closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Митець: бути Іньєстою (Розділ 3. Брунете. Частина I)

Митець: бути Іньєстою (Розділ 3. Брунете. Частина I)
Изменить размер a+ a-
2538
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Вступне слово;
Пролог;
Розділ 1. Безодня. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 2. Фуентеальбілья. Частина I; Частина II; Частина III

Розділ 3. Брунете (частина I)

"Поспілкуйся з моїм батьком, будь ласка. Поспілкуйся з ним"

Андрес - тренеру Альберту Бенайгесу

Одне з величезних ручищ Альберта Бенайгеса вляглося навколо плечей маленького Андреса Іньєсти.

Йшов 1996 рік, Іньєста виступав у складі "Альбасете" на турнірі в Брунете, що на околицях Мадрида; особливістю цього турніру було те, що склад кожної з команд налічував сім гравців. Турнір Брунете проводився третій сезон, в ньому брали участь юніорські команди учасників елітного дивізіону чемпіонату Іспанії; саме там велика кількість майбутніх зірок звернула на себе увагу. Того року "Альбасете" навіть не планував брати участь в цьому турнірі, але потрапив на "свято футболу" через те, що "Сельта" і "Севілья" потрапили під адміністрацію. Це і дозволило хлопчакам з Ла-Манчі зіграти на стадіоні "Лос-Аркос", що на той момент стало для них справою усього життя.

Після його дебюту на турнірі до Андреса підійшов Альберт Бенайгес, який тривалий час працював скаутом, тренером, а пізніше - координатором "Ла Масії", відомої академії "Барселони". Бенайгес хотів привітати 12-річного хлопчину з хорошою грою, але Іньєста, скоріше, ухилявся від відповіді, аніж був сором'язливим - ніби він був на турнірі у якості інкогніто - не промовив майже ні слова.

У той рік турнір висвітлювався особливо добре - завдяки старанням промоутера Кармело Субіаура і журналіста Хосе Рамона де ла Морени, який працював на популярному вечірньому радіошоу El Larguero, яке виходило на національній станції Cadena SER. Альфредо Реланьо, в той час керівник телевізійного Canal+, також допоміг висвітлити турнір.

"Поспілкуйся з моїм батьком, будь ласка. Поспілкуйся з ним", - повторював Андрес раз по раз, відповідаючи на їхні запитання про те, чи хотів би він грати за велику команду накшталт "Барси", яку пропонував Бенайгес. Де ла Морена ніколи не забуде сцену, яка розігрувалася після кожної гри, коли Бенайгес шукав Андреса.

"Ні, я ніколи не розмовляв з його батьком, - говорить Бенайгес. - Я не міг просто взяти і підійти до нього у костюмі "Барселони". Всі б подумали, що ми хочемо укласти з ним угоду".

Спочатку він навіть не знав імені своєї "знахідки". "Хлопець під п'ятим номером дійсно виділявся... не тільки вишуканою технікою, а й надзвичайним інтелектом, - розповідає Бенайгес про момент, коли вперше побачив Іньєсту в дії. - Я відправив містера Фабрегаса, який був офіційним представником "Барси" на турнірі, поговорити з батьком Андреса. Фабрегас був у сорочці з краваткою, і ніхто не знав, кого він представляє. "Дивись, це його батько. Поговори з ним і скажи, що ми хочемо підписати його сина".

"Альбасете" Іньєсти, який зазвичай використовує білу форму, рідше - червону, пробився до півфіналу змагань, де поступився сантандерському "Расінгу", ведений Хонатаном Вальє, який став одним з головних відкриттів турніру того року.

"Брунете? Ох, ці спогади, - згадує Вальє. - У чвертьфіналі ми обіграли "Атлетіко" Фернандо Торреса з рахунком 3:1, а в півфіналі розібралися з "Альбасете" Андреса 4:2. Я забив три м'ячі. Напевно, це був мій останній хет-трик.

Ми зіграли як по нотах. Ми діяли за схемою 3-2-1, і я грав під нападником - а-ля Бакеро у "Барсі" у той час. То були славні часи. Потім я отримав пропозиції від "Барси", "Реала", "Аякса" і "Арсеналу", але залишився у "Расінгу".

Для Вальє, який тренувався з першою командою "Расінга", коли йому ледь виповнилося 14, події розгорталися дуже стрімко. Він дебютував за першу команду у Кубку Іспанії в 16 років, а двома роками потому став майже повноправним членом команди, що виступала у елітному дивізіоні.

Але Радомир Антіч, колишній тренер "Реала" і "Барселони", який в той час тренував "Атлетіко", більше був зацікавлений в Андресі - незважаючи на всі звабливі якості Хонатана Вальє.

Андреса було не важко помітити. Він був капітаном, тому він носив пов'язку. За рік до того він коротко постригся через парі зі своїм двоюрідним братом Ману: Андрес хотів виглядати як "Маленький Будда" Іван де ла Пенья, котрий запалював "Камп Ноу" у той час. Тоді мало хто міг відірвати погляд як від його зачіски, так і від його футболу. У 1996 році зачіска Іньєсти привернула до себе менше уваги, але всі звернули увагу на його гру.

"Ми вірили, що можемо виграти турнір, - розповідає Андрес. - Ми були дуже раді, але нам довелося задовольнитися третім місцем. Я був визнаний кращим гравцем турніру. Тому для мене особисто і для "Альбасете" це був дуже важливий турнір".

Хонатан Вальє згадує: "Претендентів на звання кращого гравця турніру було двоє - Андрес і я. Якщо я правильно пам'ятаю, в голосуванні він випередив мене всього на один голос. Також він отримав ще один приз - поїздку до парку атракціонів "Порт Авентура". Якщо ви побачите його, скажіть, що він заборгував мені і моїм дітям день розваг!"

Футбольна кар'єра Хонатана склалася не найліпшим чином, і він закінчував, тренуючись разом з командою вільних агентів, яка була створена Федерацією футболу Іспанії; він перегорів через ранній успіх. Він починав альтернативну кар'єру боксера, але так і не став ним. Тоді у Брунете він був пліч-о-пліч з Іньєстою, оскільки обіцяний рай професійної кар'єри, як здавалося, чекав на них обох.

"Він перейшов до "Барселони". Я теж мав туди перейти, але вирішив залишитися з мамою, - розповідає Вальє. - Андрес був набагато більш розслабленим, аніж я. Він завжди виділявся з натовпу. Для того щоб зрозуміти, що він був іншим, потрібно було всього лише побачити, як він торкнеться м'яча.

Як і у більшості гравців, у мене були спалахи на поле. У нього ж вони були постійно. Андрес - найкращий іспанський півзахисник, якого я коли-небудь бачив. Я б навіть сказав, він - найкращий за всю історію іспанського футболу. Що мене найбільше здивувало в Брунете, так це його пауза. Зараз він грає так само. Це те, чим всі ми не володіємо. Я пам'ятаю, як ми грали, коли представляли Іспанію на юнацькому рівні. Ми знали: на полі завжди був один гравець, якому в будь-який момент можна віддати м'яч, і він знатиме, що з ним робити. Цим гравцем був Андрес. Він завжди буде приймати правильні рішення. Якщо м'яч у Андреса, можна сказати про себе: "Розслабся, все буде добре".

Він завжди мав цей дар. Я думаю, він повністю відображає сутність Андреса як людини. Інші починають нервувати, напружуватися. Якщо ж йому потрібно швидко взяти м'яч під контроль, він зробить це. Але, здається, у нього завжди більше часу, ніж у інших. В цьому і полягає різниця між просто хорошим гравцем і генієм.

Він ніколи не панікує і завжди робить правильний пас. Для мене велика честь бути дуже маленькою частиною його історії. Іноді я кажу своїм дітям: "Я грав з цією силою силенною!"

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

19 апреля
09:15
Украинская ПВО впервые уничтожила стратегический бомбардировщик Ту-22М3
09:00
"Байер" установил рекордную серию без поражений в топ-5 лигах
08:45
Роман Зозуля: "Недоумки попали в жилой дом в Днепре и скажут, что там жили генералы НАТО"
08:30
Плюс 870 человек и 21 артсистема: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 19.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 19.04.2024
04:37
"Кальяри" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
04:31
"Дженоа" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
02:15
Лига конференций. "Фенербахче" – "Олимпиакос" 1:0 (пен. - 2:3). Видеообзор матча
02:06
Лига Европы. "Марсель" – "Бенфика" 1:0 (пен. - 4:2). Видеообзор матча
01:30
Лига конференций. ПАОК – "Брюгге" 0:2. Видеообзор матча
01:15
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:1. Видеообзор матча
01:05
Лига Европы. "Вест Хэм" – "Байер" 1:1. Видеообзор матча
00:39
Лига Европы. "Аталанта" – "Ливерпуль" 0:1. Видеообзор матча
18 апреля
23:58
Лига конференций. "Лилль" – "Астон Вилла" 2:1 (по пенальти – 3:4). Видеообзор матча
23:44
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
23:42
Официально: Ла Лига удовлетворила просьбу "Реала" о переносе матча с "Реалом Сосьедад"
23:24
Лига конференций. "Фиорентина" – "Виктория" 2:0 (д.в.). Видеообзор матча
23:08
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:0. Голы Джанлуки Манчини и Пауло Дибалы (Видео)
22:57
Лига Европы. "Вест Хэм" – "Байер" 1:0. Гол Майкла Антонио (Видео)
22:48
"Айнтрахт" – "Аугсбург". Анонс и прогноз матча
22:46
Лига Европы. "Аталанта" - "Ливерпуль" 0:1. Гол Мохамеда Салаха (Видео)
22:42
"Карпаты" - "Ингулец": прогноз Виктора Козина
22:29
УЕФА попросили перенести крайний срок утверждения составов на Евро-2024
22:15
"Барселона" готова продать Рональда Араухо за 80 млн евро
Больше новостей
19 апреля
09:15
Украинская ПВО впервые уничтожила стратегический бомбардировщик Ту-22М3
08:45
Роман Зозуля: "Недоумки попали в жилой дом в Днепре и скажут, что там жили генералы НАТО"
08:30
Плюс 870 человек и 21 артсистема: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 19.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 19.04.2024
18 апреля
22:42
"Карпаты" - "Ингулец": прогноз Виктора Козина
22:29
УЕФА попросили перенести крайний срок утверждения составов на Евро-2024
21:44
Первая лига. 5-й тур (второй этап). Анонс матчей
21:13
Чемпионат Украины. "Заря" – "Шахтер" 1:3. Видеообзор матча
21:06
Анатолий Трубин - в "старте" "Бенфики" на матч против "Марселя"
20:58
Александр Сапутин: "Следующий матч с "Шахтером" будет не менее интересным"
20:29
Марино Пушич: "То, как мы отреагировали после счета 1:1 – это хорошая работа"
20:05
Валерий Бондарь: "Судейство? Взгляните на ногу Судакова!"
19:28
Юрий Коваль: "Тренер не может повлиять на объективность людей, которые выходят судить"
19:23
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 18.04.2024
18:30
Младен Бартулович: "Шахтеру" легко играть, когда есть такая помощь арбитров"
18:16
Георгий Судаков: "Позволили "Заре" забить - это будет для нас уроком"
17:55
Комментарий Комитета арбитров УАФ по трактовке судьями отдельных игровых эпизодов матчей 24-го тура УПЛ
17:42
"Заря" – "Шахтер" 1:3. "Джокеры" решают
17:25
"Я даже в "Динамо" столько не бегал": Артем Милевский нашел новую команду
17:10
"Металлист" - Лунину: "Браво, Андрей! В очередной раз ты подтвердил, что являешься одним из лучших голкиперов в мире"
16:10
Дмитрий Михайленко: "Группа, которая досталась сборной на Евро-2024 (U-19), - абсолютно нормальная"
15:55
УАФ предоставила информацию о предварительных результатах независимого аудита - отток активов более 1 млрд грн
15:25
Дмитрий Михайленко: "Реал" переломил многих классных вратарей. Лунин доказал, что он является исключением из правил"
15:10
Александр Рябоконь: "Средние и длинные передачи у Лунина были лучше, чем у защитников "Реала"
Больше новостей
19 апреля
09:00
"Байер" установил рекордную серию без поражений в топ-5 лигах
04:37
"Кальяри" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
04:31
"Дженоа" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
02:15
Лига конференций. "Фенербахче" – "Олимпиакос" 1:0 (пен. - 2:3). Видеообзор матча
02:06
Лига Европы. "Марсель" – "Бенфика" 1:0 (пен. - 4:2). Видеообзор матча
01:30
Лига конференций. ПАОК – "Брюгге" 0:2. Видеообзор матча
01:15
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:1. Видеообзор матча
01:05
Лига Европы. "Вест Хэм" – "Байер" 1:1. Видеообзор матча
00:39
Лига Европы. "Аталанта" – "Ливерпуль" 0:1. Видеообзор матча
18 апреля
23:58
Лига конференций. "Лилль" – "Астон Вилла" 2:1 (по пенальти – 3:4). Видеообзор матча
23:44
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
23:42
Официально: Ла Лига удовлетворила просьбу "Реала" о переносе матча с "Реалом Сосьедад"
23:24
Лига конференций. "Фиорентина" – "Виктория" 2:0 (д.в.). Видеообзор матча
23:08
Лига Европы. "Рома" – "Милан" 2:0. Голы Джанлуки Манчини и Пауло Дибалы (Видео)
22:57
Лига Европы. "Вест Хэм" – "Байер" 1:0. Гол Майкла Антонио (Видео)
22:48
"Айнтрахт" – "Аугсбург". Анонс и прогноз матча
22:46
Лига Европы. "Аталанта" - "Ливерпуль" 0:1. Гол Мохамеда Салаха (Видео)
22:29
УЕФА попросили перенести крайний срок утверждения составов на Евро-2024
22:15
"Барселона" готова продать Рональда Араухо за 80 млн евро
22:01
"Ницца" - "Лорьян". Анонс и прогноз матча
21:59
Хави отменил тренировку "Барселоны" из-за напряженной атмосферы в команде - AS
21:40
"Реал" хочет перенести матч чемпионата Испании перед игрой с "Баварией"
21:26
"Рома" - "Милан": стартовые составы - с Жиру и Лукаку
21:06
Анатолий Трубин - в "старте" "Бенфики" на матч против "Марселя"
Больше новостей
19 апреля
03:30
Ботафого - Атлетико Гоияниенсе: прямая трансляция матча
12:00
Прикарпатье - СК Полтава: прямая трансляция матча
13:00
Карпаты - Ингулец: прямая трансляция матча
19:00
Корона - Радомяк: прямая трансляция матча
19:30
Дженоа - Лацио: прямая трансляция матча
19:30
Эльферсберг - Шальке: прямая трансляция матча
19:30
Нюрнберг - Падерборн: прямая трансляция матча
20:00
Бешикташ - Анкарагюджю: прямая трансляция матча
21:30
Айнтрахт - Аугсбург: прямая трансляция матча
21:30
Тенерифе - Леганес: прямая трансляция матча
21:30
Реджана - Козенца: прямая трансляция матча
21:30
Палермо - Парма: прямая трансляция матча
21:30
Ракув - Гурник: прямая трансляция матча
21:45
Кальяри - Ювентус: прямая трансляция матча
22:00
Атлетик - Гранада: прямая трансляция матча
22:00
Ницца - Лорьян: прямая трансляция матча
22:15
Риу Аве - Арока: прямая трансляция матча
18 апреля
01:00
РБ Брагантино - Васко да Гама: прямая трансляция матча
01:00
Гремио - Атлетико Паранаенсе: прямая трансляция матча
02:00
Жувентуде - Коринтианс: прямая трансляция матча
02:00
Форталеза - Крузейро: прямая трансляция матча
02:00
Палмейрас - Интернасьонал: прямая трансляция матча
02:00
Атлетико Минейро - Крисиума: прямая трансляция матча
03:30
Фламенго - Сан-Паулу: прямая трансляция матча
Больше новостей
19 апреля
04:37
"Кальяри" - "Ювентус". Анонс и прогноз матча
04:31
"Дженоа" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
09:00
Корона - Радомяк: прогноз на матч
02:00
Прикарпатье - СК Полтава: прогноз на матч
18 апреля
23:44
"Атлетик" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
22:48
"Айнтрахт" – "Аугсбург". Анонс и прогноз матча
22:42
"Карпаты" - "Ингулец": прогноз Виктора Козина
22:01
"Ницца" - "Лорьян". Анонс и прогноз матча
12:00
"Вест Хэм" – "Байер". Анонс и прогноз матча
12:00
"Фенербахче" - "Олимпиакос". Анонс и прогноз матча
12:00
"Аталанта" - "Ливерпуль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Рома" - "Милан". Анонс и прогноз матча
12:00
ПАОК - "Брюгге". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Бенфика". Анонс и прогноз матча
17:30
Ботафого - Атлетико Гоияниенсе: прогноз на матч
15:00
Диназ - Хуст: прогноз на матч
15:00
Горняк-Спорт - Подолье: прогноз на матч
15:00
МФК Металлург - Буковина: прогноз на матч
12:00
Фенербахче - Олимпиакос: прогноз на матч
12:00
ПАОК - Брюгге: прогноз на матч
12:00
Марсель - Бенфика: прогноз на матч
12:00
Вест Хэм - Байер: прогноз на матч
09:45
Фиорентина - Виктория: прогноз на матч
09:45
Лилль - Астон Вилла: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →