closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Олег Федорчук: "Головна біда наших тренерів — тотальна неосвіченість"

Олег Федорчук: "Головна біда наших тренерів — тотальна неосвіченість"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
1365
3
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Екс-наставник сімферопільської "Таврії" Олег Федорчук про справи в тренерському корпусі України.

— Олеже Вікторовичу, формальним приводом для розмови з вами стало те, що майже півтора десятиліття тому, в середині 1997-го, ви, як свідчить певне джерело, отримали диплом «Серії «А», ставши професіональним футбольним наставником.

— Ну, те джерело, звідки брали інформацію, неправдиве. Насправді в зазначений період часу я закінчив Вищу школу тренерів і, таким чином, офіційно здобув згаданий вами статус.

— Хвилиночку — це про яку ВШТ ідеться? Московську?

— Київську.

— Так її вже немає!

— Правильно: я був у передостанньому її випуску… До речі, разом зі мною такі ж дипломи здобули Олександр Петраков, Володимир Лозинський, Олександр Щербаков та інші знані люди. Навчання проходили на базі столичного Інституту фізкультури.

— Дуже цікаво… А, часом, не знаєте, чому цю школу закрили?

— Достеменно — ні, проте кажуть, що приклав руку новообраний (на той час) президент ФФУ: Григорій Суркіс вирішив, що такі заклади — то пережиток радянських часів, а нам достатньо європейського підходу у вигляді простого ліцензування майбутніх наставників. Воно, до слова, триває два-три тижні, а у ВШТ я стаціонарно пробув цілих два роки. Як на мене, звідси походить величезна доля нинішніх наших проблем у цій галузі. Доходить же до абсурду, коли згадану ліцензію отримують люди без наявності елементарної вищої освіти…Я взагалі вважаю, що це — ключова проблема сучасної України — брак фундаментальної освіти. Ну, гаразд, одна з двох ключових проб­лем, а другою є алкоголізм. На мою думку, кожен футбольний тренер мусить мати два дипломи: один — про закінчення вишу, другий — про здобуття відповідної фахової освіти. Натомість, якщо не помиляюся, з усіх українських футбольних наставників хіба що один Лобановський учився на стаціонарі… А ще, до слова, Валерій Васильович проходив курси у майстрів: на початку 1970-х він стажувався у видатного румунсько-угорського фахівця Стефана Ковача (вважається співавтором — на пару з голландцем Ринусо Міхелсом — ідеї «тотального футболу». — ред.).

— Давайте повернемося до1997-го: я тоді добре запам’ятав сюжет спеціалізованої телепрограми «Футбол від УТН», де ведучий Сергій Бондаренко (так…) розповідав, що влітку того року знаний англійський коуч Рой Ходжсон проводив у Києві курси для вітчизняних тренерів. Ви там були?

— Більше того: я асистував британцю! Справа в тому, що ті тренування-лекції (там Ходжсон, винятково приємна й проста людина, мав кумедний вигляд у трусах і футболці!) проходили на стадіоні «Динамо», проте гравців, на яких показувалися певні прийоми підготовки, взяли з моєї «Оболоні». Уявіть, як усе було: лекція тривала майже дві години, однак уже за 30 хвилин після її початку всі (!!!) наші тренери залишили її — нібито «не було, що слухати». То бідолага Рой пережив шок, коли побачив, що працював «ухолосту». По завершенні я на клубному автобусі «пивоварів» відвозив його до готелю.

— Завершуючи тему ліцензування: ви б його відмінили?

— Та ні, треба його функції змінити: наприклад, зробити так, аби кожен наставник із певною періодичністю (раз на чотири-п’ять років) проходив курси підтвердження свого фаху. Як це проходять, до слова, вчителі… Мені в цьому плані взагалі немає чого соромитися: я пройшов усі необхідні сходинки науки.

— Пройшли — то пройшли, однак… Олеже Вікторовичу, не ображайтеся, та мушу це сказати: вам — за 50, ви двоє десятиліть працюєте наставником, але головного — досягнень — у вас немає…

— Чому немає? Давайте пригадаю… Вісім років працював із дітьми, вигравши за цей час багато турнірів відповідного рівня (починаючи з найскладнішого — чемпіонату Києва); ось я би подивився, як наші маститі наставники зуміли б упоратися з цією віковою категорією виконавців! Із «нуля» створив «Оболонь». Опісля, так само з папірця, — броварський «Нафком»: до мене клубу, як такого, не існувало, а вже за два роки ми виграли турнір другого дивізіону! У середині «нульових» прийняв клуб вищої ліги — «Таврію», прийняв на 14-му місці й вивів на підсумкове 7-е (а за результатами другого кола сезону-2004/2005 ми взагалі ввійшли до трійки найкращих). По тому була «Кримтеплиця» — і лише чотири (!) футболісти в складі на момент моєї появи, й четверте місце в першій лізі — на фініші сезону. Зрештою, вінницька «Нива»: починав, не маючи взагалі жодного виконавця, змушений був перетягти увесь склад «Нафкома», а через рік вийшов до другого, за статусом, вітчизняного дивізіону… Розумію, до чого ведете: мовляв, не маю досягнень на рівні великого футболу, проте якщо всі виграватимуть, кому ж дістануться поразки?

— Ви трохи жартівливо «з’їхали» з теми, я ж хотів підвести вас до іншого: вашої незатребуваності у віт­чизняному футболі. Адже цілих сім років, можна сказати, поневіряєтеся по нижчих ешелонах.

— Мабуть, є щось таке, що заважає.

— Мабуть. Мені навіть висловлювали ймовірну причину: ви — незручний тренер для керманичів наших елітних ФК. Мовляв, не йдете на компроміси (умовно кажучи).

— Я би так питання не ставив. І не хочу, щоби в когось склалося враження, що вважаю себе білим на тлі довколишньої чорноти… Розумієте, кожен живе згідно з власними принципами, в кожного — своя лінія життя. Для мене головне — мій внутрішній світ. Аби там був спокій і рівновага. Тому ніколи й ні під кого не «прогинався». Тобто, мені хочеться працювати на вищому рівні, однак заради нього не вдаватимуся до того, що вважаю неправильним… Ось, візьмемо їжачка: він — колючий, його ніхто в руки брати не хоче, а йому, тому їжачку, байдуже від цього! І я не маю наміру змінюватися… Змінюватися, наприклад, заради того, щоби попрацювати у ПЛ… Можливо, це трохи пафосно прозвучить, але скажу: в моєму розумінні той факт, що мене поважають рідні, близькі, окремі знайомі, ви (ну, мені так здається), інші журналісти, важить більше, ніж виграш умовного Кубка УЄФА… І не шукайте тут агітації: це — всього лише моя думка, яка, втім, дорога мені.

— Із вашого дозволу, зробимо стрибок назад, до того часу, коли ви ще були затребувані. Для мене ваша «Таврія» 2005 року — то ніби дві яскраві фотографії. Перша — весняна, коли кримчани показували найсимпатичніший футбол у вищому дивізіоні…

— …А, крім того, очок багато здобували! Усе-таки — умовна «бронзова» сходинка за результатами другого кола.

— Мене найбільше заворожувало те, як сімферопольські гравці святкували взяття воріт: усі ставали колом, поклавши одне одному руки на рамена, потім хтось кидав м’ячем об землю, й коли куля, відбившись, підіймалася вгору, всі футболісти одночасно падали на газон! Згори це мало вигляд квітки, що розкрилася!.. Однак прийшла осінь — і крах.

— Ну, насправді осінь, тобто наступний чемпіонат-2005/2006, ми розпочали блискучою перемогою над «Дніпром» — 3:1; це взагалі був найкращий матч кримчан під моєю орудою. А потім… Ще влітку ми втратили чотирьох виконавців основи: бразилець Жуніор просто не приїхав із відпустки; Олександр Ковпак травмувався; Максим Старцев і Васіл Гігіадзе — перейшли в інші клуби. Натомість поповнення — жодного. І ось, після виграшу в «Дніп­ра», декого захопила ейфорія, відтак президент клубу Сергій Куніцин на прес-конференції сказав, що завдання «Таврії» — єврокубки. А в реальності ми, насамперед через кад­ровий недобір, почали програвати, відтак усе посипалося. Хоча, гадаю, міг залишитись у Криму, якби клубний власник — мільярдер Дмитро Фірташ — перебував тоді в Україні. Утім, на той момент він був у Мос­кві, тож у Сімферополі все вирішили без нього.

— А я напередодні того сезону записав у власному зошиті табличку-прогноз: там «Таврія» мала посісти підсумкове п’яте місце… Знаєте, мені розповідали, що до списку причин цього різкого падіння «Таврії» входив тиск із боку керманичів кримського СК.

— Та ні… Я взагалі не хочу про це говорити… Тут, більшою мірою, далося взнаки моє бачення футболу, яке йде врозріз із панівним у нас. Річ у тім (і я про це вже говорив неодноразово), що в моєму розумінні гра має приносити не лише спортивні результати, а й фінансові. У нас же як виходить? Конкретна людина вирішує стати спортивним спонсором, меценатом, вона якийсь час вкладає в цю справу гроші, великі гроші, проте з певного моменту перестає це робити, бо бачить, що футбол — то наче губка, яка може втягнути в себе стільки, скільки зможе, а віддачі від нього немає. Тобто, в нас і досі відсутнє розуміння того, що ФК насамперед мають бути прибутковими… Ось ви кажете про п’яте місце. А що це?

— Єврокубки, Ліга Європи УЄФА.

— Так. А там — що? Для західних клубів — то нагода, за наслідком хорошого виступу, вигідно продати своїх футболістів і добре заробити. А для наших? Багато, припустімо, заробили «Ворскла» або «Карпати» — недавні учасники континентальних турнірів? Нічого не заробили, бо й завдання такого не мали. Навіть навпаки: наші клуби підсилюються напередодні старту єврокубків, витрачаючи на придбання нових виконавців значні кошти… Знаєте, яких гравців запрошували клуби, де я працював? Або вільних агентів, або тих, які дешево коштували. Нині для багатьох ФК прем’єр-ліги такий принцип є неприйнятним (далі цю тему розвивати не хочу).

— Чи можете ще деталізувати наші проблеми?

— Насамперед те, що в нас і досі міркують винятково категоріями спортивних результатів, забуваючи про фінансову площину. А футбол, зваживши на сучасні реалії, мусить бути бізнесом, чимось самоокупним. Кожен клуб напередодні початку року має складати розумний бюджет, в якому видатки й доходи… ну, принаймні не надто різнилися б! Якщо ця система колись у нас запрацює, тоді на авансцену вийде новий типаж наставників. Вони не лише вимагатимуть ресурсів на посилення складу, а й звітуватимуть за виконану роботу, зокрема за те, що вони досягли в плані поповнення клубної скарбнички. Вони покращуватимуть якість футболістів, а не лише користуватимуться рівнем уже наявних. Приміром, в одному з випусків моєї юнацької команди із 18-ти хлопців 16 досягли професійного рівня. Підопічним треба прищеплювати передусім професіоналізм і вміння працювати.

— Оскільки ви торкнулися теми тренерського корпусу, запитаю те, що давно хотів: чому, оцінюючи роботу колег, критикуєте їх? Інші наші наставники кажуть, що то, мовляв, «неетично». Погоджуєтеся?

— Ні. Я ж оцінюю не людські якості колег, не їхню роботу, а її плоди, іншими словами — те, що в них вийшло. Давайте аргументую… Хто найвизначніший тренер за історію радянського футболу?

— Валерій Лобановський.

— Неправильно: Васильович — на другому місці, а на перше, в цьому я переконаний, треба ставити шестиразового чемпіона СРСР Бориса Андрійовича Аркадьєва. Ви читали його книгу «Тактика футбольної гри»?

— Звісно.

— А якого року у вас видання?

— Ну, ви й запитали… Не пам’ятаю.

— Менше з тим. В одному з перевидань цього видатного посібника початку 1980-х є передмова від того ж Лобановського, де він, поміж усього іншого, розмірковує над тим, чому радянські тренери не висловлюють своїх думок і поглядів на сторінках преси, даючи два пояснення: перше — бо багатьом немає про що сказати, друге — бо бояться. І робить висновок, що в СРСР не існує «культури незгоди». Це — фантастично мудрі слова! А тепер оцініть ситуацію: Аркадьєв нещадно критикував Лобановського, наголошував, мовляв, його ЦБЧА 1940-х — 1950-х був значно сильнішим за київське «Динамо» 1975-го, обвинувачував Валерія Васильовича в багатьох «гріхах». А той у відповідь наводив власні аргументи, сперечався та… писав хвалебну передмову до книги Бориса Андрійовича! Ось що таке — культури незгоди й дискусії! Коли критикують, це — добре, бо так є ймовірність зародження дискусії, а за нею піде аналіз і розвиток.

— Ви дискутуєте часто. Жоден український тренер не дає інтерв’ю частіше за вас.

— О, мені з цього приводу почали закидати, ніби я журналістам приплачую, щоби ті, мовляв, телефонували! Хоча насправді все виходить так: до мене звертаються, то що — відмовляти? Ні, я відповідаю… Припустімо, нинішній тренер «Боруссії» з Дортмунда Юрген Клопп три роки працював на німецькому ТБ футбольним експертом — тобто так само оцінював і критикував…

— Пропоную на завершення резюмувати… Ви окреслили дві проблемні точки українського тренерського корпусу — брак ґрунтовної освіти та культури дискусії. Я ж завжди писав, що головна біда нам передалась із радянських часів, із того закритого суспільства, внаслідок чого чимало вітчизняних наставників, грубо кажучи, не бажають переймати чужий досвід, простіше кажучи — вчитися.

— Погоджуся з вами… Справді, чому людина закрита? Зазвичай тому, що в неї обмаль знань. Колишній Союз узагалі був державою керівників-трієчників — і саме це призвело його до катастрофи. Трієчники — то набагато гірше двієчників: другі знають своє місце, а перші думають, що щось-таки знають. Повторюю, з усіх українських тренерів ледь не єдиний Лобановський п’ять років сидів за партою у вищому навчальному закладі… Добре, що сьогодні вітчизняні клуби мають гроші й бажання запрошувати фахівців із-за кордону. Може, це на щось уплине — позитивно.

Популярные новости
Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (3) Все комментарии

Никакой,как тренер и как человек

"наприклад, зробити так, аби кожен наставник із певною періодичністю (раз на чотири-п’ять років) проходив курси підтвердження свого фаху." а я то дурак думал что результат есть лучшим подтверждением квалификации, это получается за логикой этого светоча, например Луческу должен бы был проходить какие то там экзамены/тесты после победы в КУЕФА ))) как раз лет пять ведь проработал :)

Ответ на сообщение Седой

Никакой,как тренер и как человек

Ясен пень, куда уж ему... То ли дело великий метр под ником "Селой"

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

20 апреля
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 20 апреля 2024 года
08:04
Первая лига. "Карпаты" - "Ингулец" 1:2. Видеообзор матча
08:03
Плюс 21 ББМ, 20 артсистем: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 20.04.24
08:00
"Ворскла" - "Колос". Анонс и прогноз матча
08:00
"Нант" - "Ренн". Анонс и прогноз матча
07:16
"Манчестер Сити" - "Челси": прогноз Криса Саттона
07:15
"Райо Вальекано" – "Осасуна". Анонс и прогноз матча
07:00
"Шеффилд Юнайтед" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
07:00
"Лутон" - "Брентфорд". Анонс и прогноз матча
06:30
"Хайденхайм" - "РБ Лейпциг". Анонс и прогноз матча
06:30
"Хоффенхайм" - "Боруссия" (М). Анонс и прогноз матча
06:30
"Кельн" – "Дармштадт". Анонс и прогноз матча
06:30
"Вольфсбург" – "Бохум". Анонс и прогноз матча
05:30
"Черноморец" – "Кривбасс". Анонс и прогноз матча
05:00
"Сельта" – "Лас-Пальмас". Анонс и прогноз матча
01:07
Чемпионат Франции. "Ницца" - "Лорьян" 3:0. Видеообзор матча
01:03
Чемпионат Франции. 30-й тур. "Ницца" разгромно побеждает
00:54
Чемпионат Испании. "Атлетик" – "Гранада" 1:1. Видеообзор матча
00:21
Чемпионат Испании. 32-й тур. "Атлетик" снова теряет очки дома
00:06
Названа дата доигровки матча "Удинезе" – "Рома"
19 апреля
23:49
Жюль Кунде: "Гюндоган не хотел обвинить Рональда, думаю, что Араухо понял это"
23:28
Юрген Клопп оценил шансы команды на чемпионство АПЛ
23:21
"Верона" - "Удинезе". Анонс и прогноз матча
23:16
Первая лига. "Прикарпатье" - "Полтава" 3:1. Видеообзор матча
Больше новостей
20 апреля
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 20 апреля 2024 года
08:04
Первая лига. "Карпаты" - "Ингулец" 1:2. Видеообзор матча
08:03
Плюс 21 ББМ, 20 артсистем: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 20.04.24
08:00
"Ворскла" - "Колос". Анонс и прогноз матча
05:30
"Черноморец" – "Кривбасс". Анонс и прогноз матча
19 апреля
23:16
Первая лига. "Прикарпатье" - "Полтава" 3:1. Видеообзор матча
22:17
Александр Зубков получил двухматчевую дискфалификацию за красную карточку в матче против "Ворсклы"
20:20
Рубен Бараха: "Возможность возвращения Яремчука станет известно через две недели"
19:28
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 19.04.2024
18:24
"Динамо": подготовка к матчу с "Полесьем" и визит Сергея Реброва
18:24
Александр Бандура оценил шансы "Миная" остаться в УПЛ
18:09
Мирон Маркевич: "Наверное, думают, что стали великими"
17:45
Сергей Ребров: "Довольный, что Ярмоленко получает достаточно игровой практики после травмы"
16:32
Вторая лига. 25-й тур. Анонс матчей
15:57
Президент "Вереса" рассказал, как увольнял Сергея Лавриненко
15:30
Валерий Бондарь: "Есть у нас такая проблема..."
14:52
Первая лига. 5-й тур (второй этап). "Карпаты" впервые в сезоне проигрывают на "Украине"
14:42
У омбудсмена Украины требуют от УАФ принять меры по Александру Шевченко
13:50
Ярослав Карабин: "Минай" сейчас гораздо более опасная команда, если сравнивать с первым кругом"
13:25
Евгений Банада: "Не считаю "Днепр-1" принципиальным соперником"
13:10
Юрий Мороз вызвал 22 игрока в сборную Украины (U-16) для участия в Турнире развития УЕФА
12:20
Первая лига. "Карпаты" - "Ингулец". Прямая трансляция
12:20
Игрок "Шахтера" Майкон повторно разорвал "кресты"
11:20
Иван Надеин: "Неправильно запрещать стимулирование клубов третьей стороной"
Больше новостей
20 апреля
08:00
"Нант" - "Ренн". Анонс и прогноз матча
07:16
"Манчестер Сити" - "Челси": прогноз Криса Саттона
07:15
"Райо Вальекано" – "Осасуна". Анонс и прогноз матча
07:00
"Шеффилд Юнайтед" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
07:00
"Лутон" - "Брентфорд". Анонс и прогноз матча
06:30
"Хайденхайм" - "РБ Лейпциг". Анонс и прогноз матча
06:30
"Хоффенхайм" - "Боруссия" (М). Анонс и прогноз матча
06:30
"Кельн" – "Дармштадт". Анонс и прогноз матча
06:30
"Вольфсбург" – "Бохум". Анонс и прогноз матча
05:00
"Сельта" – "Лас-Пальмас". Анонс и прогноз матча
01:07
Чемпионат Франции. "Ницца" - "Лорьян" 3:0. Видеообзор матча
01:03
Чемпионат Франции. 30-й тур. "Ницца" разгромно побеждает
00:54
Чемпионат Испании. "Атлетик" – "Гранада" 1:1. Видеообзор матча
00:21
Чемпионат Испании. 32-й тур. "Атлетик" снова теряет очки дома
00:06
Названа дата доигровки матча "Удинезе" – "Рома"
19 апреля
23:49
Жюль Кунде: "Гюндоган не хотел обвинить Рональда, думаю, что Араухо понял это"
23:28
Юрген Клопп оценил шансы команды на чемпионство АПЛ
23:21
"Верона" - "Удинезе". Анонс и прогноз матча
23:12
Relevo: "Бавария" внимательно следит за атакующим полузащитником "Барселоны"
23:00
"Жирона" – "Кадис". Анонс и прогноз матча
22:57
Новым техническим директором "Манчестер Юнайтед" стал бывший сотрудник "Манчестер Сити"
22:47
"Эмполи" - "Наполи". Анонс и прогноз матча
22:38
Джек Грилиш: "Меня покупали не для того, чтобы я стал таким же сумасшедшим бомбардиром как Холанд"
22:06
Жозе Моуриньо: "Если ты не можешь тренировать больших игроков, ты не способен тренировать никого"
Больше новостей
20 апреля
01:00
Металлург-2 - Дружба: прямая трансляция матча
01:00
Крисиума - Форталеза: прямая трансляция матча
01:30
Ипиранга - КСА: прямая трансляция матча
01:30
Кашиас - Атлетик: прямая трансляция матча
03:00
Операрио Ферровиарио - Аваи: прямая трансляция матча
12:00
Кайсар - Атырау: прямая трансляция матча
12:00
Женис - Туран: прямая трансляция матча
12:00
МФК Металлург - Буковина: прямая трансляция матча
12:45
Диназ - Хуст: прямая трансляция матча
13:00
Локомотив - Нива: прямая трансляция матча
13:00
Спортинг - Брага II: прямая трансляция матча
13:30
Истанбулспор - Фатих Карагюмрюк: прямая трансляция матча
13:30
Горняк-Спорт - Подолье: прямая трансляция матча
14:00
Оснабрюк - Айнтрахт: прямая трансляция матча
14:00
Кайзерслаутерн - Веен: прямая трансляция матча
14:00
Фортуна - Гройтер: прямая трансляция матча
14:30
Ордабасы - Кызыл-Жар: прямая трансляция матча
14:30
Лестер - Вест Бромвич Альбион: прямая трансляция матча
14:30
Агробизнес - Яруд Мариуполь: прямая трансляция матча
15:00
Сельта - Лас-Пальмас: прямая трансляция матча
15:00
Аморебьета - Вальядолид: прямая трансляция матча
15:00
Брешия - Тернана: прямая трансляция матча
15:00
ФеральпиСало - Комо: прямая трансляция матча
15:00
Бари - Пиза: прямая трансляция матча
Больше новостей
20 апреля
08:00
"Ворскла" - "Колос". Анонс и прогноз матча
08:00
"Нант" - "Ренн". Анонс и прогноз матча
07:16
"Манчестер Сити" - "Челси": прогноз Криса Саттона
07:15
"Райо Вальекано" – "Осасуна". Анонс и прогноз матча
07:00
"Шеффилд Юнайтед" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
07:00
"Кайрат" – "Актобе". Анонс и прогноз матча
07:00
"Лутон" - "Брентфорд". Анонс и прогноз матча
06:30
"Хайденхайм" - "РБ Лейпциг". Анонс и прогноз матча
06:30
"Хоффенхайм" - "Боруссия" (М). Анонс и прогноз матча
06:30
"Кельн" – "Дармштадт". Анонс и прогноз матча
06:30
"Вольфсбург" – "Бохум". Анонс и прогноз матча
05:30
"Черноморец" – "Кривбасс". Анонс и прогноз матча
08:30
Рух - Видзев: прогноз на матч
08:00
Ворскла - Колос: прогноз на матч
08:00
Нант - Ренн: прогноз на матч
07:30
Морейренсе - Жил Висенте: прогноз на матч
07:15
Зюдтироль - Читтаделла: прогноз на матч
07:15
Вильярреал II - Расинг(Ф): прогноз на матч
07:15
Специя - Сампдория: прогноз на матч
07:15
Лекко - Венеция: прогноз на матч
07:15
Катандзаро - Кремонезе: прогноз на матч
07:15
Расинг(С) - Леванте: прогноз на матч
07:15
Райо Вальекано - Осасуна: прогноз на матч
07:00
Лутон - Брентфорд: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →