closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

У Києві відбувся міжнародний футбольний форум

У Києві відбувся міжнародний футбольний форум
Изменить размер a+ a-
3468
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

У Києві у готелі "ІнтерКонтиненталь" відбувся міжнародний футбольний форум, ініціатором проведення якого виступив спортивний меценат, президент ФК "Ретро" (Ватутіне) Петро Ніколенко. Головне питання зібрання - обговорення авторитетними футбольними постатями розвитку дитячого футболу в Україні та світі. Петро Іванович є уродженцем невеличкого мальовничого містечка Ватутіне, що у Черкаській області. У молодості він виступав за місцеву аматорську команду, грав також за київський СКА у другій лізі чемпіонату СРСР. Після завершення кар’єри гравця Ніколенко зайнявся бізнесом, а згодом почав надавати підтримку дитячо-юнацькому футболу. За його ініціативи 5 жовтня 2001 року було засновано громадську організацію "Дитячий футбольний клуб "Ретро" (Ватутіне)". Починаючи з 2003 року у Ватутіному проводиться міжнародний дитячо-юнацький турнір "Кубок Ретро". За цей час у турнірі взяли участь 450 команд із 15 країн світу. Зокрема київське "Динамо", московський "Спартак", мінське "Динамо", молдавський "Зімбру", угорський "Олас" та інші відомі клуби.

У Києві відбувся міжнародний футбольний форум - изображение 1

Програма Форуму була насиченою і різноманітною. Відкрив захід представницький міжнародний міні-футбольний турнір, що відбувся на майданчику спортклубу "Гран-Прі". У ньому взяли участь: команда зірок футболу київського "Динамо", збірна команда посольств і консульств зарубіжних країн у Києві, збірна команда тренерів і зірок ФК "Ретро", збірна команда журналістів України. У першому півфіналі "Динамо", у складі якого виступали такі відомі і титуловані гравц, як Олег Саленко, Іван Яремчук, Віталій Косовський, Юрій Дмитрулін, Юрій Грицина, зустрілося з "Ретро". У ватутінців яскраву гру продемонстрували майстри спорту міжнародного класу, учасники чемпіонату світу 1996 року з футзалу у складі збірної України брати-близнюки Сергій та Юрій Усаковські. Це був найнапруженіший поєдинок на турнірі. Основний час гри завершився внічию 4:4, а у серії післяматчевих пенальті перемогли динамівці. Інший півфінал між журналістами і дипломатами теж завершився внічию 4:4, а післяматчеві одинадцятиметрові краще виконали представники пера та мікрофона. У матчі за третє місце футболісти "Ретро" зійшлися зі збірною командою посольств і консульств зарубіжних країн. З рахунком 9: 5 перемогу святкували команда з Черкащини. Окрасою турніру став поєдинок між "Динамо" і збірною командою журналістів України. Безкомпромісна гра завершилася перемогою зіркових динамівців 4:3.

У роботі міжнародного футбольного форуму участь взяли: легенди київського "Динамо" Володимир Мунтян, Анатолій Дем`яненко, Іван Яремчук, Олег Саленко, Влад Ващук, екс-гравці національної збірної України з футзалу Сергій та Юрій Усаковські, генеральний директор ФК "Оболонь –Бровар" Олександр Резніченко, радник президента з питань міжнародної і гуманітарної співпраці, голова організації "Спорт проти наркотиків" Юрій Верхман, прес-секретар національної збірної України з футболу Олександр Гливінський, прес-секретар головного тренера національної збірної Микола Васильков, відомий тележурналіст Руслан Свірін, представники посольств та ін.

У Києві відбувся міжнародний футбольний форум - изображение 2

Форум розпочався з фотовиставки, присвяченій дитячому міжнародному турніру "Кубок Ретро" та презентації книги -довідника про ФК "Ретро" та проведені дитячі футбольні турніри "Кубок Ретро". Про книгу детально розповів її автор Віктор Яременко .

Після цього учасники Форуму перейшли до обговорення. Першим слово взяв президент ФК "Ретро" (Ватутіне) Петро Ніколенко, який подякував всім, хто відгукнулися на його пропозицію і завітав на цей захід. Що таке дитячий футбол Петро Іванович знає не теоретично, а на практиці, зсередини. "Потрібна державна програма розвитку дитячо-юнацького футболу в Україні. Комплексне вирішення всіх наболілих проблем, адже поодинці вирішувати їх набагато складніше. Думаю, що подібні заходи нам потрібні, адже вони об’єднують людей, їхні позиції ", - наголосив Петро Ніколенко.

З цікавістю всі слухали Володимира Мунтяна, який пригадав свої далекі дитячі футбольні роки, свого першого тренера, відзначивши його високий рівень кваліфікації. Анатолій Дем`яненко акцентував увагу на тому, що в Україні не будуються спортивні об’єкти, підростаюче покоління немає можливості для занять спортом. Влад Ващук розповів про свій власний дитячий футбольний проект – "Академія Влада Ващука", що функціонує у Броварах, та фонд допомоги дитячого футболу. На думку Сергія Усаковського, сьогодні однією з проблем дитячого футболу є те, що імениті гранди у ранньому віці переманюють гравців у клубів, які у фінансовому плані їм поступаються. Проходить час, а клуб, який виховав футболіста, так і не отримує належної компенсації. Головний тренер жіночої футбольної команди "Легенда" (Чернгігів) Володимир Кулик відзначив славні футбольні традиції Чернігова, який подарував нам Олега Кузнєцова та Андрія Ярмоленка. Активну участь в обговоренні проблем дитячого футболу та шляхів їх вирішення взяли також Олександр Резніченко, Юрій Верхман, Руслан Свірін, Олександр Гливінський, Іван Аджич, представник посольства Чорногорії.

У Києві відбувся міжнародний футбольний форум - изображение 3

На "фініші" Форуму відбулося нагородження переможців міжнародного міні-футбольного турніру. Золоті медалі турніру отримав капітан "Динамо" Олег Саленко, "срібло" та "бронза" відповідно дісталися команді журналістів та ФК "Ретро". Крім того, голкіпер медійників Максим Сухенко переміг у номінації "Кращий воротар", "Кращим молодим гравцем" став Петр Мішурович з команди дипломатичного корпусу, а Олега Саленка визналив "Кращим нападником". Найстаршому учаснику Форуму, Володимиру Мунтяну, вручили "Кубок переможця турніру".

Підсумовуючи роботу круглого столу його учасники дійшли висновку, що треба спільно об’єднувати зусилля у питанні розвитку дитячо-юнацького футболу в Україні, а подібні заходи повинні проходити регулярно. Вони також подякували президенту ФК "Ретро" (Ватутіне) Петру Ніколенку за організацію Форуму та висловили сподівання, що вже наступного року зберуться знову.

У Києві відбувся міжнародний футбольний форум - изображение 4

Пряма мова

Любомир Мішурович, Надзвичайний і Повноважний посол Чорногорії в Україні: "Все організовано на дуже хорошому рівні. Подібні турніри і форуми дуже актуальні, їх треба проводити якомога частіше. У Чорногорії дитячому футболу приділяється дуже велика увага, прийнята державна програма розвитку дитячого футболу. У найпопулярнішу на планеті гру вкладаються величезні гроші. Світова футбольна спільнота ще почує братів Матію та Любомир Олівера Шаркічів. Матія зараз виступає в англійській "Астон Віллі", а Олівер є гравцем молодіжного складу лісабонської "Бенфіки". Ось побачите, вони стануть зірками першої величини".

Томіслав Відошевич, тренер збірної команди посольств і консульств зарубіжних країн, Надзвичайний і Повноважний посол Хорватії в Україні: "По-перше, дякую за запрошення. У моїй команді вдалося зібрати представників багатьох країн – Хорватії, Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Македонії, В`єтнаму, Пакистану, Італії, Франції. З задоволенням побігали. Усі матчі пройшли у напруженій боротьбі. Зазначу, що у Хорватії у розвиток дитячого спорту інвестуються серйозні кошти. Славетна академія загребського "Динамо" виховала багатьох виданих футболістів, які нині грають у топових європейських клубах. Якщо запрошуватимуть на подібні турніри, то з задоволенням виступатимемо".

Нгуен Ань Туан, секретар посольства В’єтнам: "Приємно відзначити, що у такий не простий час ви, серед інших важливих питань, займаєтесь проблемами дитячо-юнацького футолу і заради цього організували міжнародний футбольний форум. Цікаво послухати думки, щодо розвитку дитячого футболу".

Сергій Усаковський, збірна команда тренерів і зірок ФК "Ретро": "Що таке дитячий футбол я знаю дуже добре, адже зараз працюю у ДЮФК "Черкаси". У школі займається 150 дітей, працює 5 тренерів, я є куратором усіх п’яти вікових груп. Мій вихованець, 2005 року народження, грає у варшавській "Легії", декілька хлопців перейшли у київське "Динамо", нещодавно двоє гравців поїхали на перегляд у донецький "Шахтар". До речі, тепер уже футболіст основного складу "Динамо" (Київ) Віталій Миколенко починав колись грати у мене. На мій погляд, міжнародний футбольний форум, який організував Петро Ніколенко, повинен дати новий поштовх у розвитку дитячого футболу".

Юрій Усаковський, збірна команда тренерів і зірок ФК "Ретро": Я теж, як і мій брат, працюю у дитячому футболі – президент і тренер ФК "Білгород Сіті" (Києво-Святошинський район). Клуб у нас молодий, почав функціонувати на початку 2017 року. У ньому улюбленою справою займається 100 хлопчаків, вікові групи – 2004-2012 роки. Маємо вже певні успіхи: перемагали на турнірі у Словаччині і Польщі. Вважаю, що на Форумі розглянуто чимало актуальних для сьогодення футбольних питань".

Олег Саленко, команда зірок футболу київського "Динамо": "На мій погляд, організація Форуму відповідала європейському рівню. Діалог між авторитетними у світі футболу людьми вийшов конструктивним і результативним. Хто, якщо не ми? Діти – це наш завтрашній день, тож потрібно дбати, аби вони були здоровими і сильними. Хочеться, щоб Україна стала футбольною державою, а для цього потрібно починати з дітей. Мене хвилює багато питань. Наприклад, чемпіонат Києва серед дитячих команд проводиться лише у категоріях до 13 років. Старші вікові групи можуть змагатися лише у ДЮФЛУ. Вважаю, що це неправильно, потрібно запровадити віковий ценз до 16 років.
Турбує мене і система підготовки юних футболістів, вона застаріла: мало уваги приділяється роботі з м’ячем та технічним навичкам гравця. Словом, нам є над чим працювати
".

У Києві відбувся міжнародний футбольний форум - изображение 5

Міжнародний футбольний форум, організований президентом ФК "Ретро" (Ватутіне) Петром Ніколенком не прощається, а каже: "До побачення".

.

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

19 апреля
21:30
Журналист: "Интеру" интересен Начо, который летом собирается покинуть "Реал"
21:07
Известно условие, при котором новый контракт Нагельсмана может быть разорван досрочно
20:41
Начо Фернандес сообщил руководство "Реала" о намерении летом покинуть клуб
20:20
Рубен Бараха: "Возможность возвращения Яремчука станет известно через две недели"
19:58
В "Манчестер Сити" все меньше верят, что Гвардиола продлит контракт с клубом
19:40
"Валенсия" – "Бетис". Анонс и прогноз матча
19:33
"Унион" - "Бавария". Анонс и прогноз матча
19:28
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 19.04.2024
19:25
Лунин обошел Зинченко и стал лидером среди украинских спортсменов по числу подписчиков в Instagram
19:17
"Манчестер Сити" - "Челси". Анонс и прогноз матча
18:55
Месут Озиль рассказал, почему падает ценность "эль-классико"
18:40
Определен лучший игрок недели в Лиге чемпионов
18:24
"Динамо": подготовка к матчу с "Полесьем" и визит Сергея Реброва
18:24
Александр Бандура оценил шансы "Миная" остаться в УПЛ
18:21
"Райо Вальекано" – "Осасуна". Анонс и прогноз матча
18:09
Мирон Маркевич: "Наверное, думают, что стали великими"
18:01
"Нант" - "Ренн". Анонс и прогноз матча
17:58
Эмилиано Мартинес пропустит матч с "Олимпиакосом" в Лиге конференций – голкипер получил три "горчичника" в двух матчах
17:45
Сергей Ребров: "Довольный, что Ярмоленко получает достаточно игровой практики после травмы"
17:11
"Шеффилд Юнайтед" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
17:07
Назван автор лучшего гола недели Лиги чемпионов (Видео)
17:01
"Лутон" - "Брентфорд". Анонс и прогноз матча
16:54
Каземиро: "Перес отказался разговаривать, а Анчелотти заплакал..."
16:36
"Кельн" – "Дармштадт". Анонс и прогноз матча
Больше новостей
19 апреля
20:20
Рубен Бараха: "Возможность возвращения Яремчука станет известно через две недели"
19:28
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 19.04.2024
19:25
Лунин обошел Зинченко и стал лидером среди украинских спортсменов по числу подписчиков в Instagram
18:24
"Динамо": подготовка к матчу с "Полесьем" и визит Сергея Реброва
18:24
Александр Бандура оценил шансы "Миная" остаться в УПЛ
18:09
Мирон Маркевич: "Наверное, думают, что стали великими"
17:45
Сергей Ребров: "Довольный, что Ярмоленко получает достаточно игровой практики после травмы"
16:32
Вторая лига. 25-й тур. Анонс матчей
15:57
Президент "Вереса" рассказал, как увольнял Сергея Лавриненко
15:30
Валерий Бондарь: "Есть у нас такая проблема..."
14:52
Первая лига. 5-й тур (второй этап). "Карпаты" впервые в сезоне проигрывают на "Украине"
14:42
У омбудсмена Украины требуют от УАФ принять меры по Александру Шевченко
13:50
Ярослав Карабин: "Минай" сейчас гораздо более опасная команда, если сравнивать с первым кругом"
13:25
Евгений Банада: "Не считаю "Днепр-1" принципиальным соперником"
13:10
Юрий Мороз вызвал 22 игрока в сборную Украины (U-16) для участия в Турнире развития УЕФА
12:20
Первая лига. "Карпаты" - "Ингулец". Прямая трансляция
12:20
Игрок "Шахтера" Майкон повторно разорвал "кресты"
11:20
Иван Надеин: "Неправильно запрещать стимулирование клубов третьей стороной"
11:00
Крис Саттон: "Нападки на Зинченко несправедливы, из него сделали козла отпущения"
10:45
Антон Боль: "Надеюсь, что буду готов сыграть в матче против "Шахтера"
10:30
Сейв Трубина в ответном матче 1/4 финала ЛЕ с "Марселем" претендует на звание лучшего
10:15
Юрий Вирт: "Думаю, что Лунин решил остаться в "Реале"
10:00
Евгений Левченко об аудите УАФ при Павелко: "8 лет обворовывания нашего футбола"
09:45
Роман Яремчук может вернуться на поле в матче с "Алавесом"
Больше новостей
19 апреля
21:30
Журналист: "Интеру" интересен Начо, который летом собирается покинуть "Реал"
21:07
Известно условие, при котором новый контракт Нагельсмана может быть разорван досрочно
20:41
Начо Фернандес сообщил руководство "Реала" о намерении летом покинуть клуб
20:20
Рубен Бараха: "Возможность возвращения Яремчука станет известно через две недели"
19:58
В "Манчестер Сити" все меньше верят, что Гвардиола продлит контракт с клубом
19:40
"Валенсия" – "Бетис". Анонс и прогноз матча
19:33
"Унион" - "Бавария". Анонс и прогноз матча
19:25
Лунин обошел Зинченко и стал лидером среди украинских спортсменов по числу подписчиков в Instagram
19:17
"Манчестер Сити" - "Челси". Анонс и прогноз матча
18:55
Месут Озиль рассказал, почему падает ценность "эль-классико"
18:40
Определен лучший игрок недели в Лиге чемпионов
18:21
"Райо Вальекано" – "Осасуна". Анонс и прогноз матча
18:01
"Нант" - "Ренн". Анонс и прогноз матча
17:58
Эмилиано Мартинес пропустит матч с "Олимпиакосом" в Лиге конференций – голкипер получил три "горчичника" в двух матчах
17:11
"Шеффилд Юнайтед" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
17:07
Назван автор лучшего гола недели Лиги чемпионов (Видео)
17:01
"Лутон" - "Брентфорд". Анонс и прогноз матча
16:54
Каземиро: "Перес отказался разговаривать, а Анчелотти заплакал..."
16:36
"Кельн" – "Дармштадт". Анонс и прогноз матча
16:32
"Вольфсбург" – "Бохум". Анонс и прогноз матча
16:24
"Он выглядит очень хорошо на тренировках", - Артета высказался о конкуренте Зинченка
16:10
"Сельта" объявила о новом контракте с главным тренером
15:37
Почему вратаря "Астон Виллы" Мартинеса не удалили в матче Лиги конференций, несмотря на две желтые карточки
15:13
Зинедин Зидан практически договорился с "Баварией"
Больше новостей
19 апреля
03:30
Ботафого - Атлетико Гоияниенсе: прямая трансляция матча
12:00
Прикарпатье - СК Полтава: прямая трансляция матча
13:00
Карпаты - Ингулец: прямая трансляция матча
19:00
Корона - Радомяк: прямая трансляция матча
19:30
Дженоа - Лацио: прямая трансляция матча
19:30
Эльферсберг - Шальке: прямая трансляция матча
19:30
Нюрнберг - Падерборн: прямая трансляция матча
20:00
Бешикташ - Анкарагюджю: прямая трансляция матча
21:30
Айнтрахт - Аугсбург: прямая трансляция матча
21:30
Тенерифе - Леганес: прямая трансляция матча
21:30
Реджана - Козенца: прямая трансляция матча
21:30
Палермо - Парма: прямая трансляция матча
21:30
Ракув - Гурник: прямая трансляция матча
21:45
Кальяри - Ювентус: прямая трансляция матча
22:00
Атлетик - Гранада: прямая трансляция матча
22:00
Ницца - Лорьян: прямая трансляция матча
22:15
Риу Аве - Арока: прямая трансляция матча
18 апреля
01:00
РБ Брагантино - Васко да Гама: прямая трансляция матча
01:00
Гремио - Атлетико Паранаенсе: прямая трансляция матча
02:00
Жувентуде - Коринтианс: прямая трансляция матча
02:00
Форталеза - Крузейро: прямая трансляция матча
02:00
Палмейрас - Интернасьонал: прямая трансляция матча
02:00
Атлетико Минейро - Крисиума: прямая трансляция матча
03:30
Фламенго - Сан-Паулу: прямая трансляция матча
Больше новостей
19 апреля
21:20
"Женис" – "Туран". Анонс и прогноз матча
19:40
"Валенсия" – "Бетис". Анонс и прогноз матча
19:33
"Унион" - "Бавария". Анонс и прогноз матча
19:17
"Манчестер Сити" - "Челси". Анонс и прогноз матча
18:21
"Райо Вальекано" – "Осасуна". Анонс и прогноз матча
18:01
"Нант" - "Ренн". Анонс и прогноз матча
17:11
"Шеффилд Юнайтед" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
17:01
"Лутон" - "Брентфорд". Анонс и прогноз матча
16:36
"Кельн" – "Дармштадт". Анонс и прогноз матча
16:32
"Вольфсбург" – "Бохум". Анонс и прогноз матча
15:10
"Сельта" – "Лас-Пальмас". Анонс и прогноз матча
12:00
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
15:00
ЮКСА - Рух-2: прогноз на матч
15:00
Металлург-2 - Дружба: прогноз на матч
15:00
Звягель - Карпаты-2: прогноз на матч
12:15
Риу Аве - Арока: прогноз на матч
12:00
Ницца - Лорьян: прогноз на матч
12:00
Атлетик - Гранада: прогноз на матч
11:45
Кальяри - Ювентус: прогноз на матч
11:30
Реджана - Козенца: прогноз на матч
11:30
Палермо - Парма: прогноз на матч
11:30
Тенерифе - Леганес: прогноз на матч
11:30
Айнтрахт - Аугсбург: прогноз на матч
11:30
Ракув - Гурник: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →