closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Митець: бути Іньєстою (Розділ 1. Безодня. Частина I)

Митець: бути Іньєстою (Розділ 1. Безодня. Частина I)
Изменить размер a+ a-
7192
11
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Вступне слово

Пролог

Перший тайм

На полі

Розділ 1. Безодня

Я відчував, що знаходився у вільному падінні, все навколо ніби потемніло. І я вирушив до лікаря: "Я так більше не можу".

Андрес Іньєста, літо 2009 року

"Ми шукали причину, яка могла б пояснити його стан. Але пояснення було відсутнє".

Доктор Рікард Пруна, глава медичного штабу "Барселони"

Це не питання необхідності. Я хочу розповісти свою історію.

Хороша ідея. Розповісти свою історію, побачити те, що я пережив, своє життя - все це зібрано в книзі. Це спосіб висловити свою подяку людям, які зіграли істотну роль у моєму житті, які завжди у ньому присутні. Я з тієї категорії людей, які потребують компанії. Щоб себе виразити, я потребую оточення. Щоб люди допомогли мені стати тим, ким я є.

Існують тисячі способів почати цю книгу, тому що траплялися різні ситуації, які, як я думав, були найважливішими у моєму житті. Але я впевнений, що як тільки я почну їх перебирати у пам'яті, на згадку прийдуть інші події. І тоді я буду думати, що зробив помилку. Однак я вирішив почати книгу з однієї з нещодавніх миттєвостей - можливо, тому, що так чи інакше вона завжди присутня тут, ширяє у повітрі.

Я хочу почати з найгіршого моменту. Це не питання днів, місяців або років; це невизначений період в моєму житті - як я не можу ділити матчі на переможні і програшні. Ні, це приблизно той момент, коли я більше не міг побачити світло в кінці тунелю, коли я не бачив шляху, тому що я втратив упевненість у Андресі.

Немов я був на межі, чого раніше і близько зі мною не траплялося; нічого подібного я раніше не відчував. Впевненість керувала моєю кар'єрою, я завжди був упевнений у собі, у своїх здібностях. Впевненість завжди була присутня. Тому коли вона мене покинула, я відчув себе вразливим; відчув себе жертвою, яка злякалася чогось такого, з чим я не зміг би впоратися. Я відчув якийсь фаталізм. Немає нічого складнішого, ніж почуття, що ти - більше не ти. Це страшно.

***

Чорні смуги в житті завжди йдуть за білими. Коли все йде добре, песимісти б'ють на сполох, попереджаючи, що все найскладніше ще попереду. 2009 видався для Андреса чудовим, досягти всього того, чого він досяг, за його словами, було "важко і напружено у зв'язку зі зростанням вимог". Все закінчилося чудово, унікальним і історичним треблом. У 2009 році "Барселона" виграла чемпіонат, Кубок Іспанії і Лігу чемпіонів. Але що потім? .. "Потім раптово - я не знаю, чому - мені стало погано, - говорить він. - В один день я відчув себе зле. І на наступний день, і на наступний. Медики зробили всі тести, які не виявили жодних відхилень, все було в нормі. Але тіло і розум чомусь не були заодно, немов вони вибрали два різних напрямки. Коли ви не можете знайти цей баланс, з'являється занепокоєння. Голова не виглядає свіжою і відпочилою, і в той же час тіло вимагає турботи, особливо це чортове стегно, пошкодження якого ставило під питання мою участь у римському фіналі Ліги чемпіонів; ця травма згодом ще більше погіршилася. Доводиться постійно думати про різні речі. Дивуватися, чому тобі так погано - навіть у спробах переконати себе, що я відмінно проводжу відпустку, або навіть якщо вести себе відповідно.

І проблема зростає, мов снігова куля. З тобою відбувається щось недобре, щось зле, але оточуючі тебе люди цього не розуміють, тому що Андрес, якого вони знають, не є цим Андресом; вони не можуть бачити, що всередині тебе пустота. Це дуже важко".

Літня відпустка пройшов погано. Потім настала черга передсезонної підготовки, яка завжди починається з медичного обстеження. Це звичне явище: гравець стежить за собою, і тому знаходиться у гарному стані. Звичайна справа для Андреса. "Але я не зумів закінчити перше тренування через пошкодження. Насправді це було логічно, після літнього відпочинку, під час якого я відчував, що перебуваю під тиском і напругою, мене обтяжувало буквально все. Було б дивним, якби м'язи після такого літа перебували у нормальному стані. Результати сканування були хорошими, але м'язи були недостатньо міцними, і я пропустив передсезонну підготовку, займаючись в США за індивідуальною програмою. Там був тільки я, а також фізіотерапевт "Барселони" Емілі Рікарт ".

Ніхто не здогадувався, що Андрес сильно страждає - як ніхто не здогадувався про страждання маленького Андреса в "Ла Масії", який знаходився далеко від домівки. Роки по тому він розповів: "Я тримаю все в собі, тому що не люблю обтяжувати інших своїми проблемами. Тому я справляюся з ними самостійно. Але настає момент, коли немає іншого шляху. Деякі тренування я не міг закінчити через дивне почуття, яке в мені вирувало".

В останні кілька днів передсезонної підготовки здалося, здоров’я Іньєсти поліпшується, немов його проблема ось-ось буде вирішена. Здавалося, що відбуваються зміни. "Після трьох місяців після римського фіналу Ліги чемпіонів і оформлення требла я жодного разу не вийшов на поле. У США я не міг тренуватися з першою командою протягом двох місяців, але одного разу, нарешті, лікарі вирішили, що вони визначили причину моєї проблеми. і тоді закипіла робота. Я прогресував і наближався до свого повернення, ліки допомагали.

Саме тоді до мене дійшли ... найгірші новини, які тільки можна собі уявити. Карлес Пуйоль знайшов мене, щоб сказати, що Іван де ла Пенья подзвонив йому з новинами".

"Дані помер".

"Що? Ти впевнений?"

"Я захолонув. Я не міг цього зрозуміти. Я не знав, що робити, що думати. Я не міг у це повірити. Дані, мій друг Дані помер. Як? Навіщо? Цього не може бути..."

Андрес і Даніель Харке, центральний захисник "Еспаньола", пройшли разом крізь вогонь і воду. Вони грали пліч-о-пліч у молодіжній збірній Іспанії; разом їздили на тренування своїх команд. Вони були близькими друзями, і ця дружба тривала з самого дитинства. Вони стільки всього розділили разом.

І тепер Дані помер, ставши жертвою серцевого нападу під час предсезонки "Еспаньола" в Італії.

"Наступні кілька днів були жахливими, - говорить Андрес. - Я відчував, що знаходився у вільному падінні, все навколо ніби потемніло. І я вирушив до лікаря: "Я так більше не можу".

Андрес точно не знає, як назвати цей стан: це не депресія, абсолютно точно не хвороба; а занепокоєння - не зовсім точне визначення. Це почуття не підпадало під жодне опис.

"Я не знаю, як це пояснити, - говорить він. - Але я дізнався, що коли ваші тіло і розум уразливі, і ви відчуваєте, що з вами може щось трапитися, то ви здатні нашкодити собі фізично. Зробити що завгодно. Не знаю, може, це буде звучати занадто пафосно - тут важко підібрати потрібні слова - але я відчував, що прийшов до розуміння того, як можна довести людей до божевілля, зробити щось божевільне, абсолютно непритаманне".

Іньєста знайшов захист і розраду у своїй родині. "Мої батьки, дружина Анна, все ... без них я б ніколи не видужав і не відчув себе добре. Я багато чим їм зобов'язаний. Якщо б вони опинились у такій ситуації, я б вчинив так само. Ніколи не знаєш, що станеться, допоки ти сам не опинишся в такій ситуації".

Сім'я підтримала Андреса, але допомоги їх одних було недостатньо. Іньєста потребував професійної допомоги.

"Іноді досить просто мати можливість пояснити свої почуття, свої статки, вислухати, зрозуміти. Я знайшов те що мені потрібно у барселонських медичних фахівцях, Пепе, Бругуері та Іммі".

Пепе був першим, хто простягнув мені руку допомоги. "Я так більше не можу, - сказав Андрес доктору Пруні, главі медштаба" Барселони ". - Чи можеш ти мені кого-небудь порадити?" В той самий день Пепе прийняв Андреса у своєму будинку. Кількома днями пізніше - Імма. І саме вона була тією людиною, яка порекомендувала Іньєсті звернутися до лікаря Бругуере.

"Моє життя таке, яким є - не більше, не менше, саме так я завжди вважав. Якими б не були твої проблеми, потрібно впоратися з ними самостійно. Все те, що зі мною сталося, всі проблеми, з якими я зіштовхнувся – у смутку та радості - все це повстає з того, як мене виховали, я так вважаю. Я такий, яким я є".

Іньєста тримав все в собі. Але одного разу система дала збій. "Немов моє тіло сказало: "Ось і все. Ти жив, слухаючи інших, а тепер прийшов час вислухати мене. Витратити час на самого себе". Я завжди відчував, що завжди зможу тримати все в собі, все своє життя, як який-небудь супергерой. Я не міг пояснити, чому тепер я відчував всередині порожнечу, без почуття надії, драйву або бажання. Я не міг пояснити, чому ніщо не могло змусити мене відчути себе щасливим. Ви, напевно, здивовані: "Про що він говорить? У нього є все: він грає за "Барселону" і збірну Іспанії, у нього є гроші, він виграв все, всі захоплюються його грою, а люди його поважають". Ви напевно так подумали, і я теж запитую себе про це. І я розумію, що деякі люди не зможуть мене зрозуміти. Але я відчував себе спустошеним. І якщо всередині вас порожньо, вам потрібно якось повернути цю енергію, перезарядитися, знайти для цього спосіб. А якщо не вийде, тоді ви мертві".

Далі буде…

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (11) Все комментарии

Увы и ах, мы вынуждены прикрыть лавочку с дальнейшим переводом книги (она безумно интересная, и в первой главе даже киевское "Динамо" упоминается). Буквально на днях мне стало известно, что российское изд-во "Эксмо" выкупило права на перевод книги, и уже в апреле планирует её издать. Поэтому смысла в дальнейшем переводе особого нет, есть вариант браться за другую книгу. Сейчас мы обсуждаем с начальством вариант с переводом автобиографии Круиффа-Кройфа, которая вышла в конце 2016 года. Насколько мне известно, желание в приобретении прав на русский или украинский никто не выражал.

Ответ на сообщение Никита Черняк

Увы и ах, мы вынуждены прикрыть лавочку с дальнейшим переводом книги (она безумно интересная, и в первой главе даже киевское "Динамо" упоминается). Буквально на днях мне стало известно, что российское изд-во "Эксмо" выкупило права на перевод книги, и уже в апреле планирует её издать. Поэтому смысла в дальнейшем переводе особого нет, есть вариант браться за другую книгу. Сейчас мы обсуждаем с начальством вариант с переводом автобиографии Круиффа-Кройфа, которая вышла в конце 2016 года. Насколько мне известно, желание в приобретении прав на русский или украинский никто не выражал.

Так переводите на украинский.

Шкода, може якусь іншу тоді давайте, якщо є бажання і можливість. Вважаю, що кожен порядний сайт, повинен давати матеріали, на які 95 відсотків народу і не гляне, зате 5 тих, хто справді футбол любить прочитає з задоволенням. Футбольний ексклюзив високої якості, що може не дає рейтингу, зате дає авторам і читачам трохи відволіктись від рутини. Так роблять багато видавництв. Видають попсу для народа і для заробітку, а зароблене частково вкладають у заздалегідь приречені на фінансовий провал книжки, які, проте, вважаються редакцією гідними друку. Ясно, що і біографія Іньєсти частково є попсою, проте не для України, де завдання вирощувати вболівальника футболу не те, що не ставилось ні перед ким, а навіть не приходило нікому в голову. Для того треба займатись речами непопулярними, для рейтингу не завжди помічними. Простіше посадити в студію Вітю Леоненка...

І справді, може українською тоді.

Ответ на сообщение Никита Черняк

Увы и ах, мы вынуждены прикрыть лавочку с дальнейшим переводом книги (она безумно интересная, и в первой главе даже киевское "Динамо" упоминается). Буквально на днях мне стало известно, что российское изд-во "Эксмо" выкупило права на перевод книги, и уже в апреле планирует её издать. Поэтому смысла в дальнейшем переводе особого нет, есть вариант браться за другую книгу. Сейчас мы обсуждаем с начальством вариант с переводом автобиографии Круиффа-Кройфа, которая вышла в конце 2016 года. Насколько мне известно, желание в приобретении прав на русский или украинский никто не выражал.

вам правильно подсказали, укр.мова!

Ответ на сообщение Никита Черняк

Увы и ах, мы вынуждены прикрыть лавочку с дальнейшим переводом книги (она безумно интересная, и в первой главе даже киевское "Динамо" упоминается). Буквально на днях мне стало известно, что российское изд-во "Эксмо" выкупило права на перевод книги, и уже в апреле планирует её издать. Поэтому смысла в дальнейшем переводе особого нет, есть вариант браться за другую книгу. Сейчас мы обсуждаем с начальством вариант с переводом автобиографии Круиффа-Кройфа, которая вышла в конце 2016 года. Насколько мне известно, желание в приобретении прав на русский или украинский никто не выражал.

Так что с укр.языком-то?

Ответ на сообщение 1$=15грн

Так что с укр.языком-то?

Буде українською.

Ответ на сообщение Никита Черняк

Буде українською.

Ну а где "Спасибо" за идею? ;)

Ответ на сообщение 1$=15грн

Ну а где "Спасибо" за идею? ;)

Мы обговаривали в редакции этот вариант на самом деле. Но не ожидали встретить такую поддержку :)

Ответ на сообщение Никита Черняк

Мы обговаривали в редакции этот вариант на самом деле. Но не ожидали встретить такую поддержку :)

первые строки книги очень заинтересовали. и написано хорошо (литературно), и содержание "вкусное"

Ответ на сообщение Никита Черняк

Мы обговаривали в редакции этот вариант на самом деле. Но не ожидали встретить такую поддержку :)

В смысле не ожидали встретить поддержку? Вы сейчас серьёзно?

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

29 марта
15:56
Семен Альтман: "Мы все живы, но пострадали сильно"
15:40
17-летний украинский форвард провел тренировку с "Байером"
15:32
Хаби Алонсо может возглавить "Реал" в 2025 году
15:24
Первая лига. 2-й тур (второй этап). "Левый берег" коллекционирует крупные победы
15:10
В АПЛ – реформируют правила работы болбоев
15:09
Вторая лига. 21-й тур. Неожиданная осечка "Звягеля"
14:55
Источник: Лунин в ближайшее время подпишет новый контракт с "Реалом"
14:31
"Ньюкасл" - "Вест Хэм". Анонс и прогноз матча
14:27
Матч "Оболонь" – "Шахтер" состоится без зрителей
14:21
Даниил Бескоровайный: "Было бы неплохо быстро забить и в Ровно"
13:50
От ракетного обстрела пострадало жилье экс-тренера сборной Украины Альтмана
13:31
"Наполи" - "Аталанта". Анонс и прогноз матча
13:30
Святослав Сирота провел семинар для игроков "Колоса" (U-19) на тему проблематики договорных матчей
13:15
Судейские назначения на 22-й тур УПЛ: на всех матчах будет система ВАР
13:05
Первая лига. "Левый берег" - "Агробизнес". Прямая трансляция
12:55
Роман Михайлов отреагировал на информацию о возрождении ФК "Львов"
12:40
Арсений Батагов: "Украина (U-21) выиграла все шесть матчей из шести и движется в правильном направлении"
12:25
Олег Очеретько: "Мой гол "Азербайджану" (U-21) - это и заслуга партнеров"
12:20
Первая лига. "Карпаты" - "Виктория". Прямая трансляция
12:10
Объявлен состав женской сборной Украины для участия в матчах отбора на Евро-2025 против Косова и Хорватии
12:05
Первая лига. "Подолье" - "Кремень". Прямая трансляция
12:00
"Кадис" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
11:55
Олег Шандрук: "Верес" пытается абстрагироваться от турнирной таблицы и настраивается на "Кривбасс"
11:40
Франческо Баранка покинет пост Главы Комитета этики и честной игры УАФ
Больше новостей
29 марта
15:56
Семен Альтман: "Мы все живы, но пострадали сильно"
15:24
Первая лига. 2-й тур (второй этап). "Левый берег" коллекционирует крупные победы
15:09
Вторая лига. 21-й тур. Неожиданная осечка "Звягеля"
14:27
Матч "Оболонь" – "Шахтер" состоится без зрителей
14:21
Даниил Бескоровайный: "Было бы неплохо быстро забить и в Ровно"
13:50
От ракетного обстрела пострадало жилье экс-тренера сборной Украины Альтмана
13:30
Святослав Сирота провел семинар для игроков "Колоса" (U-19) на тему проблематики договорных матчей
13:15
Судейские назначения на 22-й тур УПЛ: на всех матчах будет система ВАР
13:05
Первая лига. "Левый берег" - "Агробизнес". Прямая трансляция
12:55
Роман Михайлов отреагировал на информацию о возрождении ФК "Львов"
12:40
Арсений Батагов: "Украина (U-21) выиграла все шесть матчей из шести и движется в правильном направлении"
12:25
Олег Очеретько: "Мой гол "Азербайджану" (U-21) - это и заслуга партнеров"
12:20
Первая лига. "Карпаты" - "Виктория". Прямая трансляция
12:10
Объявлен состав женской сборной Украины для участия в матчах отбора на Евро-2025 против Косова и Хорватии
12:05
Первая лига. "Подолье" - "Кремень". Прямая трансляция
11:55
Олег Шандрук: "Верес" пытается абстрагироваться от турнирной таблицы и настраивается на "Кривбасс"
11:40
Франческо Баранка покинет пост Главы Комитета этики и честной игры УАФ
11:20
Первая лига. "Мариуполь" - "Прикарпатье". Прямая трансляция
11:00
Рубен Бараха: "Выход на Евро-2024 должен дать Яремчуку положительную энергию, "Валенсия" должна воспользоваться ею"
10:45
Украинец Бушман продолжил сотрудничество с "Кызылжаром"
10:30
Александр Зинченко: "Не могу поверить, что это мое третье Евро. Чувствую себя немножко старым"
10:15
Георгий Судаков: "Не было бы таких игроков, как Мудрик и Цыганков - не отдал бы ассисты"
10:00
Таллес Бренер: "Рух" хочет взять реванш у ЛНЗ за поражение в первом круге"
09:45
Дмитрий Михайленко: "Мне кажется, что информация о заинтересованности "Севильи" в Пономаренко - преувеличение"
Больше новостей
29 марта
15:40
17-летний украинский форвард провел тренировку с "Байером"
15:32
Хаби Алонсо может возглавить "Реал" в 2025 году
15:10
В АПЛ – реформируют правила работы болбоев
14:55
Источник: Лунин в ближайшее время подпишет новый контракт с "Реалом"
14:31
"Ньюкасл" - "Вест Хэм". Анонс и прогноз матча
13:31
"Наполи" - "Аталанта". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кадис" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
11:30
Не "Ливерпуль" и не "Бавария": известно о ближайших планах Хаби Алонсо
11:00
Рубен Бараха: "Выход на Евро-2024 должен дать Яремчуку положительную энергию, "Валенсия" должна воспользоваться ею"
10:45
Украинец Бушман продолжил сотрудничество с "Кызылжаром"
10:30
Александр Зинченко: "Не могу поверить, что это мое третье Евро. Чувствую себя немножко старым"
10:15
Георгий Судаков: "Не было бы таких игроков, как Мудрик и Цыганков - не отдал бы ассисты"
10:00
"Бенфика" - "Шавиш". Анонс и прогноз матча
09:15
Алексей Михайличенко: "Не удивлен, что Жерсона Родригеса осудили"
28 марта
23:55
17-летний хавбек украинского происхождения тренировался с первой командой "Манчестер Юнайтед"
23:42
Известно, как Рубиалес давил на Эрмосо через ее родственников
23:20
Bild: "Бавария" видит Зидана главным тренером команды
22:56
Испанская студентка потребовала убрать статую Дани Алвеса в его родном городе
22:34
Фелипе Мело: "Алвес и Робиньо должны заплатить за то, что сделали"
22:18
Совладельца "Челси" сместят с должности в 2027 году
21:58
AS: "Реал" может перенести презентацию Мбаппе на август
21:47
"Манчестер Юнайтед" хочет приобрести у "Баварии" Йозуа Киммиха
21:18
Ули Хенесс: "Забрать Алонсо в "Баварию" будет очень сложно, если не невозможно"
21:11
Хави подал в суд сразу двух журналистов
Больше новостей
29 марта
01:00
Нива - Васт: прямая трансляция матча
01:00
ЮКСА - Металлург-2: прямая трансляция матча
12:00
Яруд Мариуполь - Прикарпатье: прямая трансляция матча
12:30
Подолье - Кремень: прямая трансляция матча
13:00
Карпаты - Виктория: прямая трансляция матча
13:00
Чайка - Звягель: прямая трансляция матча
13:00
Белененсеш САД - Фейренси: прямая трансляция матча
13:30
Левый берег - Агробизнес: прямая трансляция матча
14:30
Бристоль Сити - Лестер: прямая трансляция матча
15:00
Миллуолл - Вест Бромвич Альбион: прямая трансляция матча
16:00
Пасуш де Феррейра - Оливейренсе: прямая трансляция матча
17:00
Саутгемптон - Мидлсбро: прямая трансляция матча
17:00
Шеффилд Уэнсдей - Суонси: прямая трансляция матча
17:00
Куинз Парк Рейнджерс - Бирмингем: прямая трансляция матча
17:00
Престон Норт Энд - Ротерхэм: прямая трансляция матча
17:00
Норвич - Плимут Аргайл: прямая трансляция матча
17:00
Халл - Сток Сити: прямая трансляция матча
17:00
Хаддерсфилд - Ковентри: прямая трансляция матча
17:00
Кардифф - Сандерленд: прямая трансляция матча
17:30
Жил Висенте - Фамаликан: прямая трансляция матча
17:30
Тондела - Вилаверденсе: прямая трансляция матча
19:30
Блэкберн - Ипсвич: прямая трансляция матча
20:00
Бенфика - Шавиш: прямая трансляция матча
21:30
Бургос - Эспаньол: прямая трансляция матча
Больше новостей
29 марта
14:31
"Ньюкасл" - "Вест Хэм". Анонс и прогноз матча
13:31
"Наполи" - "Аталанта". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кадис" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
10:00
"Бенфика" - "Шавиш". Анонс и прогноз матча
15:30
Торонто - Спортинг Канзас-Сити: прогноз на матч
15:30
Орландо Сити - Нью-Йорк Ред Буллз: прогноз на матч
15:30
Интер Майами - Нью-Йорк Сити: прогноз на матч
15:30
Ди Си Юнайтед - Монреаль Импакт: прогноз на матч
15:30
Шарлотт - Цинциннати: прогноз на матч
15:00
Локомотив - Кудровка: прогноз на матч
15:00
Кремень-2 - Дружба: прогноз на матч
15:00
Реал-Фарма - Карпаты-2: прогноз на матч
12:30
Эштрела - Спортинг: прогноз на матч
12:00
Уотфорд - Лидс: прогноз на матч
12:00
Лилль - Ланс: прогноз на матч
12:00
Кадис - Гранада: прогноз на матч
28 марта
20:48
"Левый берег" - "Агробизнес": прогноз Виктора Козина
26 марта
12:30
Испания – Бразилия. Анонс и прогноз матча
12:00
Франция – Чили. Анонс и прогноз матча
11:45
Украина – Исландия. Анонс и прогноз матча
11:45
Уэльс - Польша. Анонс и прогноз матча
11:45
Германия - Нидерланды. Анонс и прогноз матча
11:45
Словения – Португалия. Анонс и прогноз матча
11:45
Англия - Бельгия. Анонс и прогноз матча
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →