closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Іван Кузьменко: "Це не проста рядова перемога, це довгоочікуване підтвердження потужності футболу на Олександрійщині"

Іван Кузьменко: "Це не проста рядова перемога, це довгоочікуване підтвердження потужності футболу на Олександрійщині"
Изменить размер a+ a-
2122
0

Завершився чемпіонат Кіровоградської області з футболу. Змагання зберігали інтригу до останнього туру, який і назвав ім’я чемпіона. Перед заключними матчами у двох команд - "УкрАгроКому" (Головківка) і "Технополя" (Кропивницький) була однакова кількість очок – 26. Головківці вдома приймали "Олімпік" (Кропивницький), а футболісти з обласного центру у гостях зустрічалися з ФК "Новоукраїнка", який вже забронював собі "бронзу" чемпіонату. У підсумку - "УкрАгроКом" не залишив жодних шансів супернику – 11:0, а "Новоукраїнка" несподівано для всіх звела поєдинок з "Технополем" унічию (2:2). Такі результати означали, що "УкрАгроКом" - чемпіон області, "Технополь" - срібний призер.

Про те, яким був сезон для "УкрАгроКому" говоримо зі спортивним директором клубу Іваном Кузьменком.

- Іване Сергійовичу, поділіться своїми враження від сезону?

- Якщо чесно, то очікували, що буде трохи легше. Тому від того, що було важко, ця перемога має більшу цінність та значення. Я задоволений сезоном та діями наших футболістів. Перемога "УкрАгроКому", який вдалося відродити спільними зусиллями на початку 2018 року, для нас дуже важлива. Це не проста рядова перемога, це довгоочікуване підтвердження потужності футболу на Олександрійщині. До слова, вже відбулося урочисте нагородження команди. Ця подія відбулася 20 жовтня в Олександрії, у присутності очільника Приютівської ОТГ Андрія Коломійцева, голови Кіровоградської обласної федерації футболу (КОФФ) Віктора Безсмертного, його заступника Андрія Скрипки, голови федерації футболу Олександрійського району Юрія Котова, голови комітету арбітрів Олександрії Валерія Кошеленка.

Іван Кузьменко: "Це не проста рядова перемога, це довгоочікуване підтвердження потужності футболу на Олександрійщині" - изображение 1

Читайте також: "УкрАгроКом" - чемпіон Кіровоградської області

- Лише заключний тур визначив, що цього сезону "УкрАгроКом" - найсильніша команда Кіровоградщини. За рахунок чого вашій команді вдалося фінішувати вище вашого основного конкурента ФК "Технополь"?

- На мою думку, в "УкрАгроКому" було все-таки більше бажання перемогти. Як-не-як, а ми вісім років не вигравали чемпіонат. Можна сказати, що скучили за великими перемогами. В потрібний момент наші футболісти знайшли свою гру. Також вважаю, що клас наших гравців вищий, ніж у "Технополя".

- Кого відзначите з футболістів за підсумками сезону?

- Про когось говорити окремо не особливо хочеться. Виокремити лише можу нашого літнього новачка, легенду олександрійського футболу - Олега Турчиненка, який прикладом свого професіоналізму та невтомним бажанням перемагати надихав партнерів не зупинятися в жодному випадку та в кожному матчі боротися лише за перемогу. Також відзначу всю команду, всі – молодці. Команда діяла, як монолітний колектив, всі старалися і викладалися на сто відсотків, а то і більше.

Іван Кузьменко: "Це не проста рядова перемога, це довгоочікуване підтвердження потужності футболу на Олександрійщині" - изображение 2

- Цей сезон команда починала на чолі з Романом Андрієнком, але по ходу сезону на тренерському містку його замінив Антон Оганесов. З чим була пов’язана зміна тренера?

- До Романа Леонідовича немає жодних претензій, як до професіонала своєї справи. Але, на жаль, колектив не зміг знайти з ним спільну мову. Тому керівництво клубу вирішило призначити головним тренером 38-річного Антона Оганесова. Антон В’ячеславович , до слова, є діючим гравцем, найкращим бомбардиром "УкрАгроКому". Він має неабиякий досвід виступів на професіональному рівні, свого часу Оганесов пограв за вінницьку "Ниву", кіровоградську "Зірку", клуби Білорусі, Казахстану та Росії. У тренерській роботі йому допомагає Анатолій Нор.

Читайте також: Турнірна таблиця чемпіонату Кіровоградської області

- У наступному сезоні Антон Оганесов залишиться наставником "УкрАгроКому" ?

- Так. Антону В’ячеславовичу вдалося виконати поставлену на сезон задачу, тож і в подальшому ми розраховуємо на його тренерський хист.

- У першому колі за "УкрАгроКом" виступав Юрій Штурко, який тривалий період часу грав на найвищому рівні ("Металург" (Запоріжжя), "Кривбас" (Кривий Ріг), "Зірка" (Кривий Ріг). Проте у другій половині чемпіонату він був уже в заявці ФК "Кривий Ріг". Чому не вдалося втримати цього відомого гравця?

Іван Кузьменко: "Це не проста рядова перемога, це довгоочікуване підтвердження потужності футболу на Олександрійщині" - изображение 3

- Дійсно, вболівальники насамперед пам’ятають Юрія, як футболіста клубів Прем`єр-ліги, в яких він був на провідних ролях. В "УкрАгроКом" його запрошував Роман Андрієнко. Натомість новий тренерський штаб не бачив Юрія Штурка у своїх ігрових схемах.

-Назвіть найяскравіший і найневдаліший матч чемпіонату.

- Нам вдалася домашня гра проти "Технополя". Перемогли 3:2, але рахунок мав би бути значно більшим, ми не реалізували багато стовідсоткових моментів. Невдало зіграли виїздний матч проти того ж "Технополя". Хоча поєдинок і завершився внічию(2:2), але наша команда не була схожа сама на себе. Не задоволений я і якістю гри у матчі проти "Інгулу" (Первозванівка). "УкрАгроКом" переміг (1:0), але це була бліда, непритаманна для нашої команди, гра.

- Яким був цьогорічний рівень чемпіонату області?

- Цього сезону чемпіонат був досить непростим, за чемпіонство йшла відчайдушна боротьба до останнього туру. Втім, загальний рівень чемпіонату два-три роки тому був сильнішим.

Іван Кузьменко: "Це не проста рядова перемога, це довгоочікуване підтвердження потужності футболу на Олександрійщині" - изображение 4

- Що скажете про рівень суддівства на Кіровоградщині?

- У нашого клубу особливих питань до "людей у чорному" впродовж цього чемпіонату не виникало.

- Цього сезону "УкрАгроКом" взяв участь у Кубку України серед аматорів. На попередньому етапі головківці здолали СК "Чорнянка-Агроспорт" (1:0, 1:1), а в 1/16 фіналу поступилися "Таврії" (Новотроїцьке) - 1:3, 1:6. Як оцінюєте виступ команди у Кубку?

- Це був наш перший подібний досвід. Майже всі гравці команди вперше в своїй кар’єрі зіграли на такому рівні. Отримали дуже непоганий урок. Об’єктивно "Таврія" на сьогодні сильніша за "УкрАгроКом". Що стосується СК "Чорнянка-Агроспорт", то за рівнем майстерності я поставив би цю команду в один ряд із "Технополем".

- Чи відомий план підготовки на наступний сезон?

- До нового року команда відпочиватиме, рішення щодо плану підготовки прийматимемо у середині січня.

- Які зміни плануються у команді?

- Про це говорити ще зарано. Кадрова ситуація в "УкрАгроКомі" проясниться у січні.

Іван Кузьменко: "Це не проста рядова перемога, це довгоочікуване підтвердження потужності футболу на Олександрійщині" - изображение 5

- У 2018 році "УкрАгроКом" дебютував у Кубку України серед аматорів. Чи існує ймовірність того, що наступного сезону ми побачимо головківську команду в аматорському чемпіонаті України?

- Щось конкретно відповісти вам по цьому питанню я не можу. Єдине скажу, що планів на наступний сезон у нас дуже багато.

Довідка

ФК "УкрАгроКом" (с. Головківка, Олександрійський р-н) свого часу стрімко пройшов шлях від новачка обласної першості Кіровоградщини до міцного середняка першої ліги чемпіонату України. Клуб було засновано у 2008 році за ініціативи керівництва групи-компаній "УкрАгроКом", найбільшого аграрного підприємства області.

Вже наступного сезону футболісти з Олександрійщини завоювали свій перший титул – Кубок Кіровоградської області. У 2010 році "УкрАгроКом" став обласним чемпіоном, змагається у чемпіонаті і Кубку України серед аматорів. 20 червня 2011 року рішенням Центральної Ради ПФЛ "УкрАгроКому" надано професіональний статус. За місяць головківці провели перший матч на професіональному рівні. У поєдинку першого попереднього етапу Кубка України вони вдома здолали краматорський "Авангард" 2:1 і пройшли до наступного етапу, де програли в додатковий час запорізькому "Металургу". У липні 2011 року "УкрАгроКом" зіграв перший матч у чемпіонаті України серед команд другої ліги. Удома головківці перемогла хмельницьке "Динамо" з рахунком 3:0. Перший гол за "УкрАгроКом" в чемпіонатах України забив Андрій Вдовіченков. В тому сезоні команда посіла 5-те місце серед 14 колективів у групі "А".

Наступного сезону "УкрАгроКом" став переможцем другої ліги групи "Б" і отримав право в сезоні 2013/2014 виступати в першій лізі чемпіонату України. Свій дебют у першому дивізіоні команда завершила на високому восьмому місці. Велика роль у появі і становленні "УкрАгроКому" належала керівникам клубу – Анатолію Кузьменку, Сергію Кузьменку, Віталію Згамі, головному тренеру команди Юрію Гурі. Після завершення сезону 2013/2014 ФК "УкрАгроКом" був об’єднаний з ПФК "Олександрія", у результаті чого виник ФК "Олександрія". Втім, футбол у Головківці не зник, а став любительським. Село у чемпіонаті Кіровоградської області представляв спочатку "УкрАгроКом-2", згодом ФК "Головківка". На початку 2018 року стало відомо – ФК "УкрАгроКом" (Головківка) відродив свою діяльність.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →