closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Митець: бути Іньєстою (Розділ 8. Франк. Частина II)

Митець: бути Іньєстою (Розділ 8. Франк. Частина II)
Изменить размер a+ a-
3803
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Вступне слово;
Пролог;
Розділ 1. Безодня. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 2. Фуентеальбілья. Частина I; Частина II; Частина III

Розділ 3. Брунете. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 4. "Ла Масія". Частина I; Частина II
Розділ 5. Тато. Частина I; Частина II
Розділ 6. Мудрець. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 7. Перша команда. Частина I; Частина II
Розділ 8. Франк. Частина I


Розділ 8. Франк (частина II)

Болі більше не було. Але це не означає, що він зрозумів те рішення. Він не зрозумів його ані тоді, не розуміє ані тепер, і вже ніколи його не зрозуміє. "Якщо буду до кінця відвертим, я скажу, що дещо підозрював. Люди цього не усвідомлювали, але я розумів, що до чого. Останній перед фіналом матч чемпіонату ми грали у Севільї, і я залишився там на лавці. Ван Боммел теж не грав". Різниця була в тому, що Іньєста вийшов на поле і зіграв у матчі, в якому брали участь суцільно резервісти - Хоркера, Беллетті, Родрі, Сільвіньо, Жюлі, Габрі, Мотта, Ларссон, Монтаньєс, Максі Лопес і Ескерро, - тоді як Ван Боммел просидів весь матч у своєму спортивному костюмі. Було видно, що тренери бережуть його на фінал, до якого залишалося всього чотири дні. "Чому я раптом засумнівався? - говорить Іньєста. - Тому що протягом усього того часу, що пройшов з моменту мого приходу у першу команду, траплялися ситуації, які наштовхували мене на думки про те, що тренер не цілком мені довіряє. Я не завжди був гравцем стартового складу і грав нерегулярно. Я не був упевнений до кінця; у мене були сумніви".

Той факт, що в матчі у Севільї він вийшов не в старті, а з'явився по ходу цієї гри, яка не мала ніякої важливості і завершилася поразкою 2:3, лише збільшив ці сумніви. "Барселона" на той час вже виграла чемпіонат. Та гра, той склад команди були натяком на те, що в Парижі може статися щось дивне. Але Іньєста продовжував сподіватися на той факт, що добре зіграв в Лісабоні і Мілані. "У мене була слабка надія, у мені жив оптимізм, і причиною його був чвертьфінал з "Бенфікою" і півфінали проти "Мілана", які я провів дуже добре. Тож надії були..."

За відсутності Хаві Андрес став грати трохи іншу роль - домінуючу. Були часи, що залишилися вже в далекому минулому, коли Іньєста грав як Серхіо Бускетс зараз. Або, скоріше, навпаки: можливо, тоді Бускетс дивився за грою Іньєсти. У Лісабоні Іньєста грав півзахисника з глибини, а ван Боммел і Едмілсон грали з боків від нього. В одному епізоді він очолив атаку, зробивши чудовий маневр: пройшов від одного кінця поля до іншого, обіграючи суперників з легкістю, з якою молодий батько проходить коло за колом навколо свого маленького сина. У Мілані ж, на контрасті, він зіграв лівого півзахисника в трійці - Едмілсон і ван Боммел надавали йому підтримку. Вони були ногами команди, її м'язами; він же був втіленням її футболу. До кінця матчу, коли Райкард випустив Мотту, щоб зміцнити півзахист, Андрес відійшов на позицію "десятки", під Ето'о і Максі Лопеса. У той вечір проблиск геніальності від Роналдіньо і проникливість Людовика Жюлі принесли "Барсі" перемогу 1:0, а разом з нею і путівку до Парижа.

"Іньєста був вільним художником, вільним духом, як і Роналдіньо. Він, немов змія, атакував безшумно. Як можна впоратися з цим недоторканним маленьким дияволом?" - запитувала газета L'Equipe на наступний день після півфіналу.

Маленький диявол сподівався. І сумнівався. Пам'ятайте заміну? Коли годинник на табло починав показувати 60-ю хвилину будь-якого матчу, Райкард майже завжди робив одне й те саме. Та ж хвилина, та ж заміна, немов робот. Десь між 60-ю і 70-ю хвилинами Іньєста виходив і заміняв Жюлі. У 11 з 18 матчів, в яких француза міняли, він залишав поле точнісінько через годину після початку матчу. І на його місце виходив Іньєста. 24-й номер, тодішній номер Андреса, почав при Райкарді у старті всього 25 матчів з 57. В кінцевому рахунку сумніви здолали надію.

Андрес говорить: "Коли він назвав склад на фінал і я побачив, що не потрапив у нього я пам'ятаю, що відчув якесь дивне почуття. Як ніби мене обдурили, як ніби щось відняли у мене. Я не розумів. Я відчув, що не заслуговую місця на лавці запасних, але... в черговий раз мені довелося прийняти це. Довелося дивитися вперед, не назад. Довелося забути біль, яку я відчув у той момент. Судячи з того, що я чув, дуже багато людей відчували те саме, що і я. Вони теж не могли зрозуміти, чому він так вчинив. Не мені вирішувати, чи гідний я грати в фіналі, але того дня я відчував, що так, я заслуговую на це".

Приголомшений, розчарований і "вбитий", Андрес вирішив в той день, що відповість своєю грою на полі.

"Я завжди був сильним. Набагато сильніше, ніж здається людям. В той момент, ледь я дізнався, що не потрапив до складу, я зосередився на своєму єдиному бажанні. Я просто хотів отримати шанс вийти на поле і допомогти партнерам виграти фінал. Я дуже, дуже сильно хотів зіграти, і зіграти добре. І це бажання з розвитком гри ставало тільки сильніше..."

Він дивився з лавки на видалення Лемана, на моменти Анрі, на гол Кемпбела - єдиної людини, яка змогла пробити у той вечір Вальдеса. Коли прийшов його час виходити на поле, його біль, біль його батька стали рушійною силою. Якщо це рішення і можна висловити одним чином, то це повинен бути образ Хосе Антоніо. Всі ці довгі години, весь біль і досада, вся довга дистанція до цього дня, всі принесені жертви - все це виразилося у одній особі. "Chiquillo не грає, він не грає..." Іньєста бачить це розчарування, робить його своєю мотивацією, і вона стає дедалі сильнішою з кожною хвилиною фіналу, що складається аж ніяк не на користь "Барси".

"Я майже нічого не пам'ятаю із того, що тренер сказав мені у перерві - зізнається Іньєста. - Я не думаю, що я навіть розчув його слова. Я думаю, що в такі емоційні моменти думати про тактику просто неможливо. Все зводиться до одного: ця гра - фінал Ліги чемпіонів, і ми повинні його виграти. Я відчував, що мені відмовили у праві мати 90 хвилин на це, залишивши тільки 45. Я був налаштований довести тренеру, що він помилявся на мій рахунок".

***

Едмілсон покинув поле. Маленький диявол вийшов на другий тайм. "Барселона" раптово перетворилася. Потім з лави вийшли Ларссон і Беллетті. Тьєррі Анрі говорив, що його "Арсенал" і гадки не мав, що його чекає попереду. "Не проходить ані дня, щоб я не думав про той фінал проти "Барселони" у 2006-му, - розповідає Анрі каналу BarcaTV. - Чому? Тому що "Арсенал" ніколи не перемагав у фіналах Кубка чемпіонів, він навіть жодного разу не доходив до них. І з тих пір теж жодного разу туди не повертався. Щодо мене, то я грав вдома, може, кілометрів за тридцять від місця свого народження. Вся моя родина була на стадіоні. А крім того, всі тільки й говорили про те, що я можу піти до "Барселони" у наступному сезоні. Так що день був для мене дивним. Обидві команди заслужили право зіграти в фіналі. Перемогла найкраща з двох, але..." Анрі ледь може договорити до кінця пропозиції: пам'ять болісно жалить його. "Є одна думка, яка ніяк не виходить у мене з голови. А що якби ми грали одинадцять на одинадцять? Ну добре, нехай Жюлі забиває, але без видалення нашого воротаря. рахунок 0:1, але ми граємо у рівних складах..." Анрі робить паузу, немов для того, щоб знову пережити те, що трапилося. Немов він знову і знову прокручує у голові момент з виходом Жюлі на Лемана у сповільненому повторі. "Я пам'ятаю, що близько години ми грали добре, навіть незважаючи на те, що були в меншості. Але потім, через годину гри, "Барселона" своїм контролем м'яча сильно ускладнила нам завдання. З кожною хвилиною ставало все важче і важче".

Анрі пам'ятає, як Вальдес у той вечір дивовижним чином відбивав всі удари. Дальні, моменти при виходах віч-на-віч, удари з близької відстані і в упор. Що б не робили суперники, як би не старалися, м'яч незмінно опинявся у руках Віктора. "Це правда, - говорить він, - але перевернув хід матчу Андрес. Коли він виходить, все змінюється від і до. Ми могли стримати Едмілсона і ван Боммела, але Андреса..."

В його голосі чуються смиренність, безпорадність. "Коли він отримує м'яч і починає рух, коли він розгортається, зупиняється і знову стартує... через годину гри стежити за всіма його діями просто нереально. Нас було тільки десять; мені доводилося грати і нападника і "десятку"; я повинен був діяти попереду, але також допомагати і півзахисті. Ми більше не могли впоратися з ними. Андрес вбивав мене. Він розвертався і щоразу, отримуючи м'яч, уникав мене і робив це дуже швидко, щоб я не міг встигнути за ним. Ми всі знаємо цю історію про Ларссона і Беллетті. Звичайно, і я теж. Але людиною, яка дійсно вбивала мене того дня, був Андрес".

"Вбивця" отримав те, чого хотів, і довів тренеру його неправоту. "Щастя було неймовірним", - говорить Андрес. його команда тріумфально перемогла 2:1 з голами Ето'о і Беллетті, який вийшов на заміну. І обом асистував інший запасний, Ларссон. "У кінцевому підсумку все вийшло ідеально. Але якби не мій друг Віктор..."

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

25 апреля
08:49
"Хорошо, с меня хватит" - Клопп о возвращении "Ливерпуля" в чемпионскую гонку
08:37
Виталий Миколенко после матча с "Ливерпулем" покинул стадион в защитном сапоге на ноге
08:26
2 отбора, 5 выносов: оценка Забарного за матч против "Вулверхэмптона"
08:12
Вице-президент "Барселоны": "Хави останется, он очень счастлив здесь"
07:07
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 25.04.2024
01:59
Чемпионат Англии. "Вулверхэмптон" – "Борнмут" 0:1. Видеообзор матча
01:52
Чемпионат Англии. "Кристал Пэлас" – "Ньюкасл" 2:0. Видеообзор матча
01:45
Кубок Италии. "Аталанта" – "Фиорентина" 4:1. Видеообзор матча
01:39
Чемпионат Англии. "Эвертон" – "Ливерпуль" 2:0. Видеообзор матча
01:31
Чемпионат Англии. "Манчестер Юнайтед" – "Шеффилд Юнайтед" 4:2. Видеообзор матча
01:20
Чемпионат Франции. "Монако" – "Лилль" 1:0. Видеообзор матча
00:13
Чемпионат Франции. "Марсель" - "Ницца" 2:2. Видеообзор матча
00:10
Чемпионат Франции. 29-й тур. ПСЖ приближается к титулу, "Монако" закрепляется на втором месте
24 апреля
23:30
Гендиректор "Интера" рассказал о планах по сохранению лидеров
23:15
Миколенко травмировал голеностоп и может вылететь на шесть недель (Фото, Видео)
23:12
Чемпионат Франции. "Лорьян" – ПСЖ 1:4. Видеообзор матча
23:04
Самый дорогой игрок в истории "Шахтера" может получить штраф в 10 миллионов евро
22:51
Журналист: Хави передумал и решил остаться в "Барселоне"
22:20
Сидорчук получил оценку за дебютный капитанский матч за "Вестерло"
22:01
"Брайтон" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
21:59
Дмитрий Михайленко: "Мы все делаем для того, чтобы наши игроки присоединились к национальной сборной"
21:40
Артём Милевский объяснил, почему стал меньше материться
21:20
Виталий Миколенко – в старте на ливерпульское дерби
21:11
"Херенвен" - ПСВ. Анонс и прогноз матча
Больше новостей
25 апреля
08:37
Виталий Миколенко после матча с "Ливерпулем" покинул стадион в защитном сапоге на ноге
08:26
2 отбора, 5 выносов: оценка Забарного за матч против "Вулверхэмптона"
07:07
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 25.04.2024
24 апреля
23:15
Миколенко травмировал голеностоп и может вылететь на шесть недель (Фото, Видео)
23:04
Самый дорогой игрок в истории "Шахтера" может получить штраф в 10 миллионов евро
22:20
Сидорчук получил оценку за дебютный капитанский матч за "Вестерло"
21:59
Дмитрий Михайленко: "Мы все делаем для того, чтобы наши игроки присоединились к национальной сборной"
21:40
Артём Милевский объяснил, почему стал меньше материться
21:20
Виталий Миколенко – в старте на ливерпульское дерби
20:59
Илья Забарный - в старте на матч против "Вулверхэмптона"
20:07
США объявили новый пакет военной помощи Украине
19:34
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 24.04.2024
19:29
Артём Милевский: "Интересно найти нападающего, который был бы похож на меня"
19:21
Лунин ответил на вопрос, был ли гол Ямала в Эль-Класико
19:10
Официально: сборные Украины и Польши сыграют на "Народовом"
18:59
Матч женских команд "Шахтера" и "Кривбасса" завершился дракой "стенка на стенку" (Видео)
18:52
Роман Яремчук впервые индивидуально потренировался после травмы
18:47
"Минай" сделал официальное заявление о возможной сдаче матча против "Динамо"
18:26
Официально: проведено служебное расследование по факту возможного влияния на исход матча 16-го тура УПЛ "Минай" – "Динамо"
18:16
Георгий Бущан: "Чтобы догнать Шовковского, мне нужно сыграть еще две карьеры"
17:31
Хусрав Тоиров покинет "Шахтер" по завершении сезона
16:58
"Днепр-1" окончательно отказал "Динамо" в просьбе перенести матч из Днепра в другой город страны
16:45
Артем Кравец сообщил о стажировке в Манчестере
16:16
"Шахтер" не смог подписать 16-летнего игрока "Металлиста"
Больше новостей
25 апреля
08:49
"Хорошо, с меня хватит" - Клопп о возвращении "Ливерпуля" в чемпионскую гонку
08:37
Виталий Миколенко после матча с "Ливерпулем" покинул стадион в защитном сапоге на ноге
08:26
2 отбора, 5 выносов: оценка Забарного за матч против "Вулверхэмптона"
08:12
Вице-президент "Барселоны": "Хави останется, он очень счастлив здесь"
01:59
Чемпионат Англии. "Вулверхэмптон" – "Борнмут" 0:1. Видеообзор матча
01:52
Чемпионат Англии. "Кристал Пэлас" – "Ньюкасл" 2:0. Видеообзор матча
01:45
Кубок Италии. "Аталанта" – "Фиорентина" 4:1. Видеообзор матча
01:39
Чемпионат Англии. "Эвертон" – "Ливерпуль" 2:0. Видеообзор матча
01:31
Чемпионат Англии. "Манчестер Юнайтед" – "Шеффилд Юнайтед" 4:2. Видеообзор матча
01:20
Чемпионат Франции. "Монако" – "Лилль" 1:0. Видеообзор матча
00:13
Чемпионат Франции. "Марсель" - "Ницца" 2:2. Видеообзор матча
00:10
Чемпионат Франции. 29-й тур. ПСЖ приближается к титулу, "Монако" закрепляется на втором месте
24 апреля
23:30
Гендиректор "Интера" рассказал о планах по сохранению лидеров
23:15
Миколенко травмировал голеностоп и может вылететь на шесть недель (Фото, Видео)
23:12
Чемпионат Франции. "Лорьян" – ПСЖ 1:4. Видеообзор матча
22:51
Журналист: Хави передумал и решил остаться в "Барселоне"
22:20
Сидорчук получил оценку за дебютный капитанский матч за "Вестерло"
22:01
"Брайтон" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
21:20
Виталий Миколенко – в старте на ливерпульское дерби
21:11
"Херенвен" - ПСВ. Анонс и прогноз матча
20:59
Илья Забарный - в старте на матч против "Вулверхэмптона"
20:39
Журналист: Арне Слот заинтересован работать в "Ливерпуле"
20:23
Хави и боссы "Барселоны" не смогли договориться о продолжении контракта
19:53
Душан Влахович: "Я не Неймар, Азар или Месси, мое преимущество - голы"
Больше новостей
25 апреля
02:00
Апаресиденсе - Сампайо Корреа: прямая трансляция матча
19:45
Херенвен - ПСВ: прямая трансляция матча
20:00
Лейрия - Пенафиел: прямая трансляция матча
21:00
Удинезе - Рома: прямая трансляция матча
21:30
Антверпен - Юнион: прямая трансляция матча
22:00
Брайтон энд Хоув - Манчестер Сити: прямая трансляция матча
22:00
Гоу Эхед Иглз - Фейеноорд: прямая трансляция матча
24 апреля
03:00
Бруски - Мирасол: прямая трансляция матча
19:45
Твенте - Алмере: прямая трансляция матча
20:00
Лорьян - ПСЖ: прямая трансляция матча
21:30
Брюгге - Генк: прямая трансляция матча
21:30
Андерлехт - Серкль Брюгге: прямая трансляция матча
21:45
Вулверхэмптон - Борнмут: прямая трансляция матча
21:45
Ковентри - Халл: прямая трансляция матча
22:00
Манчестер Юнайтед - Шеффилд Юнайтед: прямая трансляция матча
22:00
Эвертон - Ливерпуль: прямая трансляция матча
22:00
Кристал Пэлас - Ньюкасл: прямая трансляция матча
22:00
Монако - Лилль: прямая трансляция матча
22:00
Марсель - Ницца: прямая трансляция матча
22:00
Аякс - Эксельсиор: прямая трансляция матча
22:00
Аталанта - Фиорентина: прямая трансляция матча
22:15
АВС - Порту II: прямая трансляция матча
23 апреля
03:00
Вила Нова - Гуарани: прямая трансляция матча
21:30
Стандард - Мехелен: прямая трансляция матча
Больше новостей
24 апреля
22:01
"Брайтон" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
21:11
"Херенвен" - ПСВ. Анонс и прогноз матча
12:00
"Аякс" – "Эксельсиор". Анонс и прогноз матча
12:00
"Монако" – "Лилль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Манчестер Юнайтед" – "Шеффилд Юнайтед". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Ницца". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кристал Пэлас" - "Ньюкасл". Анонс и прогноз матча
12:00
"Аталанта" - "Фиорентина". Анонс и прогноз матча
12:00
"Эвертон" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
11:45
"Вулверхэмптон" - "Борнмут". Анонс и прогноз матча
11:30
"Брюгге" - "Генк". Анонс и прогноз матча
10:00
"Лорьян" – ПСЖ. Анонс и прогноз матча
12:00
Аталанта - Фиорентина: прогноз на матч
12:00
Аякс - Эксельсиор: прогноз на матч
12:00
Монако - Лилль: прогноз на матч
12:00
Марсель - Ницца: прогноз на матч
11:45
Ковентри - Халл: прогноз на матч
11:30
Брюгге - Генк: прогноз на матч
11:30
Андерлехт - Серкль Брюгге: прогноз на матч
10:00
Лорьян - ПСЖ: прогноз на матч
09:45
Твенте - Алмере: прогноз на матч
23 апреля
12:00
Лестер - Саутгемптон: прогноз на матч
11:45
Бастия - Конкарно: прогноз на матч
11:45
Валансьен - Аяччо: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →