closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Керівник "Арени Львів": стадіон живе повноцінним життям

Керівник "Арени Львів": стадіон живе повноцінним життям
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
3272
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

П’ять років тому в Україні «прогримів» Чемпіонат Європи з футболу. На згадку про це львів’янам залишився збудований спеціально до ЄВРО-2012 сучасний стадіон, який потребує постійних фінансових вливань. Довгий час «Арена Львів» була просто концертним майданчиком, більше того, через її збитковість навіть йшла мова про те, щоб розібрати її на будматеріали. Але, як бачимо, стадіон функціонує і як-не-як намагається триматися «на плаву». Про футбольне життя «Арени Львів», фінансові труднощі та перспективи у інтерв’ю Львівському порталу розповів в.о. директора стадіону Євген Болкун.

«Арені Львів» вже п’ять років. Пам’ятається, як після відкриття наша міська влада билася в груди про те, що стадіон має «космічні» перспективи. Але, коли минуло ЄВРО-2012 і оцей ажіотаж, «Арена» стикнулася з жорсткими реаліями, і було не так легко давати собі раду…

– На щастя, прогнози щодо того, що він занепаде, не збулися, і «Арена Львів» працює. Тут присутній футбольний клуб, минулого року їх було два. Можливо, цього року до нас прийде ще одна команда.

Окрім футболу в нас проводиться дуже багато різних заходів, зокрема, конференції, симпозіуми. Є і постійні клієнти, бо більшої локації за «Арену Львів» у місті нема. Тому, коли потрібно провести захід на більш як 600 осіб на належному рівні, то, звичайно, звертаються до нас.

Читайте также: Судейские назначения на 25-й тур Лиги Пари-Матч

Вважаю, що стадіон живе повноцінним життям. Звичайно, є фінансові проблеми, як і у всіх стадіонів такого типу. Якби він був не суто футбольним, то можна було б проводити і інші спортивні заходи (змагання з легкої атлетики, тощо).

Якщо говорити про «Шахтар», то завдяки тому, що цей клуб сюди зайшов, стадіон почав краще функціонувати. Тут проводилися більш рейтингові матчі, приходило більше вболівальників…

Це футбольний стадіон і на ньому має бути футбольний клуб. Краще, щоб клуб утримував стадіон, тоді все точно буде справно функціонувати. Але на сьогоднішній день ми лише організовуємо проведення матчів. На жаль, стадіон дискваліфікований на офіційні матчі збірної України до 2018 року, але у наступному році, думаю, збірна буде тут грати. Вони також цього хочуть, бо, як відомо, українська збірна у Львові ще жодного разу не програвала, тут є велика підтримка. Тому, ми чекаємо наступного року.

Читайте также: Михаил Соколовский: "Шахтер" потерял мотивацию!"

– Ви сказали, що стадіон мав би утримувати футбольний клуб. Чи є такі амбіції щодо «Арени Львів» у «Карпат»?

– Настільки я розумію, «Карпатам» це поки що це нецікаво, вони тут лише хочуть проводити матчі. Можливо, знайдеться такий клуб, який би хотів утримувати стадіон. Але це не дешеве задоволення, тут дуже дороговартісні інженерні мережі і вони потребують постійного обслуговування. А п’ять років – це такий термін, коли дещо вже починає псуватися, дещо потребує реконструкції та ремонту. Відповідно, на все це потрібні кошти…

– Чи вдалося вам вийти на самоокупність, чи пак, навіть прибутковість (чи є заборгованості по зарплаті, комунальних послугах, чи виділяються кошти з держбюджету для підтримки стадіону)?

– Ми балансуємо на межі самоокупності. Вийти повністю на беззбитковість дуже важко. В нас є невеличка підтримка від держави, але цих коштів не вистачає на те, щоб повністю покрити комунальні послуги.

Комунальні послуги забирають у нас десь 60-70% бюджету. Якщо стадіон і не проводить ніяких заходів, то інженерні мережі все одно мусять працювати. Лише на електроенергію у нас йде 300 тис. грн в місяць. Більше того, за грудень, коли підсвічували поле стадіону «штучним сонцем», заплатили 980 тис. грн, і ще 600 тис. грн – за теплопостачання. Загалом за рік ми витрачаємо десь 9 млн грн на енергоносії.

Читайте также: Даты и время начала матчей 25-го тура Лиги Пари-Матч

– На чому стадіон зараз взагалі заробляє найбільше? Які у вас розцінки на спортивні, розважальні, релігійні заходи?

– Якщо футбольний клуб хоче, щоб ми зробили все «під ключ», то це одна ціна, якщо деякі функції клуб бере на себе, то вартість вже інша. Тобто матч обійдеться десь у 160-300 тис. грн.

Що ж до всіляких конференцій, виставок, то все залежить від кількості людей, від локації, часу, від того, які послуги їм потрібні (світло, звук, тощо). Це у нас коштує не дешево, але ринок диктує свої умови і часом ми балансуємо на межі собівартості.

Все-таки варто сказати, що 60% доходу отримуємо з нефутбольних подій.

– Що вигідніше «Арені-Львів»: проводити матчі «Карпат» впродовж чемпіонату, чи організувати, скажімо, раз на рік концерт «Океану Ельзи»?

Читайте также: Судейские назначения на 24-й тур Лиги Пари-Матч

– Я вам скажу так, що потрібно проводити і одне, і інше. Бо лише в комплексі ми можемо досягнути того, щоби стадіон нормально функціонував.

Тут додам також, що є певні обмеження щодо проведення футбольних матчів та концертів у чаші стадіону. Не можна проводити більше двох ігор в тиждень, тому що через це не відновиться поле. Також не рекомендовано дуже часто проводити концерти, бо треба накривати газон покриттям, а через це знову ж таки можливі проблеми з травою. Газон може бути накритим тільки 72 години.

– На «Арені» зараз грають львівські «Карпати». Чи були у вас вже попередні переговори, де виступатимуть «зелено-білі» у сезоні 2017-2018? Чи є, можливо, домовленості з іншими футбольними клубами?

– Сезон завершується всередині літа, тому підписуватимемо угоду із «Карпатами» десь у червні. Звісно, було б добре, якби, окрім «зелено-білих», зайшов ще якийсь футбольний клуб, який би грав у єврокубках. Це було б цікавіше, на рейтингові матчі приходило би більше людей.

Щодо інших клубів, то ще нема ніяких домовленостей. Ходять лише закулісні розмови. Не виключено, що деякі матчі «Шахтар» гратиме у нас. Можливо, це буде і «Зоря»… Ми готові прийняти всіх, хто має можливість заплатити за наші послуги. Звичайно, що чотири клуби «Арена Львів» прийняти не зможе, але два – цілком. Так, у квітні минулого року ми встановили рекорд по Україні, провівши вісім матчів на стадіоні.

Читайте также: Эдуард Соболь: "Турция? Ни от "Шахтера", ни от агента подобных предложений мне не поступало"

– Наскільки «вдарило» економічно по «Арені» те, що звідси пішов «Шахтар»?

– Звичайно, нам стало важче у фінансовому плані. Але, як бачите, «Арена Львів» живе. Поки що даємо собі раду, в нас більше розв’язані руки, можемо планувати собі інші заходи. Бо, як відомо, за день до матчу, безпосередньо у цей день, і у день після гри на стадіоні не можна проводити ніяких заходів.

Можливо, це не у повній мірі відповідає тій ціні, яку платив нам «Шахтар», але, думаю, на 80% ми вже заповнили їхню відсутність.

– Наскільки відрізняється ціна «Арени Львів» для «Карпат» чи «Шахтаря» від ціни для офіційного матчу національної збірної України з футболу?

– За національну збірну платить ФФУ. Вартість матчу значно вища, оскільки ми беремо на себе абсолютно все обслуговування. У минулі роки це обходилося збірній у близько 450 тис. грн, тобто в два рази дорожче…

– Нещодавно стало відомо, що крісла із «Арени Львів» візьмуть в оренду для проведення «Євробачення» в Києві…

– Крісла демонтовані, гарно упаковані та вже відправлені до Києва. Там їх складуть під наглядом наших працівників. Після завершення «Євробачення», їх демонтують і повернуть «Арені Львів». За їхню оренду нам заплатять 500 тис. грн.

Ці стільці зняті з тієї частини стадіону, де протягом року не сиділи вболівальники, оскільки відвідуваність на футбольних матчах дуже знизилася…Так, на останні матчі приходило 4 тис. вболівальників, а в нас всього є 35 тис. стільців, тому чому б їх не здати в оренду і не виручити за це кошти, поділитися ними з футбольним клубом, зробивши якусь знижку на проведення матчу?! Більше того, у виграші і держава, бо їй не доведеться купувати ці стільці, а це б обійшлося значно дорожче. Цей ажіотаж, який нині є, мені здається просто надуманим. Вже після 20 травня всі стільці будуть на своїх місцях.

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

19 апреля
10:45
Антон Боль: "Надеюсь, что буду готов сыграть в матче против "Шахтера"
10:30
Сейв Трубина в ответном матче 1/4 финала ЛЕ с "Марселем" претендует на звание лучшего
10:15
Юрий Вирт: "Думаю, что Лунин решил остаться в "Реале"
10:00
Евгений Левченко об аудите УАФ при Павелко: "8 лет обворовывания нашего футбола"
09:45
Роман Яремчук может вернуться на поле в матче с "Алавесом"
09:30
"Дженоа" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
09:30
Дмитрий Ризнык: "В моменте с голом Кирюханцева мои шансы отбить удар составляли 50%"
09:15
Украинская ПВО впервые уничтожила стратегический бомбардировщик Ту-22М3
09:00
"Байер" установил рекордную серию без поражений в топ-5 лигах
08:45
Роман Зозуля: "Недоумки попали в жилой дом в Днепре и скажут, что там жили генералы НАТО"
08:30
Плюс 870 человек и 21 артсистема: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 19.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 19.04.2024
04:37
"Кальяри" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
02:15
Лига конференций. "Фенербахче" – "Олимпиакос" 1:0 (пен. - 2:3). Видеообзор матча
02:06
Лига Европы. "Марсель" – "Бенфика" 1:0 (пен. - 4:2). Видеообзор матча
01:30
Лига конференций. ПАОК – "Брюгге" 0:2. Видеообзор матча
01:15
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:1. Видеообзор матча
01:05
Лига Европы. "Вест Хэм" – "Байер" 1:1. Видеообзор матча
00:39
Лига Европы. "Аталанта" – "Ливерпуль" 0:1. Видеообзор матча
18 апреля
23:58
Лига конференций. "Лилль" – "Астон Вилла" 2:1 (по пенальти – 3:4). Видеообзор матча
23:44
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
23:42
Официально: Ла Лига удовлетворила просьбу "Реала" о переносе матча с "Реалом Сосьедад"
23:24
Лига конференций. "Фиорентина" – "Виктория" 2:0 (д.в.). Видеообзор матча
23:08
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:0. Голы Джанлуки Манчини и Пауло Дибалы (Видео)
Больше новостей
19 апреля
10:45
Антон Боль: "Надеюсь, что буду готов сыграть в матче против "Шахтера"
10:30
Сейв Трубина в ответном матче 1/4 финала ЛЕ с "Марселем" претендует на звание лучшего
10:15
Юрий Вирт: "Думаю, что Лунин решил остаться в "Реале"
10:00
Евгений Левченко об аудите УАФ при Павелко: "8 лет обворовывания нашего футбола"
09:45
Роман Яремчук может вернуться на поле в матче с "Алавесом"
09:30
Дмитрий Ризнык: "В моменте с голом Кирюханцева мои шансы отбить удар составляли 50%"
09:15
Украинская ПВО впервые уничтожила стратегический бомбардировщик Ту-22М3
08:45
Роман Зозуля: "Недоумки попали в жилой дом в Днепре и скажут, что там жили генералы НАТО"
08:30
Плюс 870 человек и 21 артсистема: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 19.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 19.04.2024
18 апреля
22:42
"Карпаты" - "Ингулец": прогноз Виктора Козина
22:29
УЕФА попросили перенести крайний срок утверждения составов на Евро-2024
21:44
Первая лига. 5-й тур (второй этап). Анонс матчей
21:13
Чемпионат Украины. "Заря" – "Шахтер" 1:3. Видеообзор матча
21:06
Анатолий Трубин - в "старте" "Бенфики" на матч против "Марселя"
20:58
Александр Сапутин: "Следующий матч с "Шахтером" будет не менее интересным"
20:29
Марино Пушич: "То, как мы отреагировали после счета 1:1 – это хорошая работа"
20:05
Валерий Бондарь: "Судейство? Взгляните на ногу Судакова!"
19:28
Юрий Коваль: "Тренер не может повлиять на объективность людей, которые выходят судить"
19:23
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 18.04.2024
18:30
Младен Бартулович: "Шахтеру" легко играть, когда есть такая помощь арбитров"
18:16
Георгий Судаков: "Позволили "Заре" забить - это будет для нас уроком"
17:55
Комментарий Комитета арбитров УАФ по трактовке судьями отдельных игровых эпизодов матчей 24-го тура УПЛ
17:42
"Заря" – "Шахтер" 1:3. "Джокеры" решают
Больше новостей
19 апреля
10:30
Сейв Трубина в ответном матче 1/4 финала ЛЕ с "Марселем" претендует на звание лучшего
10:15
Юрий Вирт: "Думаю, что Лунин решил остаться в "Реале"
09:45
Роман Яремчук может вернуться на поле в матче с "Алавесом"
09:30
"Дженоа" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
09:00
"Байер" установил рекордную серию без поражений в топ-5 лигах
04:37
"Кальяри" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
02:15
Лига конференций. "Фенербахче" – "Олимпиакос" 1:0 (пен. - 2:3). Видеообзор матча
02:06
Лига Европы. "Марсель" – "Бенфика" 1:0 (пен. - 4:2). Видеообзор матча
01:30
Лига конференций. ПАОК – "Брюгге" 0:2. Видеообзор матча
01:15
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:1. Видеообзор матча
01:05
Лига Европы. "Вест Хэм" – "Байер" 1:1. Видеообзор матча
00:39
Лига Европы. "Аталанта" – "Ливерпуль" 0:1. Видеообзор матча
18 апреля
23:58
Лига конференций. "Лилль" – "Астон Вилла" 2:1 (по пенальти – 3:4). Видеообзор матча
23:44
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
23:42
Официально: Ла Лига удовлетворила просьбу "Реала" о переносе матча с "Реалом Сосьедад"
23:24
Лига конференций. "Фиорентина" – "Виктория" 2:0 (д.в.). Видеообзор матча
23:08
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:0. Голы Джанлуки Манчини и Пауло Дибалы (Видео)
22:57
Лига Европы. "Вест Хэм" – "Байер" 1:0. Гол Майкла Антонио (Видео)
22:48
"Айнтрахт" – "Аугсбург". Анонс и прогноз матча
22:46
Лига Европы. "Аталанта" - "Ливерпуль" 0:1. Гол Мохамеда Салаха (Видео)
22:29
УЕФА попросили перенести крайний срок утверждения составов на Евро-2024
22:15
"Барселона" готова продать Рональда Араухо за 80 млн евро
22:01
"Ницца" - "Лорьян". Анонс и прогноз матча
21:59
Хави отменил тренировку "Барселоны" из-за напряженной атмосферы в команде - AS
Больше новостей
19 апреля
03:30
Ботафого - Атлетико Гоияниенсе: прямая трансляция матча
12:00
Прикарпатье - СК Полтава: прямая трансляция матча
13:00
Карпаты - Ингулец: прямая трансляция матча
19:00
Корона - Радомяк: прямая трансляция матча
19:30
Дженоа - Лацио: прямая трансляция матча
19:30
Эльферсберг - Шальке: прямая трансляция матча
19:30
Нюрнберг - Падерборн: прямая трансляция матча
20:00
Бешикташ - Анкарагюджю: прямая трансляция матча
21:30
Айнтрахт - Аугсбург: прямая трансляция матча
21:30
Тенерифе - Леганес: прямая трансляция матча
21:30
Реджана - Козенца: прямая трансляция матча
21:30
Палермо - Парма: прямая трансляция матча
21:30
Ракув - Гурник: прямая трансляция матча
21:45
Кальяри - Ювентус: прямая трансляция матча
22:00
Атлетик - Гранада: прямая трансляция матча
22:00
Ницца - Лорьян: прямая трансляция матча
22:15
Риу Аве - Арока: прямая трансляция матча
18 апреля
01:00
РБ Брагантино - Васко да Гама: прямая трансляция матча
01:00
Гремио - Атлетико Паранаенсе: прямая трансляция матча
02:00
Жувентуде - Коринтианс: прямая трансляция матча
02:00
Форталеза - Крузейро: прямая трансляция матча
02:00
Палмейрас - Интернасьонал: прямая трансляция матча
02:00
Атлетико Минейро - Крисиума: прямая трансляция матча
03:30
Фламенго - Сан-Паулу: прямая трансляция матча
Больше новостей
19 апреля
09:30
"Дженоа" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
04:37
"Кальяри" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
10:00
Бешикташ - Анкарагюджю: прогноз на матч
09:30
Дженоа - Лацио: прогноз на матч
09:30
Эльферсберг - Шальке: прогноз на матч
09:30
Нюрнберг - Падерборн: прогноз на матч
09:00
Корона - Радомяк: прогноз на матч
02:00
Прикарпатье - СК Полтава: прогноз на матч
18 апреля
23:44
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
22:48
"Айнтрахт" – "Аугсбург". Анонс и прогноз матча
22:42
"Карпаты" - "Ингулец": прогноз Виктора Козина
22:01
"Ницца" - "Лорьян". Анонс и прогноз матча
12:00
"Вест Хэм" – "Байер". Анонс и прогноз матча
12:00
"Фенербахче" - "Олимпиакос". Анонс и прогноз матча
12:00
"Аталанта" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Рома" - "Милан". Анонс и прогноз матча
12:00
ПАОК - "Брюгге". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Бенфика". Анонс и прогноз матча
17:30
Ботафого - Атлетико Гоияниенсе: прогноз на матч
15:00
Диназ - Хуст: прогноз на матч
15:00
Горняк-Спорт - Подолье: прогноз на матч
15:00
МФК Металлург - Буковина: прогноз на матч
12:00
Фенербахче - Олимпиакос: прогноз на матч
12:00
ПАОК - Брюгге: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →