Технічний директор Федерації футболу України Олег Протасов прокоментував ситуацію, яка склалася з ФК «Десна».

Федерація футболу України завжди підтримуватиме чесну конкурентну боротьбу та загальноприйняті спортивні принципи, які сповідують і в ФІФА, і в УЄФА. У світовому футболі вони є ключовими. Але, основою будь-якого футбольного процесу є і міцний фінансовий та господарський фундамент. На жаль, протягом останніх кількох років у вітчизняному футболі відбулося дуже багато негативних процесів, пов'язаних з неналежним веденням справ у саме у спортивному господарстві. Як наслідок, ми втратили, і продовжуємо втрачати футбольні клуби з легендарною історією. Тому зараз настав час переглянути принципи співпраці з професіональними клубами в напрямку більшої прозорості та відповідності чітким вимогам.

Це, зокрема, стосується і ситуації з ФК «Десна». Рішення можуть бути болючими, але якщо вони вносять ясність у роботу всієї футбольної системи і йдуть їй на благо, то ці рішення потрібно приймати. Насамперед ми повинні турбуватися про майбутнє вітчизняного футболу. Успішний клуб – це не тільки основна команда, але й надійна організаційно-матеріальна база та дитячо-юнацька школа.

ФФУ несе відповідальність за розвиток професіонального футболу і ми будемо неухильно виконувати всі рекомендації ФІФА та УЄФА. Лише в тісній співпраці з цими організаціями можливий вихід з кризи, в якій зараз перебуває український футбол, та поступове його одужання, - розповів Протасов в інтерв'ю офіційному сайту ФФУ.

Нагадаємо, що «Десна» завоювала 2-е місце в Першій лізі України і заслужила право брати участь в Лізі Парі-матч в сезоні 2017/18. Але через те, що команда не змогла переконати керівництво українського футболу в тому, що має достатньо коштів для участі на такому рівні, їх місце вирішили віддати рівненському «Вересу».

Читайте также: Почему "Десна" не получит аттестат