closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Тренер воротарів "Оболонь–Бровар" Володимир Тименко: "В Україні майже відсутня методологія підготовки воротарів"

Тренер воротарів "Оболонь–Бровар" Володимир Тименко: "В Україні майже відсутня методологія підготовки воротарів"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
6952
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

В Україні завжди були хороші воротарі та сильна школа. Останім часом проблем в цьому питанні стало більше. Після завершення кар'єри Шовковського виникли проблеми із воротарською позицією в "Динамо". Альтернативи чи заміни Пятову ні в збірній ні в клубі немає. Молодих воротарів не так багато. За кордоном українські голкіпери не можуть виграти конкуренцію. Про проблеми тренерів підготовки, росту, амбіцій, особистих якостей воротарів більш детально розповів Володимир Тименко.

Володимир Миколайович Тименко – тренер воротарів першолігової "Оболонь–Бровар", відповідає в клубі за всю стратегію голкіперів в клубі. Тренер із сучасним поглядом на футбол, приділяє значну увагу методології підготовки голкіперів та сучасних технологіям. Один із небагатьох тренерів в Україні постійно бере участь в європейських семінарах, переймає досвід у іноземних колег. Автор методологічних метаріалів в Польщі. Доцент Педагогічного університету ім. Драгоманова. Зараз пише докторську дисертацію по методології підготовки воротарів. Вільно володіє польською та англійською мовами.

Після спілкування із іноземними колегами завжди знаходиш щось нове для себе

- В світлі власної професії доволі часто дивлюся матчі нижчих дивізіонів, дублюючих складів, навіть чемпіонатів ДЮСШа. Рівень футболу в цих змаганнях бажає бути кращим. Ви як людина, яка готує майбутніх гравців та тренерів, скажіть, в чому, на Вашу думку, причина такого стану справ?

- Я думаю, що все починається із тренерів. Питання в тому, хто вчить. Сучасний тренер – це вчитель тактики, який запалює футболіста, ставить конкретну мету не тільки у футболі, створює середовище в якому спортсмен буде максимально розкриватися, шукає індивідуальний підхід до кожного гравця, а не просто працює по певній схемі. Це дуже тонке мистецтво бути тренером, не всі люди можуть навчитися. Тому тренерам потрібно приділяти максимальну увагу. В тій же Польщі тренери всіх рівнів мають можливість навчатися, проходити стажування за кордоном кожен рік. Футбол постійно змінюється. Те, що було актуальним вчора - сьогодні вже не завжди актуальне, не кажучи вже про завтра. В Україні ще працює багато тренерів, особливо в юнацькому футболі, які працюють на знаннях отриманих ще 20 і більше років тому. При тому, що футбол не стоїть на місці, а постійно розвивається, потребує сучасних технологій в тренувальному процесі та грі. На жаль, цьому приділяється дуже мала увага. Сучасна система "катапульт" майже не використовується в Україні (тільки на рівні грандів), хоч вона допомагає отримати дуже багато інформації по роботі воротаря. Даючи не тільки дані по сильних та слабких сторонах, готовності воротаря грати в конкретний момент, але і можливість побудови тренувального процесу так, щоб воротар був готовий до гри.

Минулого року в Польщі був конгрес воротарів. Там збираються представники провідних футбольних країни, футбольних клубів обмінюються досвідом. Із всього пост радянського простору був тільки я та Віталій Рева (зараз працює в системі молодіжних збірних України). При тому, що представники європейських воротарскьих шкіл доволі просто йдуть на контакт, та діляться власними напрацюваннями, досвідом. Після спілкування із такими людьми завжди знаходиш щось нове для себе у методології, тренувальному процесі. Ми маємо бути інтегровані в систему європейського футболу.

Тренер воротарів "Оболонь–Бровар" Володимир Тименко: "В Україні майже відсутня методологія підготовки воротарів" - изображение 1Тименко та Жозе Самбеде (колишный тренер "Депортиво", "Бешикташа", а зараз - "Фулхема")

- Ми зараз серйозно відстаємо?

- Я думаю, що ми маємо великий потенціал. Потрібно тільки більше працювати, переймати вдалий досвід провідних світових шкіл. Звичайно, що повністю інтегруватися в методологію сучасного європейського футболу без знання мов – навряд чи вдасться.

Варто знання мови, інтегруватися в європейську систему, більше довіряти молодим. Наприклад, в Німеччині багато саме молодих тренерів працює на рівні Бундесліги причому доволі успішно. У нас такої довіри немає.

В сучасному футболі воротар грає 75% ногами

- Футбол - командна гра. 10 гравців бігають по полю, а воротар має свої обов’язки, які відрізняються від польових гравців. Наскільки особлива гра воротаря?

- В сучасному футболі гра воротаря стає ключовою. Голкіпер – це не тільки захист власних воріт, організація оборони, але вміння починати атаки, допомагати захисникам виходити із-під пресингу, виконувати роль ліберо при грі із високим захистом. Сучасний воротар повинен на рівні із польовими гравцями грати ногами. Взірцем цього є воротар "Манчестер Сіті" Едерсон. Він не тільки надійний голкіпер, але і прекрасно грає, як польовий гравець. В сучасному футболі гра воротаря на 75 відсотків складається із гри ногами.

- Свого часу однією із найважливіших рис для голкіперів була безстрашність. Які зараз найважливіші риси для сучасного голкіпера?

- Тут не можна виокремлювати тільки одну рису. Повинен бути цілий комплекс чеснот. Насамперед, комунікація із партнерами, контроль емоцій, психологічна стійкість, суто воротарські компоненти (гра на лінії та гра на виходах), без гри ногами ніяк не обійтися. За статистикою, в сучасному футболі гра голкіпера ногами складає приблизно 70%. Воротар повинен вміти не тільки гарно проявляти себе у тренуваннях, але і виконувати частину завдань самостійно, аналізуючи ситуації, приділяючи увагу своїм слабким сторонам.

- Українські воротарі слабко грають ногами. Це психологія та невпевненість у собі чи просто відсутність навиків?

- Це все глибше. Будь–які навики можна розвивати. Потрібно правильно вибудувати тренувальний процес. Але простіше із цим працювати, коли є база у воротаря. Технічну складову закладають в 12-13 років. Воротарі повинні частину тренування займатися в загальній групі і приділяти увагу роботі із м’ячем. На рівні юнацького футболу досить чато спостерігав картину, коли воротарі тренуються окремо від команди. Потім у 18-20 років ці навики формувати важко. Тому потрібно міняти методику. Воротар – це теж футболіст, а вже потім захисник воріт.

Тренер воротарів "Оболонь–Бровар" Володимир Тименко: "В Україні майже відсутня методологія підготовки воротарів" - изображение 2Тименко із кординатором системи воротарів "Аякса"

- В "Дніпрі" за часів Хуанде Рамоса працював із воротарями Педро Хара (зараз він працює в збірній України). В тренерському штабі "Шахтаря" за воротарів відповідає теж португалець - Антоніо Феррейра. Наскільки такий досвід важливий для українських воротарів?

- На мій погляд, такий досвід максимально позитивно впливає на наших голкіперів. Це інший тренувальний процес, інший досвід. В Україні не вистачає методології виховання воротарів. Іноземна школа підготовки воротарів дає нам нові можливості переосмислення тренувального процесу. Зараз в Європі при підготовці воротарів багато уваги приділяється системі із міні-футболу. Той же Ікер Касільяс брав уроки в тренера воротарів футзальної збірної Іспанії. Але це все індивідуально. Потрібно дивитися наскільки нові вправи допомагають воротареві в ігрових ситуаціях.

"Динамо" потрібно визначитися із стратегією воротарів

- В минулому сезоні в "Динамо" вже змінилося 4 воротарі. Після Шовковського це стало великою проблемою. Як Ви думаєте, наскільки це глибока проблема та чи має вона вирішення?

- Тут потрібно визначитися із системою: або "Динамо" має одного основного воротаря, та дублера, або воротарі між собою конкурують. Виходячи із вибору стратегії вже слід підбирати воротарів. Той же Бойко може грати тільки, коли відчуває власну впевненість. Йому дуже важко бути дублером чи конкурувати за місце в складі. В топ–клубах зазвичай діє система, коли є основний воротар, а клуби, які працюють більше на експорт – віддають перевагу конкуренції.

- На Максима Коваля свого часу покладали великі сподівання. Але він так і не став повноцінним номером один в "Динамо". Чому в нього не виходить закріпитися в Києві чи проявити себе в закордонній команді?

- Йому потрібно грати. Відчути впевненість у своїх силах. Йому краще піти у ту команду, яка не хапає зірок із неба, але буде стабільна ігрова практика. Потрібно знайти команду, де він зміг бі отримати багато роботи, перезавантажити свою кар’єру. За плечима він має величезний досвід незважаючи на молодий вік, можливо, він не завжди позитивний. Коваль - непоганий воротар, просто потрібно знайти свою команду.

- Зараз на слуху прізвище Андрія Луніна. Куди його тільки не сватали... В чому феномен Луніна?

- Для точної відповіді потрібно знаходитися в середині команди, бачити тренувальний процес. Я можу тільки робити власні припущення. Він молодий, він цим виділяється. Вміє виграти конкуренцію, що показав і в "Дніпрі", і в "Зорі" де залишив досвідчених Шеліхова та Шевченка на лаві запасних. Думаю, що його головна чеснота – впевненість у власних силах (тільки щоб не переросло в самовпевненість), психологічна стійкість. Але постійна інформація про інтерес із боку серйозних європейських клубів не йде йому на користь. Все це заважає концентруватися виключно на футболі, подібного досвіду існування в подібних умовах в Луніна ще не має. Йому поки важко розібратися, що є добре, а що не дуже в юному віці. Сподіваюся, що ця невизначеність скоро завершиться і Лунін зможе сконцентруватися виключно на футболі.

- Андрій Пятов вже багато років номер один в клубі та збірній. В чому сила цього воротаря та скільки він ще може грати на високому рівні?

- Ніколи не дивився в паспорт гравця. П’ятов показав, що завдяки кропіткій роботі над собою, професійному підході, вмінню витримувати тиск, можна досягати успіхів в футболі. Свого часу, П’ятов програвав конкуренцію, але працював і знову довів своє право бути основним і в збірній, і в клубі. Зміг підлаштуатися та взяти все краще в роботі із португальським тренером воротарів Феррейрою, який зараз працює в "Шахтарі". Воротар в сучасному футболі може грати до 38-40 років.

Олександр Шовковський – дороговказ для молодих воротарів

- За останні роки Денис Бойко, Максим Коваль, Олександр Рибка пробували свої сили за кордоном. Ні в кого не вийшло. Це якісь ментальні рамки, чи реальний клас наших воротарів?

- Коли ти приїздиш до іншої країни – це соціальна адаптація, без неї дуже важко. Один мій воротар був на перегляді в команді вищої ліги Швеції. Він себе проявив на зборах, але ми його не підписали. Мотивували це тим, що він не знав англійської мови. Він соромився цього факту, тому залишався поза футбольними процесами та колективом. Потрібно бути частиною команди не тільки на тренуваннях, але і поза футбольним полем. Молодим людям це дається простіше, а після 22-х цей процес дається набагато складніше.

- В Україні так вже сталося, що більше довіряють досвідченим воротарям. В цьому сезоні УПЛ з’явився Пеньков, в минулому про себе заявив Лунін. На рівні Першої та Другої ліги процес довіри до молодих йде ще складніше. Один із адміністраторів Вашої команди Михайло Макуха запитує, коли в Україні почнуть з’являтися молоді висококласні голкіпери?

- Свого часу був на семінарі в Європі, де виступав скаут "Байєра" по воротарях. Він говорив, що перед тим, як підписати голкіпера вони звертають увагу на безліч нюансів. Насамперед, здатність вести себе під тиском, бажання вчитися, розвиватися, на особисті якості. На мою думку, наші молоді хлопці в більшості своїй не готові до такої відповідальності та конкуренції у юному віці. Десь далося в знаки, що свого часу були великі гроші у нашому футболі, і багато хто не переходив систему дублів. Немає особливих прикладів для наслідування, традицій. Поки наші молоді воротарі в більшості своїй не готові до того, щоб грати на самому високому рівні. З іншої сторони, потрібно вчитися довіряти молоді. Система юнацько–молодіжних команд повинна готувати гравців для дорослого професійного футболу, а молодіжний футбол – це тільки один із етапів підготовки. Самим воротарям варто більше приділяти уваги індивідуальній підготовці. Скажімо, в Польщі багато молодих голкіперів працюють із психологами, аналітиками, тренерами по фізпідготовці.

Тренер воротарів "Оболонь–Бровар" Володимир Тименко: "В Україні майже відсутня методологія підготовки воротарів" - изображение 3

Тименко із тренером воротарів "Порту".

- Ми починаємо розуміти втрату, коли пройде певний час. За півтора сезони без Шовковського в футболі стало зрозуміло наскільки це була значна фігура. На Вашу думку, феномен Шовковського – це можливість для наслідування для молодих воротарів, чи тиск порівнянь із якими не кожен може справитися?

- Для кожного молодого воротаря повинен бути маяк до якого потрібно йти. Олександр Шовковський – це дороговказ для футболу. Він сам зробив себе, показавши наскільки важке воротарське життя, які проблеми можуть спіткати, та як виходити із складних ситуацій навчившись використовувати свої сильні сторони. Для молодих гравців – це досвід, на якому можна вчитися. Всі люди різні, в кожного свій шлях. Потрібно більше уваги приділяти автобіогрфії, де є багато практичних порад. Аналіз збагачує, дає можливість вчитися на чужих помилках.

- Ваш підопічний Назар Федорівський за статистичними даними є одним із кращих воротарів Першої Ліги. Наскільки він готовий зробити наступний крок у своїй кар’єрі?

- Федорівський – дуже розумний хлопець. Він вміє працювати над своїми помилками, вміє аналізувати. Одна із найбільших його голкіперських чеснот – психологічна стійкість. Звичайно, що для того щоб рухатися вперед потрібно отримувати нові виклики. Граючи довгий час на одному рівні серйозний прогрес мало ймовірний. Тому для подальшого розвитку Назар має зробити наступний крок.

Тренер воротарів "Оболонь–Бровар" Володимир Тименко: "В Україні майже відсутня методологія підготовки воротарів" - изображение 4

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

24 апреля
19:21
Лунин ответил на вопрос, был ли гол Ямала в Эль-Классико.
19:10
Официально: сборные Украины и Польши сыграют на "Народовом"
18:59
Матч женских команд "Шахтера" и "Кривбасса" завершился дракой "стенка на стенку" (Видео)
18:52
Роман Яремчук впервые индивидуально потренировался после травмы
18:47
"Минай" сделал официальное заявление о возможной сдаче матча против "Динамо"
18:26
Официально: проведено служебное расследование по факту возможного влияния на исход матча 16-го тура УПЛ "Минай" – "Динамо"
18:16
Георгий Бущан: "Чтобы догнать Шовковского, мне нужно сыграть еще две карьеры"
18:02
Мартин Киоун – о победе "канониров" над "Челси": "Это сильный сигнал для "Манчестер Сити"
17:46
Джо Коул: "Если "Челси" даже скупит всех потенциальных звезд, то будет сложно"
17:31
Хусрав Тоиров покинет "Шахтер" по завершении сезона
17:16
Ральф Рангник подтвердил начало переговоров с "Баварией"
16:58
"Днепр-1" окончательно отказал "Динамо" в просьбе перенести матч из Днепра в другой город страны
16:45
Артем Кравец сообщил о стажировке в Манчестере
16:30
Хавьер Тебас: "Система автоматического определения гола – не идеальна, поэтому ее нет в Ла Лиге"
16:16
"Шахтер" не смог подписать 16-летнего игрока "Металлиста"
15:58
Конор Галлахер прокомментировал плакат юного фаната со словами "Я не хочу вашу футболку!.."
15:46
Флорентино Перес перед матчем с "Барселоной" пришел поприветствовать игроков и судейскую бригаду
15:29
Дензел Дюмфрис: "Жду успешного завершения переговоров с "Интером"
15:15
Эрик тен Хаг: "У нас есть проблемы с Гарначо и Рашфордом"
14:59
Альваро Мората не тренировался с "Атлетико" из-за невралгии
14:46
Карлос Тевес срочно госпитализирован
14:31
Оливье Жиру договорился о контракте с "Лос-Анджелесом" - L'Equipe
14:16
"Милан" может возглавить Доменико Тедеско
13:58
"Ярмолюк станет ключевым в "Брентфорде", Мудрик внес вклад в прогресс "Челси" - оценка The Guardian
Больше новостей
24 апреля
19:21
Лунин ответил на вопрос, был ли гол Ямала в Эль-Классико.
19:10
Официально: сборные Украины и Польши сыграют на "Народовом"
18:59
Матч женских команд "Шахтера" и "Кривбасса" завершился дракой "стенка на стенку" (Видео)
18:52
Роман Яремчук впервые индивидуально потренировался после травмы
18:47
"Минай" сделал официальное заявление о возможной сдаче матча против "Динамо"
18:26
Официально: проведено служебное расследование по факту возможного влияния на исход матча 16-го тура УПЛ "Минай" – "Динамо"
18:16
Георгий Бущан: "Чтобы догнать Шовковского, мне нужно сыграть еще две карьеры"
17:31
Хусрав Тоиров покинет "Шахтер" по завершении сезона
16:58
"Днепр-1" окончательно отказал "Динамо" в просьбе перенести матч из Днепра в другой город страны
16:45
Артем Кравец сообщил о стажировке в Манчестере
16:16
"Шахтер" не смог подписать 16-летнего игрока "Металлиста"
13:58
"Ярмолюк станет ключевым в "Брентфорде", Мудрик внес вклад в прогресс "Челси" - оценка The Guardian
13:30
Журналист Брасселл: "Если "Эвертон" вылетит, другая команда АПЛ захочет подписать Миколенко"
13:15
Журналист Sky Sports Тейлор: "Соперники поняли роль Зинченко и пользуются этим"
12:25
Александр Зинченко: "Впереди еще четыре финала"
12:10
Арбитров на матчи 26-го тура УПЛ назначили с помощью жеребьевки
11:55
Евгений Селин во второй раз стал отцом
11:30
"Кривбасс" инициировал создание новой команды "Легенды Кривбасса"
11:15
"Реал" готов продать Лунина за 40 млн евро, если с ним не удастся продлить контракт
11:00
Максим Шацких: "У "Динамо" еще очень хорошие шансы на чемпионство"
10:45
Виктор Вацко: "Идея президента "Вереса" Надеина напоминает коммунизм"
10:30
Известно, какую сумму уплатили "Карпаты" в бюджет Украины в 2023 году
10:15
Игорь Цыганик: "Подтверждаю, что в "Карпатах" есть конфликт между скаутской службой и Маркевичем"
10:00
Капитан "Оболони" Олег Слободян пропустит матч с "Зарей"
Больше новостей
24 апреля
19:21
Лунин ответил на вопрос, был ли гол Ямала в Эль-Классико.
18:52
Роман Яремчук впервые индивидуально потренировался после травмы
18:02
Мартин Киоун – о победе "канониров" над "Челси": "Это сильный сигнал для "Манчестер Сити"
17:46
Джо Коул: "Если "Челси" даже скупит всех потенциальных звезд, то будет сложно"
17:16
Ральф Рангник подтвердил начало переговоров с "Баварией"
16:30
Хавьер Тебас: "Система автоматического определения гола – не идеальна, поэтому ее нет в Ла Лиге"
15:58
Конор Галлахер прокомментировал плакат юного фаната со словами "Я не хочу вашу футболку!.."
15:46
Флорентино Перес перед матчем с "Барселоной" пришел поприветствовать игроков и судейскую бригаду
15:29
Дензел Дюмфрис: "Жду успешного завершения переговоров с "Интером"
15:15
Эрик тен Хаг: "У нас есть проблемы с Гарначо и Рашфордом"
14:59
Альваро Мората не тренировался с "Атлетико" из-за невралгии
14:46
Карлос Тевес срочно госпитализирован
14:31
Оливье Жиру договорился о контракте с "Лос-Анджелесом" - L'Equipe
14:16
"Милан" может возглавить Доменико Тедеско
13:58
"Ярмолюк станет ключевым в "Брентфорде", Мудрик внес вклад в прогресс "Челси" - оценка The Guardian
13:42
Икер Муньяин покинет "Атлетик" после завершения нынешнего сезона
13:30
Журналист Брасселл: "Если "Эвертон" вылетит, другая команда АПЛ захочет подписать Миколенко"
13:15
Журналист Sky Sports Тейлор: "Соперники поняли роль Зинченко и пользуются этим"
13:00
"Наполи" пристально следит за Артемом Довбиком
12:25
Александр Зинченко: "Впереди еще четыре финала"
12:00
"Аякс" – "Эксельсиор". Анонс и прогноз матча
12:00
"Монако" – "Лилль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Манчестер Юнайтед" – "Шеффилд Юнайтед". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Ницца". Анонс и прогноз матча
Больше новостей
24 апреля
03:00
Бруски - Мирасол: прямая трансляция матча
19:45
Твенте - Алмере: прямая трансляция матча
20:00
Лорьян - ПСЖ: прямая трансляция матча
21:30
Брюгге - Генк: прямая трансляция матча
21:30
Андерлехт - Серкль Брюгге: прямая трансляция матча
21:45
Вулверхэмптон - Борнмут: прямая трансляция матча
21:45
Ковентри - Халл: прямая трансляция матча
22:00
Манчестер Юнайтед - Шеффилд Юнайтед: прямая трансляция матча
22:00
Эвертон - Ливерпуль: прямая трансляция матча
22:00
Кристал Пэлас - Ньюкасл: прямая трансляция матча
22:00
Монако - Лилль: прямая трансляция матча
22:00
Марсель - Ницца: прямая трансляция матча
22:00
Аякс - Эксельсиор: прямая трансляция матча
22:00
Аталанта - Фиорентина: прямая трансляция матча
22:15
АВС - Порту II: прямая трансляция матча
23 апреля
03:00
Вила Нова - Гуарани: прямая трансляция матча
21:30
Стандард - Мехелен: прямая трансляция матча
21:30
Сент-Трюйден - Гент: прямая трансляция матча
21:30
Вестерло - Лёвен: прямая трансляция матча
21:45
Валансьен - Аяччо: прямая трансляция матча
21:45
Родез - Париж: прямая трансляция матча
21:45
Кевийи - Амьен: прямая трансляция матча
21:45
Гренобль - Сент-Этьен: прямая трансляция матча
21:45
Труа - По: прямая трансляция матча
Больше новостей
24 апреля
12:00
"Аякс" – "Эксельсиор". Анонс и прогноз матча
12:00
"Монако" – "Лилль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Манчестер Юнайтед" – "Шеффилд Юнайтед". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Ницца". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кристал Пэлас" - "Ньюкасл". Анонс и прогноз матча
12:00
"Аталанта" - "Фиорентина". Анонс и прогноз матча
12:00
"Эвертон" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
11:45
"Вулверхэмптон" - "Борнмут". Анонс и прогноз матча
11:30
"Брюгге" - "Генк". Анонс и прогноз матча
10:00
"Лорьян" – ПСЖ. Анонс и прогноз матча
12:00
Аталанта - Фиорентина: прогноз на матч
12:00
Аякс - Эксельсиор: прогноз на матч
12:00
Монако - Лилль: прогноз на матч
12:00
Марсель - Ницца: прогноз на матч
11:45
Ковентри - Халл: прогноз на матч
11:30
Брюгге - Генк: прогноз на матч
11:30
Андерлехт - Серкль Брюгге: прогноз на матч
10:00
Лорьян - ПСЖ: прогноз на матч
09:45
Твенте - Алмере: прогноз на матч
23 апреля
12:00
"Лацио" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
12:00
"Арсенал" - "Челси". Анонс и прогноз матча
12:00
Лестер - Саутгемптон: прогноз на матч
11:45
Бастия - Конкарно: прогноз на матч
11:45
Валансьен - Аяччо: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →