closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Андрій Шевченко: "Для нас ідеально вийти з групи й потрапити до фінальної частини Євро-2020"

Андрій Шевченко: "Для нас ідеально вийти з групи й потрапити до фінальної частини Євро-2020"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
2266
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко дав інтерв’ю прес-службі УЄФА для тележурналу, присвяченого старту Ліги націй, яке наводить офіційний сайт ФФУ.

— Пане Андрію, перш за все вітаємо з перемогою в матчі з Чехією. Поділіться своїми думками про цю гру…

— Звісно, я радий, що з’явилося таке змагання, як Ліга націй, яке дає можливість перевірити збірну у важливих турнірах. Наша команда була готова до поєдинку, який вийшов драматичним, особливо в другому таймі. Обидві збірні мали гарні шанси виграти, але ми були набагато ближчі до звитяги в цьому матчі й заслужено перемогли, хоч і забили на останній хвилині.

— На вашу думку, за рахунок яких якостей збірній України вдалося досягти цього результату?

— У першу чергу, ми показали гарний рівень виконання: організація гри була на належному рівні. Незважаючи на те, що ми програвали по ходу матчу — 0:1, команда тримала гру під контролем, створюючи гольові нагоди. Ми розуміли, що в якийсь момент все одно зрівняємо рахунок, і сподівалися згодом вийти вперед. Я задоволений якістю футболу, показаною колективом, бажанням виграти цей матч, особливо на останніх хвилинах, коли пішов відкритий футбол, і був обмін атаками.

Цей турнір змушує кожного учасника постійно грати на перемогу. Групи сформовано так, що в них мало команд, і при цьому суперники одного рівня. Будь-яка перемога одразу ж збільшує шанси на вихід із групи. Відтак стратегія в цьому турнірі дещо інша у порівнянні з відбором: треба використовувати кожну гру. У цьому й полягає сутність Ліги націй. Усі команди мають рівні шанси на вихід із групи, що робить гру більш видовищною для вболівальників і змушує збірні вдосконалювати свій рівень виконання.

Читайте также: Андрій Шевченко назвав список футболістів, яких викликано на матчі з Італією та Чехією

— Медіа та експерти кажуть, що гра з Чехією була найкращою під вашим керівництвом. Чи згодні ви з таким визначенням?

— Ми працювали над цим тривалий час, провели низку непоганих матчів. Команда зростає, ми намагаємося залучати нових молодих виконавців, вимальовується чітка структура командної гри, яку ми вимагаємо. За ці два роки через збірну пройшло чимало гравців. Нам вдалося провести хорошу селекцію. Ми підбираємо виконавців і далі будемо це робити. Щодо запитання — скажу так: команда зіграла добре, і за якістю гри це один із найкращих матчів.

— Ви кажете, що в малочисельній групі Ліги націй інша стратегія турнірної боротьби. Чи означає це, що в такому швидкоплинному турнірі було дуже важливо вдало стартувати?

— Так, звісно. У тебе є лише кілька шансів, коли ти проводиш чотири зустрічі — по дві вдома й на виїзді. Дуже важливо успішно розпочати турнір, увійти в гру. Вимоги, поставлені перед командою, виконані. Ми програвали — 0:1, але команда не зупинилася, не опустила руки. Ми рухалися, зрівняли рахунок, надалі намагалися забити. Чехи також моментами діяли гостро. Матч вийшов цікавим для обох команд. Ми виявилися ближчими до перемоги. Напевно, у нашої команди бажання виграти було більше.

Читайте также: Андрей Шевченко: "Только вошел во вкус - и сборная разъехалась"

— Із ваших слів складається враження, що Лігу націй як новий турнір ви оцінюєте дуже позитивно?

— Так, звичайно. Мені подобається формат цього турніру: рівні за силою команди, відтак і рівні групи. У всіх однакові шанси. Єдине — хотілося б як тренеру національної команди мати більше часу для роботи зі збірною. Але ми всі в однакових умовах. Доводиться часом експериментувати, тому що певні футболісти не мають достатньої ігрової практики або травмовані. Маємо займатися селекцією: шукати нових виконавців, випробовувати їх. Але цим, напевно, й цікава робота тренера збірної.

— Яке завдання ви ставите перед командою в новому турнірі?

— Для нас ідеально було б вийти з групи й потрапити до фінальної частини Євро-2020. Це шанс для нас, бо за умови виграшу групи в нас є можливість, в разі невиходу до фіналу через кваліфікацію, пройти по іншій сітці — Ліги націй. Такі шанси нечасто трапляються, їх треба використовувати.

— У нашій групі — три міцні команди, але всі вони не потрапили до фіналу чемпіонату світу-2018, хоча й були близькі до цього. Цей факт додає вам мотивації й турнірного азарту?

— Кожна команда боролася за вихід на чемпіонат світу. У нас була складна група. Словаки були найближчими з усіх до потрапляння до фінальної частини, посіли друге місце, але за набраними очками не пройшли до плей-офф. Збірна Словаччини — дуже сильна команда, що рівно пройшла відбір. У її складі — низка вікових виконавців, які постійно грають у своїх клубах, в основному італійських (зокрема в "Інтері"), і, відповідно, класно грають за свою збірну. Тренер також тривалий час працює з колективом. У словаків — міцна команда з досвідченими гравцями, яких доповнюють молоді.

Читайте также: Александр Шовковский: "Страсти и эмоции улеглись, время анализа и выводов"

— Як би ви оцінили потенціал нинішньої збірної України?

— У нас дуже гарний потенціал, але не вистачає результату й стабільності. Думаю, виступ у Лізі націй дасть нам дуже цінний досвід. Ті футболісти, яким бракує ігрової практики в клубах, або молоді виконавці, що досі не брали участі в міжнародних матчах, за ці чотири поєдинки зможуть отримати необхідне. Ми дамо їм можливість відчути цей високий рівень. Сподіваюся, досвід, який буде набутий футболістами, допоможе нам у побудові нової команди. Я бачу хороші перспективи. Бракує стабільності — отже, будемо шукати цю стабільність.

— Ви залучаєте багато молодих гравців, частина з яких стає дебютантами збірної. Чи можете розповісти про тих, у кому бачите особливу перспективу?

— Є ціла когорта виконавців, які прийшли з "молодіжки", але, на жаль, на даний момент не отримують ігрової практики у своїх клубах, програючи там конкуренцію. Чимало гравців поїхало до сильних іноземних клубів. Скажімо, той же Зінченко, який провів у "Манчестер Сіті" дуже гарний минулий сезон, а з початку нинішнього не отримував ігрової практики. Це означає, що в клубі дуже сильна конкуренція. Однак Зінченко — дуже перспективний гравець. Як і Коваленко, який також на даний момент втратив місце в основному складі клубу й не має практики. Проте він — цікавий гравець. Дуже додав Маліновський, який є лідером у своєму клубі й чудово розпочав сезон. Яремчук, Циганков… У нас є ціла плеяда молодих футболістів, на яких ми розраховуємо і в яких є потенціал вирости в сильних гравців і допомогти збірній.

Читайте также: Пять основных факторов успеха сборной Украины в Лиге Наций (Видео)

— До слова, про лідерів. Сьогодні ми спілкувалися з Євгеном Коноплянкою. Як би ви описали його роль в нинішній команді і його найкращі якості, які він привносить?

— Женя дуже додав, особливо в національній команді, урізноманітнив свою гру, так само, як це зробив і Андрій Ярмоленко. Вони стали меншою мірою фланговими гравцями, відтягуючись до середини поля. Відповідно, стали більше працювати на команду та активніше брати участь у командній конструкції гри, чим лише покращили свою гру й підвищили свій потенціал. Підтвердженням є цифри Коноплянки й Ярмоленка — статистика забитих м'ячів, кількість атак, контроль м’яча, відсоток браку, дистанція, яку згадані гравці долають за матч, швидкісна робота… Ці показники дають розуміння, що це не лише слова, що Коноплянка й Ярмоленко — лідери команди. Футболісти своїм виконанням на полі доводять цей статус.

— Чи пов’язане зростання різноманітності в діях лідерів команди з тим, що збірна України змінила свій ігровий стиль? Адже раніше вінгерам були потрібні простір і можливість втекти, тепер же ви граєте таким чином, що в них стало менше цього простору?

— Ми більшою мірою змінили структуру гри, однак я б не сказав, що ми змінили стиль. Ми вимагаємо від цих виконавців значно більше, ніж від звичайних флангових гравців. Це й відхід у середину, й атаки з центральної зони. Граючи в одного форварда, ми практично маємо на полі трьох нападників, тому що, відходячи в середину і звільняючи зони для флангових крайніх захисників, при передачах із флангів і при проникаючих передачах у середину вони можуть атакувати простір, урізноманітнюючи свою гру. Плюс у збірної з’явилася хороша ігрова якість — уміння контролювати м’яч. У цьому в нас справді є великий прогрес: команда діє мобільно, і з нами дуже непросто грати. Коли наша збірна починає контролювати м’яч, вона це робить професійно. Якщо суперники будуть пресингувати нас недбало, ми отримаємо значно більше шансів для взяття воріт, а це очевидний плюс для команди.

Читайте также: Болельщики Словакии – об игре с Украиной: "Андрей Шевченко – тактический гений, он перехитрил Козака"

— Раніше збірна України, як і більшість українських клубів, мала реноме команди фізично потужної, яка виконує великий обсяг силової роботи й грає на контратаках. Ви це змінюєте. У цьому й полягає ваша тренерська філософія?

— Я не намагаюся змінювати щось, а намагаюся йти в ногу із сучасним футболом. Це — не лише моя філософія. Якщо сьогодні ти хочеш досягти результату, то маєш контролювати хід гри, а для цього треба вміти володіти м’ячем. Звісно, у грі є переходи, коли треба правильно оборонятися й правильно контратакувати. Це все питання ігрового балансу. Однак якщо командний баланс зміщуватиметься у бік гри на контратаках, у сучасному футболі буде важко досягти бажаного результату. Так, можна досягти його на певному рівні, але цього замало, щоб ставити серйозні завдання й рухатися в бік зростання рівня гри майбутнього покоління.

Команда має вміти виконувати всі ігрові фази й контролювати хід гри через володіння м'ячем. У грі виникають ситуації, коли треба оборонятися й зіграти простіше. Але якщо так діяти постійно, буде дуже складно досягти результату в майбутньому. Я намагаюся навчити цьому балансу наших гравців. Ми дещо перелаштовуємо гру. Коли є можливість, ми маємо контролювати м’яч. Однак контроль заради контролю — це неправильно: гравці мають розуміти, що ми повинні володіти м’ячем для того, щоб звільнити зони для переходу в подальшу фазу — атаки.

Читайте также: Александр Ищенко - о топ-статусе сборной Украины, риске Ракицкого и ляпах "молодежки"

— Відбірний цикл до чемпіонату світу був першим для вас як для головного тренера. Які уроки ви винесли з цієї кваліфікації?

— Перш за все — вміти правильно аналізувати хід гри, правильно розуміти якості футболістів, бути холоднокровним у виборі замін. Коли працюєш зі збірною, у тебе дуже мало часу, тому необхідно чітко виділити головні аспекти, над якими треба працювати. Часу немає, і ти не можеш грунтовно займатися всім. Необхідно точково займатися певною проблемою: тактичними перестановками або змінами в структурі гри, які, за твоїм баченням, можуть її покращити. Саме це я найбільше почерпнув. При тому, що існує брак часу, треба встигнути вивчити суперника, провести селекцію своєї команди, зрозуміти стан кожного гравця, після чого зробити чіткий аналіз мікроциклу і пропрацювати настільки продуктивно, щоб команда змогла перенести напрацювання на футбольне поле.

— Які завдання ви ставите перед собою й перед командою в цьому циклі?

— Перш за все — потрапити на чемпіонат Європи. У нас є дві можливості — або через Лігу націй, або через прямий відбір. Плюс ми й надалі будемо намагатися покращувати якість нашої гри.

— Ви працювали з багатьма великими тренерами у минулому — від кого почерпнули найбільше у плані тренерського бачення?

— Мені справді пощастило. Не можу сказати від кого більше, від кого менше. Починаючи з роботи з Валерієм Васильовичем Лобановським і далі — Альберто Дзаккероні, Чезаре Мальдіні, Фатіх Терім, Карло Анчелотті, Жозе Моуріньо — кожен із тренерів дав мені цінний досвід, кожен залишив щось позитивне. І я намагаюся акумулювати ці надбання. У мене є мої конспекти, які завжди мені допоможуть: можу переглянути їх у будь-який момент.

Працюючи з кожним із фахівців, намагався аналізувати, хто із них в якому напрямку працює. Занотовував якісь речі, пов’язані або з психологією, або з методикою роботи, або з якістю тренувального процесу чи взаємовідносинами між гравцями. Звісно, цей досвід мені допомагає.

— Як тренер ви уже накопичили певний досвід. Зізнайтеся, чи остаточно вбили у собі гравця чи тягне інколи на футбольне поле?

— Я однозначно нудьгую за футболом як гравець. Якщо виникає можливість, я із задоволенням зіграю і потренуюся, але це ніяким чином не перетинається з моєю роботою. Я — тренер, а тренер ніколи не має думати як гравець. Бажання пограти з м’ячем жодним чином не переноситься на мою роботу.

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

29 марта
16:01
"Дженоа" - "Фрозиноне". Анонс и прогноз матча
15:56
Семен Альтман: "Мы все живы, но пострадали сильно"
15:40
17-летний украинский форвард провел тренировку с "Байером"
15:32
Хаби Алонсо может возглавить "Реал" в 2025 году
15:24
Первая лига. 2-й тур (второй этап). "Левый берег" коллекционирует крупные победы
15:10
В АПЛ – реформируют правила работы болбоев
15:09
Вторая лига. 21-й тур. Неожиданная осечка "Звягеля"
14:55
Источник: Лунин в ближайшее время подпишет новый контракт с "Реалом"
14:31
"Ньюкасл" - "Вест Хэм". Анонс и прогноз матча
14:27
Матч "Оболонь" – "Шахтер" состоится без зрителей
14:21
Даниил Бескоровайный: "Было бы неплохо быстро забить и в Ровно"
13:50
От ракетного обстрела пострадало жилье экс-тренера сборной Украины Альтмана
13:31
"Наполи" - "Аталанта". Анонс и прогноз матча
13:30
Святослав Сирота провел семинар для игроков "Колоса" (U-19) на тему проблематики договорных матчей
13:15
Судейские назначения на 22-й тур УПЛ: на всех матчах будет система ВАР
13:05
Первая лига. "Левый берег" - "Агробизнес". Прямая трансляция
12:55
Роман Михайлов отреагировал на информацию о возрождении ФК "Львов"
12:40
Арсений Батагов: "Украина (U-21) выиграла все шесть матчей из шести и движется в правильном направлении"
12:25
Олег Очеретько: "Мой гол "Азербайджану" (U-21) - это и заслуга партнеров"
12:20
Первая лига. "Карпаты" - "Виктория". Прямая трансляция
12:10
Объявлен состав женской сборной Украины для участия в матчах отбора на Евро-2025 против Косова и Хорватии
12:05
Первая лига. "Подолье" - "Кремень". Прямая трансляция
12:00
"Кадис" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
11:55
Олег Шандрук: "Верес" пытается абстрагироваться от турнирной таблицы и настраивается на "Кривбасс"
Больше новостей
29 марта
15:56
Семен Альтман: "Мы все живы, но пострадали сильно"
15:24
Первая лига. 2-й тур (второй этап). "Левый берег" коллекционирует крупные победы
15:09
Вторая лига. 21-й тур. Неожиданная осечка "Звягеля"
14:27
Матч "Оболонь" – "Шахтер" состоится без зрителей
14:21
Даниил Бескоровайный: "Было бы неплохо быстро забить и в Ровно"
13:50
От ракетного обстрела пострадало жилье экс-тренера сборной Украины Альтмана
13:30
Святослав Сирота провел семинар для игроков "Колоса" (U-19) на тему проблематики договорных матчей
13:15
Судейские назначения на 22-й тур УПЛ: на всех матчах будет система ВАР
13:05
Первая лига. "Левый берег" - "Агробизнес". Прямая трансляция
12:55
Роман Михайлов отреагировал на информацию о возрождении ФК "Львов"
12:40
Арсений Батагов: "Украина (U-21) выиграла все шесть матчей из шести и движется в правильном направлении"
12:25
Олег Очеретько: "Мой гол "Азербайджану" (U-21) - это и заслуга партнеров"
12:20
Первая лига. "Карпаты" - "Виктория". Прямая трансляция
12:10
Объявлен состав женской сборной Украины для участия в матчах отбора на Евро-2025 против Косова и Хорватии
12:05
Первая лига. "Подолье" - "Кремень". Прямая трансляция
11:55
Олег Шандрук: "Верес" пытается абстрагироваться от турнирной таблицы и настраивается на "Кривбасс"
11:40
Франческо Баранка покинет пост Главы Комитета этики и честной игры УАФ
11:20
Первая лига. "Мариуполь" - "Прикарпатье". Прямая трансляция
11:00
Рубен Бараха: "Выход на Евро-2024 должен дать Яремчуку положительную энергию, "Валенсия" должна воспользоваться ею"
10:45
Украинец Бушман продолжил сотрудничество с "Кызылжаром"
10:30
Александр Зинченко: "Не могу поверить, что это мое третье Евро. Чувствую себя немножко старым"
10:15
Георгий Судаков: "Не было бы таких игроков, как Мудрик и Цыганков - не отдал бы ассисты"
10:00
Таллес Бренер: "Рух" хочет взять реванш у ЛНЗ за поражение в первом круге"
09:45
Дмитрий Михайленко: "Мне кажется, что информация о заинтересованности "Севильи" в Пономаренко - преувеличение"
Больше новостей
29 марта
16:01
"Дженоа" - "Фрозиноне". Анонс и прогноз матча
15:40
17-летний украинский форвард провел тренировку с "Байером"
15:32
Хаби Алонсо может возглавить "Реал" в 2025 году
15:10
В АПЛ – реформируют правила работы болбоев
14:55
Источник: Лунин в ближайшее время подпишет новый контракт с "Реалом"
14:31
"Ньюкасл" - "Вест Хэм". Анонс и прогноз матча
13:31
"Наполи" - "Аталанта". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кадис" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
11:30
Не "Ливерпуль" и не "Бавария": известно о ближайших планах Хаби Алонсо
11:00
Рубен Бараха: "Выход на Евро-2024 должен дать Яремчуку положительную энергию, "Валенсия" должна воспользоваться ею"
10:45
Украинец Бушман продолжил сотрудничество с "Кызылжаром"
10:30
Александр Зинченко: "Не могу поверить, что это мое третье Евро. Чувствую себя немножко старым"
10:15
Георгий Судаков: "Не было бы таких игроков, как Мудрик и Цыганков - не отдал бы ассисты"
10:00
"Бенфика" - "Шавиш". Анонс и прогноз матча
09:15
Алексей Михайличенко: "Не удивлен, что Жерсона Родригеса осудили"
28 марта
23:55
17-летний хавбек украинского происхождения тренировался с первой командой "Манчестер Юнайтед"
23:42
Известно, как Рубиалес давил на Эрмосо через ее родственников
23:20
Bild: "Бавария" видит Зидана главным тренером команды
22:56
Испанская студентка потребовала убрать статую Дани Алвеса в его родном городе
22:34
Фелипе Мело: "Алвес и Робиньо должны заплатить за то, что сделали"
22:18
Совладельца "Челси" сместят с должности в 2027 году
21:58
AS: "Реал" может перенести презентацию Мбаппе на август
21:47
"Манчестер Юнайтед" хочет приобрести у "Баварии" Йозуа Киммиха
21:18
Ули Хенесс: "Забрать Алонсо в "Баварию" будет очень сложно, если не невозможно"
Больше новостей
29 марта
01:00
Нива - Васт: прямая трансляция матча
01:00
ЮКСА - Металлург-2: прямая трансляция матча
12:00
Яруд Мариуполь - Прикарпатье: прямая трансляция матча
12:30
Подолье - Кремень: прямая трансляция матча
13:00
Карпаты - Виктория: прямая трансляция матча
13:00
Чайка - Звягель: прямая трансляция матча
13:00
Белененсеш САД - Фейренси: прямая трансляция матча
13:30
Левый берег - Агробизнес: прямая трансляция матча
14:30
Бристоль Сити - Лестер: прямая трансляция матча
15:00
Миллуолл - Вест Бромвич Альбион: прямая трансляция матча
16:00
Пасуш де Феррейра - Оливейренсе: прямая трансляция матча
17:00
Саутгемптон - Мидлсбро: прямая трансляция матча
17:00
Шеффилд Уэнсдей - Суонси: прямая трансляция матча
17:00
Куинз Парк Рейнджерс - Бирмингем: прямая трансляция матча
17:00
Престон Норт Энд - Ротерхэм: прямая трансляция матча
17:00
Норвич - Плимут Аргайл: прямая трансляция матча
17:00
Халл - Сток Сити: прямая трансляция матча
17:00
Хаддерсфилд - Ковентри: прямая трансляция матча
17:00
Кардифф - Сандерленд: прямая трансляция матча
17:30
Жил Висенте - Фамаликан: прямая трансляция матча
17:30
Тондела - Вилаверденсе: прямая трансляция матча
19:30
Блэкберн - Ипсвич: прямая трансляция матча
20:00
Бенфика - Шавиш: прямая трансляция матча
21:30
Бургос - Эспаньол: прямая трансляция матча
Больше новостей
29 марта
16:01
"Дженоа" - "Фрозиноне". Анонс и прогноз матча
14:31
"Ньюкасл" - "Вест Хэм". Анонс и прогноз матча
13:31
"Наполи" - "Аталанта". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кадис" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
10:00
"Бенфика" - "Шавиш". Анонс и прогноз матча
15:30
Торонто - Спортинг Канзас-Сити: прогноз на матч
15:30
Орландо Сити - Нью-Йорк Ред Буллз: прогноз на матч
15:30
Интер Майами - Нью-Йорк Сити: прогноз на матч
15:30
Ди Си Юнайтед - Монреаль Импакт: прогноз на матч
15:30
Шарлотт - Цинциннати: прогноз на матч
15:00
Локомотив - Кудровка: прогноз на матч
15:00
Кремень-2 - Дружба: прогноз на матч
15:00
Реал-Фарма - Карпаты-2: прогноз на матч
12:30
Эштрела - Спортинг: прогноз на матч
12:00
Уотфорд - Лидс: прогноз на матч
12:00
Лилль - Ланс: прогноз на матч
12:00
Кадис - Гранада: прогноз на матч
28 марта
20:48
"Левый берег" - "Агробизнес": прогноз Виктора Козина
26 марта
12:30
Испания – Бразилия. Анонс и прогноз матча
12:00
Франция – Чили. Анонс и прогноз матча
11:45
Украина – Исландия. Анонс и прогноз матча
11:45
Уэльс - Польша. Анонс и прогноз матча
11:45
Германия - Нидерланды. Анонс и прогноз матча
11:45
Словения – Португалия. Анонс и прогноз матча
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →