closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Іван Кузьменко: "Спільними зусиллями вдалося відродити  "УкрАгроКом"

Іван Кузьменко: "Спільними зусиллями вдалося відродити  "УкрАгроКом"
Изменить размер a+ a-
5536
0

ФК "УкрАгроКом" (с. Головківка, Олександрійський р-н) свого часу стрімко пройшов шлях від новачка обласної першості Кіровоградщини до міцного середняка першої ліги чемпіонату України. Клуб було засновано у 2008 році за ініціатива керівництва групи-компаній "УкрАгроКом", найбільшого аграрного підприємства області. А вже наступного сезону футболісти з Олександрійщини завоювали свій перший титул – Кубок Кіровоградської області. У 2010 році "УкрАгроКом" стає обласним чемпіоном, змагається у чемпіонаті і Кубку України серед аматорів.

20 червня 2011 року рішенням Центральної Ради ПФЛ "УкрАгроКому" надано професійний статус. За місяць головківці провели перший матч на професійному рівні. У поєдинку першого попереднього етапу Кубка України вони вдома здолали краматорський "Авангард" 2:1 і пройшли до наступного етапу, де програли в додатковий час запорізькому "Металургу".

У липні 2011 року "УкрАгроКом" зіграв перший матч у чемпіонаті України серед команд другої ліги. Удома головківці перемогла хмельницьке "Динамо" з рахунком 3:0. Перший гол за "УкрАгроКом" в чемпіонатах України забив Андрій Вдовіченков. В тому сезоні команда посіла 5-те місце серед 14 колективів у групі "А".

Наступного сезону "УкрАгроКом" став переможцем другої ліги групи "Б" і отримав право в сезоні 2013/2014 виступати в першій лізі чемпіонату України. Свій дебют у першому дивізіоні команда завершила на високому восьмому місці.

Велика роль у появі і становленні "УкрАгроКому" належала керівникам клубу – Анатолію Кузьменку, Сергію Кузьменку, Віталію Згамі, головному тренеру команди Юрію Гурі.

Після завершення сезону 2013/2014 ФК "УкрАгроКом" був об’єднаний з ПФК "Олександрія", у результаті чого виник ФК "Олександрія".

Втім, футбол у Головківці не зник, а став любительським. Село у чемпіонаті Кіровоградської області спочатку представляв "УкрАгроКом -2", згодом ФК "Головківка".

І от нещодавно стало відомо – ФК "УкрАгроКом" (Головківка) відродив свою діяльність. Про це в інтерв’ю нашому кореспонденту розповів один із головних ініціаторів відродження "УкрАгроКому", спортивний директор команди Іван Кузьменко.

Іван Кузьменко: "Спільними зусиллями вдалося відродити  "УкрАгроКом" - изображение 1

- Іване Сергійовичу, коли було поновлено життєдіяльність ФК "УкрАгроКом"?

- Радісна новина для всього головківського футболу надійшла на початку 2018 року. Спільними зусиллями нам вдалося відродити ФК "УкрАгроКом".

За це велика подяка справжнім фанатам народної гри – президенту ФК "УкрАгроКом" Анатолію Кузьменку, керівнику Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Вадиму Коюденку, приватному підприємцю Євгенію Кочерзі. Зазначу, що Вадим Валентинович і Євгеній Леонідович до недавнього часу підтримували ФК "Шляховик" (Олександрія), який грав у чемпіонаті Кіровоградської області. Тепер ця команда сконцентрує свої виступи у чемпіонаті Олександрійського району.

- Хто став біля керма команди?

- Роман Андрієнко, колишній футболіст "УкрАгроКому". Роман Леонідович також пограв і в інших професійних клубах – кіровоградській "Зірці", "Черкасах". Після завершення кар’єри він вдало тренував аматорські клуби.

У роботі йому допомагає граючий тренер Антон Оганесов. Це досить відомий на теренах СНД нападник, який свого часу пограв за мінське "Динамо", "Торпедо" (Могилів); "Атирау" , "Окжетпес" і "Єсіль-Богатир" з Казахстану. На початку 2000-их Антон грав від керівництвом Ігоря Шалімова у російському клубі "Краснознаменськ". В Україні його знають за виступами в "УкрАгроКомі", "Ниві" (Вінниця), "Зірці" (Кіровоград). У свої 37 років він залишається одним із найгрізніших форвардів в аматорському футболі Кіровоградщини. Поза всяким сумнівом, Антон Оганесов є лідером нашої команди.

- Як формувався склад "УкрАгроКому"?

- Більшість запрошених футболістів є вихованцями олександрійського футболу. Багато хто з них раніше вже виступав за "Шляховик". Є також хлопці з інших регіонів.

Найвідоміший гравець "УкрАгроКому" - 33-трирічний нападник Юрій Штурко, який багато пограв на професійному рівні – "Кривбас" (Кривий Ріг), "Металург" (Запоріжжя), "Зірка" (Кіровоград).

Знову у складі нашої команди гравці ще того "УкрАгроКому" - півзахисник Андрій Вдовіченков (екс-"Олександрія") і захисник Олександр Ломко (екс-"Торпедо" (Москва, Росія), "Єдність"(Плиски), "Зірка" (Кіровоград), "Сталь" (Дніпродзержинськ), ФК "Олександрія", "Гірник-Спорт" (Горішні Плавні).

Про Антона Оганесова я вже казав. Ворота команди захищатиме екс-голкіпер МФК "Миколаїв", МФК "Олександрія", "Енергетика" (Бурштин) досвідчений Сергій Карпов.

Гратимуть за "УкрАгроКом" і гравці аматорської збірної України Богдан Коруп і Максим Корчинський.

- У кадровому питанні запланована співпраця з ФК "Олександрія"?

- Звичайно. З "Олександрією" ми дуже тісно співпрацюємо в усіх напрямках. Так буде продовжуватися і надалі.

- Як команда готується до нового сезону?

- Взяли участь у турнірі "Футбольна весна Олександрійщини", який проводився вперше і думаю, що стане традиційним. Його організатором є відомий у Кіровоградській області футбольний тренер Ігор Костиря.

"УкрАгроКом" дійшов фіналу, в якому переміг з рахунком 3-1 ФК "Інгул-Агро-Ленд" (с. Березівка, Устинівський р-н, Кіровоградська обл.), який очолює відомий у минулому футболіст Сергій Собко (екс -"Зірка" (Кропивницький), "Ігросервіс" (Сімферополь) та "Тепловик" (Южноукраїнськ))

Крім того, провели контрольний поєдинок проти однієї з найсильніших любительських команд Черкаської області – "УТК-Ятрань" (Уманський район), який тренує екс-гравець ФК "Олександрія", його багаторічний капітан Олександр Казанюк. Розійшлися нічиєю 1:1.

- В яких офіційних турнірах цього сезону планує взяти участь "УкрАгроКом" ?

- У чемпіонаті Кіровоградської області, що стартує 5-6 травня та у Кубку України серед аматорів – розпочнеться у серпні. В обласному чемпіонаті перед командою поставлене завдання – завоювати чемпіонський титул. У Кубку України намагатимемось пройти якомога далі.

- З часом можливе повернення "УкрАгроКому" на професійний рівень?

- Звісно, що такі плани є, будемо прагнути цього. Для вирішення задачі виходу "УкрАгроКому" на професійний рівень команді необхідно ще добре зарекомендувати себе в аматорському футболі! Команда добре укомплектована для участі у змаганнях, що плануються цього сезону, ігрових проблемних позицій немає.

- Що можете сказати про вашу клубну інфраструктуру?

- У цьому питанні нічого не змінилося відтоді, коли "УкрАгроКом" виступав під егідою ПФЛ. Наша інфраструктура – на рівні професійних клубів, а наш стадіон "ГОЛовківський", який вміщує 720 глядачів, дуже затишний, відповідає критеріям ПФЛ Другої ліги України.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →