closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Митець: бути Іньєстою (Розділ 3. Брунете. Частина III)

Митець: бути Іньєстою (Розділ 3. Брунете. Частина III)
Изменить размер a+ a-
2976
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Вступне слово;
Пролог;
Розділ 1. Безодня. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 2. Фуентеальбілья. Частина I; Частина II; Частина III

Розділ 3. Брунете. Частина I; Частина II

Розділ 3. Брунете (частина III)

"У той день я був у Брунете і слухав радіо, - говорить Санті Касорла, який залишився непоміченим на турнірі, але був натхненний маленьким півзахисником "Альбасете", а також його боязким дебютом на радіо. "Тоді я вперше дізнався про Андреса. Я ніколи не говорив з ним, але я почув його на передачі El Larguero з Хосеррою [Де ла Мореною].

У той час я був гравцем "Ов'єдо", але вони мені надавали замало ігрового часу і взагалі планували від мене позбутися, тому що вважали, що я занадто юний. У Брунете ми всі бачили, що Андрес особливий. Тоді я не знав його імені, але разом з Хонатаном Вальє, Фернандо Торресом і Дієго Леоном він виділявся серед інших".

Хоча він завжди і був скромнягою, перед мікрофоном Андрес не міг не відчути свою важливість; до того моменту він уже знав про ті компліменти з боку Антіча. Також його підтримала похвала від Бенайгеса, який обійняв після фіналу Андреса за плече і сказав: "Якщо захочеш приїхати до "Ла Масії", ти знаєш, де ми знаходимося". Тоді Андрес повторив: "Поговори з моїм татом, будь ласка. Звернись до нього".

У долі для нього був припасений ще один подарунок, згадує Іньєста: "Кращому гравцю турніру була надана одноденна поїздка у Порт Авентуру разом зі своєю сім'єю. І оскільки парк розваг знаходився поруч з Барселоною, ми всі відправилися до "Ла Масії", щоб подивитися, як там все влаштовано. Це була важлива поїздка перед тим як переметнутися до "Барси".

Андрес не знав, але "Барса" спостерігала за ним ще до турніру у Брунете. Хтось дав Оріолю Торту наводку. Першопроходець і легенда скаутів "Ла Масії" був повідомлений, що в "Альбасете" грає незвичайний хлопчик. Торт подзвонив своєму другу Мані. "Будь ласка, поїдь і подивися на цього малого, я чую про нього тільки позитивні відгуки". Досвідчений екс-скаут "Бетіса" Мані, який нині представляв "Барсу" в Андалусії, був також відомий під ім'ям Херман Вара; він відправився до Пласенсії на турнір, в якому кожна з команд нараховувала на поле сім чоловік.

"Я написав перший скаут-звіт про Іньєсту, - каже Мані. - Деякі приписують мені заслугу, що клуб підписав його, але насправді вся відповідальність лежить на голландському скауті, який бачив Андреса в справі ще у складі "Альбасете". Саме він розповів про хлопчину Торту. А вже потім Торт відправив мене поспостерігати за Іньєстою до Пласенсії".

Як тільки Мані почав стежити за Андресом, він сказав Торту: "Я підпишу його хоч зараз. Він невеликий і важить, напевно, не більше тридцяти кілограмів, але як блискуче він читає гру!" І це незважаючи на те що, як згадує Мані, Андрес "почав той турнір не кращим чином". Після завершення змагання Андрес отримав нагороду кращого гравця, як і кількома тижнями по тому у Брунете. "Тоді він грав так само, як і зараз", - говорить Мані.

Така ж статура, така ж якість, все той же елегантний футбол - тільки тоді він представляв команду Кастилії-Ла-Манчі. У Пласенсії вони програли команді Естремадури через гол Хорхе Тройтейро, який пізніше стане одним з кращих друзів Андреса у "Ла Масії". Той турнір виграла Каталунья, яка обіграла у фіналі команду Кастилії-Леона з рахунком 2:1. Проте присутні тренери та скаути залишали трибуни, обговорюючи гру тільки одного хлопця - Андреса з Ла-Манчі, який танцював з м'ячем і мріяв про те, щоб його батько забув про ремесло будівельника.

***

Ключ до успіху в футболі лежить у виявленні таланту, самому знанні про народження особливого. Протягом багатьох років в "Барселоні" була людина, чия навичка вірою і правдою служила Сесару Луїсу Менотті, Террі Венейблсу і Йохану Кройфу. Цією людиною був Оріоль Торт, якого вони називали "професором".

Досвідчене око професора спрацювало і у випадку з Іньєстою. Точніше, було досить експертного погляду його хорошого друга Мані, котрий надав Оріолю настільки яскравий скаутський звіт, що самому Торту не довелося їхати до Альбасете, щоб переконатися у всьому особисто. Торт завжди відрізнявся тим, що міг визначити гравця одним тільки поглядом.

Хауме Оліве, керівник молодіжного футболу в "Барсі", згадує: "Раніше професор говорив:" Найважливіше значення має перше враження, тому що чим довше ти стежиш за гравцем, тим більше дефектів помічаєш. Завжди потрібно згадувати, яка думка тобі спала про гравця найпершою. Наприклад: "Так, в ньому щось є, він мені подобається".

Оріоль Торт спостерігав за молодими гравцями, але всі тренери та скаути спостерігали за Оріолем. Щоб зрозуміти, чи знайшов він новий талант, було досить подивитися, яким чином він завершував палити: якщо кінець сигарети горів яскраво-червоним кольором, а сам Оріоль робив глибоку затяжку, будьте впевнені у тому, що щойно він спостерігав за народженням зірки. Ніхто не розумів Торта краще, ніж Оліве. Вони були чудовою командою, коли справа доходила до обміну думками. Потім вони переносили свою розмову на папір за допомогою старої друкарської машинки.

У менш складні для "Ла Масії" часи Торт віджартовувався, коли його запитували, чи збирається він продовжити роботу в клубі, який продовжує використовувати застарілий механізм, до якого, в свою чергу, Торт і належав.

"Професоре, вони подовжили з вами угоду?"

"Ну, моє крісло і стару друкарську машинку ще не забрали", - відповів він.

Це було ознакою того, що, принаймні, в усній формі його майбутнє було гарантовано. У перші роки роботи в "Барсі" Торт займався продажем фармацевтичних препаратів. Оріоль і Оліве були у числі багатьох тренерів, які поєднували свою основну денну роботу з тренуваннями молоді в молодіжній системі "Барселони". Це була група добровольців, таких як Пуйоль, Кармона або Урсісініо; вони бачили свою нагороду не в грошах, а в радості від відкриття таланту, який з часом стане футболістом першої команди, а якщо пощастить - стане дійсно особливим, таким як Гвардіола, Хаві або Іньєста.

"Моє життя змінилося у Брунете", - говорить Іньєста, і він має рацію. Але без того дзвінка Торта своєму другу Мані турнір ніколи не став би провідником Андреса у "Ла Масію". "Я хочу детально зупинитися на одному моменті, - продовжує Іньєста, щоб остаточно розставити всі крапки над "і" у своїх спогадах про Брунете. - Я знаю, що у нього були важкі часи, незважаючи на те що він ніколи мені про це не розповідав. Багато людей говорять про Де ла Морену ті речі, які їм говорити було не варто було. І справа тут не в тому, чи подобається їм його радіопередача; хоча вірно і те, що він був на піку популярності довгі роки. Просто я хочу, щоб люди не були такими лицемірними.

Інший раз мені кажуть: "Ти завжди знаходиш час поговорити з Де ла Мореною, а не з нами", і ці слова мене ранять. Йдеться про людину, який стежила за мною з 12-річного віку, коли ніхто й гадки не мав про моє існування. Легко обірвати усілякі зв'язки, як тільки тобі виповниться 14, 15, 16 років. З самого Брунете Де ла Морена ніколи не забував про мене. Щоразу, коли мене критикували, і він думав, що критика була необґрунтованою, він підтримував мене.

Коли я сидів у запасі, а він вважав, що я заслуговую виходити на поле, він так про це і говорив. Коли люди захищають і підтримують тебе, вони заслуговують повагу і прихильність. Можна було легко прийняти всі плітки про мене за чисту монету. Він не повинен був мене захищати, але робив це. І він ніколи не просив у мене нічого натомість. Я ніколи у нього нічого не просив, і він ніколи нічого не просив у мене. Ти робиш певні речі, тому що вважаєш це правильним. Так він по відношенню до мене і чинив.

Я не говорю, що всі інші ставилися до мене погано, ні. Я завжди намагався бути шанобливим і привітним і приділяти час якомога більшій кількості людей. Я лише кажу про окремі випадки, які мене турбують. Є певні речі і рішення, які ти ніколи не забудеш. Щодо мене, то я ніколи не забуду Хосерру. Він був зі мною ще тоді, коли нікого поруч не було".

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

24 апреля
21:20
Виталий Миколенко – в старте на ливерпульское дерби
21:11
"Херенвен" - ПСВ. Анонс и прогноз матча
20:59
Илья Забарный - в старте на матч против "Вулверхэмптона"
20:39
Журналист: Арне Слот заинтересован работать в "Ливерпуле"
20:23
Хави и боссы "Барселоны" не смогли договориться о продолжении контракта
20:07
США объявили новый пакет военной помощи Украине
19:53
Душан Влахович: "Я не Неймар, Азар или Месси, мое преимущество - голы"
19:34
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 24.04.2024
19:29
Артём Милевский: "Интересно найти нападающего, который был бы похож на меня"
19:21
Лунин ответил на вопрос, был ли гол Ямала в Эль-Класико
19:10
Официально: сборные Украины и Польши сыграют на "Народовом"
18:59
Матч женских команд "Шахтера" и "Кривбасса" завершился дракой "стенка на стенку" (Видео)
18:52
Роман Яремчук впервые индивидуально потренировался после травмы
18:47
"Минай" сделал официальное заявление о возможной сдаче матча против "Динамо"
18:26
Официально: проведено служебное расследование по факту возможного влияния на исход матча 16-го тура УПЛ "Минай" – "Динамо"
18:16
Георгий Бущан: "Чтобы догнать Шовковского, мне нужно сыграть еще две карьеры"
18:02
Мартин Киоун – о победе "канониров" над "Челси": "Это сильный сигнал для "Манчестер Сити"
17:46
Джо Коул: "Если "Челси" даже скупит всех потенциальных звезд, то будет сложно"
17:31
Хусрав Тоиров покинет "Шахтер" по завершении сезона
17:16
Ральф Рангник подтвердил начало переговоров с "Баварией"
16:58
"Днепр-1" окончательно отказал "Динамо" в просьбе перенести матч из Днепра в другой город страны
16:45
Артем Кравец сообщил о стажировке в Манчестере
16:30
Хавьер Тебас: "Система автоматического определения гола – не идеальна, поэтому ее нет в Ла Лиге"
16:16
"Шахтер" не смог подписать 16-летнего игрока "Металлиста"
Больше новостей
24 апреля
21:20
Виталий Миколенко – в старте на ливерпульское дерби
20:59
Илья Забарный - в старте на матч против "Вулверхэмптона"
20:07
США объявили новый пакет военной помощи Украине
19:34
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 24.04.2024
19:29
Артём Милевский: "Интересно найти нападающего, который был бы похож на меня"
19:21
Лунин ответил на вопрос, был ли гол Ямала в Эль-Класико
19:10
Официально: сборные Украины и Польши сыграют на "Народовом"
18:59
Матч женских команд "Шахтера" и "Кривбасса" завершился дракой "стенка на стенку" (Видео)
18:52
Роман Яремчук впервые индивидуально потренировался после травмы
18:47
"Минай" сделал официальное заявление о возможной сдаче матча против "Динамо"
18:26
Официально: проведено служебное расследование по факту возможного влияния на исход матча 16-го тура УПЛ "Минай" – "Динамо"
18:16
Георгий Бущан: "Чтобы догнать Шовковского, мне нужно сыграть еще две карьеры"
17:31
Хусрав Тоиров покинет "Шахтер" по завершении сезона
16:58
"Днепр-1" окончательно отказал "Динамо" в просьбе перенести матч из Днепра в другой город страны
16:45
Артем Кравец сообщил о стажировке в Манчестере
16:16
"Шахтер" не смог подписать 16-летнего игрока "Металлиста"
13:58
"Ярмолюк станет ключевым в "Брентфорде", Мудрик внес вклад в прогресс "Челси" - оценка The Guardian
13:30
Журналист Брасселл: "Если "Эвертон" вылетит, другая команда АПЛ захочет подписать Миколенко"
13:15
Журналист Sky Sports Тейлор: "Соперники поняли роль Зинченко и пользуются этим"
12:25
Александр Зинченко: "Впереди еще четыре финала"
12:10
Арбитров на матчи 26-го тура УПЛ назначили с помощью жеребьевки
11:55
Евгений Селин во второй раз стал отцом
11:30
"Кривбасс" инициировал создание новой команды "Легенды Кривбасса"
11:15
"Реал" готов продать Лунина за 40 млн евро, если с ним не удастся продлить контракт
Больше новостей
24 апреля
21:20
Виталий Миколенко – в старте на ливерпульское дерби
21:11
"Херенвен" - ПСВ. Анонс и прогноз матча
20:59
Илья Забарный - в старте на матч против "Вулверхэмптона"
20:39
Журналист: Арне Слот заинтересован работать в "Ливерпуле"
20:23
Хави и боссы "Барселоны" не смогли договориться о продолжении контракта
19:53
Душан Влахович: "Я не Неймар, Азар или Месси, мое преимущество - голы"
19:21
Лунин ответил на вопрос, был ли гол Ямала в Эль-Класико
18:52
Роман Яремчук впервые индивидуально потренировался после травмы
18:02
Мартин Киоун – о победе "канониров" над "Челси": "Это сильный сигнал для "Манчестер Сити"
17:46
Джо Коул: "Если "Челси" даже скупит всех потенциальных звезд, то будет сложно"
17:16
Ральф Рангник подтвердил начало переговоров с "Баварией"
16:30
Хавьер Тебас: "Система автоматического определения гола – не идеальна, поэтому ее нет в Ла Лиге"
15:58
Конор Галлахер прокомментировал плакат юного фаната со словами "Я не хочу вашу футболку!.."
15:46
Флорентино Перес перед матчем с "Барселоной" пришел поприветствовать игроков и судейскую бригаду
15:29
Дензел Дюмфрис: "Жду успешного завершения переговоров с "Интером"
15:15
Эрик тен Хаг: "У нас есть проблемы с Гарначо и Рашфордом"
14:59
Альваро Мората не тренировался с "Атлетико" из-за невралгии
14:46
Карлос Тевес срочно госпитализирован
14:31
Оливье Жиру договорился о контракте с "Лос-Анджелесом" - L'Equipe
14:16
"Милан" может возглавить Доменико Тедеско
13:58
"Ярмолюк станет ключевым в "Брентфорде", Мудрик внес вклад в прогресс "Челси" - оценка The Guardian
13:42
Икер Муньяин покинет "Атлетик" после завершения нынешнего сезона
13:30
Журналист Брасселл: "Если "Эвертон" вылетит, другая команда АПЛ захочет подписать Миколенко"
13:15
Журналист Sky Sports Тейлор: "Соперники поняли роль Зинченко и пользуются этим"
Больше новостей
24 апреля
03:00
Бруски - Мирасол: прямая трансляция матча
19:45
Твенте - Алмере: прямая трансляция матча
20:00
Лорьян - ПСЖ: прямая трансляция матча
21:30
Брюгге - Генк: прямая трансляция матча
21:30
Андерлехт - Серкль Брюгге: прямая трансляция матча
21:45
Вулверхэмптон - Борнмут: прямая трансляция матча
21:45
Ковентри - Халл: прямая трансляция матча
22:00
Манчестер Юнайтед - Шеффилд Юнайтед: прямая трансляция матча
22:00
Эвертон - Ливерпуль: прямая трансляция матча
22:00
Кристал Пэлас - Ньюкасл: прямая трансляция матча
22:00
Монако - Лилль: прямая трансляция матча
22:00
Марсель - Ницца: прямая трансляция матча
22:00
Аякс - Эксельсиор: прямая трансляция матча
22:00
Аталанта - Фиорентина: прямая трансляция матча
22:15
АВС - Порту II: прямая трансляция матча
23 апреля
03:00
Вила Нова - Гуарани: прямая трансляция матча
21:30
Стандард - Мехелен: прямая трансляция матча
21:30
Сент-Трюйден - Гент: прямая трансляция матча
21:30
Вестерло - Лёвен: прямая трансляция матча
21:45
Валансьен - Аяччо: прямая трансляция матча
21:45
Родез - Париж: прямая трансляция матча
21:45
Кевийи - Амьен: прямая трансляция матча
21:45
Гренобль - Сент-Этьен: прямая трансляция матча
21:45
Труа - По: прямая трансляция матча
Больше новостей
24 апреля
21:11
"Херенвен" - ПСВ. Анонс и прогноз матча
12:00
"Аякс" – "Эксельсиор". Анонс и прогноз матча
12:00
"Монако" – "Лилль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Манчестер Юнайтед" – "Шеффилд Юнайтед". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Ницца". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кристал Пэлас" - "Ньюкасл". Анонс и прогноз матча
12:00
"Аталанта" - "Фиорентина". Анонс и прогноз матча
12:00
"Эвертон" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
11:45
"Вулверхэмптон" - "Борнмут". Анонс и прогноз матча
11:30
"Брюгге" - "Генк". Анонс и прогноз матча
10:00
"Лорьян" – ПСЖ. Анонс и прогноз матча
12:00
Аталанта - Фиорентина: прогноз на матч
12:00
Аякс - Эксельсиор: прогноз на матч
12:00
Монако - Лилль: прогноз на матч
12:00
Марсель - Ницца: прогноз на матч
11:45
Ковентри - Халл: прогноз на матч
11:30
Брюгге - Генк: прогноз на матч
11:30
Андерлехт - Серкль Брюгге: прогноз на матч
10:00
Лорьян - ПСЖ: прогноз на матч
09:45
Твенте - Алмере: прогноз на матч
23 апреля
12:00
"Лацио" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
12:00
Лестер - Саутгемптон: прогноз на матч
11:45
Бастия - Конкарно: прогноз на матч
11:45
Валансьен - Аяччо: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →