closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Дмитро Топчієв: "В Донецьку судді "вбивали" всіх"

Изменить размер a+ a-
1188
1
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить
Дмитро Топчієв: "В Донецьку судді "вбивали" всіх" - изображение 1Він – перший гравець «Карпат», який зіграв у національній збірній України. У переліку його нагород є золоті і бронзові медалі чемпіонату України, а також національний Кубок. Він грав на «Камп Ноу» проти «Барселони» Йохана Кройфа. За свою кар’єру одягав футболки 15-ти різних команд і свого часу став героєм крилатої фрази «Так часто змінюєш команди, як Діма Топчієв».

Тепер він проживає в Нікополі, тренує дітей і кілька разів на тиждень збирається з друзями-ветеранами поганяти м’яча. А ще Дмитро Топчієв дуже цікавий і щирий співрозмовник, який завжди говорить те, що думає. До вашої уваги спогади футбольного пілігрима, екс-гравця «Карпат» і збірної України про життя у Львові, зелено-білу команду початку 90-их і той самий міфічний жест.

«ПЕРША СОЮЗНА ЛІГА – ДУЖЕ СЕРЙОЗНИЙ ТУРНІР»

– Дмитре, розкажіть, будь ласка, про своє дитинство. Як так сталося, що ви народилися в Росії, але подальше все своє життя пов’язали з Україною?

– Народився я в Нижньому Тагілі, але пізніше мої батьки переїхали в Нікополь. Сталося це в 1970 році, коли мені було чотири роки. Сьогодні я теж проживаю в цьому місті, що на Дніпропетровщині.

– Ви вважаєте себе українцем чи росіянином? Наскільки я розумію, у вас український паспорт...

– Відразу однозначно сказати не можу. Напевно, більше почуваюся українцем, бо провів тут майже все життя. Але бувають такі ситуації, коли вважаю себе росіянином.

– Незважаючи на дитинство, проведене в Україні, ваші перші професійні команди були з Росії...

– Розпочав футбольну кар’єру в місті, де народився, в команді «Уралець». Потім поїхав в Тюмень у «Геолог», де провів частину другого кола. Тоді можна було заявляти футболістів без будь-яких проблем. Після цього я приїхав додому. Взимку потрапив на збори у запорізький «Металург», але там щось не склалося, і мене віддали в оренду в іншу місцеву команду «Торпедо», де провів два-три місяці, після чого за мною приїхали представники нікопольського «Колоса», який тоді виступав у Першій лізі Радянського Союзу.

– Місцева команда подарувала футбольній Україні багато талановитих футболістів. Яким тоді був «Колос»?

– Я потрапив у дуже серйозний турнір, де зібралися хороші команди. У моїй команді було багато людей, в кого можна було повчитися. В той час у Нікополі грав відомий нині тренер Микола Федоренко. Можу додати сюди Олександра Хапсаліса, який виступав у Валерія Лобановського в «Динамо». Не можу не відзначити воротаря Сергія Кирієнка, нині покійного. Його наука була дуже корисною. З ним можна було завжди поспілкуватися і почути пораду. Відзначу уродженця Львівщини Андрія Ділая, який досягнув чималих успіхів з «Дніпром». Шкода, що з часом клуб спіткали фінансові труднощі.

«ЛЬВІВ – НЕ Є ТО МІСТО, ДЕ У ФУТБОЛ МОЖНА ГРАТИ ЯК ПОПАЛО»

– Давайте пригадаємо часи, коли незалежний український футбол тільки почав зароджуватися. Вам довелося взяти участь в одному з перших західноукраїнських дербі – як гравець «Волині» у першому турі чемпіонату України ви грали проти івано-франківського «Прикарпаття»...

– Пам’ятаю цей матч. У мене вдома навіть є чорно-біла фотографія нашої команди. Надворі була рання весна. Пригадую старенький стадіон в Івано-Франківську. Гра була складною, але ми не програли. Матч завершився нульовою нічиєю.

– Минуло зовсім небагато часу, і ви стали одним з героїв волинського футболу. У грі проти київського «Динамо» забили два голи...

– Ми програвали 2:0, і до кінця гри залишалося зовсім мало часу. Тодішній тренер Мирон Богданович Маркевич сказав мені: «Діма, іди в напад, треба забивати». Ми дуже класно зіграли, але суперник виявився сильнішим. У ті часи в Луцьку підібралася хороша команда, на яку ходили вболівальники. Крім того, було цікаво, адже це був перший чемпіонат, свій, український.

– Далі на вас очікував перехід в «Карпати», якому посприяв Маркевич. Іншими словами, він забрав вас із собою. Для вболівальників «Карпат» цей період асоціюється перш за все з трилером під назвою «Карпати» – «Чорноморець». Львів’яни спромоглися на неймовірний «камбек» і перемогли 4:3...

– Сталося так, що ми провели два зовсім різних тайми. Спочатку багато чого не виходило. Але в перерві Мирон Богданович сказав нам, цитую: «Львів – не є то місто, де у футбол можна грати як попало» (сміється). Ця фраза мені добре врізалася в пам’ять. Ми поговорили між собою, вирішили, що вболівальники не заслуговують на такий результат, і в підсумку Андрій Покладок забив переможний гол. Крім того, гра відбувалася 25 вересня, тобто у мій день народ-ження. Маркевич і на цьому наголосив і попросив команду мене привітати. Все склалося якнайкраще і настрій після гри у мене був чудовий.

«В МЕНЕ ДУЖЕ ТЕПЛІ СПОГАДИ ПРО ЛЬВІВ»

– Буквально через місяць ви дебютували у збірній України і стали першим гравцем «Карпат», який підкорив цю вершину. Як ви дізналися про цю новину і що відклалося в пам’яті з цього періоду?

– Мирон Богданович піді-йшов до мене і сказав, що мене викликано в збірну. Я був дуже гордий, коли почув це. До цього не вірив, що зможу потрапити в головну команду країни.

– У складі збірної ви зіграли п’ять матчів. Про патріотизм питати не буду, оскільки у важкі перехідні часи гравці, напевно, самі не розуміли значущості цієї події. Ви поїхали в турне у Сполучені Штати Америки. Що там запам’яталося?

– По-перше, хочу додати, що не потрапили в команду гравці «Дніпра», які пройшли в наступний раунд єврокубків. Фактично, збірну сформували гравці «Динамо», плюс кілька хлопців з Донецька й Одеси. Відчуття того, що ми граємо за всю Україну, на жаль, не було. Більшу радість наш приїзд приніс нашій американській діаспорі. Вони приїжджали в гості, приходили на матчі і тренування. Вони на той момент уже розуміли, що приїхала збірна України, команда з їхньої Батьківщини. Пізніше ми зрозуміли, що представляємо честь своєї країни.

– Свій єдиний гол у складі львівських «Карпат» ви забили в останньому матчі свого першого перебування в команді. Пам’ятаєте гол у ворота донеччанина Дмитра Шуткова?

– Так, це був удар зі штрафного. Не знаю, що стало причиною взяття воріт – чи мій хороший удар чи той факт, що воротар трохи помилився. Загалом же в першому колі ми дуже вдало грали вдома: провели сім ігор і тільки двічі не перемогли. Обидва рази поділили очки з «Динамо» і «Шахтарем». Хороший колектив тоді зібрав Мирон Богданович. Самі розуміли, що на нас приходили дивитися вболівальники, і розчарувати їх ми не мали права.

– Ви сказали, що колектив був хороший. Іншими словами, гравці між собою тісно товаришували?

– Так, наші відносини були дуже дружніми. Я та Ігор Плотко родом зі східної частини України. Але нас дуже добре прийняли. Ми проживали в гуртожитку на Погулянці. З приємністю згадую Олега Бенька, воротаря Сергія Чабана. Наші діти тісно спілкувалися. Можу сказати, що в інших командах було трохи по-іншому, ніж в «Карпатах». Пригадую цікавий випадок – одружувався Роман Толочко і ми всі пішли на весілля. Це, напевно, єдиний день в моєму житті, коли я почув стільки невідомих мені українських пісень. Може, це львівський репертуар, але чим більше я їх слухав, тим більше усвідомлював – наскільки ж я мало знаю українських пісень (сміється)... Словом, дуже теплі в мене спогади про Львів. Ніколи не забуду чудовий газон «України», ауру цього прекрасного стадіону.

«КАМП НОУ» НАСПРАВДІ НЕ ТАКИЙ УЖЕ Й ВЕЛИКИЙ»

– Після гри проти «Шахтаря» ви перейшли у київське «Динамо», де харизматичних особистостей не бракувало: Лужний, Леоненко, Ребров... Труднощів з адаптацією не виникло?

– Знаєте, як воно буває, коли новачок приходить? Поводився я скромно, не випинався, проблем не було. Прийняли мене добре. Було важко, бо на мене чекало непросте навчання, але рівень організації, мислення був набагато вищим, ніж будь-де. Михайло Іванович Фоменко доносив до нашої свідомості всі тонкощі гри. Не було такого випадку, щоб він не достукався до нас. Ми демонстрували футбол європейського рівня.

– У другому колі за чотири місяці вам вдалося здійснити подвиг – сім голів. Як таке вдавалось?

– Просто все успішно склалося. Всі тактичні схеми, які ми напрацьовували, втілили у життя. Кожен знав, куди бігти і що робити. Мені все вдавалося. В мене все було чудово у функціональному плані і це справді був один з найкращих періодів кар’єри. Крім того, все зійшлося – зірки, партнери, місце, тренер.

– Особливе місце у вашому житті, очевидно, займають матчі проти «Барселони» у Лізі чемпіонів. Часто згадуєте цей двобій, в якому вам довелося грати проти Кумана, Субісарети, Стоічкова, очолюваних Йоханом Кройфом?

– Пам’ятаю, що добряче хвилювався. В Києві був складний матч, незважаючи на нашу перемогу. Несправедливо вилучили Сергія Мізіна на 30-ій хвилині, не знаю, що там суддя побачив. Воротар Ігор Кутепов не раз виручав. Після гри було дуже приємно, коли вболівальники нас щиро вітали. Шкода, що в Барселоні програли, але думаю, справедливо. «Барселона» потім вийшла у фінал, де програла «Мілану». Що б там не казали, а це була одна з кращих команд світу з Ромаріо і Пепом Гвардіолою в складі.

– Після гри футболкою ні з ким не помінялися?

– Ні, тоді так не було прийнято. Перед грою ми сходили в магазин і купили собі форму «Барселони». До речі, вона в мене ще й зараз зберігається.

– Екскурсію містом вам не організували? Які враження від «Камп Ноу»?

– Ми прилетіли напередодні гри, прогулялися поруч з готелем. В день матчу поїхали на тренування на запасне поле. Щодо стадіону, то він дуже комфортний. Насправді, по телевізору здається, що він набагато більший. Всередині ж виглядає не таким уже й великим. Розумію, чому «Барселона» так добре грає. Коли поруч сидить вболівальник на відстані 15-ти метрів, то ноги самі несуть вперед.

«ЖЕСТ АДРЕСУВАВСЯ НЕ ВБОЛІВАЛЬНИКАМ. Я ЇХ ДУЖЕ ЛЮБЛЮ»

– Ви стали першим і поки єдиним гравцем, який протягом одного розіграшу Кубка України зіграв у складі переможця і фіналіста. Йдеться про 1993 рік, коли «Динамо» перемогло «Карпати» 2:1, а один з голів у ворота львів’ян забили саме ви. Чи пам’ятаєте цей гол і чи мав цей матч для вас, як для екс-гравця «Карпат», принципове значення?

– Гол пам’ятаю, бо на тренуваннях ми якраз відпрацьовували кутові. В грі Шматоваленко добре навісив, а я забив. Гра була дуже важливою і перемогти хотіли тому, що це фінал. «Карпатам» теж хотів забити, але зла у мене не було, просто спортивна злість. Для «Динамо» це перший український Кубок України. Те ж саме можна сказати і про чемпіонство.

– Славу від виграшу двох головних трофеїв відчули?

– Думаю, не особливо. Так, коли приїжджали в будь-який куточок України, то був ажіотаж і відчуття того, що до команди ставляться як до гранда. Це, звичайно, за виключенням кількох східних міст, в яких є свої кумири.

– Судячи зі статистики, ви дуже полюбляли забивати «Карпатам», причому, у складі різних команд. Через кілька місяців після фіналу ви знову-таки забили «зелено-білим». В першому турі чемпіонату «Динамо» знову взяло верх 2:1. Чи є секрет ваших голів у ворота львівської команди?

– Може, справа в якихось потойбічних силах? Особливого налаштування на «Карпати» не було. Швидше, збіг обставин. Наприклад, той гол, про який ви кажете, вийшов доволі спонтанним. Партнер запустив м’яч в бік воріт, а я вдало прийняв його і пробив у ближній кут воріт Стронціцького.

– Повертаючись до фіналу Кубка України 1993 року не можу не запитати про те, що хвилює львівських вболівальників зі стажем. У цій грі ви, після забитого гола, показали один не дуже культурний, але популярний жест. У Львові ходять легенди, що він адресувався львівським вболівальникам. Розставте, будь ласка, все на свої місця в історії, яка відбулася 20 років тому...

– Можу запевнити, що мій жест не стосувався вболівальників. Львівські прихильники – одні з найбільш відданих. Напишіть, будь ласка, що я їх дуже люблю і розумію. Якщо хтось з уболівальників подумав, що жест адресувався їм, запевняю – це насправді не так. Він був адресований одній людині, але аж ніяк не всім львів’янам. Мене накрили емоції і я вчинив тоді так. Якщо хтось на мене образився, прошу пробачення. Про вболівальників «Карпат» і мешканців Львова у мене найкращі спогади. Те ж саме стосується футболістів, тренерів. Великий привіт передаю Юрію Михайловичу Дячуку-Ставицькому, сім’ї Мирона Богдановича... Минулого року розмовляв з Ромою Зубом. Передайте, будь ласка, привіт Олегу Беньку, який пропав кудись.

– Саме місто згадуєте з приємністю?

– У Львові неймовірна архітектура, красу якої я й зараз пам’ятаю. Ми часто їздили в центр, ходили вузенькими вуличками. Шкода, що Львів тоді був трохи занедбаним.

– Коли востаннє відвідували наше місто? Ще в кінці 90-их?

– Ох, давно у Львові не був. Так, напевно, ще в 90-их.

«В ШТАНГЕ КОЖЕН З НАС МАВ ВЛАСНИЙ ФУТБОЛЬНИЙ М’ЯЧ»

– Ще одна цікава сторінка вашої кар’єри – праця в «Дніпрі» під керівництвом німця Бернда Штанге. Він справді привіз до нас Європу?

– Повністю згідний. Це був своєрідний тренер. Він багато уваги приділяв тактиці. Штанге – демократичний тренер, який завжди спілкувався з футболістами, запитував про життя. Не було межі між тренером і гравцем. Він у міру жорсткий і водночас добрий. Були ситуації, коли футболісти набирали зайву вагу. Тоді він персонально працював з ними. А ще завдяки йому у нас з’явилися пральні машини, підписаний комплект форми і м’яч, який був закріпленим за кожним гравцем. Футболіст відповідав за те, щоб він був правильно накачаний, чистий. Приємні спогади про збори і європейські готелі.

– Після «Дніпра» ви повернулися в «Карпати», зіграли тільки три гри...

– Ви знаєте, не пішло чомусь. Усе валилося з рук. Маркевич спочатку покликав мене, а потім вирішив розпрощатися.

– Коли востаннє спілкувалися з Маркевичем?

– Ще тоді, коли працював під його керівництвом. Тобто 11 чи 12 років тому. Тепер слідкую за його успіхами. Радий за нього.

– Продовжуючи тему тренерів, не можу не поцікавитися. Гадаєте, Фоменко зможе витягнути нашу збірну з ями?

– Треба знати ситуацію з середини. Але думаю, що Михайло Іванович дуже достойний кандидат на цю посаду. Сподіваюся, збірна гратиме якісніше.

«В ДОНЕЦЬКУ СУДДІ «ВБИВАЛИ» ВСІХ»

– У вашій кар’єрі був невеликий період в кіровоградській «Зірці». Ви зіграли лише 9 ігор, одного разу забили. Але найдивнішим є той факт, що в своїй кар’єрі вас дуже рідко вилучали з поля, а за 9 матчів в «Зірці» ви двічі достроково покинули газон...

– Особливо варте уваги вилучення у грі з «Шахтарем». Після першого тайму ми програвали 2:0, але потім господарі розслабилися і ми відігралися. Арбітр Жосан вирішив нас знищити. Це було справжнє суддівське свавілля. Називаю речі своїми іменами. Тим більше в Донецьку, де судді «вбивали» всіх. Спочатку він показав мені жовту, а за мить ще й червону, нібито за розмови. Просто треба було нас ослабити.

– В інтерв’ю нікопольським журналістам ви сказали, що не погодилися б стати суддею, бо вони в Україні не зовсім чесні.

– Це справді так. Судді роблять так, як кажуть «зверху». В Україні заборонено формувати публічну думку про суддів, на відміну від Європи, де постійно створюються програми, в яких аналізують суддівські помилки. Відповідно, судді у нас безнаказані. Призначають їх на ті матчі, на які вигідно і потрібно. Це дуже неприємна тема. Але є собі ці люди в чорному, хай і залишаються у своєму світі.

– Повертаючись до справ виключно футбольних, варто зазначити, що ви певний період часу провели в Росії, зокрема в Єкатеринбурзі і Нальчику...

– Особливо відзначу період, проведений в «Спартаку» з Нальчика. Там дуже хороші люди. Це стосується простого населення і футболістів. Ми боролися за виживання, але це нас згуртувало і ми піднялися вверх. У Кабардино-Балкарії привітні люди, а місто Нальчик – зелене і чисте.

– Повернення в Україну було зумовлене тим, що Маркевич знову захотів вас бачити в своїй команді. Цього разу в запорізькому «Металурзі». Там ви видали чудовий відрізок з 4 голів у 5 матчах, один з яких знову влетів у ворота «Карпат»...

– Ми загалом добре відіграли у цій грі. Напевно, хлопці хотіли зробити приємне тренеру й обіграти його колишню команду. Йому теж хотілося обіграти «Карпати». Щодо гола, то все було продумано – Демченко подав, а я вчасно опинився в потрібному місці.

– Чи не було такого, що Маркевич наголошував футболістам на принциповості гри проти колишніх підопічних?

– Конкретного налаштування не пригадую. Гравці самі розуміли, що для нього такі матчі принципові.

«КВАРЦЯНИЙ ХОТІВ ПРИМУСИТИ ГРАВЦЯ ДОБИРАТИСЯ ДОДОМУ ПІШКИ»

– Був у вашій кар’єрі ще один цікавий період, пов’язаний з поверненням у «Волинь» з інтервалом у 10 років. Як працювалося з Віталієм Володимировичем Кварцяним?

– Ви самі розумієте, що Віталій Володимирович є дуже багатогранною особистістю, достатньо емоційний. Він не дозволяв розслаблятися. Кварцяний хотів, аби всі грали на максимумі. Він володіє високими психологічними здібностями. Можу сказати, що мені з ним комфортно працювалося. Тим більше, колектив чудовий підібрався: Юра Дудник, Олег Федюков, Сергій Гончаренко, Володимир Гащин, потім прийшов Василь Сачко. Те ж стосується нашого рівня гри – вдавалося демонструвати хороший футбол.

– Сумувати з Кварцяним не доводилося?

– Було весело. Наприклад, після програного матчу в Одесі Віталій Володимирович сказав одному з гравців, що висадить його в полі і примусить добиратися в Луцьк пішки. Він був настільки засмучений, що навіть таке покарання придумав. Тоді всім було не зрозуміло, навіщо людина ночуватиме десь в степу (сміється). Але з часом усе сприймалося нормально.

– Вас можна назвати футбольним пілігримом. Маєте пояснення тому, що так часто змінювали команди?

– Насправді пояснити цей факт не можу. Ніби й не конфліктний. Тут немає логічного пояснення. Бувало по-всякому...

– Слідкуєте за Прем’єр-лігою?

– Не можу назвати себе відданим уболівальником. Часто дивлюся англійську Прем’єр-лігу, подобається Бундесліга. За нашим чемпіонатом теж слідкую, але не так уважно. На жаль, в добі занадто мало часу.

– Чи не бажаєте стати тренером?

– Хотілося б. Можна було б почати з другої ліги. Шкода, що в Нікополі футбол нікому не потрібен. На даний момент треную маленьких дітей. Сподіваюся, що з часом виховаю хороших футболістів. Ще збираємося з хлопцями, бігаємо. Наприклад, Віталік Пантилов, який у Вищій лізі пограв, Андрій Гузенко, який свого часу в «Карпатах» виступав. Користуючись нагодою, передаю привіт Богдану Петровичу Кобрину, який ще в мої часи був одним з керівників команди. Вітаю всіх тих, хто причетний до клубу «Карпати», який в Україні має свою марку. Бажаю «Карпатам» прогресу і виходу в єврокубки.

Популярные новости
Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (1) Все комментарии

"В Донецьку судді "вбивали" всіх"??? Да ты, Дима, просто псих. В ноябре 1996 года Ахметов только стал Президентом "Шахтера", и в 1997 году, когда ты играл за Кировоград, он только помышлял о борьбе с судейским произволом в пользу "Динамо"...

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

26 апреля
01:29
Чемпионат Англии. "Брайтон энд Хоув" – "Манчестер Сити" 0:4. Видеообзор матча
01:07
"Реал Сосьедад" – "Реал". Анонс и прогноз матча
01:03
"Фрозиноне" - "Салернитана". Анонс и прогноз матча
25 апреля
23:57
"Бохум" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
23:54
Физическая готовность и профилактика травм - в "Барселоне" произошли изменения
23:49
Атакующий полузащитник "Баварии" сделал выбор между Месси и Роналду
23:31
Алиссон Бекер – лидер рейтинга лучших вратарей на текущий момент по версии FourFourTwo
23:19
На стадионе "Майнца" обнаружили 500-килограммовую бомбу Второй мировой войны
23:06
Известно, в какую сумму "Наполи" оценил Довбика
22:51
Чемпионат Италии "Удинезе" – "Рома" 1:2. Видеообзор матча
22:36
Австрийская федерация футбола требует от "Баварии" 15 миллионов евро за Рангника
22:22
Георгий Судаков - трансферная цель "Арсенала" и "Челси"
22:20
Арне Слот: "Я хотел бы стать новым тренером "Ливерпуля"
22:01
"Монпелье" – "Нант". Анонс и прогноз матча
21:51
"Мы не забыли" - Месси почтил память Тито Вилановы (Фото)
21:46
Таллес: "Акцент - на действиях при завершении атак"
21:27
Сержиу Консейсау прокомментировал продление контракта с "Порту"
21:14
Ультрас "Баварии" запустили петицию против приглашения в клуб Рангника
20:43
Степаненко слушает, Кевин празднует, Матвиенко отжимается: как "Шахтер" готовится к ЛНЗ (Видео)
20:35
Сульшер может возглавить сборную Канады
20:14
"Бавария" готова выплатить 2,5 миллиона евро сборной Австрии в качестве отступных за Рангника
19:52
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 25.04.2024
19:46
Йожеф Сабо: "Номер один в УПЛ – Бражко. Он первым поедет за границу"
19:38
Владимир Баенко: "Кривбасс" поддерживает официальное стимулирование арбитров"
Больше новостей
25 апреля
23:06
Известно, в какую сумму "Наполи" оценил Довбика
22:22
Георгий Судаков - трансферная цель "Арсенала" и "Челси"
21:46
Таллес: "Акцент - на действиях при завершении атак"
20:43
Степаненко слушает, Кевин празднует, Матвиенко отжимается: как "Шахтер" готовится к ЛНЗ (Видео)
19:52
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 25.04.2024
19:46
Йожеф Сабо: "Номер один в УПЛ – Бражко. Он первым поедет за границу"
19:38
Владимир Баенко: "Кривбасс" поддерживает официальное стимулирование арбитров"
19:32
Евгений Ткачук: "Две недели назад мне сделали операцию"
18:58
ФК "Кривбасс" уплатил в госбюджет налогов на общую сумму 38 476 144 гривны
18:33
Первая лига. 6-й тур (второй этап). Анонс матчей
18:31
Гендиректор "Металлиста 1925": "Ракицкий? Здесь и комментировать нечего"
17:29
Шон Дайч: "Миколенко вряд ли сможет сыграть против Брентфорда"
17:15
Виталий Пономарев: "Мы изучали как играет "Верес" - сейчас нет проходных матчей"
15:58
"Шахтер" продолжает работать в максимально плотном графике
15:29
Киевское "Динамо" желает подписать игрока "Миная" U-19 Андрея Чеберинчака
14:46
Официально: "Черноморец" оба матча с "Шахтером" сыграет в Киевской области
14:31
Стало известно место проведения контрольного матча Польша – Украина
14:16
"Кривбасс" начал подготовку к матчу с "Металлистом 1925": заслуженный релакс, U-19 – в обойме
13:45
Андрей Лунин выдвинул "Реалу" условия по продлению контракта – клуб реагирует негативно
13:29
Анатолий Диденко: "На сборах у Кварцяного от усталости люди просыпались и спрашивали: "Какая сейчас тренировка? Третья? Вторая?"
13:15
Ян Костенко: "Хочу попросить прощения у болельщиков "Карпат" и Ариэльсона"
13:00
Игрока "Днепра-1" Гаджиева хотят видеть в сборной Азербайджана
12:45
Ярослав Ракицкий интересен "Металлисту 1925"
12:30
Известно, сколько зрителей смогут посетить финал Кубка Украины
Больше новостей
26 апреля
01:29
Чемпионат Англии. "Брайтон энд Хоув" – "Манчестер Сити" 0:4. Видеообзор матча
01:07
"Реал Сосьедад" – "Реал". Анонс и прогноз матча
01:03
"Фрозиноне" - "Салернитана". Анонс и прогноз матча
25 апреля
23:57
"Бохум" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
23:54
Физическая готовность и профилактика травм - в "Барселоне" произошли изменения
23:49
Атакующий полузащитник "Баварии" сделал выбор между Месси и Роналду
23:31
Алиссон Бекер – лидер рейтинга лучших вратарей на текущий момент по версии FourFourTwo
23:19
На стадионе "Майнца" обнаружили 500-килограммовую бомбу Второй мировой войны
23:06
Известно, в какую сумму "Наполи" оценил Довбика
22:51
Чемпионат Италии "Удинезе" – "Рома" 1:2. Видеообзор матча
22:36
Австрийская федерация футбола требует от "Баварии" 15 миллионов евро за Рангника
22:20
Арне Слот: "Я хотел бы стать новым тренером "Ливерпуля"
22:01
"Монпелье" – "Нант". Анонс и прогноз матча
21:51
"Мы не забыли" - Месси почтил память Тито Вилановы (Фото)
21:27
Сержиу Консейсау прокомментировал продление контракта с "Порту"
21:14
Ультрас "Баварии" запустили петицию против приглашения в клуб Рангника
20:35
Сульшер может возглавить сборную Канады
20:14
"Бавария" готова выплатить 2,5 миллиона евро сборной Австрии в качестве отступных за Рангника
18:45
Официально: "Порту" объявил о продлении контракта с Сержиу Консейсау
18:16
Криштиану Роналду диктовал Ральфу Рангнику свои правила игры за "Манчестер Юнайтед"
17:59
Игроки "Барселоны" регулярно приходили в офис, пытаясь уговорить Хави остаться
17:44
Карло Анчелотти: "Куртуа в порядке – думаю, он будет доступен на следующей неделе"
17:29
Шон Дайч: "Миколенко вряд ли сможет сыграть против Брентфорда"
17:02
Карло Анчелотти: "Мне кажется, что Хави принял правильное решение"
Больше новостей
26 апреля
12:30
Металлист - Кремень: прямая трансляция матча
19:00
Пяст - Варта: прямая трансляция матча
19:30
Санкт-Паули - Ганза: прямая трансляция матча
19:30
Герта - Ганновер: прямая трансляция матча
20:00
Адана Демирспор - Галатасарай: прямая трансляция матча
21:30
Бохум - Хоффенхайм: прямая трансляция матча
21:30
Андорра - Расинг: прямая трансляция матча
21:30
Венеция - Кремонезе: прямая трансляция матча
21:30
Пиза - Катандзаро: прямая трансляция матча
21:30
Ягеллония - Погонь: прямая трансляция матча
21:45
Фрозиноне - Салернитана: прямая трансляция матча
21:45
Эйпен - Шарлеруа: прямая трансляция матча
22:00
Реал Сосьедад - Реал: прямая трансляция матча
22:00
Монпелье - Нант: прямая трансляция матча
22:00
Куинз Парк Рейнджерс - Лидс: прямая трансляция матча
22:15
Жил Висенте - Арока: прямая трансляция матча
25 апреля
02:00
Апаресиденсе - Сампайо Корреа: прямая трансляция матча
19:45
Херенвен - ПСВ: прямая трансляция матча
20:00
Лейрия - Пенафиел: прямая трансляция матча
21:00
Удинезе - Рома: прямая трансляция матча
21:30
Антверпен - Юнион: прямая трансляция матча
22:00
Брайтон энд Хоув - Манчестер Сити: прямая трансляция матча
22:00
Гоу Эхед Иглз - Фейеноорд: прямая трансляция матча
24 апреля
03:00
Бруски - Мирасол: прямая трансляция матча
Больше новостей
26 апреля
01:07
"Реал Сосьедад" – "Реал". Анонс и прогноз матча
01:03
"Фрозиноне" - "Салернитана". Анонс и прогноз матча
02:30
Металлист - Кремень: прогноз на матч
25 апреля
23:57
"Бохум" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
22:01
"Монпелье" – "Нант". Анонс и прогноз матча
12:00
"Брайтон" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
11:00
"Удинезе" - "Рома". Анонс и прогноз матча
09:45
"Херенвен" - ПСВ. Анонс и прогноз матча
12:00
Гоу Эхед Иглз - Фейеноорд: прогноз на матч
11:30
Антверпен - Юнион: прогноз на матч
09:45
Херенвен - ПСВ: прогноз на матч
24 апреля
12:00
"Аякс" – "Эксельсиор". Анонс и прогноз матча
12:00
"Монако" – "Лилль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Манчестер Юнайтед" – "Шеффилд Юнайтед". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Ницца". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кристал Пэлас" - "Ньюкасл". Анонс и прогноз матча
12:00
Аталанта - Фиорентина: прогноз на матч
12:00
Аякс - Эксельсиор: прогноз на матч
12:00
Монако - Лилль: прогноз на матч
12:00
Марсель - Ницца: прогноз на матч
11:45
Ковентри - Халл: прогноз на матч
11:30
Брюгге - Генк: прогноз на матч
11:30
Андерлехт - Серкль Брюгге: прогноз на матч
10:00
Лорьян - ПСЖ: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →