
19:00
Корона - Радомяк: прямая трансляция матча
19:30
Дженоа - Лацио: прямая трансляция матча
19:30
Эльферсберг - Шальке: прямая трансляция матча
19:30
Нюрнберг - Падерборн: прямая трансляция матча
20:00
Бешикташ - Анкарагюджю: прямая трансляция матча
21:30
Айнтрахт - Аугсбург: прямая трансляция матча
21:30
Тенерифе - Леганес: прямая трансляция матча
21:30
Реджана - Козенца: прямая трансляция матча
21:30
Палермо - Парма: прямая трансляция матча
21:30
Ракув - Гурник: прямая трансляция матча
21:45
Кальяри - Ювентус: прямая трансляция матча
22:00
Атлетик - Гранада: прямая трансляция матча
22:00
Ницца - Лорьян: прямая трансляция матча
22:15
Риу Аве - Арока: прямая трансляция матча
18 апреля
01:00
РБ Брагантино - Васко да Гама: прямая трансляция матча
01:00
Гремио - Атлетико Паранаенсе: прямая трансляция матча
02:00
Жувентуде - Коринтианс: прямая трансляция матча
02:00
Форталеза - Крузейро: прямая трансляция матча
02:00
Палмейрас - Интернасьонал: прямая трансляция матча
02:00
Атлетико Минейро - Крисиума: прямая трансляция матча
03:30
Фламенго - Сан-Паулу: прямая трансляция матча
Больше новостей
19 апреля
19:40
"Валенсия" – "Бетис". Анонс и прогноз матча
19:33
"Унион" - "Бавария". Анонс и прогноз матча
19:17
"Манчестер Сити" - "Челси". Анонс и прогноз матча
18:21
"Райо Вальекано" – "Осасуна". Анонс и прогноз матча
18:01
"Нант" - "Ренн". Анонс и прогноз матча
17:11
"Шеффилд Юнайтед" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
17:01
"Лутон" - "Брентфорд". Анонс и прогноз матча
16:36
"Кельн" – "Дармштадт". Анонс и прогноз матча
16:32
"Вольфсбург" – "Бохум". Анонс и прогноз матча
15:10
"Сельта" – "Лас-Пальмас". Анонс и прогноз матча
12:00
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
12:00
"Ницца" - "Лорьян". Анонс и прогноз матча
15:00
ЮКСА - Рух-2: прогноз на матч
15:00
Металлург-2 - Дружба: прогноз на матч
15:00
Звягель - Карпаты-2: прогноз на матч
12:15
Риу Аве - Арока: прогноз на матч
12:00
Ницца - Лорьян: прогноз на матч
12:00
Атлетик - Гранада: прогноз на матч
11:45
Кальяри - Ювентус: прогноз на матч
11:30
Реджана - Козенца: прогноз на матч
11:30
Палермо - Парма: прогноз на матч
11:30
Тенерифе - Леганес: прогноз на матч
11:30
Айнтрахт - Аугсбург: прогноз на матч
11:30
Ракув - Гурник: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →