closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Альберт Гарманюк: "Хочу, щоб криворізькі футболісти грали на високому рівні в рідній команді"

Альберт Гарманюк: "Хочу, щоб криворізькі футболісти грали на високому рівні в рідній команді"
Изменить размер a+ a-
1983
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Новопризначений голова ГО «Кривбас має бути» Альберт Гарманюк розповів про своє футбольне минуле та поділився стратегічними планами щодо розвитку ГФК «Кривбас».

– Доброго дня, Альберте Олександровичу. Людина Ви досить відома в колі футболістів старшого покоління, але молодь про Вас майже нічого не знає, тож розкажіть будь ласка про себе.

– Добрий день. Народився я у Кривому Розі в 1972 році. З дитинства, як і більшість хлопчаків, захоплювався футболом. Спочатку грав у дворі, школі, потім був турнір «Шкіряний м’яч» (були такі змагання серед дворових команд за радянських часів). До речі, трохи відійду від теми: зараз дворового футболу, як такого немає (хіба що «Пенуел» проводить чемпіонат для неорганізованих команд), а шкода – він був великим ресурсом для виявлення футбольних талантів серед найменших хлопчиків. Та повертаючись, до дитинства: мій однокласник запропонував «за компанію» відвідувати футбольну секцію. Нас, жителів вулиці Космонавтів, не зупинило навіть те, що секція знаходилась аж на ХХ-го Партз’їзду. Їздили на тренування автобусом, самостійно. Першим моїм тренером став Микола Ушаков. Трохи пізніше перейшов до групи Олега Чумака, а в 12 років мені запропонував заняття у футбольній школі «Кривбас-84» сам Володимир Ніконович Яшник. Якраз в цьому році школа почала працювати, і так сталось, що я разом зі своїми товаришами стали першими випускниками цієї школи.

– Які у Вас досягнення футбольній у школі?

– У 1987 та 1989 роках наша команда посідала другі місця на чемпіонаті України в своєму віці. Це стало приводом для присвоєння школі статусу спеціалізованої. Повна назва стала «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву – Кривбас-84». А перемог в чемпіонатах міста, отриманих кубків та титулів у різних турнірах – не злічити. У 1989 році на основі двох кращих команд – Харкова та Кривого Рогу була створена збірна Української РСР, яка стала чемпіоном Радянського Союзу. Непересічне досягнення для того часу.

– А після закінчення одразу до великого футболу?

– Так, головним тренером «Кривбасу» тоді був Мирон Маркевич, і він одразу після випуску запросив до основного складу команди Андрія Клюцковського, Олександра Шевченка, Віталія Скляренка та вашого покірного слугу.

– Скільки ж матчів Ви відіграли в «Кривбасі», пам’ятаєте?

– Чесно кажучи, ні (посміхається). Однак, перше коло довелось просидіти на «банці», оскільки отримав на зборах травму. Молоде, зелене, хотілося похизуватися вміннями, а вийшло... При тому ж Маркевичі я жодного матчу не зіграв, почав мене випускати Володимир Яшнік, а вже більш-менш активно я виступав у складі при Геннадії Лисенчукові. Саме в «Кривбасі» вперше зустрівся із Сергієм Мазуром, який приїхав із донецького «Шахтаря», щоправда, тільки на зборах, бо я вже збирався переїздити до «Закарпаття».

– Статистики кажуть, що це було 11 поєдинків в чемпіонаті та одна зустріч в кубку. Досить непогано, як для дебютанта. (Слід зазначити, що всього того року «Кривбас» провів 37 ігор, тобто 11 – це навіть менше третини від загальної кількості – автор).

– Може, зі сторони це й так виглядає, але криворізькій молоді тоді казали, що їм, аби потрапляти в основу, треба бути на голову вище приїжджих, тому наприкінці сезону я та інші місцеві вихованці пішли з команди.

– І що було далі?

– Кілька сезонів я відіграв на Західній Україні, в тому числі у «Закарпатті», де знову зустрівся із Сергієм Мазуром, а потім після закінчення кар’єри почав займатись бізнесом. Наразі я є керівником криворізької філії торгового дому «Одеського кабельного заводу».

– Те, що Вас багато пов’язує з футболом, в тому числі криворізьким, зрозуміло, а чому вирішили стати не просто членом ГО, але його головою?

– Ще з часів моєї футбольної кар’єри якось так склалось, що криворізькі вихованці в рідному місті майже не грали, а хочеться надати можливість нашій молоді розвиватись саме тут. При цьому, найголовнішою метою я бачу створення умов для повноцінного розвитку саме молоді, а для цього, вважаю, треба відродити СДЮШОР «Кривбас-84», як окрему структурну одиницю. На сьогодні, слід віддати належне міській владі, дитяча футбольна школа продовжує функціонувати, хоча кілька років тому була ситуація, що могла призвести взагалі до її закриття. Однак на сьогодні школа діє у складі ДЮСШ №1 як один із структурних підрозділів, в той час як для повноцінного розвитку вона має бути повністю відокремлена та мати фінансування з окремим рядком із бюджету. А далі вже наше об’єднання має створити умови та домогтися повернення до професійного футболу ФК «Кривбас», основу якого б складали криворізькі вихованці футболу, і в першу чергу цієї школи. Таким чином, юнакам буде створена можливість займатись футболом та буде перспектива професійного росту, а утримання професійного клубу вже лягатиме на плечі зацікавлених громадян, а не міського бюджету.

– Якими бачите свої перші кроки на посаді голови ГО?

– Люди готові вступати до громадської організації, мені вже за тиждень після оголошення надійшло кілька пропозицій, в тому числі від футбольних однокласників. При цьому, в першу чергу має бути збільшена кількість активних членів організації. Чим більше буде громадян в ГО, тим більше уваги до її діяльності буде приділяти влада. Також необхідно більш активно працювати із суб’єктами малого та середнього бізнесу. Ну і все таки, мабуть, не треба було поспішати із заявкою до Другої ліги. Спочатку треба показати результат на рівні чемпіонату області, досягти призових місць і потім рухатись далі. Людям важко буде пояснити як рухатись далі, якщо не буде перемог.

– А що плануєте робити зараз?

– Треба більш активно розповсюджувати інформацію, через ЗМІ, інтернет, особисте спілкування. Впевнений, що у нас в місті дуже багато бажаючих допомогти, однак недостатньо інформації. Я, наприклад, приєднався після того, як була розглянута міською радою петиція. Зустрілись із Сергієм Мазуром, поспілкувались, потім зустрівся із деякими депутатами, знайомими, від усіх почув слова підтримки і вирішив долучитись до справи. Цього місяця домовився із представниками «Вереса» та «Металургу» поїхати до них, хлопці обіцяли поділитись своїм досвідом. Так що, 24-25 числа їду до Рівного, а потім 27-28 до Запоріжжя.

– Як плануєте будувати відносини із місцевою владою, якою, з одного боку, надана допомога в оренді «Спартаку», надавалась певна допомога в організації матчів та участі в чемпіонаті України серед аматорів, а з іншого – відхилена петиція ГО?

– Взаємовідносини із владою мають будуватись виключно через діалог. Не має бути жодного протистояння і жодного підлабузництва. Я сподіваюсь, що навколо ідей ГО щодо створення умов для зайняття молоді футболом, об’єднаються всі політичні сили Кривого Рогу. Подивіться на останній чемпіонат Європи – його відкриттям стала збірна країни з 326-тисячним населенням. А все завдяки підтримці урядом Ісландії розвитку дитячого футболу на найвищому рівні. Тому, сподіваюсь, ми отримаємо, в тому числі і від місцевої влади, підтримку для досягнення нашої мети. Це не обов’язково має бути фінансова допомога, швидше – ресурсна: надання тренувальних полів відповідної якості для СДЮШОР та команди, допомога у нагляді за цими полями, укладання договорів щодо надання транспорту та палива із підпорядкованими міськраді організаціями на пільгових умовах та інше.

– Хто має фінансувати команду?

– В першу чергу, небайдужі до футболу люди. Підключатись можуть і влада, і підприємства. Гроші, вважаю, мають збиратись завдяки фандрайзингу. Звісно, що люди, які вкладатимуть кошти, будуть зацікавлені перевірити, куди вони йдуть, а тому на сайті організації має бути відкритий бюджет, де з відповідною періодикою мають публікуватись звіти. Після мого повернення із Рівного та Запоріжжя буде опрацьовано їх досвід і розпочнемо фандрайзинг, повідомимо про рахунок, на який можуть надходити кошти та відповідно, кожен бажаючий зможе допомогти клубу.

– Може питання більше не до Вас, а до тренера, але все-таки: коли команда виходить із відпустки?

– Вихід з відпустки запланований на 25 липня, далі по плану – дві виставкові гри. Одна з нашими партнерами з Координаційного центру допомоги учасникам АТО та друга – з ветеранами «Кривбасу», присвячена пам’яті колишнього прес-аташе клубу Юрія Распутіна. А вже 13-14 серпня старт другого кола чемпіонату області. Сподіваємось, на наших матчах буде святкова атмосфера, як минулої осені. Люди мають приходити сім’ями, із дітьми та відпочивати. Але під час створення атмосфери не треба забувати про якість гри та результат. Тренери наразі мають подивитись у місті, кого можуть долучити до команди та посилювати саме футбольну складову.

– Які стратегічні задачі ставите перед собою?

– Створення належних умов для занять молоді футболом та переходу в професійний спорт у складі рідної команди в рідному місті. Найближча тактична мета – це виграш чемпіонату області, накопичення підтримки в місті для повернення до Другої ліги чемпіонату України. Цього року це буде чи наступного – сказати не можу, але рухатись вперед треба.

– Дякуємо за виділений час та змістовну і відверту розмову.

– Дякую Вам. До зустрічі на стадіоні.

Популярные новости
Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

29 марта
10:15
Георгий Судаков: "Не было бы таких игроков, как Мудрик и Цыганков - не отдал бы ассисты"
10:00
"Бенфика" - "Шавиш". Анонс и прогноз матча
10:00
Таллес Бренер: "Рух" хочет взять реванш у ЛНЗ за поражение в первом круге"
09:45
Дмитрий Михайленко: "Мне кажется, что информация о заинтересованности "Севильи" в Пономаренко - преувеличение"
09:30
Квалификация чемпионата Европы U-21. Азербайджан - Украина 0:3. Видеообзор
09:15
Алексей Михайличенко: "Не удивлен, что Жерсона Родригеса осудили"
09:00
Желько Любенович: "Взял бы у "Минай" Рыбалку и Будковского"
08:45
Уничтожено 84 воздушные цели: 58 "шахедов" и 26 ракет
08:30
28 артсистем, 27 ББМ: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 29.03.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 29.03.2024
00:17
Жерсон Родригес приговорен к 18 месяцам условно за домашнее насилие и нападение
00:02
Источник: ФК "Львов" может вернуться в профессиональный футбол
28 марта
23:58
"Кадис" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
23:55
17-летний хавбек украинского происхождения тренировался с первой командой "Манчестер Юнайтед"
23:44
Виталий Кварцяный: "Видимо, в тот момент Мудрик думал: "Дай пас - и я пробью!"
23:42
Известно, как Рубиалес давил на Эрмосо через ее родственников
23:26
Полузащитник Исландии, несмотря на горькую пилюлю, пожелал удачи Малиновскому и Зинченко на Евро
23:20
Bild: "Бавария" видит Зидана главным тренером команды
23:16
30 березня відбудеться Dnipro Cup 2024 пам’яті Станіслава Бенько
23:06
Футзал. Назван состав сборной Украины для участия в международном турнире
22:56
Испанская студентка потребовала убрать статую Дани Алвеса в его родном городе
22:52
Георгий Судаков: "Не могу дождаться, чтобы представить нашу страну в Германии этим летом!"
22:34
Фелипе Мело: "Алвес и Робиньо должны заплатить за то, что сделали"
22:18
Совладельца "Челси" сместят с должности в 2027 году
Больше новостей
29 марта
10:15
Георгий Судаков: "Не было бы таких игроков, как Мудрик и Цыганков - не отдал бы ассисты"
10:00
Таллес Бренер: "Рух" хочет взять реванш у ЛНЗ за поражение в первом круге"
09:45
Дмитрий Михайленко: "Мне кажется, что информация о заинтересованности "Севильи" в Пономаренко - преувеличение"
09:30
Квалификация чемпионата Европы U-21. Азербайджан - Украина 0:3. Видеообзор
09:15
Алексей Михайличенко: "Не удивлен, что Жерсона Родригеса осудили"
09:00
Желько Любенович: "Взял бы у "Минай" Рыбалку и Будковского"
08:45
Уничтожено 84 воздушные цели: 58 "шахедов" и 26 ракет
08:30
28 артсистем, 27 ББМ: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 29.03.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 29.03.2024
00:17
Жерсон Родригес приговорен к 18 месяцам условно за домашнее насилие и нападение
00:02
Источник: ФК "Львов" может вернуться в профессиональный футбол
28 марта
23:44
Виталий Кварцяный: "Видимо, в тот момент Мудрик думал: "Дай пас - и я пробью!"
23:26
Полузащитник Исландии, несмотря на горькую пилюлю, пожелал удачи Малиновскому и Зинченко на Евро
23:16
30 березня відбудеться Dnipro Cup 2024 пам’яті Станіслава Бенько
23:06
Футзал. Назван состав сборной Украины для участия в международном турнире
22:52
Георгий Судаков: "Не могу дождаться, чтобы представить нашу страну в Германии этим летом!"
20:49
"Шахтер" провел тренировку в полном составе (Видео)
20:48
"Левый берег" - "Агробизнес": прогноз Виктора Козина
20:31
Впервые украинский арбитр будет работать на финале четырех футзальных ЛЧ
20:25
Матвей Пономаренко: "Мы вошли в восьмерку лучших команд, и проходных матчей точно не будет"
19:38
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 28.03.2024
19:17
Первая лига. 2-й тур (второй этап). Анонс матчей
18:46
Андрей Булеза из-за травмы пропустит Олимпиаду-2024
17:46
УЕФА может расширить заявку команд-участниц Евро-2024 до 26 игроков
Больше новостей
29 марта
10:15
Георгий Судаков: "Не было бы таких игроков, как Мудрик и Цыганков - не отдал бы ассисты"
10:00
"Бенфика" - "Шавиш". Анонс и прогноз матча
09:15
Алексей Михайличенко: "Не удивлен, что Жерсона Родригеса осудили"
28 марта
23:58
"Кадис" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
23:55
17-летний хавбек украинского происхождения тренировался с первой командой "Манчестер Юнайтед"
23:42
Известно, как Рубиалес давил на Эрмосо через ее родственников
23:20
Bild: "Бавария" видит Зидана главным тренером команды
22:56
Испанская студентка потребовала убрать статую Дани Алвеса в его родном городе
22:34
Фелипе Мело: "Алвес и Робиньо должны заплатить за то, что сделали"
22:18
Совладельца "Челси" сместят с должности в 2027 году
21:58
AS: "Реал" может перенести презентацию Мбаппе на август
21:47
"Манчестер Юнайтед" хочет приобрести у "Баварии" Йозуа Киммиха
21:18
Ули Хенесс: "Забрать Алонсо в "Баварию" будет очень сложно, если не невозможно"
21:11
Хави подал в суд сразу двух журналистов
19:58
"Райо Вальекано" намерен арендовать Брайана Сарагосу
19:44
Эндрик значительно прибавил в стоимости после матчей за сборную Бразилии
19:28
Ральф Рангник может возглавить "Баварию"
19:14
"Фиорентина" обратилась к Даниэле Де Росси с предложением возглавить команду
18:58
"Эвертон" получит кредит от будущего владельца
18:46
Андрей Булеза из-за травмы пропустит Олимпиаду-2024
18:30
Маркус Рашфорд может пропустить Евро-2024
18:15
"Барселона" активно интересуется Жоржиньо
18:00
"Манчестер Юнайтед" и "Ювентус" могут совершить обмен игроками
17:46
УЕФА может расширить заявку команд-участниц Евро-2024 до 26 игроков
Больше новостей
29 марта
01:00
Нива - Васт: прямая трансляция матча
01:00
ЮКСА - Металлург-2: прямая трансляция матча
12:00
Яруд Мариуполь - Прикарпатье: прямая трансляция матча
12:30
Подолье - Кремень: прямая трансляция матча
13:00
Карпаты - Виктория: прямая трансляция матча
13:00
Чайка - Звягель: прямая трансляция матча
13:00
Белененсеш САД - Фейренси: прямая трансляция матча
13:30
Левый берег - Агробизнес: прямая трансляция матча
14:30
Бристоль Сити - Лестер: прямая трансляция матча
15:00
Миллуолл - Вест Бромвич Альбион: прямая трансляция матча
16:00
Пасуш де Феррейра - Оливейренсе: прямая трансляция матча
17:00
Саутгемптон - Мидлсбро: прямая трансляция матча
17:00
Шеффилд Уэнсдей - Суонси: прямая трансляция матча
17:00
Куинз Парк Рейнджерс - Бирмингем: прямая трансляция матча
17:00
Престон Норт Энд - Ротерхэм: прямая трансляция матча
17:00
Норвич - Плимут Аргайл: прямая трансляция матча
17:00
Халл - Сток Сити: прямая трансляция матча
17:00
Хаддерсфилд - Ковентри: прямая трансляция матча
17:00
Кардифф - Сандерленд: прямая трансляция матча
17:30
Жил Висенте - Фамаликан: прямая трансляция матча
17:30
Тондела - Вилаверденсе: прямая трансляция матча
19:30
Блэкберн - Ипсвич: прямая трансляция матча
20:00
Бенфика - Шавиш: прямая трансляция матча
21:30
Бургос - Эспаньол: прямая трансляция матча
Больше новостей
29 марта
10:00
"Бенфика" - "Шавиш". Анонс и прогноз матча
10:00
Бенфика - Шавиш: прогноз на матч
09:30
Блэкберн - Ипсвич: прогноз на матч
07:30
Жил Висенте - Фамаликан: прогноз на матч
07:00
Саутгемптон - Мидлсбро: прогноз на матч
07:00
Шеффилд Уэнсдей - Суонси: прогноз на матч
07:00
Куинз Парк Рейнджерс - Бирмингем: прогноз на матч
07:00
Престон Норт Энд - Ротерхэм: прогноз на матч
07:00
Норвич - Плимут Аргайл: прогноз на матч
07:00
Халл - Сток Сити: прогноз на матч
07:00
Хаддерсфилд - Ковентри: прогноз на матч
07:00
Кардифф - Сандерленд: прогноз на матч
05:00
Миллуолл - Вест Бромвич Альбион: прогноз на матч
28 марта
23:58
"Кадис" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
20:48
"Левый берег" - "Агробизнес": прогноз Виктора Козина
26 марта
12:30
Испания – Бразилия. Анонс и прогноз матча
12:00
Франция – Чили. Анонс и прогноз матча
11:45
Украина – Исландия. Анонс и прогноз матча
11:45
Уэльс - Польша. Анонс и прогноз матча
11:45
Германия - Нидерланды. Анонс и прогноз матча
11:45
Словения – Португалия. Анонс и прогноз матча
11:45
Англия - Бельгия. Анонс и прогноз матча
11:45
Люксембург – Казахстан. Анонс и прогноз матча
10:31
Испания – Бразилия: ставка на обмен голами
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →