closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Кузьменко: "Аргус" - це довготривалий футбольний проект"

Сергій Кузьменко: "Аргус" - це довготривалий футбольний проект"
Изменить размер a+ a-
3405
0

За останнє десятиріччя на Полтавщині з’явилося ряд самобутніх аматорських клубів. Після здобуття всеможливих титулів у своєму регіоні вони вдало змагалися на всеукраїнській арені. Доля цих команд складається по-різному: дехто донині прагне голосно про себе заявити, деякі колективи після кількох успішних сезонів, з тих чи інших причин, припинили своє існування. Минулого сезону у багатьох вболівальників Полтавської області інтерес викликав ФК "Аргус" з невеличкого села Голобородьківське Карлівського району, що змагався у першій обласній лізі. За словами засновника і президента клубу Сергія Кузьменка, команда створена не на один сезон. У планах – модернізація сільського стадіону, вища ліга області.

Сергій Кузьменко: "Аргус" - це довготривалий футбольний проект" - изображение 1

- У нас зовсім молода команда, - починає розмову Сергій Олександрович. - Спочатку, у лютому 2017 року, було засновано ТОВ "Аргус Україна", що представляє в Україні американську компанію "Аргус Лімітед". Після цього, як підрозділ компанії, створили ФК "Аргус". У березні минулого року провели свій перший офіційний матч.

- Хто був ініціатором створення клубу?

- Це була моя ініціатива. Після реєстрації товариства зареєстрували також футбольний клуб. Футболом я захоплювався з дитинства, тому коли виникла можливість створення футбольного проекту довго не роздумував. У цьому починанні мене підтримав генеральний директор компанії "Аргус Лімітед" Олексій Хворостяний. Ця компанія займається американськими інноваціями в аграрний сектор, дає можливість отримати більший та більш якісний урожай вітчизняним (українським) аграріям.

- Познайомте нас з тренерським складом і гравцями команди.

- Я поєдную обов’язки президента клубу і головного тренера команди. У тренувальному процесі мені допомагає Володимир Антонець. У майбутньому я планую зосередитися на обов'язках президента клубу, а на посаду наставника запросимо іншого фахівця – з відповідною кваліфікацією. Що стосується складу команди, то у ньому підібрані гравці з Полтавської області.

Сергій Кузьменко: "Аргус" - це довготривалий футбольний проект" - изображение 2

- Чи є у команді колишній професіонали?

- За нашу команду грає багато вихованців ДЮСШ "Ворскла" (Полтава) – цікаві гравці, які з різних причин не зуміли закріпитися в основному складі полтавського клубу. Є в "Аргусі" і футболіст з міжнародним досвідом. Це Дмитро Хмара, який свого часу пограв у клубах нижчих дивізіонів Франції. Дмитро – футболіст пристойного рівня, його досвід нам обов’язково знадобиться.

- Хто є лідерами "Аргуса" ?

- Гра "Аргуса" побудована на командних діях. Ми сильні командою, є міцним монолітом. У команді рівний підбір виконавців, когось виділити не наважусь.

- Як оцінюєте цьогорічний сезон для "Аргуса": 7- місце у чемпіонаті Полтави і 6-е у першій лізі обласного чемпіонату?

- В обласному чемпіонаті був поганий старт: у п’яти матчах набрали одне очко. По ходу сезону формувався і награвався склад команди. У другому колі "Аргус" набрав обертів і навіть зумів обіграти лідерів. Вважаю, що вихід команди у півфінал Кубку Ліги Полтавської серед команд першої ліги є досягненням. Словом, виступили у міру своїх можливостей. Треба враховувати, що це був дебютний для команди сезон. У чемпіонаті Полтави досить часто грали не основним складом, використовували змагання як підготовку до обласних поєдинків. Першість Полтавщини для нас важливіша.

Сергій Кузьменко: "Аргус" - це довготривалий футбольний проект" - изображение 3

- Чому вирішили змагатися відразу у двох чемпіонатах?

- Ще раз наголошу на тому, що на першому місці для нас чемпіонат області. У цьому турнірі ми ставимо перед футболістами певні задачі.

- Який чемпіонат, на вашу думку, сильніший?

- Думаю, що чемпіонати приблизно одного рівня. Водночас в обласному чемпіонаті більше напружених і непередбачуваних матчів. Грати у цьому турнірі "Аргусу" цікавіше.

- Кого відзначите з гравців за підсумками сезону?

- Нікого не хочу відзначати, всі хлопці старалися. Хтось, можливо, зіграв краще, хтось гірше. Утім, в бажанні не відмовиш жодному гравцеві "Аргуса", у хлопців був вогник в очах.

- Чи відомий вже план підготовки на новий сезон?

- Наразі команда бере участь у футзальному чемпіонаті ПАТ "ПЗМС", що проходить під егідою Полтавської обласної федерації футболу та вважається офіційним чемпіонатом Полтавщини з футзалу. Маємо запрошення на декілька турнірів, що проводитимуться у різних областях. Зокрема плануємо взяти участь у популярному у Полтавській області передсезонному турнірі "Кубок відкриття сезону".

- Чи плануєте підсилювати склад команди?

- Так. Перш за все шукатимемо кваліфікованого центрального півзахисника, цікавить також захисник. Непогано було б взяти по гравцю на кожну позицію.

- Чи приділяєте увагу дитячо-юнацькому футболу?

- Звичайно, юнацька команда "Аргуса" цьогоріч була учасником чемпіонату Полтавщини. Зірок з неба юні гравці не хапали, але цьому є пояснення – вони на три-чотири роки молодші за футболістів із команд-суперниць.

- Розкажіть про клубну інфраструктуру?

- У нас є задум на місці старого стадіону у селі Голобородьківське звести нову сучасну футбольну арену. Хочемо, щоб наш сільський стадіон був одним із кращих в області.

- Яким вам бачиться майбутнє "Аргуса"?

- ФК "Аргус" - це довготривалий футбольний проект. Хочемо у подальшому розвивати клуб, успішно виступати у вищій лізі чемпіонату області. Займати лідируючі позиції на Полтавщині футбольній. Хоча у цьому процесі багато, що залежатиме від фінансової складової.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →