closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Митець: бути Іньєстою (Розділ 15. Дані. Частина II)

Митець: бути Іньєстою (Розділ 15. Дані. Частина II)
Изменить размер a+ a-
3574
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Вступне слово;
Пролог;
Розділ 1. Безодня. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 2. Фуентеальбілья. Частина I; Частина II; Частина III

Розділ 3. Брунете. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 4. "Ла Масія". Частина I; Частина II
Розділ 5. Тато. Частина I; Частина II
Розділ 6. Мудрець. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 7. Перша команда. Частина I; Частина II
Розділ 8. Франк. Частина I; Частина II
Розділ 9. Брати
Розділ 10. Пеп. Частина I; Частина II
Розділ 11. Біль. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 12. Вершина світу. Частина I; Частина II; Частина III; Частина IV
Розділ 13. Суперники. Частина I; Частина II
Розділ 14. Дель Боске
Розділ 15. Дані. Частина I


Розділ 15. Дані (частина II)

Коли гра скінчилася, сльози ще не висохли, а гравці святкували перемогу, лежачи на газоні "Соккер Сіті", Андреса міцно обійняв його друг Віктор Вальдес.

У півфіналі Ліги чемпіонів проти "Челсі" Вальдес був останнім, хто застрибнув на гору гравців, які відзначали пізній гол Іньєсти в матчі. "Коли він бив по воротам на "Стемфорді", я теж подумки бив разом з ним, - говорить він. У Південній Африці Вальдес, одягнений в свій костюм запасного, виявився одним з перших, хто привітав Іньєсту. "Я впав на газон і побачив сльози, і теж став плакати поруч з ним", - розповідає екс-воротар "Барселони", який досі називає Андреса своїм молодшим братом.

"Я не знаю, як пояснити таке величезне щастя, - згадує Андрес. - Це просто почуття нескінченного задоволення - здобути те, що, як ти думав, тобі ніколи не підкориться, а раптово воно виявляється у тебе в руках, в кінці сезону, повного невдач і труднощів, що стояли на моєму шляху. Але з рештою футбол за все тобі платить сповна. Якщо наполегливо працюєш і віриш в успіх, якщо любиш цей спорт і живеш ним, він тебе винагороджує за зусилля".

Футбол взяв його за руку тим жахливим літом 2009 року, коли Дані помер, а потім знову возз'єднав з другом. "Я був винен йому цей гол. У мене ніколи не було шансу зробити Дані посвячення, а він його заслуговував. Я хотів розділити все те щастя, яке відчував, з ним і його рідними. Ось чому перед початком матчу я надів на себе ту футболку".

Ось чому він шукав Уго і просив його написати посвячення Дані, будучи при цьому впевненим на всі сто, що Кубок світу, який колись цілували багато легенд футболу, незабаром опиниться і в його руках. Він, ймовірно, і не розраховував, що заб'є, незважаючи на слова, сказані тоді за вечерею Карлесу Пуйолю, автору тепер уже другого по значущості голу в історії Іспанії. Але цей гол стався. Гол, після якого він повільно і елегантно зняв з себе темно синю футболку іспанської збірної і відкрив світові послання: "Dani Jarque, siempre con nosotros" (Дані Харке, завжди з нами).

Він був винен цю гру Дані, своєму "amigo periquito" (прізвисько "Еспаньола" - periquitos, що означає "папуги"). І немов безпосередньо звертаючись до свого друга, він говорить: "Я жалкую про те, що ми не бачилися з тобою частіше, що ми не говорили частіше один з одним, але я ніколи не припускав, що життя буде так несправедливе до мене, що залишить без такого друга, як ти".

Вони жили в одному місті, але були дуже різними. Один був живим символом і капітаном "Еспаньола", інший став капітаном "Барси". Вони познайомилися у молодіжній збірній Іспанії і ділили одну роздягальню в збірних U-15 і U-17. Разом вони стали чемпіонами Європи в категорії U-19 і грали за команду U-21.

Проблеми Дані з серцем не дозволили дорости до дорослої збірної, але його ім'я назавжди залишиться пов'язаним з найважливішим голом в її історії. На цьому шляху до вершин улюбленої професії Дані і Андрес стали близькими друзями, в тому числі і за межами поля, і щоразу, коли вони поверталися після матчів національної команди, до аеропорту вони незмінно їхали разом. "Він був на рік старший за мене, і ми завжди відмінно ладнали. Більш того, він став моїм таксистом. У нього була машина, а в мене не було", - згадує Андрес. Футбол звів їх разом, і ніколи ще вони не були один одному так близькі, як в липні 2002 року в Осло, де проводили матч, який - нехай тоді вони про це і не підозрювали - матиме наслідки в майбутньому.

Тим матчем був фінал чемпіонату Європи U-19. збірна Іспанії Іньякі Саеса протистояла німецькій збірній, якою керував екс-гравець мадридського "Реала" Улі Штіліке. Матч завершився перемогою іспанців 1:0 з голом Торреса - ті ж суперники, той самий рахунок і той самий автор забитого м'яча, що і в фіналі Євро-2008 в Австрії, який відбудеться шістьма роками пізніше. "Мені дуже подобається гра Іньєсти, він просто неабиякий у роботі з м'ячем", - сказав наставник німців за кілька годин до фіналу, який став однією з найвищих точок в кар'єрах Дані та Андреса в той час. У тій подорожі до Норвегії вони були нерозлучні, а гол Торреса приніс їм обом чемпіонський титул.

Штіліке мав рацію, вирішивши особливо відзначити Андреса напередодні матчу. На 54-й хвилині Андрес отримав м'яч на своїй половині поля, перебуваючи в 60 метрах від німецьких воріт. Двома акуратними дотиками він перекотив м'яч через центральну лінію поля, а третім видав ідеальний пас Торресу, який на повній швидкості влетів у вільну зону за спинами німецьких захисників. Саме таких передач Андреса Штіліке і побоювався. Торрес тепер біг між двома німецькими захисниками, які вважали, що контролюють ситуацію, але не врахували, як здорово "Ель Ніньо" вміє завершувати атаки. Його удар з правої виграв матч для Іспанії.

Дует восьмого номера, під яким грав Андрес, тим же номером, під яким він дебютує в першій команді "Барселони" через три місяці у Брюгге, і 14-го номера Торреса спрацювала ідеально, так само як дует іншого восьмого номера, яким буде вже Хаві Ернандес, спрацює з тим же Торресом (але вже носив на спині "дев'ятку") в 2008 році, в рік першого з серії видатних тріумфів дорослої збірної Іспанії: Хаві віддасть, а Торрес заб'є тим же німцям. Пам'ять неминуче кристалізується навколо чемпіонату світу 2010 року, особливо у випадку з Андресом, але почалося все саме в той момент. А предтечею цього голу став той, що стався у Осло на кілька років раніше.

Тренер збірної Іспанії U-19 Іньякі Саес згадує: "Вперше я побачив гру Андреса, коли очолив "Альбасете" в сезоні 1995/96". Його нещодавно призначений асистент Хінес Мелендес, стурбований перспективою можливого вильоту в нижчий дивізіон, в один із днів підійшов до нього і запитав: "Іньякі, давай подивимося на цього хлопчину? Цікаво знати, що ти про нього думаєш".

Саес згадує своє перше враження від Андреса: "Він був гномиком, крихітним, дуже, дуже маленьким. Але знаєте що? Він жодного разу не втратив м'яч і направляв гру саме туди, куди хотів, завжди знав, хто перед ним стоїть і хто стоїть позаду. Я сказав Хінесу: "Справжній талант".

На декілька років Саес перестав стежити за кар'єрою Андреса. Він говорить: "Через Хінеса я дізнався, звичайно, що "Барселона" його підписала, а потім почав спостерігати за його грою у збірних Іспанії, поки в один прекрасний момент сам не опинився його тренером в Осло. Дуже добре це пам'ятаю. Більш того, в той час дуже багато хто відмовляв мене від цієї роботи, тому що мені запропонували і пост в першій збірній країни. Але я дуже вірив в тих хлопців. Вірив у Фернандо і Андреса, в Харке і воротаря Мойю. Я казав собі: "Я повезу цих хлопців в Норвегію, незважаючи ні на що". А потім у фіналі нам дісталася Німеччина - найскладніший суперник, який тільки міг випасти, що гра і підтвердила. Вона стала справжньою перевіркою для нас. Але у нас була фантастична команда. Бездоганна". А Саес знає, про що говорить. У 1999 році він тренував збірну U-20, яка виграла в той рік Чемпіонат світу в Нігерії з Касільясом і Хаві у складі.

Тоді Саес цього не знав, але в тому колективі гравців проглядалися перші обриси майбутньої збірної Іспанії, оновленої і яскравої. Збірної, яка змінить природний хід речей, спочатку надихнувшись настановами свого лідера Луїса Арагонеса, який першим повірить в життєздатність "малюків" в півзахисті, а потім пішовши за мудрістю щедрого Вісенте дель Боске.

"У тій збірній був відмінний воротар, декілька здатних центральних захисників, світла голова Андреса в півзахисті і голи Фернандо. У неї було все, - говорить Саес. - Переможний гол вийшов трохи дивним, навіть корявим, але врешті-решт м'яч перетнув лінію, а це було найважливіше. П'ятдесят відсотків авторства цього голу належить Андресу. Саес згадує і Дані, "спокійного центрального захисника, який вирішував всі ситуації без суєти і завжди допомагав своїм партнерам. Дані був феноменальним хлопцем. Хлопці з "Еспаньола" завжди були приємними".

Та перемога стала лише початком шляху Фернандо Торреса і Андреса Іньєсти, двох нікому не відомих тоді хлопчаків з Іспанії: один був родом з Фуенлабради, інший з Фуентеальбільї. Той турнір повинен був стати початком і для Дані Харке. Але до Південної Африку він потрапив тільки завдяки Андресу.

Далі буде...

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

19 апреля
13:50
Ярослав Карабин: "Минай" сейчас гораздо более острая и опасная команда, если сравнивать с первым кругом"
13:25
Евгений Банада: "Не считаю "Днепр-1" принципиальным соперником"
13:20
Marca: "Реал" предлагает Лунину долгосрочный контракт
13:10
Юрий Мороз вызвал 22 игрока в сборную Украины (U-16) для участия в Турнире развития УЕФА
13:00
Гендир "Байера": "Мы не продадим Виртца меньше, чем за 150 миллионов"
12:40
Официально: Немецкий футбольный союз продлил контракт с Нагельсманном
12:20
Первая лига. "Карпаты" - "Ингулец". Прямая трансляция
12:20
Игрок "Шахтера" Майкон повторно разорвал "кресты"
12:00
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
12:00
"Ницца" - "Лорьян". Анонс и прогноз матча
11:45
"Кальяри" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
11:45
Бастиан Швайнштайгер: "В МЮ Моуриньо на три месяца отстранил меня от первой команды"
11:30
"Айнтрахт" – "Аугсбург". Анонс и прогноз матча
11:20
Иван Надеин: "Неправильно запрещать стимулирование клубов третьей стороной"
11:00
Крис Саттон: "Нападки на Зинченко несправедливы, из него сделали козла отпущения"
10:45
Антон Боль: "Надеюсь, что буду готов сыграть в матче против "Шахтера"
10:30
Сейв Трубина в ответном матче 1/4 финала ЛЕ с "Марселем" претендует на звание лучшего
10:15
Юрий Вирт: "Думаю, что Лунин решил остаться в "Реале"
10:00
Евгений Левченко об аудите УАФ при Павелко: "8 лет обворовывания нашего футбола"
09:45
Роман Яремчук может вернуться на поле в матче с "Алавесом"
09:30
"Дженоа" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
09:30
Дмитрий Ризнык: "В моменте с голом Кирюханцева мои шансы отбить удар составляли 50%"
09:15
Украинская ПВО впервые уничтожила стратегический бомбардировщик Ту-22М3
09:00
"Байер" установил рекордную серию без поражений в топ-5 лигах
Больше новостей
19 апреля
13:50
Ярослав Карабин: "Минай" сейчас гораздо более острая и опасная команда, если сравнивать с первым кругом"
13:25
Евгений Банада: "Не считаю "Днепр-1" принципиальным соперником"
13:10
Юрий Мороз вызвал 22 игрока в сборную Украины (U-16) для участия в Турнире развития УЕФА
12:20
Игрок "Шахтера" Майкон повторно разорвал "кресты"
12:20
Первая лига. "Карпаты" - "Ингулец". Прямая трансляция
11:20
Иван Надеин: "Неправильно запрещать стимулирование клубов третьей стороной"
11:00
Крис Саттон: "Нападки на Зинченко несправедливы, из него сделали козла отпущения"
10:45
Антон Боль: "Надеюсь, что буду готов сыграть в матче против "Шахтера"
10:30
Сейв Трубина в ответном матче 1/4 финала ЛЕ с "Марселем" претендует на звание лучшего
10:15
Юрий Вирт: "Думаю, что Лунин решил остаться в "Реале"
10:00
Евгений Левченко об аудите УАФ при Павелко: "8 лет обворовывания нашего футбола"
09:45
Роман Яремчук может вернуться на поле в матче с "Алавесом"
09:30
Дмитрий Ризнык: "В моменте с голом Кирюханцева мои шансы отбить удар составляли 50%"
09:15
Украинская ПВО впервые уничтожила стратегический бомбардировщик Ту-22М3
08:45
Роман Зозуля: "Недоумки попали в жилой дом в Днепре и скажут, что там жили генералы НАТО"
08:30
Плюс 870 человек и 21 артсистема: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 19.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 19.04.2024
18 апреля
22:42
"Карпаты" - "Ингулец": прогноз Виктора Козина
22:29
УЕФА попросили перенести крайний срок утверждения составов на Евро-2024
21:44
Первая лига. 5-й тур (второй этап). Анонс матчей
21:13
Чемпионат Украины. "Заря" – "Шахтер" 1:3. Видеообзор матча
21:06
Анатолий Трубин - в "старте" "Бенфики" на матч против "Марселя"
20:58
Александр Сапутин: "Следующий матч с "Шахтером" будет не менее интересным"
20:29
Марино Пушич: "То, как мы отреагировали после счета 1:1 – это хорошая работа"
Больше новостей
19 апреля
13:20
Marca: "Реал" предлагает Лунину долгосрочный контракт
13:00
Гендир "Байера": "Мы не продадим Виртца меньше, чем за 150 миллионов"
12:40
Официально: Немецкий футбольный союз продлил контракт с Нагельсманном
12:20
Игрок "Шахтера" Майкон повторно разорвал "кресты"
12:00
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
12:00
"Ницца" - "Лорьян". Анонс и прогноз матча
11:45
"Кальяри" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
11:45
Бастиан Швайнштайгер: "В МЮ Моуриньо на три месяца отстранил меня от первой команды"
11:30
"Айнтрахт" – "Аугсбург". Анонс и прогноз матча
11:00
Крис Саттон: "Нападки на Зинченко несправедливы, из него сделали козла отпущения"
10:30
Сейв Трубина в ответном матче 1/4 финала ЛЕ с "Марселем" претендует на звание лучшего
10:15
Юрий Вирт: "Думаю, что Лунин решил остаться в "Реале"
09:45
Роман Яремчук может вернуться на поле в матче с "Алавесом"
09:30
"Дженоа" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
09:00
"Байер" установил рекордную серию без поражений в топ-5 лигах
02:15
Лига конференций. "Фенербахче" – "Олимпиакос" 1:0 (пен. - 2:3). Видеообзор матча
02:06
Лига Европы. "Марсель" – "Бенфика" 1:0 (пен. - 4:2). Видеообзор матча
01:30
Лига конференций. ПАОК – "Брюгге" 0:2. Видеообзор матча
01:15
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:1. Видеообзор матча
01:05
Лига Европы. "Вест Хэм" – "Байер" 1:1. Видеообзор матча
00:39
Лига Европы. "Аталанта" – "Ливерпуль" 0:1. Видеообзор матча
18 апреля
23:58
Лига конференций. "Лилль" – "Астон Вилла" 2:1 (по пенальти – 3:4). Видеообзор матча
23:42
Официально: Ла Лига удовлетворила просьбу "Реала" о переносе матча с "Реалом Сосьедад"
23:24
Лига конференций. "Фиорентина" – "Виктория" 2:0 (д.в.). Видеообзор матча
Больше новостей
19 апреля
03:30
Ботафого - Атлетико Гоияниенсе: прямая трансляция матча
12:00
Прикарпатье - СК Полтава: прямая трансляция матча
13:00
Карпаты - Ингулец: прямая трансляция матча
19:00
Корона - Радомяк: прямая трансляция матча
19:30
Дженоа - Лацио: прямая трансляция матча
19:30
Эльферсберг - Шальке: прямая трансляция матча
19:30
Нюрнберг - Падерборн: прямая трансляция матча
20:00
Бешикташ - Анкарагюджю: прямая трансляция матча
21:30
Айнтрахт - Аугсбург: прямая трансляция матча
21:30
Тенерифе - Леганес: прямая трансляция матча
21:30
Реджана - Козенца: прямая трансляция матча
21:30
Палермо - Парма: прямая трансляция матча
21:30
Ракув - Гурник: прямая трансляция матча
21:45
Кальяри - Ювентус: прямая трансляция матча
22:00
Атлетик - Гранада: прямая трансляция матча
22:00
Ницца - Лорьян: прямая трансляция матча
22:15
Риу Аве - Арока: прямая трансляция матча
18 апреля
01:00
РБ Брагантино - Васко да Гама: прямая трансляция матча
01:00
Гремио - Атлетико Паранаенсе: прямая трансляция матча
02:00
Жувентуде - Коринтианс: прямая трансляция матча
02:00
Форталеза - Крузейро: прямая трансляция матча
02:00
Палмейрас - Интернасьонал: прямая трансляция матча
02:00
Атлетико Минейро - Крисиума: прямая трансляция матча
03:30
Фламенго - Сан-Паулу: прямая трансляция матча
Больше новостей
19 апреля
12:00
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
12:00
"Ницца" - "Лорьян". Анонс и прогноз матча
11:45
"Кальяри" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
11:30
"Айнтрахт" – "Аугсбург". Анонс и прогноз матча
09:30
"Дженоа" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
12:15
Риу Аве - Арока: прогноз на матч
12:00
Ницца - Лорьян: прогноз на матч
12:00
Атлетик - Гранада: прогноз на матч
11:45
Кальяри - Ювентус: прогноз на матч
11:30
Реджана - Козенца: прогноз на матч
11:30
Палермо - Парма: прогноз на матч
11:30
Тенерифе - Леганес: прогноз на матч
11:30
Айнтрахт - Аугсбург: прогноз на матч
11:30
Ракув - Гурник: прогноз на матч
10:00
Бешикташ - Анкарагюджю: прогноз на матч
09:30
Дженоа - Лацио: прогноз на матч
09:30
Эльферсберг - Шальке: прогноз на матч
18 апреля
22:42
"Карпаты" - "Ингулец": прогноз Виктора Козина
12:00
"Вест Хэм" – "Байер". Анонс и прогноз матча
12:00
"Фенербахче" - "Олимпиакос". Анонс и прогноз матча
12:00
"Аталанта" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Рома" - "Милан". Анонс и прогноз матча
12:00
ПАОК - "Брюгге". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Бенфика". Анонс и прогноз матча
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →