closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Митець: бути Іньєстою (Розділ 12. Вершина світу. Частина IV)

Митець: бути Іньєстою (Розділ 12. Вершина світу. Частина IV)
Изменить размер a+ a-
3793
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Вступне слово;
Пролог;
Розділ 1. Безодня. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 2. Фуентеальбілья. Частина I; Частина II; Частина III

Розділ 3. Брунете. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 4. "Ла Масія". Частина I; Частина II
Розділ 5. Тато. Частина I; Частина II
Розділ 6. Мудрець. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 7. Перша команда. Частина I; Частина II
Розділ 8. Франк. Частина I; Частина II
Розділ 9. Брати
Розділ 10. Пеп. Частина I; Частина II
Розділ 11. Біль. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 12. Вершина світу. Частина I; Частина II; Частина III


Розділ 12. Вершина світу (частина IV)

Екіпірувальники іспанської збірної працювали з максимальною турботою і увагою до Андреса, аби він ні в чому не мав потреби. Перед від'їздом гравців до ПАР іспанська Федерація футболу навіть організувала в тренувальному комплексі збірної в Лас-Росас-де-Мадрид тренажерний зал, в який привезли необхідне обладнання спеціально для нього і його відновлення. "Ми привезли ті ж тренажери, які Хаві та Іньєста використовували у "Барселоні", - говорив Уго. - А потім тиснули на федерацію, щоб вони взяли це ж обладнання ще й на чемпіонат світу, включаючи і бігову доріжку для Рамоса".

"Андрес дуже забобонна людина, - говорить Уго, - але таких гравців багато". Одного разу Уго тренувався з захисником збірної Раулем Альбіолем, як раптом прибіг один з докторів команди і став кричати Уго: "Тобі потрібно бути з Андресом, щоб він міг робити ті ж вправи, що ви робите з ним зазвичай. Будь ласка, йди зараз до нього, а потім повернешся до роботи з Альбіолем". Пацієнт був упевнений, що, якщо він щодня буде робити одні і ті ж вправи, його тіло в кінцевому підсумку синхронізує свою роботу. Ось чому Уго залишив всі свої справи і відправився на зустріч з ногами Андреса Іньєсти. Звичну рутину не можна було розбивати.

"Нам потрібно було дуже грамотно організувати процес відновлення Андреса, - говорить Уго. - Тести, яким ми його піддавали, інформація, якою постачали, - все повинно було бути в дуже позитивному ключі. Пам'ятаю, що Рауль весь час повторював йому одні й ті ж слова, щоб розвіяти всі його сумніви: "Розслабся, Андресе, все йде добре. Розслабся".

Насправді ж все йшло далеко не добре. Навпаки, все було погано. Але незалежно від того, наскільки погано все йшло, ми повинні були зберігати позитивний настрій".

Тепер, йдучи по тунелю до поля "Соккер Сіті", Уго згадував і заново переживав стільки крихітних деталей і маленьких епізодів, що пережив за ці 55 днів. Він був щасливий, тому що Андрес, повернувшись до роздягальні, побачив у своїй шафі саме те, про що просив. Все складалося так, як і повинно було: він проходив полем повз золотого Кубка світу, не дивлячись на нього, але в душі сподіваючись, що в ту ніч йому вдасться його поцілувати.

"Гадки не маю, що сталося з тим маркером. Я був трохи роздратований в той момент, коли віддавав його, це все, що я пам'ятаю", - говорить Уго.

Того вечора послання світу було і під футболкою у Хесуса Наваса. За змістом воно було таким самим, як і послання Андреса, але було адресовано Антоніо Пуерті, який трагічно загинув на футбольному поле, граючи за "Севілью". Футболки двох гравців теж були різними. У Наваса нижня футболка була з короткими рукавами і синього кольору, а футболка Андреса, як потім побачив весь світ, була білою і без рукавів. Автором обох робіт був Уго Камареро.

"Чому я раніше не задумався про це посвячення? Не знаю. Я не занадто довго розмірковую над речами. Можливо, натхнення несподівано прийшло", - говорить Андрес.

Напередодні фіналу Іньєста був зайнятий більш приземленими речами. Він намагався зробити так, щоб його найближчі друзі Жорді, Жоель, Сесі і Алексіс дісталися до Йоганнесбурга вчасно і встигли до фінального матчу.

"Я не повинен був довго думати про футболку, коли забив. Це було інстинктивною дією. Ти забиваєш і тут же знімаєш з себе футболку. Якби я занадто довго роздумував про це, тоді, напевно, все не вийшло б так вдало. Але все пройшло ідеально, я зняв її дуже легко і швидко, і вона не впала на газон. Я теж не впав. Все пройшло неймовірно здорово".

Послання, написане рукою Уго, більше не ховалося під футболкою збірної Іспанії з прізвищем Андреса на спині. Послання розчулило мільйони сердець, вражених незабутнім голом, який йому передував. "Дані Харке завжди з нами".

"Я бачив гол не так, як всі інші", - говорить Андрес.

Як ви будете почуватися після забитого м'яча, який виграє для твоєї країни чемпіонат світу і сховає багаторічні розчарування цілої нації всього одним точним ударом? "Коли я отримав м'яч, я нічого не міг розчути, - говорить він. - Здалося, що в той момент, коли я обробив м'яч, весь світ зупинився і завмер. Пояснити це важко. В той момент я нічого не відчував, я чув тільки тишу. М'яч, ворота. Я, дійсно, відступив назад в момент пасу, щоб не потрапити до офсайду. Я знав, що уникнув положення поза грою, інстинкт підказав мені. Такі речі тіло зазвичай робить на автопілоті. А потім... потім настала тиша".

М'яч прийшов до Іньєсти дуже зручно, він легко і просто його обробив і пробив. "Потрібно на мить взяти паузу, щоб як слід приборкати м'яч. Ти господар ситуації. Ти і тільки ти. М'яч був ньютонівським яблуком. А мене зробив Ньютоном. Мені просто потрібно було дочекатися, коли гравітація зробить свою справу. Ти сам контролюєш ситуацію. Тобі вирішувати, на якій висоті буде перебувати м'яч, коли ти будеш по ньому бити, ти обираєш, з якою силою наносити удар і куди посилати м'яч. В той момент тиші важливі тільки ти і м'яч.

Я мав намір пробити по м'ячу так, щоб відправити його як можна далі в кут - тоді воротар не зміг би до нього дотягнутися, але в результаті він полетів, швидше, по центру. Але я вдарив по ньому дуже сильно, це факт. Правда в тому, що мені не подобається занадто багато думати про процес. Коли думаєш, ти втрачаєш десяту частку секунди, а якщо думати занадто довго, можна не потрапити у ворота".

М'яч, спрямований трохи ближче до центру, ніж планувалося, обігнув праву руку Стекеленбурга. Коли голландський голкіпер виявився на колінах, а м'яч його минув, Андрес обернувся у бік лайнсмена, сподіваючись, що той не зробив колосальної несправедливості і не підняв прапорець, сигналізуючи про офсайд. Потім він глянув у бік центру поля, згадуючи ще дещо: "Я взяв участь у всій гольовий комбінації, з самого початку".

Він з гордістю говорить про те, як допоміг виткати цю атаку, яка почалась в зоні правого захисника, в зоні Серхіо Рамоса, а потім розвилася в сторону центрфорварда – позиції, яку раніше окупував Фернандо Торрес, який грав там аж до моменту своєї травми в другому екстра-таймі.

Пас п'ятою Навасу, зміщення в вільну зону, пауза - всі ці маневри були необхідні для того, щоб ця комбінація увійшла до історії іспанського футболу. Андрес присутній у кожній деталі - гравець, який говорить, що не любить занадто багато думати.

Він не переживав в останні болісні хвилини матчу, незважаючи на всю нервозність, що охопила іспанський штрафний майданчик. "Коли я побачив, що Роббен виходить один на один з Касільясом, я просто чекав розвитку подій. Не більше. В кінцевому рахунку ти довіряєш своєму воротареві, ось так просто. Тепер, коли я стільки разів переглянув повтори цього епізоду, я думаю, що у Роббена було достатньо простору, щоб обвести Ікера і забити. Але на щастя, він вирішив вдарити, і м'яч потрапив у величезного Касільяса. Цей сейв був дуже важливим для нас. До того ж, чим менше залишалося до кінця матчу, тим краще я себе почував. У мене було передчуття, що ми переможемо. Команда ставала все сильніше, я ставав сильнішим. Це можна відчути. Це видно навіть по тому, як ти зупиняєш м'яч. А я дуже хотів зіграти важливу роль у всьому цьому. Хотів взяти на себе відповідальність, і у мене вистачало енергії на це. Страху не відчував. З м'ячем в ногах я мав силу. Я говорю так не просто через гол, тому що він був лише однією з багатьох цікавих наших комбінацій.

Пам'ятаю, що перед голом у мене був момент, коли я зміг приборкати м'яч, але не зміг як слід виконати удар. Був момент з видаленням Хейтінги і ще два-три інших шанси. У мене склалося відчуття, що я повинен копнути глибше за всіх інших, щоб ми могли виграти цей фінал. Не питайте в мене чому, просто так я відчував", - розповідає Андрес.

Більш того, фінал видався непростим, і не тільки в силу чисто футбольних причин, або тому, що матч перетік в додатковий час. Андрес з самого першого удару по м'ячу в матчі знав, що проводить тисячу мікроматчів у рамках однієї найважливішої гри. Здавалося, що все почалося набагато раніше, в 2006 році, за чотири роки до того.

"Звичайно, я пам'ятаю стики з ван Боммелем. Як можна таке забути! Він навмисне наступив на мене, а потім двічі порушив проти мене правила, і кожен з цих двох моментів тягнув на пряму червону. Але ж подумати тільки, видаленим ледь не опинився я сам! Уявіть, що б було, якби я отримав червону картку. Це сталося в той момент, коли я виставив стегно, а він впав так, немов я його підстрелив, причому смертельно. Я завівся, коли він навмисно наступив на мене, щоб зробити мені боляче. Я знав, що якщо відреагую, то в підсумку видалять мене, тому..."

Він навіть не може змусити себе договорити до кінця речення. Але потім на нього нахлинули спогади про момент, коли він навіть сам не впізнавав себе.

"У фіналі вони лупили нас тільки так: фол Де Йонга на Хабі Алонсо, ті фоли на мені. Але ж я і насправді зазвичай не втрачаю холоднокровності".

Але в якийсь момент холоднокровність його покинула, і він вплутався в конфлікт з ван Боммелем. Андрес вже не був самим собою.

Але замість того щоб говорити про те, що майже сталося, він воліє говорити про те, що дійсно сталося. Про гол. "Гол був зовсім не таким, яким побачили його люди по телевізору, - говорить він. - Він нагадує те, що було в трансляції, але насправді він був не зовсім таким. Точно не для мене, в моїх очах він був іншим, перспектива змінилася. Почуття, яке охопило мене на поле, я не можу описати словами. Цей гол був багато в чому моїм голом, і я точно ніколи не забивав таких м'ячів. Я не знаю, як це пояснити, як можна віддати йому належне. Все навколо мене застигло на кілька секунд. Я чув тишу. Звучить суперечливо, але я й досі не знайшов кращого способу описати момент: була чітко чутна тиша". А потім м'яч опинився в сітці, Андрес зірвав з себе футболку іспанської збірної, і весь світ побачив його послання, згадавши про Дані Харке.

Біла футболка без рукавів, з написом, зробленим Уго, зберігається в рідному "будинку" Дані Харке, такій близькій його душі - на стадіоні "Еспаньола" "Корнелья-Ель Прат". Там на 21-й хвилині кожного домашнього матчу (так як Дані грав під 21-м номером) вболівальники незмінно аплодують своєму колишньому капітану. Під час гри вболівальники на мить забувають про футбол, щоб влаштувати хвилинну овацію Дані, другу Андреса, і так відбувається матч за матчем, з сезону в сезон.

Митець: бути Іньєстою (Розділ 12. Вершина світу. Частина IV) - изображение 1

Синя футболка збірної Іспанії, рукава якої були квапливо обрізані в роздягальні стадіону "Соккер Сіті" - ще один футбольний артефакт, і він теж не знаходиться у володінні Андреса. У кого він? "Цей скарб в дуже надійних руках", - говорить він. Емілі досі не може повірити, що Андрес подарував її йому після повернення з Південної Африки. Синя футболка збірної з дуже особистим посланням, написаним на ній.

"Наш секрет спрацював, ми стали чемпіонами! Спасибі, що був на моєму боці! З любов'ю, А. Іньєста, 6". На цей раз рука вже не Уго, а Андреса передавала футболку, на якій все ще не було зірки над емблемою - її отримують лише ті команди, що ставали чемпіонами світу, - але тепер вона буде там завжди.

Всі пам'ятають той гол. Ніхто ніколи його не забуде. Але мало хто пам'ятає, що Андрес провів шість матчів з семи можливих на чемпіонаті світу і в трьох з них ставав кращим гравцем матчу, включаючи і фінал, ясна річ.

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

26 апреля
14:41
Защищай Украину в одном из лучших подразделений ВСУ. Присоединяйся к рядам 6-го полка "Рейнджер"
14:35
Виктор Цыганков попал в заявку "Жироны" на матч против "Лас-Пальмаса"
14:33
Вторая лига. 26-й тур. Анонс матчей
14:31
"Вест Хэм" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
14:29
Первая лига. 6-й тур (второй этап). "Кремень" в меньшинстве уступил "Металлисту"
14:13
Евро-2024: на стадионы запретят проносить фрукты и вувузелы. Германия хочет заработать на колбасе
13:50
Мошенники от имени Артема Довбика создали фейковый аукцион
13:15
Даниила Игнатенко во Франции обвинили в расизме, начато расследование
13:00
Дарио Срна: "Мне нравятся Ротань и Иващенко, но европейские тренеры могут дать "Шахтеру" больше, чем украинские"
12:45
Руслан Черненко: "У президента "Оболони" есть планы построить очень амбициозную команду"
12:30
Андрей Ярмоленко: "У "Динамо" сейчас каждый поединок, словно финал"
12:15
"Карпаты" планируют подписать летом шестерых новичков
12:05
Первая лига. "Металлист" - "Кремень". Прямая трансляция
12:00
"Монпелье" – "Нант". Анонс и прогноз матча
12:00
"Реал Сосьедад" – "Реал". Анонс и прогноз матча
12:00
Дарио Срна: "Уверен, что "Шахтер" получит за Судакова более 60 миллионов евро"
11:45
"Фрозиноне" - "Салернитана". Анонс и прогноз матча
11:45
Иван Дибанго: "Шевченко - легенда Украины, Это'О - Камеруна. Их нецелесообразно сравнивать"
11:30
"Бохум" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
11:30
Руслан Черненко: "Оболонь" на каждую игру выходит, как на последнюю и хочет остаться в УПЛ"
11:15
Дарио Срна: "Вообще не верю в допинг в футболе"
11:00
"Тростянец" уволил главного тренера Валерия Шаповалова
10:45
Андрей Смалько: "Нас называли "чернобыльскими ежиками", в первое время - показывали пальцами"
10:30
Жуниор Мораес: "За последние 15 дней я отказал 5 клубам, хочу вернуться в Европу"
Больше новостей
26 апреля
14:41
Защищай Украину в одном из лучших подразделений ВСУ. Присоединяйся к рядам 6-го полка "Рейнджер"
14:33
Вторая лига. 26-й тур. Анонс матчей
14:29
Первая лига. 6-й тур (второй этап). "Кремень" в меньшинстве уступил "Металлисту"
13:50
Мошенники от имени Артема Довбика создали фейковый аукцион
13:15
Даниила Игнатенко во Франции обвинили в расизме, начато расследование
13:00
Дарио Срна: "Мне нравятся Ротань и Иващенко, но европейские тренеры могут дать "Шахтеру" больше, чем украинские"
12:45
Руслан Черненко: "У президента "Оболони" есть планы построить очень амбициозную команду"
12:30
Андрей Ярмоленко: "У "Динамо" сейчас каждый поединок, словно финал"
12:15
"Карпаты" планируют подписать летом шестерых новичков
12:05
Первая лига. "Металлист" - "Кремень". Прямая трансляция
12:00
Дарио Срна: "Уверен, что "Шахтер" получит за Судакова более 60 миллионов евро"
11:45
Иван Дибанго: "Шевченко - легенда Украины, Это'О - Камеруна. Их нецелесообразно сравнивать"
11:30
Руслан Черненко: "Оболонь" на каждую игру выходит, как на последнюю и хочет остаться в УПЛ"
11:15
Дарио Срна: "Вообще не верю в допинг в футболе"
11:00
"Тростянец" уволил главного тренера Валерия Шаповалова
10:45
Андрей Смалько: "Нас называли "чернобыльскими ежиками", в первое время - показывали пальцами"
10:15
Умер бывший тренер "Подолья" и тернопольской "Нивы" Леонид Ищук
10:00
Мичел: "С Цыганковым все хорошо"
09:45
"Колос" вошел в Союз европейских клубов
09:30
Богдан Леднев: "Задача "Днепра-1" не изменилась - попадание в еврокубки"
09:00
В Минмолодьспорта состоялась рабочая встреча с участием президента УАФ Андрея Шевченко
08:45
U-16: юношеская сборная Украины на Турнире развития УЕФА в Эстонии обыграла хозяев
08:30
Плюс 950 человек, 7 танков, 31 артсистема: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 26.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 26.04.2024
Больше новостей
26 апреля
14:35
Виктор Цыганков попал в заявку "Жироны" на матч против "Лас-Пальмаса"
14:31
"Вест Хэм" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
14:13
Евро-2024: на стадионы запретят проносить фрукты и вувузелы. Германия хочет заработать на колбасе
13:50
Мошенники от имени Артема Довбика создали фейковый аукцион
13:15
Даниила Игнатенко во Франции обвинили в расизме, начато расследование
12:00
"Монпелье" – "Нант". Анонс и прогноз матча
12:00
"Реал Сосьедад" – "Реал". Анонс и прогноз матча
11:45
"Фрозиноне" - "Салернитана". Анонс и прогноз матча
11:30
"Бохум" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
10:30
Жуниор Мораес: "За последние 15 дней я отказал 5 клубам, хочу вернуться в Европу"
10:00
Мичел: "С Цыганковым все хорошо"
01:29
Чемпионат Англии. "Брайтон энд Хоув" – "Манчестер Сити" 0:4. Видеообзор матча
25 апреля
23:54
Физическая готовность и профилактика травм - в "Барселоне" произошли изменения
23:49
Атакующий полузащитник "Баварии" сделал выбор между Месси и Роналду
23:31
Алиссон Бекер – лидер рейтинга лучших вратарей на текущий момент по версии FourFourTwo
23:19
На стадионе "Майнца" обнаружили 500-килограммовую бомбу Второй мировой войны
22:51
Чемпионат Италии "Удинезе" – "Рома" 1:2. Видеообзор матча
22:36
Австрийская федерация футбола требует от "Баварии" 15 миллионов евро за Рангника
22:20
Арне Слот: "Я хотел бы стать новым тренером "Ливерпуля"
21:51
"Мы не забыли" - Месси почтил память Тито Вилановы (Фото)
21:27
Сержиу Консейсау прокомментировал продление контракта с "Порту"
21:14
Ультрас "Баварии" запустили петицию против приглашения в клуб Рангника
20:35
Сульшер может возглавить сборную Канады
20:14
"Бавария" готова выплатить 2,5 миллиона евро сборной Австрии в качестве отступных за Рангника
Больше новостей
26 апреля
12:30
Металлист - Кремень: прямая трансляция матча
19:00
Пяст - Варта: прямая трансляция матча
19:30
Санкт-Паули - Ганза: прямая трансляция матча
19:30
Герта - Ганновер: прямая трансляция матча
20:00
Адана Демирспор - Галатасарай: прямая трансляция матча
21:30
Бохум - Хоффенхайм: прямая трансляция матча
21:30
Андорра - Расинг: прямая трансляция матча
21:30
Венеция - Кремонезе: прямая трансляция матча
21:30
Пиза - Катандзаро: прямая трансляция матча
21:30
Ягеллония - Погонь: прямая трансляция матча
21:45
Фрозиноне - Салернитана: прямая трансляция матча
21:45
Эйпен - Шарлеруа: прямая трансляция матча
22:00
Реал Сосьедад - Реал: прямая трансляция матча
22:00
Монпелье - Нант: прямая трансляция матча
22:00
Куинз Парк Рейнджерс - Лидс: прямая трансляция матча
22:15
Жил Висенте - Арока: прямая трансляция матча
25 апреля
02:00
Апаресиденсе - Сампайо Корреа: прямая трансляция матча
19:45
Херенвен - ПСВ: прямая трансляция матча
20:00
Лейрия - Пенафиел: прямая трансляция матча
21:00
Удинезе - Рома: прямая трансляция матча
21:30
Антверпен - Юнион: прямая трансляция матча
22:00
Брайтон энд Хоув - Манчестер Сити: прямая трансляция матча
22:00
Гоу Эхед Иглз - Фейеноорд: прямая трансляция матча
24 апреля
03:00
Бруски - Мирасол: прямая трансляция матча
Больше новостей
26 апреля
14:31
"Вест Хэм" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Монпелье" – "Нант". Анонс и прогноз матча
12:00
"Реал Сосьедад" – "Реал". Анонс и прогноз матча
11:45
"Фрозиноне" - "Салернитана". Анонс и прогноз матча
11:30
"Бохум" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
12:15
Жил Висенте - Арока: прогноз на матч
12:00
Куинз Парк Рейнджерс - Лидс: прогноз на матч
12:00
Монпелье - Нант: прогноз на матч
12:00
Реал Сосьедад - Реал: прогноз на матч
11:45
Эйпен - Шарлеруа: прогноз на матч
11:45
Фрозиноне - Салернитана: прогноз на матч
11:30
Венеция - Кремонезе: прогноз на матч
11:30
Пиза - Катандзаро: прогноз на матч
11:30
Андорра - Расинг(С): прогноз на матч
11:30
Бохум - Хоффенхайм: прогноз на матч
11:30
Ягеллония - Погонь: прогноз на матч
10:00
Адана Демирспор - Галатасарай: прогноз на матч
25 апреля
12:00
"Брайтон" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
11:00
"Удинезе" - "Рома". Анонс и прогноз матча
09:45
"Херенвен" - ПСВ. Анонс и прогноз матча
24 апреля
12:00
"Аякс" – "Эксельсиор". Анонс и прогноз матча
12:00
"Монако" – "Лилль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Манчестер Юнайтед" – "Шеффилд Юнайтед". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Ницца". Анонс и прогноз матча
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →