closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Польський вектор українського футболу

Польський вектор українського футболу
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
4114
1
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

На трансферному ринку намітилась тенденція - українські футболісти стають цікавими польським клубам. Інтерес до наших гравців зі сторони сусідів був ще влітку, але тоді до підписання контрактів справа не дійшла. А от взимку в Польщу вже перебрався Андрій Богданов, є предметний інтерес до Валерія Федорчука та Олексія Хобленка. Є ще ряд футболістів, по яким тривають переговори та консультації. Вважаю, що польський трансферний вектор із часом буде тільки посилюватися.

Зараз польський футбол на підйомі. Головна причина – розвиток економіки. Реформи проведені в 90-х та 2000–х роках починають працювати. Польща із соціалістичної бідної країни перетворилася на сучасну європейську країну. Звідси і розвиток інфраструктури, фінансові можливості клубів. Зараз у Польщі є можливість для того, щоб займатися футболом в кожному куточку країни, розвивається дитячо–юнацький футбол, клуби підтягують власну інфраструктуру (насамперед, стадіони). У фінансовому плані місцеві ФК можуть дозволити собі зарплату в 10 тисяч доларів на місяць майже без проблем. У нас подібні фінансові умови окрім "Динамо" та "Шахтаря" можуть запропонувати хіба що "Зоря", "Ворскла", але далеко не у всіх випадках.

Дуже важливо, що населення Польщі є платоспроможним. Люди можуть дозволити собі купувати квитки, платити за трансляції, залишати гроші на підході до стадіону, купувати атрибутику і тому подібне. Це відкриває перед клубами великі перспективи щодо збільшення фінансових горизонтів.

Велику роль відіграє і той факт, що польський футбол подолав корупцію. Немає особливих претензій до арбітражу. Корупціонери, люди, які не захотіли жити по–нових, чесних, однакових для всіх правилах – пішли із футболу, або отримали кримінальну відповідальність. Слова "відкат", "договірний матч" - вже у минулому. Про подібне в Україні ми можемо тільки мріяти.

Але є і проблеми. Насамперед, не вистачає якісних тренерів. Є коуч збірної Польщі Адам Навалка, кваліфікація та тренерський хист якого не викликає сумнівів. Далі – порожнеча. Про що мова, якщо добре відомий нам Маріуш Левандовскі, який грав у Україні за "Шахтар" та "Севастополь", а після завершення кар’єри займався ресторанний бізнесом десь в ОАЕ, нещодавно став біля керма одного із лідерів першості - "Загламбе". Це рідна команда Маріуша, в якій він колись грав. Тому якогось витонченого, тактично гнучкого, видовищного футбол у першості Польщі не побачиш. Вирішальним стає індивідуальна майстерність гравців. Не дарма певні клуби із Польщі цього літа хотіли запросити Мирона Маркевича.

Також, на мою думку, сусідам не вистачає менеджерів, управлінців, які б будували певні системи на майбутнє. Можливо виключенням є познанський "Лех", який активно будує бізнес–модель. В цьому клубі створені умови для розвитку та прогресу футболістів. "Лех" завжди грає першим номером, команду навіть порівнюють із "Наполі". Познанці активно продають футболістів. Згадайте, лише київське "Динамо" із "Леха" запросило Теодорчика, Кадара та Кендзьору. У Познані двох перспективних гравців "задрафтували" скаути італійської "Сампдорії".

Але загалом першість Польщі - не дуже високий за рівнем турнір. Підтвердженням є ранній виліт польських команд із єврокубів. Цього сезону ніхто не зумів пройти кваліфікацію. А в минулому році "Легія" стала посміховиськом на старті Ліги Чемпіонів. Екстрена зміна тренера в середині турніру дала можливість зіграти внічию із самим "Реалом", перемогти "Спортинг" та пройти до плей–офф Ліги Європи, де відразу вилетіли. Все стало на свої місця. На мій погляд, першість України навіть у теперішньому стані, переважає польський чемпіонат.

Причина такого стану справ – ліміт на легіонерів. Варягів в Польщі в одній команді може бути тільки чотири. Свого часу у нас було тільки чотири українці, а тут - тільки чотири легіонери. Рівень місцевих гравців не дуже високий, а купувати якісних гравців ще не навчилися. До того ж всі кращі (це навіть стосується юнаків) їдуть до Європи. Скаутів, селекціонерів від європейських клубів тут вистачає (насамперед, сусідня Німеччина), бо зараз деякі польські гравці знаходяться на хорошому рахунку в топ–чемпіонатах. Всі шукають нових Левандовьскі.

Екстракласа є доволі рівним турніром. Тут кожна команда за хорошої гри може претендувати на високі місця. Окремо стоять "Лех" та "Легія", які мають трохи більші можливості та сильніший склад. Формат першості Польщі такий само, як і в Україні (ми перейняли їхній досвід). Чемпіонат ділиться на дві частини, тільки у сусідів в еліті грає на чотири команди більше, тому на другому етапі вони діляться на "вісімки", а не на "шістки". Зараз в чемпіонаті лідирує "Легія", але їй на п’яти наступає "Лех", "Ягеллонія" та "Гурнік". Вся боротьба за чемпіонство, призові місця, та збереження прописки - ще попереду.

Наші земляки поки що виступають по–різному. Так Тарас Романчук має доволі хорошу пресу в "Ягеллонії". Українець - капітан команди, один із лідерів середини поля, справжній трудяга, який виконує дуже багато чорнової роботи. Його поважають та люблять вболівальники. Дуже гарно себе проявляє Володимир Костевич. В Польщі ним дуже задоволені. А от у Дмитра Хомченовського не склалося у "Ягеллонії", його виставили на трансфер. Своєю грою та своїм відношенням він заслужив на таку оцінку. Якщо вже речі називати своїми іменами. Свій рівень демонструє Артем Путівцев. Не все виходить поки у Олексія Дитятьєва. Денис Баланюк не так давно перейшло до "Вісли", тому висновки робити передчасно. Думаю, що гарні шанси себе зарекомендувати має Андрій Богданов у "Арці", можливо Валерій Федорчук (головне, щоб травми не заважали). Хобленку буде важче, бо "Лех" - граюча команда, а він більш працьовитий футболіст. Буду тільки радий, якщо у цьому прогнозі я помилюся.

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (1) Все комментарии

Лех, кроме продажи Линетти и Ковнацки в Сампдорию, еще продал и центрбека Беднарека в Саутгемптон за 6 млн. И пускай пока что он не дебютировал за клуб АПЛ, но сам факт - для небогатой лиги такие трансферы являются очень весомыми. Наблюдаю за Лехом несколько последних лет и мне очень импонирует их "бизнес-модель", как правильно отметил автор. Это правильное ведение дел, очень правильное. Понятно, что у нас Динамо и Шахтер стоят на несколько ступеней выше по уровню, но похожую модель я бы очень хотел видеть в ДК, пусть и несколько иного масштаба. А вот таким клубам, как Заря, Ворскла, даже Карпаты - многому можно бы поучиться у поляков. Одни играют в группе ЛЕ два года подряд (довольно неплохо даже) и отпускают лидеров бесплатно, другие растят своих ребят и проводят грамотную селекцию, проваливаются в ЕК постоянно, но это не мешает продавать игроков за миллионы в топ-чемпионаты. Селекция у той же Зари очень неплохая, чемпионат у нас не слабее уж точно, финансово тоже лига наша точно не отстает. В чем же проблема?

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

26 апреля
09:00
В Минмолодьспорта состоялась рабочая встреча с участием президента УАФ Андрея Шевченко
08:45
U-16: юношеская сборная Украины на Турнире развития УЕФА в Эстонии обыграла хозяев
08:30
Плюс 950 человек, 7 танков, 31 артсистема: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 26.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 26.04.2024
01:29
Чемпионат Англии. "Брайтон энд Хоув" – "Манчестер Сити" 0:4. Видеообзор матча
01:07
"Реал Сосьедад" – "Реал". Анонс и прогноз матча
01:03
"Фрозиноне" - "Салернитана". Анонс и прогноз матча
25 апреля
23:57
"Бохум" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
23:54
Физическая готовность и профилактика травм - в "Барселоне" произошли изменения
23:49
Атакующий полузащитник "Баварии" сделал выбор между Месси и Роналду
23:31
Алиссон Бекер – лидер рейтинга лучших вратарей на текущий момент по версии FourFourTwo
23:19
На стадионе "Майнца" обнаружили 500-килограммовую бомбу Второй мировой войны
23:06
Известно, в какую сумму "Наполи" оценил Довбика
22:51
Чемпионат Италии "Удинезе" – "Рома" 1:2. Видеообзор матча
22:36
Австрийская федерация футбола требует от "Баварии" 15 миллионов евро за Рангника
22:22
Георгий Судаков - трансферная цель "Арсенала" и "Челси"
22:20
Арне Слот: "Я хотел бы стать новым тренером "Ливерпуля"
22:01
"Монпелье" – "Нант". Анонс и прогноз матча
21:51
"Мы не забыли" - Месси почтил память Тито Вилановы (Фото)
21:46
Таллес: "Акцент - на действиях при завершении атак"
21:27
Сержиу Консейсау прокомментировал продление контракта с "Порту"
21:14
Ультрас "Баварии" запустили петицию против приглашения в клуб Рангника
20:43
Степаненко слушает, Кевин празднует, Матвиенко отжимается: как "Шахтер" готовится к ЛНЗ (Видео)
20:35
Сульшер может возглавить сборную Канады
Больше новостей
26 апреля
09:00
В Минмолодьспорта состоялась рабочая встреча с участием президента УАФ Андрея Шевченко
08:45
U-16: юношеская сборная Украины на Турнире развития УЕФА в Эстонии обыграла хозяев
08:30
Плюс 950 человек, 7 танков, 31 артсистема: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 26.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 26.04.2024
25 апреля
23:06
Известно, в какую сумму "Наполи" оценил Довбика
22:22
Георгий Судаков - трансферная цель "Арсенала" и "Челси"
21:46
Таллес: "Акцент - на действиях при завершении атак"
20:43
Степаненко слушает, Кевин празднует, Матвиенко отжимается: как "Шахтер" готовится к ЛНЗ (Видео)
19:52
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 25.04.2024
19:46
Йожеф Сабо: "Номер один в УПЛ – Бражко. Он первым поедет за границу"
19:38
Владимир Баенко: "Кривбасс" поддерживает официальное стимулирование арбитров"
19:32
Евгений Ткачук: "Две недели назад мне сделали операцию"
18:58
ФК "Кривбасс" уплатил в госбюджет налогов на общую сумму 38 476 144 гривны
18:33
Первая лига. 6-й тур (второй этап). Анонс матчей
18:31
Гендиректор "Металлиста 1925": "Ракицкий? Здесь и комментировать нечего"
17:29
Шон Дайч: "Миколенко вряд ли сможет сыграть против Брентфорда"
17:15
Виталий Пономарев: "Мы изучали как играет "Верес" - сейчас нет проходных матчей"
15:58
"Шахтер" продолжает работать в максимально плотном графике
15:29
Киевское "Динамо" желает подписать игрока "Миная" U-19 Андрея Чеберинчака
14:46
Официально: "Черноморец" оба матча с "Шахтером" сыграет в Киевской области
14:16
"Кривбасс" начал подготовку к матчу с "Металлистом 1925": заслуженный релакс, U-19 – в обойме
13:45
Андрей Лунин выдвинул "Реалу" условия по продлению контракта – клуб реагирует негативно
13:29
Анатолий Диденко: "На сборах у Кварцяного от усталости люди просыпались и спрашивали: "Какая сейчас тренировка? Третья? Вторая?"
13:15
Ян Костенко: "Хочу попросить прощения у болельщиков "Карпат" и Ариэльсона"
Больше новостей
26 апреля
01:29
Чемпионат Англии. "Брайтон энд Хоув" – "Манчестер Сити" 0:4. Видеообзор матча
01:07
"Реал Сосьедад" – "Реал". Анонс и прогноз матча
01:03
"Фрозиноне" - "Салернитана". Анонс и прогноз матча
25 апреля
23:57
"Бохум" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
23:54
Физическая готовность и профилактика травм - в "Барселоне" произошли изменения
23:49
Атакующий полузащитник "Баварии" сделал выбор между Месси и Роналду
23:31
Алиссон Бекер – лидер рейтинга лучших вратарей на текущий момент по версии FourFourTwo
23:19
На стадионе "Майнца" обнаружили 500-килограммовую бомбу Второй мировой войны
23:06
Известно, в какую сумму "Наполи" оценил Довбика
22:51
Чемпионат Италии "Удинезе" – "Рома" 1:2. Видеообзор матча
22:36
Австрийская федерация футбола требует от "Баварии" 15 миллионов евро за Рангника
22:20
Арне Слот: "Я хотел бы стать новым тренером "Ливерпуля"
22:01
"Монпелье" – "Нант". Анонс и прогноз матча
21:51
"Мы не забыли" - Месси почтил память Тито Вилановы (Фото)
21:27
Сержиу Консейсау прокомментировал продление контракта с "Порту"
21:14
Ультрас "Баварии" запустили петицию против приглашения в клуб Рангника
20:35
Сульшер может возглавить сборную Канады
20:14
"Бавария" готова выплатить 2,5 миллиона евро сборной Австрии в качестве отступных за Рангника
18:45
Официально: "Порту" объявил о продлении контракта с Сержиу Консейсау
18:16
Криштиану Роналду диктовал Ральфу Рангнику свои правила игры за "Манчестер Юнайтед"
17:59
Игроки "Барселоны" регулярно приходили в офис, пытаясь уговорить Хави остаться
17:44
Карло Анчелотти: "Куртуа в порядке – думаю, он будет доступен на следующей неделе"
17:29
Шон Дайч: "Миколенко вряд ли сможет сыграть против Брентфорда"
17:02
Карло Анчелотти: "Мне кажется, что Хави принял правильное решение"
Больше новостей
26 апреля
12:30
Металлист - Кремень: прямая трансляция матча
19:00
Пяст - Варта: прямая трансляция матча
19:30
Санкт-Паули - Ганза: прямая трансляция матча
19:30
Герта - Ганновер: прямая трансляция матча
20:00
Адана Демирспор - Галатасарай: прямая трансляция матча
21:30
Бохум - Хоффенхайм: прямая трансляция матча
21:30
Андорра - Расинг: прямая трансляция матча
21:30
Венеция - Кремонезе: прямая трансляция матча
21:30
Пиза - Катандзаро: прямая трансляция матча
21:30
Ягеллония - Погонь: прямая трансляция матча
21:45
Фрозиноне - Салернитана: прямая трансляция матча
21:45
Эйпен - Шарлеруа: прямая трансляция матча
22:00
Реал Сосьедад - Реал: прямая трансляция матча
22:00
Монпелье - Нант: прямая трансляция матча
22:00
Куинз Парк Рейнджерс - Лидс: прямая трансляция матча
22:15
Жил Висенте - Арока: прямая трансляция матча
25 апреля
02:00
Апаресиденсе - Сампайо Корреа: прямая трансляция матча
19:45
Херенвен - ПСВ: прямая трансляция матча
20:00
Лейрия - Пенафиел: прямая трансляция матча
21:00
Удинезе - Рома: прямая трансляция матча
21:30
Антверпен - Юнион: прямая трансляция матча
22:00
Брайтон энд Хоув - Манчестер Сити: прямая трансляция матча
22:00
Гоу Эхед Иглз - Фейеноорд: прямая трансляция матча
24 апреля
03:00
Бруски - Мирасол: прямая трансляция матча
Больше новостей
26 апреля
01:07
"Реал Сосьедад" – "Реал". Анонс и прогноз матча
01:03
"Фрозиноне" - "Салернитана". Анонс и прогноз матча
09:00
Пяст - Варта: прогноз на матч
02:30
Металлист - Кремень: прогноз на матч
25 апреля
23:57
"Бохум" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
22:01
"Монпелье" – "Нант". Анонс и прогноз матча
12:00
"Брайтон" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
11:00
"Удинезе" - "Рома". Анонс и прогноз матча
09:45
"Херенвен" - ПСВ. Анонс и прогноз матча
12:00
Гоу Эхед Иглз - Фейеноорд: прогноз на матч
11:30
Антверпен - Юнион: прогноз на матч
09:45
Херенвен - ПСВ: прогноз на матч
24 апреля
12:00
"Аякс" – "Эксельсиор". Анонс и прогноз матча
12:00
"Монако" – "Лилль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Манчестер Юнайтед" – "Шеффилд Юнайтед". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Ницца". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кристал Пэлас" - "Ньюкасл". Анонс и прогноз матча
12:00
Аталанта - Фиорентина: прогноз на матч
12:00
Аякс - Эксельсиор: прогноз на матч
12:00
Монако - Лилль: прогноз на матч
12:00
Марсель - Ницца: прогноз на матч
11:45
Ковентри - Халл: прогноз на матч
11:30
Брюгге - Генк: прогноз на матч
11:30
Андерлехт - Серкль Брюгге: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →