closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Олександр Акимов: "Продав BMW X5, щоб віддати гравцям заплатню"

Олександр Акимов: "Продав BMW X5, щоб віддати гравцям заплатню"
Изменить размер a+ a-
3681
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Колишній президент "Арсеналу-Київщини" Олександр Акимов розповів цікаві речі про колишній професіональний футбольний клуб, що представляв Білу Церкву і Обухов.

Порятунок клубу

- У 2017 році до мене звернулися небайдужі до футболу люди з проханням врятувати "Арсенал-Київщину". Країна в дуже складному економічному положенні, війна на Донбасі. Бізнес закривався і не всі мали можливість вкладати свої фінанси у професіональний клуб.

Ухвалив рішення разом з партнерами врятувати "Арсенал-Київщину". Вона була в скрутному становщиі, перебувала внизу турнірної таблиці другої ліги. Багато лідерів залишили команду, потрібно було шукати тренера, проводити селекцію. Якщо відверто, то клуб був на межі зникнення. Без нашого фінансування він зникнув би...

Першочергові кроки

- Насамперед запросили тренером-консультантом Заслуженого тренера України Анатолія Бузника. Хочеться йому подякувати за те, що відгукнувся на нашу пропозицію, щиро допомагав нашому клубу своїм досвідом та знаннями.

Також ми запросили Андрія Ущаповського. Цікаво, що представили Ущаповського в якості головного тренера в той день, коли він отримав тренерську ліцензію категорії "А", я його на автівці забрав зі "Оболонь-Арени" і привіз представляти футболістам.

Він ризикував, адже не мав досвіду тренерської роботи у професіональній команді. Разом вдалося зберегти футбольний клуб "Арсенал-Київщина". Були запрошені нові футболісти, змінився тренувальний процес.

Зміна тренера

- Андрій Ущаповський за деякий час перейшов працювати в "Арсенал-Київ". Він був асистентом тренера, разом з Литовченком виводив цю команду до Премєр-ліги. Нам потрібно було запрошувати нового тренера. Відзначу, що процес пошуку був досить тривалим. Ігор Жабченко погодився допомогти нашій команді і, вважаю, нам дуже пощастило. Приємно, що хлопці мали можливість працювати з таким спеціалістом. У наших молодих гравців горіли очі, для них футбол був на першому місці. Він - великий футболіст, а тепер і авторитетний тренер.

У нас з Жабченком хороші взаємини, бажаю йому тренерських успіхів. Це людина з великої літери. Працюючи разом з Жабченком дізнався багато нового в тренерській професії, а також в плані управління командою.

Відомі футболісти

- Через економічну ситуацію робили ставку на молодих гравців. Завдяки хорошій грі у нашій команді хлопці мали змогли потім перейти в більш імениті клуби.

Отримав практику Микита Романов, який виступав у юнацькій Лізі чемпіонів за "Шахтар", коли гірники виходили у фінал змагань. Ігор Нагорний, який закінчив академію київського "Динамо", грав за "Динамо-2". Пощастило, що такий гравець виступав за нашу команду. У Артемі Сьомці побачили потенціал і він після виступів у нашій команді зіграв декілька матчів за "Зірку" у Премєр-Лізі. Потім він поїхав грати в чемпіонат Вірменії, де є одним з лідерів.

Можна ще відзначити Тамаза Авдаляна, Святослава Грабчака, Шкарбана Євгенія, Володимира Тименка. Володимир зараз є одним із лідерів "Чайки". За нас грав воротар Андрій Железко, який поїхав в Португалію. Це голкіпер з великим потенціалом. Святослав Грабчак поїхав до Вірменії, Ігор Нагорний - у Польщу.

Футбольні меценати

- Чиновники на Білій Церкві думали, що футбол в Україні є прибутковим. Можливо, так було раніше, але починаючи з 2016 клуби першої, другої ліг утримують ті власники, які живуть футболом. Вони не купують собі яхти, а вкладають фінанси у розвиток футболу. Таких людей я поважаю. Вони собі у чомусь відмовляють, але тримають на плаву професіональні клуби.

Переїзд до Обухіва

- В особі мера Обухова Олександра Левченка знайшли підтримку нашого клубу. Це футбольна людина, яка живе футболом. Він любить своє місто, хоче, щоб футбол розвивався. Вирішили змінити місце дислокації і переїхали до Обухова. Відчували себе там, наче вдома.

Фінансові проблеми

- У нас були певні домовленості з партнерами, але через економічну ситуацією в країні виникли певні проблеми. Через закритя бізнесу ці домовленості не виконувалися: гравці не отримували зарплату, вони не мали грошей на життя. Вирішив продати свій автомобіль BMW X5 і віддати гроші футболістам. Не міг собі дозволити приїздити на тренування на автомобілі у той момент, коли хлопці не отримували зарплату. Інакше вчинити не міг і я задоволений своїм рішенням. Я відповідав за фінансовий стан футболістів і мав вирішити питання з заборгованістю. Цих грошей вистачило на два-три місяці.

Допомога мера

- Це тоді нам допомогло пережити серйозні фінансові проблеми у клубі. Поступово ситуація покращилася, коли ми переїхали до Обухова, де нам допомагав мер Олександр Левченко та Дмитро Шевченко, який керує спортом в місті і робить все для того, щоб воно отримало професіональний клуб. В цьому прекрасному місті велика кількість вболівальників відвідували наші матчі, адже ми любили і популяризували місто.

Закриття проекту

- Мали великі плани на майбутнє, чудову тренувальну базу та прекрасний стадіон, яких в Україні одиниці, але змушені були закрити проект після двох років його існування. На жаль, Центр ліцензування УАФ відмовив нашому клубу в ліцензії для участі у другій лізі.

Тренерська робота

- Я отримав тренерську ліцензію категорії "А", оскільки футбол це моє життя. Хотів спробувати себе у ролі тренера. Мав можливість отримати багато нових знань від роботи з Анатолієм Бузником, Ігорем Жабченком. Доля надала мені можливість очолити "Арсенал-Київщину". Скажу відверто, що це велика честь для мене. Головним тренером був Ігор Жабченко, а я йому допомагав, вчився в нього, отримував важливу практичну інформацію...

Робота в Асоціації футболу Обухова

- Завдяки своїй любові до футболу отримав честь очолити Обухівську асоціацію футболу. Перед тим як йти на цю посаду, у мене був чітка програма розвитку футболу в місті на 2020-2025 роки. Для нас важливо популяризувати футбол, розвивати жіночій, дитячий футбол. Переконаний, що діти мають займатися футболом у кожній школі. Маємо розвивати футбольну інфраструктуру і залучати якомога більше дітей до занять футболом.

Уже на сьогодні вдалося залучити спонсорські кошти, щоб зняти фінансовий тягар з аматорських команд. Співпрацюємо з ковалівським "Колосом". Наші діти мали можливість безкоштовно відвідати матч "Колоса" та "Динамо". Для них це дуже важливо. Багато батьків підтримали нашу ініціативу, вони хочуть разом з дітьми відвідувати матчі. Будемо продовжувати цю співпрацю з ковалівським клубом.

Відродження професіонального футболу

- Разом з мером Обухова Олександром Левченком та футбольною громадськістю плануємо відродити професіональний футбол в місті. У нас є команда, яка грає в чемпіонаті області на прекрасному стадіоні. Там чудовий газон, за яким постійно доглядають. Переконаний, що до Обухова повернеться великий футбол.

Читайте также: Президент ФК "Арсенал-Київщина": "Збираємося переглянути понад сто гравців"

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

25 апреля
14:59
Жоан Лапорта: "Хави продолжит работать в "Барселоне"
14:46
Официально: "Черноморец" оба матча с "Шахтером" сыграет в Киевской области
14:31
Стало известно место проведения контрольного матча Польша – Украина
14:16
"Кривбасс" начал подготовку к матчу с "Металлистом 1925": заслуженный релакс, U-19 – в обойме
13:59
Федерико Кьеза намерен покинуть "Ювентус", если Аллегри останется
13:45
Андрей Лунин выдвинул "Реалу" условия по продлению контракта – клуб реагирует негативно
13:29
Анатолий Диденко: "На сборах у Кварцяного от усталости люди просыпались и спрашивали: "Какая сейчас тренировка? Третья? Вторая?"
13:15
Ян Костенко: "Хочу попросить прощения у болельщиков "Карпат" и Ариэльсона"
13:00
Игрока "Днепра-1" Гаджиева хотят видеть в сборной Азербайджана
12:45
Ярослав Ракицкий интересен "Металлисту 1925"
12:30
Известно, сколько зрителей смогут посетить финал Кубка Украины
12:15
Александр Петренко: "В "Байере" все должны возвращаться за линию мяча. Если кто-то этого не делает - штраф"
12:00
"Брайтон" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
12:00
Андре Виллаш-Боаш - о борьбе с раком: "Я едва не умер от асфиксии во время операции"
11:40
Андрей Неделин: "Металлист 1925" за фонд премирования арбитров УПЛ, но делать взнос задним числом не считаем нужным"
11:25
Игорь Грищенко: "Надеюсь, что решение по Тимощуку будет положительным для всей Украины"
11:10
Константин Сосенко: "Скляра готовят к финалу Кубка Украины с "Шахтером", его называют "Гаскойном"
11:00
"Удинезе" - "Рома". Анонс и прогноз матча
10:52
Максим Хлань забил победный гол в матче с "Полонией"
10:40
Матч "Хуст" – "Металлург" не состоится
10:29
"Рух" завоевал бронзовую премию массового футбола UEFA Grassroots Awards
10:14
"Удинезе" заинтересовался Виталием Романом и Дмитрием Ледвием
10:02
Журналист The Athletic Спирс: "Зинченко - большое разочарование по сравнению с прошлым сезоном"
09:51
Константин Сосенко: "Крупским интересуются "Полесье", "Спарта" и "Маккаби" Хайфа"
Больше новостей
25 апреля
14:46
Официально: "Черноморец" оба матча с "Шахтером" сыграет в Киевской области
14:31
Стало известно место проведения контрольного матча Польша – Украина
14:16
"Кривбасс" начал подготовку к матчу с "Металлистом 1925": заслуженный релакс, U-19 – в обойме
13:45
Андрей Лунин выдвинул "Реалу" условия по продлению контракта – клуб реагирует негативно
13:29
Анатолий Диденко: "На сборах у Кварцяного от усталости люди просыпались и спрашивали: "Какая сейчас тренировка? Третья? Вторая?"
13:15
Ян Костенко: "Хочу попросить прощения у болельщиков "Карпат" и Ариэльсона"
13:00
Игрока "Днепра-1" Гаджиева хотят видеть в сборной Азербайджана
12:45
Ярослав Ракицкий интересен "Металлисту 1925"
12:30
Известно, сколько зрителей смогут посетить финал Кубка Украины
11:40
Андрей Неделин: "Металлист 1925" за фонд премирования арбитров УПЛ, но делать взнос задним числом не считаем нужным"
11:25
Игорь Грищенко: "Надеюсь, что решение по Тимощуку будет положительным для всей Украины"
11:10
Константин Сосенко: "Скляра готовят к финалу Кубка Украины с "Шахтером", его называют "Гаскойном"
10:52
Максим Хлань забил победный гол в матче с "Полонией"
10:40
Матч "Хуст" – "Металлург" не состоится
10:29
"Рух" завоевал бронзовую премию массового футбола UEFA Grassroots Awards
10:14
"Удинезе" заинтересовался Виталием Романом и Дмитрием Ледвием
10:02
Журналист The Athletic Спирс: "Зинченко - большое разочарование по сравнению с прошлым сезоном"
09:51
Константин Сосенко: "Крупским интересуются "Полесье", "Спарта" и "Маккаби" Хайфа"
09:40
Клубы УПЛ минимальным большинством поддержали предложение выделить средства на премирование арбитров
09:09
Цыганков провел вторую подряд тренировку с общей группой "Жироны"
09:03
Плюс 1040 человек и 13 танков: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 25.04.24
08:37
Виталий Миколенко после матча с "Ливерпулем" покинул стадион в защитном сапоге на ноге
08:26
2 отбора, 5 выносов: оценка Забарного за матч против "Вулверхэмптона"
07:07
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 25.04.2024
Больше новостей
25 апреля
14:59
Жоан Лапорта: "Хави продолжит работать в "Барселоне"
14:31
Стало известно место проведения контрольного матча Польша – Украина
13:59
Федерико Кьеза намерен покинуть "Ювентус", если Аллегри останется
13:45
Андрей Лунин выдвинул "Реалу" условия по продлению контракта – клуб реагирует негативно
12:15
Александр Петренко: "В "Байере" все должны возвращаться за линию мяча. Если кто-то этого не делает - штраф"
12:00
"Брайтон" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
12:00
Андре Виллаш-Боаш - о борьбе с раком: "Я едва не умер от асфиксии во время операции"
11:00
"Удинезе" - "Рома". Анонс и прогноз матча
10:52
Максим Хлань забил победный гол в матче с "Полонией"
10:14
"Удинезе" заинтересовался Виталием Романом и Дмитрием Ледвием
10:02
Журналист The Athletic Спирс: "Зинченко - большое разочарование по сравнению с прошлым сезоном"
09:45
"Херенвен" - ПСВ. Анонс и прогноз матча
09:29
Гендиректор "Атлетико" высказался о создании Суперлиги
09:19
The Telegraph: "Челси" может уволить Почеттино, если клуб не выйдет в еврокубки
09:09
Цыганков провел вторую подряд тренировку с общей группой "Жироны"
08:49
"Хорошо, с меня хватит" - Клопп о возвращении "Ливерпуля" в чемпионскую гонку
08:37
Виталий Миколенко после матча с "Ливерпулем" покинул стадион в защитном сапоге на ноге
08:26
2 отбора, 5 выносов: оценка Забарного за матч против "Вулверхэмптона"
08:12
Вице-президент "Барселоны": "Хави останется, он очень счастлив здесь"
01:59
Чемпионат Англии. "Вулверхэмптон" – "Борнмут" 0:1. Видеообзор матча
01:52
Чемпионат Англии. "Кристал Пэлас" – "Ньюкасл" 2:0. Видеообзор матча
01:45
Кубок Италии. "Аталанта" – "Фиорентина" 4:1. Видеообзор матча
01:39
Чемпионат Англии. "Эвертон" – "Ливерпуль" 2:0. Видеообзор матча
01:31
Чемпионат Англии. "Манчестер Юнайтед" – "Шеффилд Юнайтед" 4:2. Видеообзор матча
Больше новостей
25 апреля
02:00
Апаресиденсе - Сампайо Корреа: прямая трансляция матча
19:45
Херенвен - ПСВ: прямая трансляция матча
20:00
Лейрия - Пенафиел: прямая трансляция матча
21:00
Удинезе - Рома: прямая трансляция матча
21:30
Антверпен - Юнион: прямая трансляция матча
22:00
Брайтон энд Хоув - Манчестер Сити: прямая трансляция матча
22:00
Гоу Эхед Иглз - Фейеноорд: прямая трансляция матча
24 апреля
03:00
Бруски - Мирасол: прямая трансляция матча
19:45
Твенте - Алмере: прямая трансляция матча
20:00
Лорьян - ПСЖ: прямая трансляция матча
21:30
Брюгге - Генк: прямая трансляция матча
21:30
Андерлехт - Серкль Брюгге: прямая трансляция матча
21:45
Вулверхэмптон - Борнмут: прямая трансляция матча
21:45
Ковентри - Халл: прямая трансляция матча
22:00
Манчестер Юнайтед - Шеффилд Юнайтед: прямая трансляция матча
22:00
Эвертон - Ливерпуль: прямая трансляция матча
22:00
Кристал Пэлас - Ньюкасл: прямая трансляция матча
22:00
Монако - Лилль: прямая трансляция матча
22:00
Марсель - Ницца: прямая трансляция матча
22:00
Аякс - Эксельсиор: прямая трансляция матча
22:00
Аталанта - Фиорентина: прямая трансляция матча
22:15
АВС - Порту II: прямая трансляция матча
23 апреля
03:00
Вила Нова - Гуарани: прямая трансляция матча
21:30
Стандард - Мехелен: прямая трансляция матча
Больше новостей
25 апреля
12:00
"Брайтон" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
11:00
"Удинезе" - "Рома". Анонс и прогноз матча
09:45
"Херенвен" - ПСВ. Анонс и прогноз матча
12:00
Гоу Эхед Иглз - Фейеноорд: прогноз на матч
11:30
Антверпен - Юнион: прогноз на матч
09:45
Херенвен - ПСВ: прогноз на матч
24 апреля
12:00
"Аякс" – "Эксельсиор". Анонс и прогноз матча
12:00
"Монако" – "Лилль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Манчестер Юнайтед" – "Шеффилд Юнайтед". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Ницца". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кристал Пэлас" - "Ньюкасл". Анонс и прогноз матча
12:00
"Аталанта" - "Фиорентина". Анонс и прогноз матча
12:00
"Эвертон" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
11:45
"Вулверхэмптон" - "Борнмут". Анонс и прогноз матча
11:30
"Брюгге" - "Генк". Анонс и прогноз матча
12:00
Аталанта - Фиорентина: прогноз на матч
12:00
Аякс - Эксельсиор: прогноз на матч
12:00
Монако - Лилль: прогноз на матч
12:00
Марсель - Ницца: прогноз на матч
11:45
Ковентри - Халл: прогноз на матч
11:30
Брюгге - Генк: прогноз на матч
11:30
Андерлехт - Серкль Брюгге: прогноз на матч
10:00
Лорьян - ПСЖ: прогноз на матч
09:45
Твенте - Алмере: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →