closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Митець: бути Іньєстою (пролог)

Митець: бути Іньєстою (пролог)
Изменить размер a+ a-
4564
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Вступне слово

"Перешкоди, з якими ми стикаємося, допомагають нам побачити життя з іншого боку і стати сильнішими"

Римський Імператор Марк Аврелій

Якщо ви загуглите ім'я "Андрес Іньєста" і прочитаєте текст, то напевно вам здасться, що ви вже знаєте про мене все. Вам, а також тисячам інших миттєво відкриються всі відомості про моє життя. Як ви вважаєте. Насправді ж ця інформація далеко не повна. Є багато історій, про які я хочу розповісти. Я вірю у стару приказку, що кожен повинен стати батьком, посадити дерево і написати книгу. На щастя, у мене є дочка і син; моя футбольна кар'єра завжди буде асоціюватися з деревом, яке виросло на майданчику у Фуентеальбільї; тому залишається одна лише книга, "Митець".

За що б я не бралася, я ставлюся до цього дуже серйозно. Якщо я вирішив щось зробити, то це тому, що я дійсно вважаю це за необхідне - не заради чогось і не заради власної вигоди. Тому я написав цю історію з тими переконаннями, пристрастю і рішучістю, які я відчуваю під час гри або під час перебування разом зі своєю сім'єю. Я хотів, щоб цей текст був "зшитий на замовлення". Я хотів, щоб все вийшло так, як я собі це уявляв. Я хотів, щоб історія мала форму і зміст, а не просто потік почуттів і спогадів. І для цього я потребував допомоги людей, які дуже добре мене знають, і які могли б пояснити мої почуття; люди, які знайомі з моєю кар'єрою і які в змозі висловити думки, записувати які я почав ще в травні 2012 року.

Ця книга зайняла так багато часу, тому що я не хотів вганяти себе в рамки певних термінів або пов'язувати її вихід у світ з якимось конкретним моментом своєї кар'єри - з "Барселоною" або збірною Іспанії. Причини були особистими, а не комерційними.

Історія, яку я хочу розповісти, повинна бути правильно розказана тими, хто погодився допомогти написати мені цю книгу. В особі Маркоса Лопеса і Рамона Бєси я знайшов двох людей, яким можу довірити зведення своєї історії; двох журналістів, які знають мою кар'єру в "Барселоні" і збірній Іспанії, і які добре знаються на предметі. Це не якісь там наймані письменники і стенографісти, а справжні професіонали, до того ж довірені. Це ті хлопці, яких я знаю вже довгі роки; хлопці яким я можу розповісти все "без купюр", без сорому і боязні - знаючи, що весь отриманий матеріал буде використаний правильно; хлопці, які схвалені всіма, хто сприяв написанню цієї книги.

Я не знаю нікого, хто підійшов би на роль письменника цієї книги краще, аніж Маркос Лопес, гарний працьовитий журналіст і просто чудова людина. Його дуже добре доповнює Рамонс Бєса - хлопець, який завжди прагне розібратися в справі, задати розповіді тон і стиль. Утрьох ми об'єдналися в команду, за однієї умови - ми будемо писати книгу без посередників і не здамо її до друку допоки вона не буде написана у повному обсязі. Переговори з видавцями були доручені Пере Гвардіолі і Жоелю Боррас. Зрештою, Hachette і Malpaso придбали на роботу всі права. Нам також пощастило роздобути перекладачів з іспанської на англійську, Сіда Лоу і Піта Дженсона, двох нерозлучних друзів, а також Малкольма і Хуліана в якості редакторів на іспанську та каталонську мови, чий внесок у редагування і вдосконалення книги був вирішальним.

Збираючи свою історію по шматочках, я неминуче про когось забув, і, можливо, деякі читачі скажуть, що в книзі замало критики, або що я не згадав деяких персонажів. Але я хочу запевнити: це саме та книга, яку я хотів. Це моя книга; мені вирішувати про її склад, а не моїм співробітникам, які, я впевнений, зробили б суттєві зміни, відштовхуючись від власних уподобань. Я хотів пояснити своє розуміння речей, або, якщо забажаєте, своє ставлення до певних речей, а також те, як мої знайомі бачать мене збоку. Я розібрав своє життя по поличках, по главам - аби читачеві було легше простежити всю історію. Мова про написання роману не йшла, тільки про журналістське оповідання - про моє життя і кар'єру.

Мені майже нічого сказати (хоча для багатьох це може бути цікаво) про свої почуття, які добре відомі і розписані в інших місцях. Я маю на увазі повсякденне життя і свої звички. Не секрет, що мені подобається проводити час зі своєю сім'єю, перебувати поруч з Анною, Валерією і Паоло Андреа, а також зі своїми батьками і сестрою Марібель. У мене немає можливості часто вибиратися в селище, але я люблю проводити дорогоцінний час зі своїми дідусем та бабусею; зі своїм дядьком Андресом, разом з яким я бігаю перед передсезонною підготовкою; а також з іншими своїми родичами, хоча деякі з них живуть далеко, в Альмерії і на Мальорці. Мені подобається відвозити і забирати Валерію зі школи, бачачи її заразливу посмішку. Мені подобається проводити час зі своїм маленьким терором Паоло Андреа. І я люблю перебувати поруч з Анною. Якщо у нас виходить, раз на тиждень ми намагаємося вибратися кудись разом - на прогулянку, або в який-небудь ресторан. Іноді ми ходимо в кіно. Музика? "Estopa" як і раніше моя улюблена група - мені подобається як їх музика, так і самі хлопці. Крім цього я у боргу перед Алексом де Гуіріором, який створює для мене компіляції з різних стилів - чи то реггетон, хаус або іспанська попса; тому в моєму розпорядженні завжди є вибір. І, звичайно, як спортсмен, який стежить за собою, я люблю іноді подрімати - щоб залишатися бадьорим.

Однак у мене ніколи не було намірів писати книгу про всі ці повсякденні речі. Замість цього я хотів розповісти про свою пристрасть до гри. Про пристрасті, яку відчуваю з самого дитинства. Маркос і Рамон періодично нагадують мені про те, що я був хлопчиком без повноцінного дитинства. Усвідомлюючи це, я хотів повернути це дитинство за допомогою розповіді про нього; хотів спробувати дати зрозуміти, що я дуже пишаюся цим маленьким хлопчиком. Всілякі неприємності і складності траплялися як в дитинстві, так і вже тоді, коли я виріс - наприклад, в місяці, які передували чемпіонату світу в Південній Африці. Але я спробував пояснити їх якомога щиро - наскільки я їх розумів, не замислюючись над тим, як правильно викласти їх на папері.

Звичайно, переїжджати з Фуентеальбільї до "Ла Масії" було непросто. Мені знадобився рік, щоб звикнути і влаштуватися на новому місці. Але, врешті-решт, я обзавівся власним місцем у бібліотеці, власною кімнатою, власним гардеробом і іншими власними речами, включаючи солодощі. Я любив торти, які приносили мені батьки, а також бісквіти, які приносила бабуся Жорді Месальеса; перед сном ми завжди занурювали ці смаколики у шоколадне молоко. Скільки чудових спогадів нахлинули! Одне з них особливе для моєї сім'ї - коли директор "Ла Масії" Жоан Сезар Фаррес обрав мене у якості хлопчика, який мав зустріти на ресепшені Папу Іоанна Павла II, котрий приїхав на святкування сторіччя "Барселони". Моя мама купила мені новий костюм, немов це було моє перше причастя.

Час від часу я відчуваю необхідність повернутися в Фуентеальбільї. Ось де справжній будинок, мій будинок. Тут знаходиться велика частина моєї родини, сусіди, наш виноградник, люди з села, які живуть тут все своє життя і які спостерігали за моїм ростом і становленням. Я люблю згадувати, звідки я родом, люблю, говорити, звідки я потрапив в "Барселону". Часом я люблю копатися в своїх почуттях. Потрібно знати, як піклуватися про своїх близьких: про Анну, моїх дітей, моїх батьків, мою сестру Марібель. Нам слід знати, як доглядати за людьми, які нас оточують - щоб не відчувати себе на самоті. Хоча всі ми час від часу шукаємо притулок саме у ній.

Я не такий вже і тихоня, яким люди мене вважають. Неправда, що під час матчів я ніколи не лаявся або ніколи не брав участі в бійках. Мої знайомі якось навіть звинувачували мене в тому, що я суну ніс не в свої справи і вимагаю, аби усе було по-моєму. Але я радий, коли інші говорять, що я знаю, як зблизити сім'ю в потрібний час в правильному місці. Я дуже впертий і тому, природно, обурююся проти будь-кого, хто говорить мені, що я не можу дозволити собі бажане.

Також я дуже вдячний чоловік, і я хочу, щоб ви побачили це в книзі. Я вдячний всім, з ким працював у збірній Іспанії і всім, з ким я ріс і вчився, коли починав у Альбасете. Я вдячний своїй сім'ї і "Барсі". Я не збираюся виділяти директорів і президентів. Я вважаю за краще висловити свою подяку клубу в цілому, включаючи всіх директорів, які там працювали. Кращий спосіб продемонструвати свою прихильність до клубу - поважати цю футболку і бути хорошим партнером по команді, постійно віддавати всього себе на полі, і завжди представляти "Барсу" з вірністю і гідністю. Ось що я відчуваю з першого дня, навіть коли я був простим хлопчиком, що подає м'ячі за величезними рекламними щитами, що заважали мені спостерігати за своїми героями на полі. Ніщо не мотивує мене більше, ніж можливість представляти свій клуб і свою країну настільки успішно, наскільки це можливо.

Я дуже поважаю свою професію. Я поважаю своїх товаришів по команді і своїх суперників. І я поважаю уболівальників. Моя відданість чиста, і я намагаюся нікого не обманювати. Мені подобається, що вболівальники мене аплодують - не з ввічливості, а через свої почуття. Коли ти знаєш, що віддав всі сили і нікого не підвів, це найкраще почуття, яке може бути у гравця.

Ця книга - ще один доказ того, що мені потрібно висловитися, підтвердити свої рішення; як то написано на табличці біля входу в наш будинок: "Перешкоди, з якими ми стикаємося, допомагають нам побачити життя з іншого боку і стати сильніше". Часом нам потрібно розблокувати себе. Але це можливо лише у тому випадку, якщо ми спочатку зрозуміємо, що ми заблоковані.

Моя пристрасть до футболу завжди була моєю рушійною силою, і зараз я як ніколи розумію, як сильно мені пощастило бути капітаном і мати можливість насолоджуватися свідченнями людей, які допомогли мені насолоджуватися життям, яке склалося так, щоб я міг присвятити себе улюбленій справі і стати тим , ким я хотів стати. У кращій команді світу. Це привілей. Немає нічого кращого, ніж виконати свою роботу, отримати за неї визнання, а потім подякувати у відповідь. Подібного не купиш ні за що у світі. Ми завоювали стільки трофеїв, виграли за шість років два требла, і як і раніше хочемо вигравати. Наскільки неймовірним це б не здавалося, але прагнення до успіху не змінилося.

Маркос і Рамон часто просили мене пояснити, що я відчуваю, перебуваючи в оточенні шести-семи суперників; чи схожий мій стиль гри на стиль Роджера Федерара, головними рисами якого є швидкість і синхронність рухів. Але найбільше мене схвильовує те, коли вони говорять, що одним помахом пера можуть відобразити в мені багато з якостей, які повинні бути притаманні кожному сильному гравцеві: швидкість прийняття рішень; якість пасу; вміння уповільнювати, прискорювати, зупиняти; вміння "відрізати" суперників першим пасом; або вміння змінювати напрямок. Навіть не знаю що сказати. Я б надав перевагу, щоб про це говорили інші.

Звичайно, я вважаю, що необхідно мати хорошу техніку, інтуїцію, знати, як знайти пробоїни, і бути в змозі вести команду за собою в атаку - це очевидна ознака, що є у тебе впевненість у своїх партнерах; цими навичками ти змушуєш суперника відступати. Деякі кажуть, що мій секрет полягає в перших десяти метрах, які я долаю з початком руху. Інші кажуть, що я пожертвував дитячої звичкою забивати м'ячі заради вміння покриття величезні ділянки поля. Я не знаю. Як я вже сказав, я просто роблю те, що для мене природно. Якби я народився заново, то грав би так само. Коли я виходжу на поле, то більш-менш знаю, як увійду у гру; у мене є безпосереднє відчуття темпу гри і того, як вона буде розвиватися. Іноді напередодні матчів я навіть відчуваю, що відбудеться у самій грі. Я чітко уявляю собі події, і потім вони трапляються - так, як я собі і уявляв. Деякі речі, про які я ніколи не думав, я роблю інтуїтивно. Мій мозок працює дуже швидко. Моя мама каже, що іноді він працює настільки швидко, що ось-ось вибухне - ось точне визначення Лухан.

Сімейка Іньєсти-Лухан - уперта і сувора. Ми робочі, а спорт, врешті-решт, подібний до життя: в ньому не можна здаватися, і, навпаки, потрібно щодня боротися, залишаючись вірним своїм принципам. У цій книзі я хотів нагадати собі про це. Щоб побачити роки, прожиті як людиною і футболістом-професіоналом, і записати їх на сторінки книги, яка говорить голосами тих, хто допомагав мені; при співучасті тих, хто приміряв на себе роль суддів моєї роботи і мого щоденного існування, Маркоса і Рамона.

Я хочу висловити щиру подяку всім, хто так чи інакше витратив протягом чотирьох років свій час, який знадобився для написання цієї книги. Я ніколи не претендував на те, щоб бути "всесвітньою спадщиною", як колись називали мене тренер Луїс Енріке (я ніколи не зможу віддячити йому за подібне визначення). Мені не потрібні індивідуальні нагороди, яких у мене немає. Також я більше не відчуваю необхідності доводити самому собі що-небудь. Я всюди почуваю себе чудово - чи то в Барселоні, або ж у Фуентеальбільї; граючи за "Барсу" або за збірну Іспанії; чи то в Каталонії, в Ла-Манчі, в Іспанії, або у будь-якому іншому місці.

Я вважаю себе громадянином світу, якому пощастило насолоджуватися прихильністю людей. Саме цим людям я хочу розповісти цю історію; історію, якої немає в Google. Моє життя, розказане мною і тими, хто знає мене краще за все. Сподіваюся, вам сподобається те, як я це зробив. Мені буде дуже приємно, якщо люди отримають від прочитання цієї книжки таке ж задоволення, яке отримують від перегляду моєї гри. З повною відповідальністю заявляю: в цю працю я вклав стільки ж захоплення і відданості, скільки вкладаю, коли виходжу на поле у чудових футболках "Барселони" або збірної Іспанії. Прийнамні таким був мій намір.

Дякую.

Андрес

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

19 марта
00:48
Михаил Мудрик: "Хочу на Олимпиаду. Надеюсь, "Челси" отпустит"
00:33
Георгий Судаков: "Если не станем чемпионами, "Шахтер" может не отпустить на Олимпиаду"
00:10
Контрольный матч. "Оболонь" – "Лесное" 3:1. Видеообзор
18 марта
23:58
"Брюгге" объявил об увольнении Ронни Дейлы с должности главного тренера
23:37
Сборная Украины – в полном составе. Разбор Боснии
23:34
На войне погиб болельщик "Динамо" Иван Фесенюк
23:16
В сборной Бразилии спустя 10 лет появился психолог
23:04
Судаков и Мудрик ответили на вопросы Седан: футбол Реброва, Стерлинг, Босния и "Кто я?"
22:47
Стерлинг извинился перед болельщиками за неудачную игру против "Лестера"
22:24
Коммерческий директор "Днепра-1": "До конца чемпионата никого продавать не будем"
22:18
Маурисио Почеттино: "Болельщикам нужно больше доверять нам, мы строим новый "Челси"
22:10
Александр Сваток: "Предложение с МЛС? Без комментариев"
22:05
Защитник "Милана" получил очередную тяжелую травму
21:49
Нападающий дортмундской "Боруссии" хочет покинуть клуб в конце сезона
21:36
Восьмая попытка "сине-желтых" – от Хорватии до Боснии и Герцеговины
21:28
Известно, кто заменит Гризманна в мартовских матчах сборной Франции
21:18
"Бавария" готова продать Киммиха летом
20:57
Юрий Вирт: "Для меня сейчас номер один в сборной – Андрей Лунин"
20:34
Виктор Вацко: "Еще одним голкипером "Шахтера" интересуются в Европе"
20:03
Источник: "Участие Виктора Цыганкова в матче против Боснии маловероятно"
19:58
Дарвин Нуньес не сыграет за сборную Уругвая в марте
19:51
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 18.03.2024
19:47
Судаков – самый дорогой в УПЛ по версии Transfermarkt. Топ-5 - гегемония "Шахтера"
19:44
Официально: Игор Тудор – главный тренер "Лацио"
Больше новостей
19 марта
00:48
Михаил Мудрик: "Хочу на Олимпиаду. Надеюсь, "Челси" отпустит"
00:33
Георгий Судаков: "Если не станем чемпионами, "Шахтер" может не отпустить на Олимпиаду"
00:10
Контрольный матч. "Оболонь" – "Лесное" 3:1. Видеообзор
18 марта
23:37
Сборная Украины – в полном составе. Разбор Боснии
23:34
На войне погиб болельщик "Динамо" Иван Фесенюк
23:04
Судаков и Мудрик ответили на вопросы Седан: футбол Реброва, Стерлинг, Босния и "Кто я?"
22:24
Коммерческий директор "Днепра-1": "До конца чемпионата никого продавать не будем"
22:10
Александр Сваток: "Предложение с МЛС? Без комментариев"
21:36
Восьмая попытка "сине-желтых" – от Хорватии до Боснии и Герцеговины
20:57
Юрий Вирт: "Для меня сейчас номер один в сборной – Андрей Лунин"
20:34
Виктор Вацко: "Еще одним голкипером "Шахтера" интересуются в Европе"
20:03
Источник: "Участие Виктора Цыганкова в матче против Боснии маловероятно"
19:51
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 18.03.2024
19:47
Судаков – самый дорогой в УПЛ по версии Transfermarkt. Топ-5 - гегемония "Шахтера"
18:59
В Доме футбола прошло первое заседание Ассамблеи регионов УАФ
18:44
Эмиль Мустафаев получил дебютный вызов в сборную Азербайджана
17:00
"Они базируются в Сараево, чтобы иметь возможность веселиться и пить" - фанаты сборной Боснии и Герцеговины о своей команде
15:15
Илья Забарный: "Чем подкупает АПЛ, так это тем, что каждый матч как финал"
14:59
Георгий Бущан: "Была открытая тренировка сборной - приезжали люди из Украины" (Видео)
14:29
Киевское "Динамо" вернулось к тренировкам – без 17 игроков
14:15
Николай Шапаренко: "Ребров предоставил мне шанс"
14:01
Трио новичков винницкой "Нивы" - вратари
13:55
В "Буковине" закладывают рекордный бюджет
13:40
Фонд "Трибуна Героев" и "Кривбасс" провели Матч Памяти в честь погибших фанатов криворожского клуба
Больше новостей
18 марта
23:58
"Брюгге" объявил об увольнении Ронни Дейлы с должности главного тренера
23:16
В сборной Бразилии спустя 10 лет появился психолог
22:47
Стерлинг извинился перед болельщиками за неудачную игру против "Лестера"
22:18
Маурисио Почеттино: "Болельщикам нужно больше доверять нам, мы строим новый "Челси"
22:05
Защитник "Милана" получил очередную тяжелую травму
21:49
Нападающий дортмундской "Боруссии" хочет покинуть клуб в конце сезона
21:36
Восьмая попытка "сине-желтых" – от Хорватии до Боснии и Герцеговины
21:28
Известно, кто заменит Гризманна в мартовских матчах сборной Франции
21:18
"Бавария" готова продать Киммиха летом
19:58
Дарвин Нуньес не сыграет за сборную Уругвая в марте
19:44
Официально: Игор Тудор – главный тренер "Лацио"
19:31
Бруну Фернандеш – о вручении желтых карточек за празднование голов: "Это надо изменить"
19:16
"Ювентус" не спешит увольнять Массимилиано Аллегри из-за размера компенсации
18:44
Эмиль Мустафаев получил дебютный вызов в сборную Азербайджана
18:29
Пилот Формулы-1 стал совладельцем футбольного клуба "Версаль"
18:15
Габриэль Магальяес не примет участия в мартовских матчах сборной Бразилии
18:00
Фанаты мадридского "Атлетико" сожгли футболку Жоау Фелиша (Видео)
17:46
Игор Тудор станет новым главным тренером "Лацио"
17:30
Дитмар Хаманн: "Нагельсманн вынужден пойти на радикальный шаг на последние международные матчи"
17:15
Дидье Дешам: "У Гризманна есть проблемы"
17:00
"Они базируются в Сараево, чтобы иметь возможность веселиться и пить" - фанаты сборной Боснии и Герцеговины о своей команде
16:46
"Милан", "Реал" и "Бавария" планируют трехстороннее соглашение по обмену левыми защитниками
16:30
"Ноттингем Форест" будет лишен четырех очков в чемпионате Англии - The Guardian
16:15
АПЛ решительно осудила поведение фанатов на матче Кубка Англии "Манчестер Юнайтед" – "Ливерпуль"
Больше новостей
18 марта
21:30
Андорра - Аморебьета: прямая трансляция матча
22:15
Вилаверденсе - Белененсеш САД: прямая трансляция матча
17 марта
01:15
Атланта Юнайтед - Орландо Сити: прямая трансляция матча
02:30
Нэшвилл - Шарлотт: прямая трансляция матча
02:30
Миннесота Юнайтед - Лос-Анджелес: прямая трансляция матча
02:30
Спортинг Канзас-Сити - Сан-Хосе Эртквейкс: прямая трансляция матча
02:30
Хьюстон Динамо - Портленд Тимберс: прямая трансляция матча
02:30
Даллас - Ванкувер Уайткэпс: прямая трансляция матча
02:30
Остин - Филадельфия Юнион: прямая трансляция матча
04:30
Лос-Анджелес Гэлакси - Сент-Луис Сити: прямая трансляция матча
12:30
Ризеспор - Газиантеп: прямая трансляция матча
13:00
Черноморец - Верес: прямая трансляция матча
13:00
Спортинг - Варзим: прямая трансляция матча
13:00
Фейренси - Порту II: прямая трансляция матча
13:15
Волендам - АЗ: прямая трансляция матча
13:30
Ювентус - Дженоа: прямая трансляция матча
13:30
Корона - Погонь: прямая трансляция матча
14:00
Брест - Лилль: прямая трансляция матча
14:30
Сент-Трюйден - Брюгге: прямая трансляция матча
14:30
Карлсруэ - Магдебург: прямая трансляция матча
14:30
Гамбург - Веен: прямая трансляция матча
14:30
Герта - Шальке: прямая трансляция матча
14:45
Челси - Лестер: прямая трансляция матча
15:00
Севилья - Сельта: прямая трансляция матча
Больше новостей
18 марта
00:36
Чемпионат Франции."Монпелье" – ПСЖ 2:6. Видеообзор матча
11:30
Андорра - Аморебьета: прогноз на матч
17 марта
12:00
"Атлетико" – "Барселона". Анонс и прогноз матча
11:45
"Интер" - "Наполи". Анонс и прогноз матча
11:45
"Монпелье" – ПСЖ. Анонс и прогноз матча
11:05
"Черноморец" - "Верес". Анонс и прогноз матча
11:00
ПСВ - "Твенте". Анонс и прогноз матча
10:01
"Атлетико" – "Барселона": рискованная ставка на "низ"
10:00
"Каса Пиа" - "Бенфика". Анонс и прогноз матча
09:46
"Интер" - "Наполи": прогноз Sports Mole
09:30
"Райо Вальекано" – "Бетис". Анонс и прогноз матча
09:30
"Трабзонспор" - "Фенербахче". Анонс и прогноз матча
09:00
"Аталанта" - "Фиорентина". Анонс и прогноз матча
12:30
Спортинг - Боавишта: прогноз на матч
11:45
Монпелье - ПСЖ: прогноз на матч
11:00
ПСВ - Твенте: прогноз на матч
10:00
Нью-Ингленд Революшн - Цинциннати: прогноз на матч
10:00
Каса Пиа - Бенфика: прогноз на матч
09:30
Вестерло - Генк: прогноз на матч
09:30
Трабзонспор - Фенербахче: прогноз на матч
09:30
Сарагоса - Эспаньол: прогноз на матч
09:30
Эльче - Альбасете: прогноз на матч
09:30
Райо Вальекано - Бетис: прогноз на матч
09:30
Серкль Брюгге - Моленбек: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →