closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Сергій Пронін: "Новотрясов потрапив у хороші руки"

Изменить размер a+ a-
1303
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить
Сергій Пронін: "Новотрясов потрапив у хороші руки" - изображение 1На жаль, Сергій Пронін не залишив помітного сліду в історії «Карпат». Через ряд об’єктивних причин уродженець Криму провів у Львові лише кілька місяців. Проте навіть такого короткого проміжку часу вистачило для того, щоб він залишив у своєму серці хороші враження про наші місто і команду.

Навіть після того, як Сергій Пронін повернувся до Криму, він продовжував працювати на благо футболу і допоміг «Карпатам» вже не, як футболіст, а як тренер. Саме Сергій Васильович доклався до того, що молодий кримський захисник Артур Новотрясов відбувся, як футболіст.

«В КРИМУ ІСНУЄ ОДНА ВЕЛИКА ПРОБЛЕМА»

– Нині ви мешкаєте у Сімферополі, тому не можу вас не запитати – як змінилося життя у Криму у зв’язку з останніми суспільно-політичними подіями?

– Загалом наше життя не зазнало змін. У побуті і буденному житті жителі Криму не відчувають проблем. Як на мене, то одна велика проблема все ж існує. Я працюю тренером і наша команда хлопців 2000-го року народження більше не виступає у чемпіонаті України. Ми хочемо грати в українському чемпіонаті, адже без належної ігрової практики важко розвиватися.

– Ви вже отримали паспорт громадянина Росії?

– Ні, але документи для його виготовлення готові. Залишилися формальності.

– Яка ваша позиція щодо подій у Криму?

– Я – за мирне небо над головою. Мені неприємно дивитися на все те, що відбувається. Дуже шкода, що проливається людська кров. У мене дуже багато друзів на території материкової України і я з ними продовжую спілкуватися і, думаю, ніщо не змусить нас розірвати зв’язок. Хочу, щоб ми спокійно відвідували один одного.

«ЄВТУШОК – ЧУДОВА ЛЮДИНА»

– Пригадуєте той час, коли вперше зацікавилися футболом?

– Було це в Армянську, де я з однолітками без упину ганяв за м’ячем. У сучасних дітей є майже усе. Єдина річ, яка тепер є нетиповою для наших нащадків – дворовий футбол. Ми вдома майже не бували... Мої батьки відношення до спорту не мали, але любов до футболу у мене з’явилася завдяки вулиці.

– Незважаючи на те, що ви є вихованцем кримського футболу, проте жодного офіційного матчу у складі професійної команди з півострова не провели. Першим дорослим клубом у вашому житті був «Явір» з Краснопілля, що на Сумщині...

– Так, адже в Криму я виступав за команду, що називалася «Синтез». Вона представляла Армянськ і стала переможцем чемпіонату Криму. Звідти мене запросили у «Явір». Команда тоді виступала у перехідній лізі, звідки ми вийшли у другу лігу.

– У Краснопіллі ви грали разом з іншими майбутніми карпатівцями: Олександром Євтушком і Сергієм Танасюком...

– Сашка я знав ще по спортроті у Севастополі, за яку ми разом виступали. Євтушка вважаю чудовою людиною. Те ж саме можу сказати і про Сергія. Сашко мені дуже допомагав, підказував. Футбол нас об’єднав. Нині ми спілкуємося трохи рідше. Євтушок живе у протилежній частині Криму, а Танасюк узагалі десь у вас, у Львові.

– У 1995-му році доля закинула вас у Нальчик, де ви сезон провели у складі місцевого «Спартака»...

– «Явір» проводив зимові збори в російській Анапі, де ми в одному із контрольних матчів протистояли «Спартаку». Мої дії припали до душі тренерам нальчикського клубу і я скоро отримав запрошення. Президент нашої команди Володимир Саєнко запросив у Краснопілля керівників російської команди, де вони дійшли згоди щодо мого трансферу. «Спартак» виконав завдання на сезон і з другої ліги вийшов у перший дивізіон.

«ДУЖЕ ВДЯЧНИЙ КЕРІВНИЦТВУ «КАРПАТ»

– Доволі дивним виглядає ваш перехід у «Карпати» – львівська команда стала наступним етапом у вашій кар’єрі після виступів у Кабардино-Балкарії...

– Я повернувся додому, в Армянськ, де мій перший тренер Олександр Климович домовився з представниками «Карпат» про те, щоб я поїхав до Львова на перегляд. Я зрадів такому варіанту, але хвилювався через те, що напередодні зазнав струсу мозку. Знав, що не зможу на повну проявити себе.

– Тим не менше, ви стали гравцем «Карпат»...

– Представники львівської команди не хотіли нічого слухати. Сказали: «Приїжджай, ми тебе чекаємо». Дуже вдячний керівництву «Карпат» за такий вчинок. Я вирушив з командою на збори у Болгарію. Хоч я і не став гравцем основного складу за тих півроку, проведених у Львові, але зате відновився від травми. А керівництво клубу закрило очі на мою травму.

– Ви не боялися їхати до Львова? Міфів про наше місто існує достатньо...

– Так, люди різне кажуть. Але це все дурниці. Я не боявся, адже грав у Нальчику, що знаходиться за 70 кілометрів від кордону з Чечнею. Мене нічим не здивуєш. До Львова я їхав зі спокійною душею, а рідні та близькі не заперечували проти переїзду. У місті Лева я знайшов багатьох друзів, а з Олегом Бойчишиним і Андрієм Шулятицьким я спілкуюся і нині. Вони дзвонять мені і пропонують допомогу. Кажуть, щоб у випадку проблем в Криму приїжджав до Львова. Я їм дуже за це вдячний. А те, що там показують про міфічних людей, які ненависно ставляться до гостей, це все брехня.

– Чим запам’ятався вам період, проведений у Львові?

– Я чудово пам’ятаю вузькі вулички Львова і прекрасних людей, що там живуть. Я жив на базі, яка для мене стала домівкою. Хоч вона тоді була старенькою, але я її дуже полюбив. Навіть зараз, коли пройшло з того часу майже 20 років, база у Брюховичах стоїть у мене перед очима. Пригадую того ведмедя, який жив у нас. З радістю приїжджав і буду приїжджати у столицю Західної України. Тільки хороші слова можу сказати про вболівальників – їхня підтримка завжди відчувалася на полі.

– Тодішні «Карпати» – це колектив з гучними іменами. Що пригадуєте про атмосферу, яка панувала у команді?

– Чижевський, Покладок, Мокрицький... Ми збиралися всією командою на базі, готували шашлики. Нещодавно бачив Івана Павлюха у Євпаторії. Зустрічався також з Ігорем Маковеєм, який подався у суддівство. Чудові спогади про хлопців.

«ВІРЮ У НОВОТРЯСОВА. ВІН ПОТРАПИВ У ХОРОШІ РУКИ»

– Проте вам довелося покинути «Карпати» – наступною командою у вашому житті стала «Волинь»...

– Замість Володимира Журавчака в команду прийшов Мирон Маркевич. Знаєте, як воно буває, коли приходить новий тренер. Тому мій перехід був цілком логічним. У Луцьку я отримав ігрову практику, тому зовсім не шкодую про свій перехід. Там я став гравцем основи, відчув смак гри.

– У «Волині» підібралася хороша команда: молодий Анатолій Тимощук, досвідчені Федюков, Бурч, Мозолюк. Головним тренером лучан був Анатолій Раденко, який нині вирішив залишити футбол і став священнослужителем.

– Раденка вважаю справжнім професіоналом. Думаю, що він міг принести багато користі українському футболу. «Волинь» була сплавом досвіду і молодості. Молоді Анатолій Тимощук і Володимир Гапон росли у нас на очах, багато працювали і виросли у хороших футболістів.

– Завершували ви свою кар’єру у «Нафтовику», де пліч-о-пліч виступали з Вадимом Колесником і Сергієм Амілехіним...

– Ми познайомилися з Колесником ще у Львові. Підтримуємо з ним відносини, вітав його із призначенням на посаду головного тренера «Нафтовика». Щиро бажаю йому успіхів. Щодо Охтирки, то це маленьке містечко, де дуже люблять футбол. Величезну роль у формуванні команди зіграв президент клубу Роман Рапій. Жахлива аварія обірвала життя прекрасної людини і чудового керівника. На його похоронах зібралося усе місто.

– Нині ви працюєте у Кримському училищі олімпійського резерву?

– Так, треную дітей 2000-го року народження. У нас виступали вихідці з Кіровограду, Хмельницького, Херсону.

– Одним із ваших вихованців можна назвати захисника «Карпат» Артура Новотрясова. Ви знаєте його ще з дитячих років?

– Артур зарекомендував себе, як лідер, став капітаном команди. Він розпочинав на позиції захисника. Згодом Новотрясов зайняв місце у центрі поля. Артур міг похвалитися хорошим ударом і з правої, і з лівої. Він багато забивав і був бомбардиром нашої команди. Нині він знову займає позицію флангового захисника. Олександр Севідов – чудовий тренер і я радий, що Новотрясов потрапив у хороші руки. Вважаю, що у нього все попереду.

– Новотрясов на даний момент ще не зіграв жодної хвилини за основну команду, проте кілька разів потрапляв в заявку на матчі Прем’єр-ліги.

– Артур обов’язково досягне свого. Він поступово йде сходинками: розпочав з училища, далі перша ліга, а тепер елітний дивізіон. Впевнений, що він дуже хоче дебютувати в «Карпатах». Вірю у нього.

– Новотрясов радився з вами стосовно переходу в «Карпати?

– Він – дуже самостійна людина, тому порад у мене не питав. Тим більше, нині, як ви знаєте, існує багато агентів, які йому, напевно, і радили. Севідов працював з ним ще у «Кримтеплиці», тому добре знав його можливості. Якби Новотрясов запитав, що я думаю з цього приводу, моя відповідь була б однозначною. Я грав у Львові, знаю, що там за команда, тому порадив би йому переходити у «Карпати» без вагань.

Популярные новости
Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

29 марта
17:57
"Валенсия" поздравила Романа Яремчука с выходом на Евро-2024
17:45
"Борнмут" - "Эвертон". Анонс и прогноз матча
17:32
"Челси" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
17:31
"Байер" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
17:26
"Тоттенхэм" - "Лутон". Анонс и прогноз матча
17:15
"Шеффилд Юнайтед" - "Фулхэм". Анонс и прогноз матча
17:10
Мирон Маркевич: "Ариэлсону нужно добавить в агрессивности и больше встречаться с мячом"
17:01
"Ноттингем Форест" - "Кристал Пэлас". Анонс и прогноз матча
16:59
Уик-энд для легионеров: Зинченко ждет "Манчестер Сити", Забарного и Миколенко - дуэль
16:47
Двойной юбилей Сергея Реброва
16:39
"Севилья" – "Хетафе". Анонс и прогноз матча
16:35
Хаби Алонсо: "Остаюсь в "Байере"
16:01
"Дженоа" - "Фрозиноне". Анонс и прогноз матча
15:56
Семен Альтман: "Мы все живы, но пострадали сильно"
15:40
17-летний украинский форвард провел тренировку с "Байером"
15:32
Хаби Алонсо может возглавить "Реал" в 2025 году
15:24
Первая лига. 2-й тур (второй этап). "Левый берег" коллекционирует крупные победы
15:10
В АПЛ – реформируют правила работы болбоев
15:09
Вторая лига. 21-й тур. Неожиданная осечка "Звягеля"
14:55
Источник: Лунин в ближайшее время подпишет новый контракт с "Реалом"
14:31
"Ньюкасл" - "Вест Хэм". Анонс и прогноз матча
14:27
Матч "Оболонь" – "Шахтер" состоится без зрителей
14:21
Даниил Бескоровайный: "Было бы неплохо быстро забить и в Ровно"
13:50
От ракетного обстрела пострадало жилье экс-тренера сборной Украины Альтмана
Больше новостей
29 марта
17:57
"Валенсия" поздравила Романа Яремчука с выходом на Евро-2024
17:10
Мирон Маркевич: "Ариэлсону нужно добавить в агрессивности и больше встречаться с мячом"
16:59
Уик-энд для легионеров: Зинченко ждет "Манчестер Сити", Забарного и Миколенко - дуэль
16:47
Двойной юбилей Сергея Реброва
15:56
Семен Альтман: "Мы все живы, но пострадали сильно"
15:24
Первая лига. 2-й тур (второй этап). "Левый берег" коллекционирует крупные победы
15:09
Вторая лига. 21-й тур. Неожиданная осечка "Звягеля"
14:27
Матч "Оболонь" – "Шахтер" состоится без зрителей
14:21
Даниил Бескоровайный: "Было бы неплохо быстро забить и в Ровно"
13:50
От ракетного обстрела пострадало жилье экс-тренера сборной Украины Альтмана
13:30
Святослав Сирота провел семинар для игроков "Колоса" (U-19) на тему проблематики договорных матчей
13:15
Судейские назначения на 22-й тур УПЛ: на всех матчах будет система ВАР
13:05
Первая лига. "Левый берег" - "Агробизнес". Прямая трансляция
12:55
Роман Михайлов отреагировал на информацию о возрождении ФК "Львов"
12:40
Арсений Батагов: "Украина (U-21) выиграла все шесть матчей из шести и движется в правильном направлении"
12:25
Олег Очеретько: "Мой гол "Азербайджану" (U-21) - это и заслуга партнеров"
12:20
Первая лига. "Карпаты" - "Виктория". Прямая трансляция
12:10
Объявлен состав женской сборной Украины для участия в матчах отбора на Евро-2025 против Косова и Хорватии
12:05
Первая лига. "Подолье" - "Кремень". Прямая трансляция
11:55
Олег Шандрук: "Верес" пытается абстрагироваться от турнирной таблицы и настраивается на "Кривбасс"
11:40
Франческо Баранка покинет пост Главы Комитета этики и честной игры УАФ
11:20
Первая лига. "Мариуполь" - "Прикарпатье". Прямая трансляция
11:00
Рубен Бараха: "Выход на Евро-2024 должен дать Яремчуку положительную энергию, "Валенсия" должна воспользоваться ею"
10:45
Украинец Бушман продолжил сотрудничество с "Кызылжаром"
Больше новостей
29 марта
17:45
"Борнмут" - "Эвертон". Анонс и прогноз матча
17:32
"Челси" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
17:31
"Байер" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
17:26
"Тоттенхэм" - "Лутон". Анонс и прогноз матча
17:15
"Шеффилд Юнайтед" - "Фулхэм". Анонс и прогноз матча
17:01
"Ноттингем Форест" - "Кристал Пэлас". Анонс и прогноз матча
16:39
"Севилья" – "Хетафе". Анонс и прогноз матча
16:35
Хаби Алонсо: "Остаюсь в "Байере"
16:01
"Дженоа" - "Фрозиноне". Анонс и прогноз матча
15:40
17-летний украинский форвард провел тренировку с "Байером"
15:32
Хаби Алонсо может возглавить "Реал" в 2025 году
15:10
В АПЛ – реформируют правила работы болбоев
14:55
Источник: Лунин в ближайшее время подпишет новый контракт с "Реалом"
14:31
"Ньюкасл" - "Вест Хэм". Анонс и прогноз матча
13:31
"Наполи" - "Аталанта". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кадис" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
11:30
Не "Ливерпуль" и не "Бавария": известно о ближайших планах Хаби Алонсо
11:00
Рубен Бараха: "Выход на Евро-2024 должен дать Яремчуку положительную энергию, "Валенсия" должна воспользоваться ею"
10:45
Украинец Бушман продолжил сотрудничество с "Кызылжаром"
10:30
Александр Зинченко: "Не могу поверить, что это мое третье Евро. Чувствую себя немножко старым"
10:15
Георгий Судаков: "Не было бы таких игроков, как Мудрик и Цыганков - не отдал бы ассисты"
10:00
"Бенфика" - "Шавиш". Анонс и прогноз матча
09:15
Алексей Михайличенко: "Не удивлен, что Жерсона Родригеса осудили"
28 марта
23:55
17-летний хавбек украинского происхождения тренировался с первой командой "Манчестер Юнайтед"
Больше новостей
29 марта
01:00
Нива - Васт: прямая трансляция матча
01:00
ЮКСА - Металлург-2: прямая трансляция матча
12:00
Яруд Мариуполь - Прикарпатье: прямая трансляция матча
12:30
Подолье - Кремень: прямая трансляция матча
13:00
Карпаты - Виктория: прямая трансляция матча
13:00
Чайка - Звягель: прямая трансляция матча
13:00
Белененсеш САД - Фейренси: прямая трансляция матча
13:30
Левый берег - Агробизнес: прямая трансляция матча
14:30
Бристоль Сити - Лестер: прямая трансляция матча
15:00
Миллуолл - Вест Бромвич Альбион: прямая трансляция матча
16:00
Пасуш де Феррейра - Оливейренсе: прямая трансляция матча
17:00
Саутгемптон - Мидлсбро: прямая трансляция матча
17:00
Шеффилд Уэнсдей - Суонси: прямая трансляция матча
17:00
Куинз Парк Рейнджерс - Бирмингем: прямая трансляция матча
17:00
Престон Норт Энд - Ротерхэм: прямая трансляция матча
17:00
Норвич - Плимут Аргайл: прямая трансляция матча
17:00
Халл - Сток Сити: прямая трансляция матча
17:00
Хаддерсфилд - Ковентри: прямая трансляция матча
17:00
Кардифф - Сандерленд: прямая трансляция матча
17:30
Жил Висенте - Фамаликан: прямая трансляция матча
17:30
Тондела - Вилаверденсе: прямая трансляция матча
19:30
Блэкберн - Ипсвич: прямая трансляция матча
20:00
Бенфика - Шавиш: прямая трансляция матча
21:30
Бургос - Эспаньол: прямая трансляция матча
Больше новостей
29 марта
17:45
"Борнмут" - "Эвертон". Анонс и прогноз матча
17:32
"Челси" - "Бернли". Анонс и прогноз матча
17:31
"Байер" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
17:26
"Тоттенхэм" - "Лутон". Анонс и прогноз матча
17:15
"Шеффилд Юнайтед" - "Фулхэм". Анонс и прогноз матча
17:01
"Ноттингем Форест" - "Кристал Пэлас". Анонс и прогноз матча
16:39
"Севилья" – "Хетафе". Анонс и прогноз матча
16:01
"Дженоа" - "Фрозиноне". Анонс и прогноз матча
14:31
"Ньюкасл" - "Вест Хэм". Анонс и прогноз матча
13:31
"Наполи" - "Аталанта". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кадис" – "Гранада". Анонс и прогноз матча
10:00
"Бенфика" - "Шавиш". Анонс и прогноз матча
15:30
Торонто - Спортинг Канзас-Сити: прогноз на матч
15:30
Орландо Сити - Нью-Йорк Ред Буллз: прогноз на матч
15:30
Интер Майами - Нью-Йорк Сити: прогноз на матч
15:30
Ди Си Юнайтед - Монреаль Импакт: прогноз на матч
15:30
Шарлотт - Цинциннати: прогноз на матч
15:00
Локомотив - Кудровка: прогноз на матч
15:00
Кремень-2 - Дружба: прогноз на матч
15:00
Реал-Фарма - Карпаты-2: прогноз на матч
12:30
Эштрела - Спортинг: прогноз на матч
12:00
Уотфорд - Лидс: прогноз на матч
12:00
Лилль - Ланс: прогноз на матч
12:00
Кадис - Гранада: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →