closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Юрій Дячук-Ставицький: "Треба збільшити кількість команд у Прем’єр-лізі"

Юрій Дячук-Ставицький: "Треба збільшити кількість команд у Прем’єр-лізі"
Изменить размер a+ a-
1259
11
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Розмова з Юрієм Дячуком-Ставицьким, заслуженим тренером України з футболу
Поки футбольні вболівальники, фахівці та чиновники обговорюють ідею створення об’єднаного чемпіонату України та Росії, заслужений тренер України Юрій Дячук-Ставицький пропонує працювати над поліпшенням власного футбольного турніру. Свої пропозиції Юрій Михайлович уже скерував керівництву Федерації футболу України та Професійної футбольної ліги. Що саме потрібно змінити у вітчизняному футболі, фахівець розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Газеті».

— У другій лізі чемпіонату України доволі складна ситуація, там багато команд відмовилося від участі в турнірі, — розповідає заслужений тренер України. — Є дві групи по шість команд у кожній. У другому дивізіо­ні потрібно щось змінювати. Те саме стосується і першої ліги. «Оболонь» уже знялася зі змагань («пивовари» зняли свої команди в першій і другій лігах, — «Газета»), «Миколаїв» не має грошей, під питанням «Арсенал» із Білої Церкви. Проблемних клубів вистачає.

У Прем’єр-лізі теж є проблеми. Відразу три наші клуби в один вечір вилетіли з Ліги Європи. Ще восени їх називали фаворитами у своїх парах, а навесні вони вибули зі змагань. Чому? Думаю, велику роль зіграло те, що наш чемпіонат починається в березні, а в інших країнах — іще в лютому. Якщо ми граємо в Європі, то нам потрібно під неї підлаштовуватися. А то вийшло так, що наші суперники вже провели по кілька офіційних ігор, а українські клуби — тільки спаринги. А це трохи різні речі.

— А як же бути з нашими кліматичними умовами, які не дозволяють швидше починати чемпіонат?

— Різниця в кліматі не є суттєвою. Так, безперечно, у нас трохи холодніше. Але «Дніпро», «Металіст», «Шахтар», «Динамо» грають на хороших стадіонах. Непогані арени є в Одесі, Львові, Запоріжжі. На цих стадіонах можна створити нормальні умови для проведення ігор у лютому. Крім того, не забувайте про глобальне потепління. Вчені кажуть, що з року в рік зими будуть усе теп­лішими. Тому є серйозні аргументи для того, щоб раніше починати свій чемпіонат. Повернуся до Ліги Європи. Наші команди не виглядали слабшими, створили чимало гольових моментів, але не реалізували їх. Українським клубам помітно бракувало ігрової практики.

— У Росії чемпіонат також іще не почався, але тамтешні три клуби успішно виступають в єврокубках…

— Так, маєте рацію. Причому вони здолали сильні команди. Але ми говоримо про причини невдач українських клубів на євроарені. Й однією з них є саме брак ігрової практики в офіційних зустрічах. Шість команд виступають в єврокубках, і їм потрібно допомогти не вилетіти на весняній стадії, як сталося цього разу, коли склали зброю три клуби, та й «Шахтар», думаю, має мало шансів перемогти дортмундську «Борусію».

— Що ще, на Ваш погляд, потрібно змінити в українській Прем’єр-лізі?

— Треба збільшити кількість команд. Більшість європейських чемпіонатів елітного дивізіону нараховують по 18-20 клубів. Окрім матчів чемпіонату, футболісти грають за національний кубок, кубок Ліги, єврокубки. А в нас багато команд, які не виходять на міжнародну арену, проводять за сезон тільки 30 ігор плюс кілька поєдинків за Кубок України. Тоді як в Європі команди грають у 50-70 матчах. Наші футболісти дуже мало виступають.

Окрім того, мені здається, у вітчизняному футболі треба запроваджувати революційні зміни. Зокрема, на мою думку, цього сезону варто відмовитися від вильоту з Прем’єр-ліги двох клубів. Нині з великою ймовірністю можна сказати, що вищу лігу покине «Говерла». А в першому дивізіоні готовий до підвищення в класі тільки «Севастополь», більше нікому виходити в еліту. В клубів немає належної інфраструктури. Водночас клуби, які вже грають у Прем’єр-лізі, мають хорошу інфраструктуру, по три команди: дорослу, молодіжну та U-19.

Наскільки я зрозумів, якщо команди Прем’єр-ліги вилетять у першу лігу, то їхнє керівництво не прагнутиме до повернення в еліту. Зменшать фінансування, розпустять молодіжну команду та U-19 і спокійно гратимуть у першому дивізіоні. А якщо їм дати шанс залишитися в Прем’єр-лізі, то це збереже у власників інтерес до свого футбольного проекту.

Також потрібно збільшувати кількість учасників і в першій лізі. Там теж недостатньо клубів. Як це зробити? В другому дивізіоні є клуби, які мають належне фінансування для виступів у першій лізі. Маю на увазі представників таких обласних центрів, як Черкаси, Чернігів, Тернопіль. В іншій групі другого дивізіону претендують на вихід у першу лігу «Шахтар-3», «Кремінь» із Кременчука. Ось ці команди можна додати в першу лігу, тоді там гратимуть 20-22 дружин.

— А що тоді робити з другою лігою?

— Як і в Європі, другу лігу потрібно зробити регіональною. Створити чотири групи — по одній на Сході, Заході, Півдні та в Центрі. Клубам не доведеться їздити в Київ, щоб вирішити питання із заявкою клубу чи ще якесь. У кожному регіоні буде свій центр, що вирішуватиме такі питання. Це зменшить час і витрати учасників турніру. Крім того, команди на матчі виїздитимуть у день гри: відстані ж невеликі, жодних проблем не буде, ніде не треба ночувати. Це також зменшить витрати клубів. У цій ситуації важливо, що внесок клубу буде не 200 тисяч гривень, як тепер, а приблизно 15 тис.

Також потрібно створити третій дивізіон. Нині проводять чемпіонат Донбасу, в якому грають команди з Донецької та Луганської областей. За таким самим принципом пропоную проводити ігри в третьому дивізіоні чемпіонату України. Створити Карпатську зону (Закарпаття і Львів), об’єднати в одній зоні Рівне й Луцьк, Херсон із Миколаєвом тощо.

А в четвертій лізі нехай змагаються команди з однієї області. При цьому треба змусити переможців підвищуватися в класі. Щоб не було такої ситуації, як із винниківським «Рухом». Футболісти в цьому клубі отримують зарплату по 1000 доларів. Але керівництво не хоче підвищувати команду в класі, попри те, що «Рух» є переможцем чемпіонату області. Українському футболу потрібна система, якої всі дотримувалися б. У вищій і першій лігах повинні грати професіонали, в другій — професіонали разом з аматорами. А інші дивізіони мають бути аматорськими. Наразі ж не маємо чіткої системи.

Популярные новости
Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (11) Все комментарии

все правильно

Чего правильно? Надо до конца сезона сохранить хотя бы тех, кто ещё на плаву, а увеличивать число нищих не нужно. просто погляди в ПерДив и глянь кому нужна ПЛ, а кому нет. Глянул? Ну, что?

здурів, чи що? яке збільшити? багато команд ледве кінці з кінцями зводять, а він каже збільшити. Зменшити кількість учасників до 12-14!

уменьшить чемпионат до 10 команд, тогда конкуренция будет больше, больше матчей уровня Металлист - Днепр

Ответ на сообщение Фанат Металлурга З

уменьшить чемпионат до 10 команд, тогда конкуренция будет больше, больше матчей уровня Металлист - Днепр

И уменьшат не надо - пусть всё идёт своим чередом. Любое вмешательство из вне будет болезненным и не предсказуемым. Понятно, что надо сайт насыщать информацией, но не такими же бредовыми высказываниями.

Предлагаю альтернативное решение для Дячука: провести чемпионат в форме НБА или НХЛ - регулярка по дивизионам и конференциям (этак команд 50 в общей сложности), потом плей-офф до 3-4 побед. А также матч звезд:) Во уровень будет!!!

Та хорошая идея - завести в ПЛ побольше клубов, которые на сборах будут ночевать в палатках и жрать солому. В оф.играх лидеры им будут закатывать минимум по 5 голов. Для повышения зрелищности за победу команде, которая забивает более чем 10 голов, давать не 3, а 4 оча.

По-моєму ясно лише одне: дімідрол з горілкою шановний заслужений тренер вживає тікітак :)

12 команд в вышке в 3 круга. Фарм-клубы и колхозы - в пердив. На счет уменьшения взносов для второлиговых команд - похоже здравая мысль. На что идут эти деньги, на машины чиновникам? А команды то нищие.

14 команд-=- в ПЛ А в пердіві змінити формат-розширити до 28 пердів- і внески зменшити- але більше вимог до стадіонів і полів -=-

Да ладно,может 4 команды оставить и пусть играют в 10 кругов???Наши футболисты и так лаботрясы...Посмотрите сколько за сезон играют игр в Англии например.Здесь раз в неделю-уже устали...

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

16 апреля
22:13
Карло Анчелотти: "Гвардиола может быть спокоен"
22:04
"Манчестер Сити" - "Реал". Анонс и прогноз матча
22:01
"Бавария" - "Арсенал". Анонс и прогноз матча
21:53
24-й тур УПЛ – разбор полетов: обочина "Кривбасса", премию - Приймаку, полтавский туман (Видео)
21:51
Георгий Судаков: "Наполи" сделал хорошее предложение, но "Шахтер" его отклонил"
21:36
"Барселона" - ПСЖ: стартовые составы
21:28
"Боруссия" Дортмунд - "Атлетико": стартовые составы
21:26
"Боруссия" Дортмунд - "Атлетико": стартовые составы
21:20
Фанаты "Барселоны" перед матчем Лиги чемпионов оскорбили несколько сотен болельщиков ПСЖ
20:47
Хосеп Гвардиола: "Люди не верят мне, когда я в положительном ключе говорю о "Реале"
20:28
Георгий Судаков: "У Мудрика есть все, чтобы выиграть "Золотой мяч"
20:20
Официально: Юрий Вирт возглавил "Звягель"
19:59
Немецкий футбольный союз хочет продлить контракт с Нагельсманном
19:49
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 16.04.2024
19:33
16-летний вингер "Шахтера" с начала недели тренируется с первой командой
19:13
Бывший защитник "Динамо" стал техническим директором бразильского клуба
18:59
Фрэнк Лэмпард отказался возглавить сборную Канады
18:46
Бернарду Силва: "Вы контролируете ход игры, но "Реал" забивает два гола в мгновение ока"
18:31
У Романа Безуса разрыв ахилла - насколько сложна эта травма?
18:15
Эдин Терзич: "Атлетико" не прощает ошибок"
17:59
"Шахтер" готовится к "Заре": активация мышц, двусторонка, возвращение Ракицкого (+Фото)
17:44
Руководство УАФ, НОК и НАДЦ обсудило подготовку олимпийской сборной Украины по футболу к ОИ-2024 в Париже
17:29
Вильян Пачо может продолжить карьеру в АПЛ
17:15
Судейские назначения на перенесенные матчи 15-го и 16-го туров чемпионата Украины
Больше новостей
16 апреля
21:53
24-й тур УПЛ – разбор полетов: обочина "Кривбасса", премию - Приймаку, полтавский туман (Видео)
21:51
Георгий Судаков: "Наполи" сделал хорошее предложение, но "Шахтер" его отклонил"
20:47
Хосеп Гвардиола: "Люди не верят мне, когда я в положительном ключе говорю о "Реале"
20:28
Георгий Судаков: "У Мудрика есть все, чтобы выиграть "Золотой мяч"
20:20
Официально: Юрий Вирт возглавил "Звягель"
19:49
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 16.04.2024
19:33
16-летний вингер "Шахтера" с начала недели тренируется с первой командой
19:13
Бывший защитник "Динамо" стал техническим директором бразильского клуба
18:31
У Романа Безуса разрыв ахилла - насколько сложна эта травма?
17:59
"Шахтер" готовится к "Заре": активация мышц, двусторонка, возвращение Ракицкого (+Фото)
17:44
Руководство УАФ, НОК и НАДЦ обсудило подготовку олимпийской сборной Украины по футболу к ОИ-2024 в Париже
17:15
Судейские назначения на перенесенные матчи 15-го и 16-го туров чемпионата Украины
16:48
УПЛ: интересные числа и факты 24-го тура чемпионата Украины
16:34
Первая лига. Звезды 4-го тура (второй этап)
16:32
УАФ: определился календарь сборной Украины U-16 на Турнире развития УЕФА в Эстонии
14:48
Александр Зотов пополнил штаб "Полесья"
14:15
Почти вершина и почти бездна - оценки Мудрика и Миколенко за матч "Челси" - "Эвертон"
13:55
"Черноморец" разгромил в спарринге любительский "Титан", за команду сыграл сын Григорчука
13:36
Юрий Вирт принимает "Звягель"
13:25
Артем Габелок: "Руководители "Металлиста 1925" заходили в раздевалку после матча с "Днепром-1"
13:05
Александр Пихаленок: "Мое восстановление продлится около трех недель"
12:45
"Омония": Роман Безус выбыл из-за травмы на полгода
12:35
Роман Безус: "Для меня сезон закончился раньше"
12:15
Хлань - MVP февраля и марта в Первой лиге Польши, он передал 100 тысяч гривен на благотворительность
Больше новостей
16 апреля
22:13
Карло Анчелотти: "Гвардиола может быть спокоен"
22:04
"Манчестер Сити" - "Реал". Анонс и прогноз матча
22:01
"Бавария" - "Арсенал". Анонс и прогноз матча
21:36
"Барселона" - ПСЖ: стартовые составы
21:28
"Боруссия" Дортмунд - "Атлетико": стартовые составы
21:26
"Боруссия" Дортмунд - "Атлетико": стартовые составы
21:20
Фанаты "Барселоны" перед матчем Лиги чемпионов оскорбили несколько сотен болельщиков ПСЖ
20:28
Георгий Судаков: "У Мудрика есть все, чтобы выиграть "Золотой мяч"
19:59
Немецкий футбольный союз хочет продлить контракт с Нагельсманном
19:13
Бывший защитник "Динамо" стал техническим директором бразильского клуба
18:59
Фрэнк Лэмпард отказался возглавить сборную Канады
18:46
Бернарду Силва: "Вы контролируете ход игры, но "Реал" забивает два гола в мгновение ока"
18:31
У Романа Безуса разрыв ахилла - насколько сложна эта травма?
18:15
Эдин Терзич: "Атлетико" не прощает ошибок"
17:44
Руководство УАФ, НОК и НАДЦ обсудило подготовку олимпийской сборной Украины по футболу к ОИ-2024 в Париже
17:29
Вильян Пачо может продолжить карьеру в АПЛ
16:59
Футболист "Малаги" взял с болельщика 50 евро за свою футболку
15:59
Стив Макманаман: "Манчестер Сити" после 3:3 против "Реала" в Мадриде – фаворит"
15:46
Ушел из жизни чемпион мира 1974 года Бернд Хельценбайн
15:31
"Аякс" мечтает о возвращении Эрика тен Хага
15:16
"Вердер" отстранил Наби Кейта до конца сезона
14:59
Одну из улиц Леверкузена могут переименовать в честь Хаби Алонсо
14:47
Ким Мин Чжэ может вернуться в "Наполи"
14:38
Маурисио Почеттино: "Драка за пенальти? Позор! Сказал игрокам: "Это последний раз, когда я вижу такое поведение"
Больше новостей
16 апреля
01:00
Васт - Локомотив: прямая трансляция матча
01:00
Звягель - Металлург-2: прямая трансляция матча
01:00
Куиаба - Витория: прямая трансляция матча
22:00
Барселона - ПСЖ: прямая трансляция матча
22:00
Боруссия - Атлетико: прямая трансляция матча
22:00
Саутгемптон - Престон Норт Энд: прямая трансляция матча
22:15
Фамаликан - Спортинг: прямая трансляция матча
15 апреля
00:30
Витория - Палмейрас: прямая трансляция матча
15:30
ЛНЗ - Верес: прямая трансляция матча
18:00
Металлист 1925 - Днепр-1: прямая трансляция матча
19:30
Фиорентина - Дженоа: прямая трансляция матча
20:00
Аланьяспор - Галатасарай: прямая трансляция матча
20:00
Пяст - Заглембе: прямая трансляция матча
21:30
Алькоркон - Вильярреал II: прямая трансляция матча
21:45
Аталанта - Верона: прямая трансляция матча
21:45
Гренобль - Анже: прямая трансляция матча
22:00
Челси - Эвертон: прямая трансляция матча
22:00
Осасуна - Валенсия: прямая трансляция матча
22:15
Визела - Шавиш: прямая трансляция матча
14 апреля
00:30
Крисиума - Жувентуде: прямая трансляция матча
00:30
Интернасьонал - Байя: прямая трансляция матча
03:00
Сан-Паулу - Форталеза: прямая трансляция матча
03:00
Флуминенсе - РБ Брагантино: прямая трансляция матча
03:30
Миннесота Юнайтед - Хьюстон Динамо: прямая трансляция матча
Больше новостей
16 апреля
22:04
"Манчестер Сити" - "Реал". Анонс и прогноз матча
22:01
"Бавария" - "Арсенал". Анонс и прогноз матча
12:00
"Боруссия" – "Атлетико". Анонс и прогноз матча
12:00
"Барселона" – ПСЖ. Анонс и прогноз матча
10:01
"Боруссия" (Д) – "Атлетико": ставка на результативность матча
10:01
"Барселона" - ПСЖ: ставка на вторую победу каталонцев
17:30
Байя - Флуминенсе: прогноз на матч
16:00
Форталеза - Крузейро: прогноз на матч
16:00
Палмейрас - Интернасьонал: прогноз на матч
16:00
Жувентуде - Коринтианс: прогноз на матч
16:00
Атлетико Минейро - Крисиума: прогноз на матч
15:00
РБ Брагантино - Васко да Гама: прогноз на матч
15:00
Гремио - Атлетико Паранаенсе: прогноз на матч
15 апреля
12:00
"Осасуна" – "Валенсия". Анонс и прогноз матча
12:00
"Челси" - "Эвертон". Анонс и прогноз матча
11:45
"Аталанта" - "Верона". Анонс и прогноз матча
09:30
"Фиорентина" - "Дженоа". Анонс и прогноз матча
08:00
"Металлист 1925" – "Днепр-1". Анонс и прогноз матча
05:30
ЛНЗ - "Верес". Анонс и прогноз матча
15:00
Звягель - Металлург-2: прогноз на матч
15:00
Дружба - Реал-Фарма: прогноз на матч
15:00
Кудровка - ЮКСА: прогноз на матч
15:00
Скала 1911 - Кремень-2: прогноз на матч
12:15
Визела - Шавиш: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →