closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Легенди ПФЛ: "Славутич", сезон 2013/2014

Легенди ПФЛ: "Славутич", сезон 2013/2014
Изменить размер a+ a-
1703
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

З нагоди 20-річчя ПФЛ ми пропонуємо нашим читачам серію матеріалів, присвячених найяскравішим командам в нашій історії першої та другої ліг.

Це був сезон перемін для черкаського професіонального футбольного клубу, який можна сміливо розділяти на дві різні половини. І хоча у підсумку «Славутичу» не вдалося виконати своє завдання й підвищитися в класі, навіть у друголіговому статусі він увійшов в історію українського футболу…

«Народний клуб» з великими цілями

Для початку варто нагадати – кілька років таке велике футбольне місто, як Черкаси, лишалося без свого власного професіонального клубу, аж поки не вдалося заявити на другу лігу «Славутич». Цей клуб прагнув визнання й від початку ставив перед собою мету – підвищитися в класі. Однак з 2011 року упродовж кількох сезонів черкасцям не вдавалося цього зробити – то ПФК «Суми», то «Десна» з «Нивою» ставали на їхньому шляху. З ініціативи керівництва області задля подальшого прогресу навколо клубу було об’єднано обласні підприємства. А коли Володимир Лашкул, досвідчений футбольний функціонер, обійняв посаду гендиректора клубу, «Славутич» залучив до спонсорства й великі бренди національного масштабу – банк, мережу магазинів побутової техніки, нових постачальників форми. З великими сподіваннями й серйозною підтримкою клуб взявся за роботу.

Серйозні конкуренти

Чемпіонат 2013/2014 залишав «річникам» великі надії – з об’єднаної другої ліги мали право перейти у першу відразу чотири колективи. Але ж які були конкуренти!.. Комсомольський «Гірник-Спорт», дніпродзержинська «Сталь», ФК «Тернопіль», криворізький «Гірник», столична «Оболонь-Бровар», свердловський «Шахтар», донецький «Шахтар-3»…

Попри таку серйозну конкуренцію, «Славутич» довгий час ішов серед лідерів. От тільки пізньої осені 2013 року підопічним Петрова не вдалося вдало зіграти з головними суперниками. У Дніпродзержинську та Тернополі черкасці не взяли жодного очка, а виїзд у Карлівку завершився для них розгромною поразкою 0:4. Шосте місце за підсумками першого півріччя змагань – це був не той результат, якого чекало керівництво.

От тільки в кубку «Славутич» дещо реабілітувався. Спершу в гостях на Одещині вдалося переграти «Реал-Фарму», а затим вдома переграти прем’єр-лігову «Таврію», котра, щоправда, прибула в Черкаси молодіжним складом. Найважливіший свій матч черкаська команда виграла у першолігового «Авангарду» – 1:0. У весну «Славутич» вступав у статусі чвертьфіналіста Кубка України, але не збирався на цьому спинятися.

«Революція» по ходу сезону

Зимівля для «Славутича» виявилася аж ніяк не спокійною. Менеджменту клубу довелося терміново шукати нових спонсорів, а також змінювати тренерський штаб. І почесний президент Ігор Дорошенко разом із гендиректором Володимиром Лашкулом уже скоро представляв обновлений колектив. Тренерський штаб очолив Юрій Бакалов (на фото) – фахівець, який став відомим завдяки плідній роботі в київському «Арсеналі», а ще будучи гравцем, грав і за черкасців. Разом із ним прийшов десяток нових футболістів, у тому числі – й люди зі значним досвідом виступів у більш високих за рангом лігах. «Славутич» провів зарубіжні збори, перебудував свій склад і з новими силами взявся за вирішення завдань.

Легенди ПФЛ: "Славутич", сезон 2013/2014 - изображение 1

Команда змінилася дуже серйозно, сказати б – кардинально. Влітку-восени 2013 року під керівництвом Петрова грали: Швець (Чоларія) – Обревко, Музика (Полуницький), Лівицький, Худченко (Крещик) – Шимко (Ємельянов), Мироненко (Патяк), Чеботарьов, Захаревич (Лобов) – Ушаков (Полтавець), Дацюк. Навесні 2014-го у Бакалова виступала уже така команда: Мирний (Ленчінков) – Обревко (Худченко), Тарасенко (Лівицький), Музика (Полуницький), Шопін (Фабунмі, Синьогуб) – Мироненко (Кошелюк), Фаворов (Фабунмі), Чеботарьов (Гонщик), Бушман (Захаревич), Захаревич (Лобов) – Дацюк (Ушаков, Батальський). Як бачимо, під час сезону було змінено приблизно половину основи, а по ходу сезону міграція гравців сягнула приблизно десятка на десяток.

Гра «на два фронти»

Щоправда, досягти успіху на всіх напрямках не вдалося. «Славутич» стартував з нулевої нічиєї з «Реалом-Фармою», втративши через вилучення ще й воротаря Мирного, який награвався як основний, а також не зумівши заграти забивного Батальського (він доведе правильність вибору пізніше, за рік ставши найкращим бомбардиром другої ліги у складі черкасців). Далі були домашня поразка від тернополян, гостьова – від оболонців, а також нулівка із однією з наймолодших команд дивізіону – «Скалою». Навіть вольова перемога над «Сталлю» – майбутнім учасником Прем’єр-ліги – не допомогла «річникам». Вони фінішували лише шостими. Утім, кубок до певної міри компенсував це розчарування. І подарував цій команді місце в історії!

Легенди ПФЛ: "Славутич", сезон 2013/2014 - изображение 2

Унікальний кубок

Розіграш Кубка України сезону 2013/2014 – воістину унікальний. Річ у тім, що у весняні стадії потрапило відразу четверо представників ПФЛ! Із восьми учасників чвертьфіналів рівно половина представляла нижчі ліги, причому, серед трьох першолігових клубів знайшлося місце й друголіговому «Славутичу».

Драматичний матч з тернопільською «Нивою» увійде, безсумнівно, в десятку найголовніших в історії черкаського футболу. 10300 глядачів зібралося на поєдинок ¼ фіналу, і вони тріумфували уже на початку зустрічі, коли рахунок відкрив забивний оборонець Тарасенко. У самому кінці зустрічі, на 90+5 хвилині, Семенюк перевів гру в екстра-тайм, а там діло дійшло й до післяматчевих пенальті. Вдала гра пробиваючих та воротарів тримала у напрузі публіку, однак вирішальний промах тернополян подарував путівку в півфінал саме черкасцям.

На поле стадіону з барвистими стягами вибігли численні вболівальники. Вони святкували щиро й пристрасно, і це вже пізніше було оголошено важливу деталь: «Славутич» став першою (і поки що єдиною) друголіговою командою у всій історії вітчизняного футболу, яка пробилася у ½ фіналу Кубка України.

За крок від фіналу

Звісно, на такій стадії очікувати легкого жеребу не випадало. І тому черкаські фани, у переважній більшості, були навіть раді, що їхній улюбленцям випав сам донецький «Шахтар» – неодноразовий чемпіон і володар кубкових трофеїв нашої країни, успішний єврокубковий завсідник.

І, треба сказати, «Славутич» зумів запам’ятатися «гірникам». Попри те, що донеччани виставили справжніх зірок, іменитих легіонерів та гравців основної обойми, черкасці грали обережно й старанно, утримавши свої ворота без пропущених м’ячів і навіть кілька разів пробувавши загрожувати грандам. 0:0 в основний час – довелося грати додатковий.

Звісно, клас є клас. Едуардо, Тайсон і Бернард забили три м’ячі без відповіді у ворота Мирного. «Шахтар» пройшов у фінал, де, щоправда, поступився «Динамо». Зате в історії як черкаського футболу, так і в цілому ПФЛ кубковий сезон 2013/2014 «Славутича» залишиться як зразок високого спортивного гарту.

Легенди ПФЛ: "Славутич", сезон 2013/2014 - изображение 3

У своєму визначному сезоні 2012/2013 «Славутич» задіяв такий склад: (по 1 матчу)

воротарі: Ярослав Швець (20 матчів, 21 пропущений), Андрій Лєнчінков (5 матчів, 3 пропущених), Віталій Мирний (5 матчів, 4 пропущених), Тимур Чоларія (3 матчі, 5 пропущених, пішов по ходу сезону);

захисники: Олександр Обревко (28 матчів), Роман Худченко (25 матчів), Олександр Музика (24 матчі), Олег Лівицький (21 матчі), Олександр Крещик (18 матчів, пішов по ходу сезону), Федір Ємельянов (17 матчів, 2 голи, пішов по ходу сезону), Олег Тарасенко (9 матчів, 4 голи), Вадим Гонщик (9 матчів), Олександр Полуницький (Олександр Полуницький, 1 гол);

півзахисники: Роман Мироненко (31 матч), Сергій Чеботарьов(31 матч, 5 голів), Ярослав Захаревич (26 матчів, 7 голів), Олександр Лобов (26 матчів, 2 голи), Олександр Шимко та Іван Шишкін (по 21 матчу й 1 голу, пішли по ходу сезону), Олег Патяк(10 матчів, пішов по ходу сезону), Володимир Шопін (9 матчів), Денис Фаворов (8 матчів, 2 голи), Олавале Фабунмі та Дмитро Кошелюк (по 21 матчів), Юрій Бушман (8 матчів, 2 голи), Олег Синьогуб (4 матчі), В'ячеслав Озюм (3 матчі), Олександр Колос(2 матчі);

нападники: Роман Дацюк (30 матчів, 13 голів), Євген Ушаков (28 матчів, 4 голи), Роман Полтавець (18 матчів, 1 гол, пішов по ходу сезону), Артем Галушкін (9 матчів, пішов по ходу сезону), Олексій Шуляк (2 матчі, пішов по ходу сезону), Олександр Батальський (1 матч).

почесний президент клубу: Ігор Дорошенко (на початку сезону – Сергій Тулуб);

генеральний директор: Володимир Лашкул (на початку сезону – Володимир Ходак);

головний тренер: Юрій Бакалов (на початку сезону – Ігор Петров);

тренери: Віталій Кобзар, Віталій Шпанюк, Тарас Гребенюк (на початку сезону – ще й Анатолій Дейнеко та Валерій Ткаченко).

Легенди ПФЛ: "Славутич", сезон 2013/2014 - изображение 4

Подальший розвиток

Хоча у тому сезоні «Славутич» залишився «на другий рік» у другій лізі, майбутнє довело правильність розвитку клубу. Уже наступного сезону під назвою «Черкаський Дніпро» він виграв золоті медалі й підвищився в класі, а тепер знаходиться у трійці найкращих у першій лізі за підсумками першого півріччя й сподівається, що насичений зимовий антракт дозволить взяти медалі й на цьому рівні.

Артур Валерко

Популярные новости
Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

27 апреля
07:15
"Альмерия" – "Хетафе". Анонс и прогноз матча
07:01
"Ювентус" - "Милан": прогноз Sempre Milan
07:00
"Ньюкасл" - "Шеффилд Юнайтед". Анонс и прогноз матча
07:00
"Вулверхэмптон" - "Лутон". Анонс и прогноз матча
07:00
"Манчестер Юнайтед" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
07:00
"Фулхэм" - "Кристал Пэлас". Анонс и прогноз матча
06:48
"Рух" - "Верес". Анонс и прогноз матча
06:30
"Аугсбург" – "Вердер". Анонс и прогноз матча
06:30
"Фрайбург" – "Вольфсбург". Анонс и прогноз матча
06:30
"Бавария" - "Айнтрахт". Анонс и прогноз матча
06:30
"Лейпциг" - "Боруссия" (Д). Анонс и прогноз матча
06:20
"Минай" - "Черноморец". Анонс и прогноз матча
06:00
"Лечче" - "Монца". Анонс и прогноз матча
05:30
ЛНЗ – "Шахтер". Анонс и прогноз матча
05:01
"Лас-Пальмас" – "Жирона". Анонс и прогноз матча
04:30
"Вест Хэм" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
03:08
Директор "Кремня": "Нам нечего бояться, готовы пройти полиграф"
03:00
"Днепр-1" – "Динамо". Анонс и прогноз матча
02:36
"Атлетико" – "Атлетик". Анонс и прогноз матча
01:53
"Лацио" - "Верона". Анонс и прогноз матча
01:45
"Алавес" – "Сельта". Анонс и прогноз матча
01:38
"Байер" - "Штутгарт". Анонс и прогноз матча
01:05
"Ювентус" - "Милан". Анонс и прогноз матча
00:46
Чемпионат Франции. "Нант" – "Монпелье" 1:1. Видеообзор матча
Больше новостей
27 апреля
06:48
"Рух" - "Верес". Анонс и прогноз матча
06:20
"Минай" - "Черноморец". Анонс и прогноз матча
05:30
ЛНЗ – "Шахтер". Анонс и прогноз матча
03:08
Директор "Кремня": "Нам нечего бояться, готовы пройти полиграф"
03:00
"Днепр-1" – "Динамо". Анонс и прогноз матча
26 апреля
23:18
Журналист объяснил, какие последствия может иметь ротация представителей УАФ в комитетах УЕФА.
23:07
Минус Павелко, Михайличенко, Протасов: ротация представителей УАФ в комитетах УЕФА
22:29
Зиги Бадибанга: "Мы собираемся показать свой максимум на финише сезона"
21:56
Золотая лихорадка УПЛ – нас ждет безумный финиш!
21:08
Баранка ушел: комитет по этике и честной игре УАФ получил нового руководителя
20:55
УАФ начала расследование по матчу "Металлист" – "Кремень". Возможно манипулирование результатом
20:44
УАФ обратилась в УЕФА об отзыве Андрея Павелко с должности члена исполкома УЕФА
20:25
Андрей Лунин - в запасе на матч против "Реал Сосьедада"
19:56
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 26.04.2024
19:17
Relevo: Андрей Лунин мог оказаться в "Реал Сосьедаде"
15:16
"Найдем общий язык с Ротанем", - Дарио Срна - об участии игроков "Шахтера" на Олимпиаде
15:00
Срна объяснил, почему Судакову, в случае трансфера в Европу, потребуется больше времени на адаптацию, чем Виллиану и Фернандиньо
14:41
Защищай Украину в одном из лучших подразделений ВСУ. Присоединяйся к рядам 6-го полка "Рейнджер"
14:33
Вторая лига. 26-й тур. Анонс матчей
14:29
Первая лига. 6-й тур (второй этап). "Кремень" в меньшинстве уступил "Металлисту"
13:50
Мошенники от имени Артема Довбика создали фейковый аукцион
13:15
Даниила Игнатенко во Франции обвинили в расизме, начато расследование
13:00
Дарио Срна: "Мне нравятся Ротань и Иващенко, но европейские тренеры могут дать "Шахтеру" больше, чем украинские"
12:45
Руслан Черненко: "У президента "Оболони" есть планы построить очень амбициозную команду"
Больше новостей
27 апреля
07:15
"Альмерия" – "Хетафе". Анонс и прогноз матча
07:01
"Ювентус" - "Милан": прогноз Sempre Milan
07:00
"Ньюкасл" - "Шеффилд Юнайтед". Анонс и прогноз матча
07:00
"Манчестер Юнайтед" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
07:00
"Вулверхэмптон" - "Лутон". Анонс и прогноз матча
07:00
"Фулхэм" - "Кристал Пэлас". Анонс и прогноз матча
06:30
"Аугсбург" – "Вердер". Анонс и прогноз матча
06:30
"Фрайбург" – "Вольфсбург". Анонс и прогноз матча
06:30
"Бавария" - "Айнтрахт". Анонс и прогноз матча
06:30
"Лейпциг" - "Боруссия" (Д). Анонс и прогноз матча
06:00
"Лечче" - "Монца". Анонс и прогноз матча
05:01
"Лас-Пальмас" – "Жирона". Анонс и прогноз матча
04:30
"Вест Хэм" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
02:36
"Атлетико" – "Атлетик". Анонс и прогноз матча
01:53
"Лацио" - "Верона". Анонс и прогноз матча
01:45
"Алавес" – "Сельта". Анонс и прогноз матча
01:38
"Байер" - "Штутгарт". Анонс и прогноз матча
01:05
"Ювентус" - "Милан". Анонс и прогноз матча
00:46
Чемпионат Франции. "Нант" – "Монпелье" 1:1. Видеообзор матча
00:41
Чемпионат Испании. "Реал Сосьедад" – "Реал" 0:1. Видеообзор матча
00:32
Чемпионат Испании. 33-й тур. Арда Гюлер приносит "Реалу" победу в Сан-Себастьяне
00:16
Чемпіонат Франції. 31-й тур. "Монпельє" та "Нант" грають внічию
00:04
"Барселона" намерена продлить контракт с Левандовски, но со снижением зарплаты
26 апреля
23:38
Журналист: "Ливерпуль" договорился с "Фейеноордом", Слот возглавит английский клуб
Больше новостей
27 апреля
01:00
Кудровка - Металлург-2: прямая трансляция матча
01:00
Васт - Чайка: прямая трансляция матча
01:00
Спорт Ресифе - Вила Нова: прямая трансляция матча
01:00
Итуано - Операрио Ферровиарио: прямая трансляция матча
02:00
Аваи - Сантос: прямая трансляция матча
03:00
Гуарани - Шапекоэнсе: прямая трансляция матча
12:00
Тобол - Женис: прямая трансляция матча
12:00
Буковина - Диназ: прямая трансляция матча
12:15
Тростянец - Локомотив: прямая трансляция матча
12:30
СК Полтава - Карпаты: прямая трансляция матча
13:00
Днепр-1 - Динамо: прямая трансляция матча
13:00
Минай - Черноморец: прямая трансляция матча
13:00
Подолье - Чернигов: прямая трансляция матча
13:00
Мафра - Оливейренсе: прямая трансляция матча
13:30
Левый берег - Нива: прямая трансляция матча
13:45
Скала 1911 - ЮКСА: прямая трансляция матча
14:00
Айнтрахт - Гамбург: прямая трансляция матча
14:00
Хольштайн - Кайзерслаутерн: прямая трансляция матча
14:00
Падерборн - Эльферсберг: прямая трансляция матча
14:00
Ингулец - Прикарпатье: прямая трансляция матча
14:30
Вест Хэм - Ливерпуль: прямая трансляция матча
14:30
Атырау - Кызыл-Жар: прямая трансляция матча
14:30
Туран - Астана: прямая трансляция матча
14:30
Дружба - Звягель: прямая трансляция матча
Больше новостей
27 апреля
07:15
"Альмерия" – "Хетафе". Анонс и прогноз матча
07:01
"Ювентус" - "Милан": прогноз Sempre Milan
07:00
"Ньюкасл" - "Шеффилд Юнайтед". Анонс и прогноз матча
07:00
"Вулверхэмптон" - "Лутон". Анонс и прогноз матча
07:00
"Манчестер Юнайтед" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
07:00
"Фулхэм" - "Кристал Пэлас". Анонс и прогноз матча
07:00
"Кайсар" – "Кайрат". Анонс и прогноз матча
06:48
"Рух" - "Верес". Анонс и прогноз матча
06:30
"Аугсбург" – "Вердер". Анонс и прогноз матча
06:30
"Фрайбург" – "Вольфсбург". Анонс и прогноз матча
06:30
"Бавария" - "Айнтрахт". Анонс и прогноз матча
06:30
"Лейпциг" - "Боруссия" (Д). Анонс и прогноз матча
07:30
Визела - Риу Аве: прогноз на матч
07:30
Каса Пиа - Шавиш: прогноз на матч
07:15
Палермо - Реджана: прогноз на матч
07:15
Козенца - Бари: прогноз на матч
07:15
Читтаделла - ФеральпиСало: прогноз на матч
07:15
Сампдория - Комо: прогноз на матч
07:15
Бургос - Аморебьета: прогноз на матч
07:15
Леганес - Сарагоса: прогноз на матч
07:15
Альмерия - Хетафе: прогноз на матч
07:00
Фулхэм - Кристал Пэлас: прогноз на матч
07:00
Ньюкасл - Шеффилд Юнайтед: прогноз на матч
07:00
Вулверхэмптон - Лутон: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →