closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Дзеркало історії... Україна перемогла Угорщину 3:1!

Дзеркало історії... Україна перемогла Угорщину 3:1!
Изменить размер a+ a-
1981
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

У рамках святкування 25-річчя проведення першого матчу національної збірної України, в Ужгороді відбулася товариська зустріч національних збірних ветеранів України та Угорщини. На стадіоні «Авангард», як і чверть століття тому, на поле вийшли футболісти збірних того часу, компанію яким склали молодші колеги. Тисячі уболівальників стали свідками справжнього свята футболу, настрій підняла і красива перемога збірної України з символічним рахунком 3:1!

Дзеркало історії... Україна перемогла Угорщину 3:1! - изображение 1


Столиця закарпатського краю чудово підготувалася до проведення такого визначного для вітчизняного футболу заходу, провівши його на найвищому рівні. Перед початком зустрічі при вході на стадіон «Авангард», на колонаді, було урочисто відкрито меморіальну дошку, присвячену матчу збірних України та Угорщини, який відбувся 29 квітня 1992 року і поклав початок славетного шляху нашої збірної. Президенти футбольних федерацій двох країн Андрій Павелко та Шандор Чані, керівники Закарпатської області та міста Ужгород під оплески шанувальників футболу презентували пам'ятний знак, який відтепер стане ще однією визначною пам'яткою міста. «На цьому стадіоні розпочався шлях до перемог національної збірної України з футболу», - свідчить напис на ній.

Дзеркало історії... Україна перемогла Угорщину 3:1! - изображение 2


Близько восьми тисяч глядачів, такої значної аудиторії «Авангард» не збирав вже довгі роки, оплесками зустрічали вийшовших під національні мелодії футболістів України та Угорщини. У складі господарів цього вечора зіграли відразу дев'ятеро гравців, які потрапили в заявку тренера Віктора Прокопенка в 1992 році: Ігор Кутєпов, Віктор Гришко. Юрій Сак, Сергій Беженар, Андрій Анненков, Юрій Шелепницький, Сергій Ковалець, Сергій Гусєв та Іван Гецко. Як і тоді, з капітанською пов'язкою збірну на поле вивів Шелепницький.

Дзеркало історії... Україна перемогла Угорщину 3:1! - изображение 3

Перед початком зустрічі до присутніх звернувся президент ФФУ Андрій Павелко: «За двадцять п'ять років головна команда країни пройшла нелегкий шлях становлення, була змушена практично заново завойовувати собі міжнародний авторитет, і по праву стала однією з найвідоміших збірних світу. Мені дуже приємно, що цей поважний ювілей ми відзначаємо саме там, звідки починалася майбутня історія «синьо-жовтої» команди - в Ужгороді! Нехай ця пам'ятна зустріч нагадає нам про славетну історію збірної України і надихне майбутні покоління футболістів із ще більшим натхненням прославляти головну команду країни».

Дзеркало історії... Україна перемогла Угорщину 3:1! - изображение 4


Був багатим на гарні слова на адресу двох країн голава Угорської футбольної асоціації, авторитетний в європейському та світовому футболі діяч Шандор Чані: «Сьогодні головні герої того часу, а також ключові гравці українського і угорського футболу 90-х років знову зустрінуться на ужгородському стадіоні. Гра має символічне значення з кількох причин. Ми відзначаємо першу чверть століття української збірної, яка вже встигла взяти участь у Кубку світу та чемпіонаті Європи, а також, що дві країни і дві футбольні асоціації мають дружні стосунки. Упевнений, Ужгород з такою ж любов'ю і турботою буде приймати угорську делегацію, як і 25 років тому». Відзначив керівник угорського футболу і активну роботу України з розвитку ветеранського руху: «Дізнався, що ветеранська збірна України проводить в рік по сорок матчів, це дуже серйозний рівень. Наша команда на гру в Ужгороді в такому складі зібралася вперше, так що ще до свистка арбітра перевага буде на вашому боці».

Дзеркало історії... Україна перемогла Угорщину 3:1! - изображение 5


Керівник угорського футболу, до речі, найбагатша людина країни, власник великої банківської групи, немов у воду дивився. Українці активно почали гру, захист угорців терзали невтомні Андрій Воробей та Сергій Нагорняк, немов у молоді роки диригував діями плеймейкер Сергій Ковалець. Рахунок у зустрічі відкрив Воробей, замкнувши передачу від Нагорняка. Не встигли угорці перевести подих, налаштуватися на атаку, як знову біля своїх воріт пролунав дзвоник. Щоразу на ударній позиції опинявся Іван Гецко. Як пізніше відзначив нападник, на стадіоні чи не пів сектору зайняла його група підтримки, рідні та друзі, адже Гецко виріс на Закарпатті, та й свою блискучу кар'єру починав в однойменному клубі. На 25-й хвилині Іван Михайлович отримавши м'яч від Воробея пробив без шансів для воротаря Йожефа, встановивши рахунок 2:0.

Дзеркало історії... Україна перемогла Угорщину 3:1! - изображение 6


«Мені приємно були відзначитися в цій дружній грі, адже на стадіон прийшло стільки вболівальників, вийшло справжнє свято. – поділився враженнями після матчу Іван Гецко. - Як нападаючому, звичайно, приємно було забити і в цьому матчі, і в грі 25 років тому. Який з голів красивіший? Можу точно сказати, що той був важливішим, він став першим в історії нашої збірної. Взагалі добре, що вдалося зібрати нашу команду, велике за це спасибі організаторам. Знаю, що була ідея провести матч на 20-річчя, але тоді на носі було Євро-2012, не до святкувань. Зараз же все вийшло відмінно. Головне, що від футболу отримали задоволення вболівальники, адже, на жаль, вони зараз на Закарпатті не розпещені класним футболом»

У перерві зустрічі в своїй фізичній готовності вже змагалися глядачі. Якщо бути точнішим, в умінні першим зловити вибитий гравцями м'яч. Футболісти обох команд поставили автографи на 40 новеньких м'ячах, потім дружно вибивши їх на трибуни. Можна тільки позаздрити тим щасливчикам, в домашній колекції яких з'явився такий раритет.

У другому таймі гра стала більш рівною, варто віддати належне угорцям, які часом діяли на межі можливостей. З тренерської лави їх діями керував відомий тренер Емре Гелеі, а капітан команди - знаменита «десятка» Лайош Детарі - на полі заводив партнерів. На 47-й хвилині арбітр Ігор Хіблін призначив пенальті, який холоднокровно реалізував президент Асоціації ветеранів футболу України Олег Собуцький. Після цього моменту, а розгромний рахунок аж ніяк не входив у плани гостей, гаряче стало біля воріт Гришка. З гри угорцям забити не вдалося, а ось зі штрафного - ну просто дзеркальне відображення матчу 1992 року - так! Витонченому удару з 20-ти метрів від Чобо Фехера аплодував весь стадіон.

По закінченню зустрічі було багато слів подяки таі планів на майбутнє. Українські гравці презентували своїм угорським колегам футболки збірної з пам'ятною наліпкою про звітну зустріч, організатори матчу 1992 року через обох країн отримали нагороди від Федерації футболу України.

Дзеркало історії... Україна перемогла Угорщину 3:1! - изображение 7


Разом з Федераціями футболу України та Угорщини, Закарпатською ОДА, Закарпатською обласною радою, Ужгородською міською радою, Закарпатською федерацією футболу, відомим футбольним агентом Шандоров Варгою, одним із організаторів матчу виступила Асоціація ветеранів футболу України. Її президент Олег Собуцький підвів підсумки дружньої зустрічі і святкування пам'ятної дати для всього українського футболу: «Я вважаю, все пройшло на найвищому рівні, одна тільки кількість глядачів на трибунах багато про що говорить. Велика за це подяка всім організаторам свята, футболістам обох збірних. Федерація футболу України на чолі з Андрієм Павелком, його заступниками Вадимом Костюченком та Василем Орлецьким провели чудову роботу. На футбольному полі вдалося зібрати гравців, що виступали в 1992 році, так і їхніх молодших партнерів. Це був матч дружби між двома близькими народами, адже Україну та Угорщину дуже багато що об'єднує і в політиці, і в економіці, і в футболі. Українська збірна раніше вже провела два матчі в Угорщині і тепер дуже рада дружньому візиту-відповіді. Нам приємно було перемогти, бачив це за бажанням гравців, які хоч і символічно хотіли взяти реванш за 1992 рік. При такій підтримці з боку уболівальників інакше і бути не могло. Тим часом турне збірної ветеранів України триває, ми «закрили» насичену весну і вступаємо в не менше спекотний період - літо. 5 червня наша команда в Умані зіграє зі збірною ветеранів Ізраїлю».

Дзеркало історії... Україна перемогла Угорщину 3:1! - изображение 8


Протокол (формат зустрічі - 2 тайми по 30 хвилин кожен)
30 травня 2017. м.Ужгород, стадіон «Авангард». 8000 глядачів.
Україна - Угорщина - 3:1 (2:0)
Україна (стартовий склад):
Кутєпов, Єзерський, Сак, Беженар, Анненков, Шелепницький, Нагорняк, Ковалець, С.Гусєв, Воробей, Гецко.
На заміну виходили: Косовський, Донець, Оксимець, Свідерський, О.Венглинський, Собуцький, Гришко, Самойлов, Пінчук, С.Кузнєцов.
Тренери: Анатолій Дем'яненко, Володимир Лозинський

Угорщина (стартовий склад): Йожеф, Монош, Телек, Месоль, Чех, Мартон, Халмаї, Детарі, Домбі, Шаллої, Токолі.

На заміну виходили: Фехер, Вінце, Вебер, Гейза, Вальтнер, Шалаї, Єгер.

Тренер: Емре Гелеї.

М’ячі забивали: Воробей (19), Гецко (25), Собуцький (47, з пенальті) – Фехер (56).

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

23 апреля
17:32
Владимир Бражко: "Я в течение пяти дней не вставал с постели"
17:16
"Динамо": визит Мирчи Луческу, отдельная программа Бражко
16:58
U-16: на Турнире развития УЕФА юношеская сборная Украины уступила Северной Ирландии
16:44
Грузия планирует подать заявку на проведение финала Лиги чемпионов в 2028 году
16:29
Рубен Аморим ведет переговоры с "Вест Хэмом"
16:15
Гендиректор "Байера": "У Флориана Виртца нет ценника, разве что один миллиард евро, или два миллиарда"
15:59
Лука Модрич еще не определился со своим будущим в "Реале"
15:46
"Челси" намерен побороться с "Манчестер Юнайтед" за Майкла Олисе
15:29
"Кардифф" подал судебный иск в 120 млн евро к "Нанту" по делу погибшего Эмилиано Салы
15:15
Лаутаро Мартинес праздновал чемпионство "Интера" с фанатами до 4 часов утра
14:59
Спортивный директор "Интера": "Мы почти подписали двух новичков"
14:54
Вторая лига. 24-й и 25-й туры. Самое интересное: неВИРТуальная премьера
14:45
Унаи Эмери продлил контракт с "Астон Виллой" - The Athletic
14:29
"Реал" подпишет новый контракт с Лукасом Васкесом на этой неделе
14:15
"Полесье" отказалось от премии "Шахтера" за возможный отбор очков у "Динамо"
13:59
Паулу Фонсека – кандидат на замену Юргена Клоппа в "Ливерпуле"
13:46
25-й тур УПЛ – разбор полетов: секреты Пушича, аграрное дерби, золотая грязь (Видео)
13:30
УЕФА назначил арбитров, которые будут работать на Евро-2024
13:15
Балакин и Беркут поедут на Евро-2024 в качестве запасных арбитров
13:00
Яков Башич: "Несколько лет назад моего брата приглашало киевское "Динамо"
12:45
Игорь Краснопир: "Нет никаких вопросов к арбитру Романову"
12:30
Андрей Шевченко: "Судаков - большой талант, который может еще больше прогрессировать, если поедет играть в Серию А или АПЛ"
12:15
Владлен Юрченко: "После перерыва могли забивать "Оболони" четыре мяча и заканчивать игру"
12:00
"Лацио" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
Больше новостей
23 апреля
17:32
Владимир Бражко: "Я в течение пяти дней не вставал с постели"
17:16
"Динамо": визит Мирчи Луческу, отдельная программа Бражко
16:58
U-16: на Турнире развития УЕФА юношеская сборная Украины уступила Северной Ирландии
14:54
Вторая лига. 24-й и 25-й туры. Самое интересное: неВИРТуальная премьера
14:15
"Полесье" отказалось от премии "Шахтера" за возможный отбор очков у "Динамо"
13:46
25-й тур УПЛ – разбор полетов: секреты Пушича, аграрное дерби, золотая грязь (Видео)
13:15
Балакин и Беркут поедут на Евро-2024 в качестве запасных арбитров
13:00
Яков Башич: "Несколько лет назад моего брата приглашало киевское "Динамо"
12:45
Игорь Краснопир: "Нет никаких вопросов к арбитру Романову"
12:30
Андрей Шевченко: "Судаков - большой талант, который может еще больше прогрессировать, если поедет играть в Серию А или АПЛ"
12:15
Владлен Юрченко: "После перерыва могли забивать "Оболони" четыре мяча и заканчивать игру"
12:00
Сергей Лавриненко: "Луческу более деспотичный тренер. Сейчас с молодежью такое сильно не проходит"
11:45
Игорь Суркис: "Мы должны своим игрокам премии давать, а не стимулировать"
11:30
Руслан Черненко: "Оболонь" в матче с "Металлистом 1925" взяла один зачетный балл, а не потеряла два"
11:15
Валерий Иващенко: "На табло 1:1 - значит счет справедливый"
11:00
Максим Задерака: "После победы над "Черноморцем" в раздевалку "Кривбасса" заходили президент, вице-президент и гендиректор"
10:45
"Буковина" передала внедорожник и два FPV-дрона для ВСУ
10:30
Тимур Тутеров забил "Ливерпулю" U-21 - это его дебютный гол за "Сандерленд" U-21 (Видео)
10:15
Сегодня сборная Украины U-16 стартует на Турнире развития УЕФА в Таллинне
10:02
Первая лига. Звезды 5-го тура (первый этап)
10:00
Защитник ЛНЗ Норенков вывихнул плечо в матче с "Александрией"
09:56
"Динамо" – "Полесье" 3:0. Фото
09:30
Эгиналду: "В УПЛ все матчи непростые, но мы были сфокусированы и победили "Зарю"
09:15
Владислав Вакула: "Эмоции зашкаливают, "Минаю" чуточку не хватило, чтобы победить "Рух"
Больше новостей
23 апреля
16:44
Грузия планирует подать заявку на проведение финала Лиги чемпионов в 2028 году
16:29
Рубен Аморим ведет переговоры с "Вест Хэмом"
16:15
Гендиректор "Байера": "У Флориана Виртца нет ценника, разве что один миллиард евро, или два миллиарда"
15:59
Лука Модрич еще не определился со своим будущим в "Реале"
15:46
"Челси" намерен побороться с "Манчестер Юнайтед" за Майкла Олисе
15:29
"Кардифф" подал судебный иск в 120 млн евро к "Нанту" по делу погибшего Эмилиано Салы
15:15
Лаутаро Мартинес праздновал чемпионство "Интера" с фанатами до 4 часов утра
14:59
Спортивный директор "Интера": "Мы почти подписали двух новичков"
14:45
Унаи Эмери продлил контракт с "Астон Виллой" - The Athletic
14:29
"Реал" подпишет новый контракт с Лукасом Васкесом на этой неделе
13:59
Паулу Фонсека – кандидат на замену Юргена Клоппа в "Ливерпуле"
13:30
УЕФА назначил арбитров, которые будут работать на Евро-2024
13:15
Балакин и Беркут поедут на Евро-2024 в качестве запасных арбитров
12:00
"Лацио" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
12:00
"Арсенал" - "Челси". Анонс и прогноз матча
10:30
Тимур Тутеров забил "Ливерпулю" U-21 - это его дебютный гол за "Сандерленд" U-21 (Видео)
10:01
"Лацио" - "Ювентус": прогноз Sports Mole
09:45
Игорь Цыганык: "Хаби Алонсо рассматривает возможность пригласить Цыганкова в "Байер"
01:37
Чемпионат Португалии. "Фаренсе" – "Бенфика" 1:3. Видеообзор матча
01:08
Чемпионат Италии. "Милан" – "Интер" 1:2. Видеообзор матча
00:35
Чемпионат Испании. "Севилья" - "Мальорка" 2:1. Видеообзор матча
00:08
Чемпионат Испании. 32-й тур. "Реал" выигрывает Эль Класико, Беллингем снова забивает победный гол
00:05
Чемпионат Италии. "Рома" – "Болонья" 1:3. Видеообзор матча
22 апреля
23:47
"Интер" выиграл скудетто в миланском дерби - нерадзурри завоевали право на вторую золотую звезду
Больше новостей
23 апреля
03:00
Вила Нова - Гуарани: прямая трансляция матча
21:30
Стандард - Мехелен: прямая трансляция матча
21:30
Сент-Трюйден - Гент: прямая трансляция матча
21:30
Вестерло - Лёвен: прямая трансляция матча
21:45
Валансьен - Аяччо: прямая трансляция матча
21:45
Родез - Париж: прямая трансляция матча
21:45
Кевийи - Амьен: прямая трансляция матча
21:45
Гренобль - Сент-Этьен: прямая трансляция матча
21:45
Труа - По: прямая трансляция матча
21:45
Генгам - Анже: прямая трансляция матча
21:45
Кан - Анси: прямая трансляция матча
21:45
Осер - Лаваль: прямая трансляция матча
21:45
Бастия - Конкарно: прямая трансляция матча
21:45
Бордо - Дюнкерк: прямая трансляция матча
22:00
Арсенал - Челси: прямая трансляция матча
22:00
Лестер - Саутгемптон: прямая трансляция матча
22:00
Лацио - Ювентус: прямая трансляция матча
22 апреля
00:00
Понте-Прета - Коритиба: прямая трансляция матча
00:30
Атлетико Гоияниенсе - Сан-Паулу: прямая трансляция матча
00:30
Ботафого - Жувентуде: прямая трансляция матча
01:00
Шарлотт - Миннесота Юнайтед: прямая трансляция матча
01:00
Флореста - Ботафого-ПБ: прямая трансляция матча
02:00
Ферровиария - АБС: прямая трансляция матча
02:00
Конфьянса - Лондрина: прямая трансляция матча
Больше новостей
23 апреля
12:00
"Лацио" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
12:00
"Арсенал" - "Челси". Анонс и прогноз матча
10:01
"Лацио" - "Ювентус": прогноз Sports Mole
12:00
Лестер - Саутгемптон: прогноз на матч
11:45
Бастия - Конкарно: прогноз на матч
11:45
Валансьен - Аяччо: прогноз на матч
11:45
Родез - Париж: прогноз на матч
11:45
Кевийи - Амьен: прогноз на матч
11:45
Гренобль - Сент-Этьен: прогноз на матч
11:45
Труа - По: прогноз на матч
11:45
Генгам - Анже: прогноз на матч
11:45
Кан - Анси: прогноз на матч
11:45
Осер - Лаваль: прогноз на матч
11:45
Бордо - Дюнкерк: прогноз на матч
11:30
Вестерло - Лёвен: прогноз на матч
22 апреля
12:15
"Фаренсе" - "Бенфика". Анонс и прогноз матча
12:00
"Севилья" – "Мальорка". Анонс и прогноз матча
11:45
"Милан" - "Интер". Анонс и прогноз матча
09:46
"Милан" - "Интер": прогноз Sempre Milan
09:30
"Рома" - "Болонья". Анонс и прогноз матча
08:00
"Шахтер" - "Заря". Анонс и прогноз матча
08:00
"Минай" - "Рух". Анонс и прогноз матча
05:30
"Металлист 1925" – "Оболонь". Анонс и прогноз матча
21 апреля
12:05
"Реал" – "Барселона". Анонс и прогноз матча
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →